GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ...

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης )  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τ...

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τον πρωτοποριακό θίασο της ΔΩΔΕΚΑΤΗΣ ΑΥΛΑΙΑΣ στο έργο του Γ. Ανδρίτσου "Το σαλιγκάρι", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γιαννιση.
Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στην εμβληματική παράσταση Χατζιδάκι-Αργυράκη-Χορν, "Οδός ονείρων", σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού.
Με την αποστράτευσή του από το 1966 μέχρι το 1982, συνεργάστηκε με τους περισσότερους θιάσους της τότε θεατρικής Αθήνας, όπως Καρέζη/ Καζάκου- Βουγιουκλάκη/ Παπαμιχαήλ-Ρίζου- Χορν-Φωτόπουλου-Βουτσά-Ηλιόπουλου.
 Το 1983 μαζί με την Τζούλια Αργυροπούλου -σύζυγό του- και άλλους εραστές της...
νεώτερης Ελληνικής Δραματουργίας, ίδρυσαν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΛΑΙΑ.
Στην εικοσαετή και πλέον πορεία της η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΛΑΙΑ παρουσίασε με επιτυχία στην
Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια, έργα σημαντικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.
Ενδιάμεσα, συνεργάστηκε με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Βόλου, Βέροιας, Σερρών, Μοντέρνο θέατρο, θίασο Πέτρου Φιλιππίδη, Ανοιχτό θέατρο, θίασο Πέμης Ζούνη, Αμφιάρειο Ηρώς Μουκίου, F.S. Production του Φ. Συνοδινού- Β. Παναγόπουλου και με τη Θεατρική Εστία κ.α.
Έχει συμμετοχή σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, σε θέατρα Δευτέρας στην ΕΡΤ, σε θεατρόμορφες εκπομπές συνέχειας στο κρατικό ραδιόφωνο, καθώς και σε μεταγλωττισμένες τηλεοπτικές σειρές.
Κάποια φεγγάρια, έχει διδάξει (κατά τον ίδιο έχει διδαχθεί) σε Δραματικές Σχολές.
Ισχυρίζεται ότι η ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΑΥΛΑΙΑ και στην συνέχεια η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΛΑΙΑ υπήρξαν οι δυο μεγάλοι σταθμοί που τον διαμόρφωσαν σαν ηθοποιό και σαν άνθρωπο.
Οφείλει (πάντα κατά τον ίδιο) απέραντη ευγνωμοσύνη στο δάσκαλο και φίλο του Γιώργο Γιαννιση, που τον δίδαξε να αισθάνεται με το μυαλό και να σκέπτεται με τις αισθήσεις και νοιώθει υπερήφανος γιατί έφερε στον κόσμο ένα καλό παιδί, την ηθοποιό Σμαράγδα Καρύδη, ένα πολύ καλό άνθρωπο στην κοινωνία και όπως λέει ο ίδιος, μόνο γι' αυτό θέλει να τον θυμούνται...

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι; 
να είναι οι άνθρωποι που αγαπώ ευτυχισμένοι.
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί; 
η περιέργεια
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια; 
πριν από 5 λεπτά
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι; 
πολλά
Το βασικό ελάττωμά σου;  
βιάζομαι
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια; 
που γίνονται από άγνοια
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
πριν από 10 λεπτά
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο; 
Πατρις Λουμουμπα
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
οι καθημερινοί άνθρωποι
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
επαναστάτης χωρίς αιτία
Το αγαπημένο σου ταξίδι; 
Κωνσταντινούπολη
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς; 
Ντοστογιέφσκι Καζαντζάκης
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
την ειλικρίνεια
...Και σε μια γυναίκα; 
το ίδιο
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Μότσαρτ
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους; 
είμαστε ακόμη ζωντανοί
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
έγκλημα και τιμωρία
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Λεονάρντο ντα Βίντσι
Το αγαπημένο σου χρώμα;
κόκκινο
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου; 
το παιδί μου
Το αγαπημένο σου ποτό; 
νερό
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο; 
που δεν πήγα στη σχολή Κουν
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ' όλα; 
τον πόλεμο
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία; 
να παρατηρώ τη φύση
Ο μεγαλύτερος φόβος σου; 
η φτώχεια
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα; 
από ανάγκη να ωφελήσω
Ποιο είναι το μότο σου;
δόξα τω Θεώ!
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις; 
δεν θέλω να πεθάνω
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει; 
καλώς τον!
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό; 
καλύτερη από χθες, χειρότερη από αύριο..

11 σχόλια

  1. Γειά σου Ντίνο θυμάμαι που σταματήσανε τους "Θησαυρούς της Βέρμαχτ" που έπαιζες,επι χούντας, γιατί έλεγε αλήθειες... Περάσανε τα χρόνια αλλά τίποτα δεν άλλαξε σ΄αυτό το κωλότοπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω Αντώνη για την παρουσία και την συνεντευξη! ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕ ΚΑΡΥΔΗ.

    ΠΡΟΩΘΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

    ΤΙ ΑΣΧΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

    Α ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΒΟΙΔΟΠΟΥΤΣΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ .....
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΘΕ ΣΕ ΧΑΧΟΛΟΥΣ.
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΠΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΠΑΡ'ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΣ ΒΟΛΕΨΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΤΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΑΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΤΑΛΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΘΕΑΤΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλε Ανώνυμε δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι ήρωας...μιά ζωή με την αγωνία αν θα'χω να πληρώσω το νοίκι μου , όσο γιά το αν βόλεψα κάποιους,εδώ κι αν είσαι άδικος....ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΒΟΛΕΨΩ,πως ειναι δυνατόν να μπορουσα να βοηθήσω αλλους... ειμαι στο νοίκι,χωρις αυτοκινητο δικό μου και σ'αυτην την ηλικία αναγκάζομαι να δουλεύω,αν βρω δουλειά,γιατί η συνταξη που παιρνω ειναι της πείνας...μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πήγα να πω ''ένας εξαιρετικός άνθρωπος''.
    Θα πω μόνο ''άνθρωπος''.
    Εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απο την εποχη του Κάιν ηταν δυσκολο.. οχι μονο στις μερες μας... γιαυτό υποκλίνομαι στον Γάτο μου.Τι κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασοκ

    Τον γυρω του διαδικτυου κνει το Υπομνημα του δρ Κουτσουκου για τα Πειραματικα σχολεια!!

    Ο τίτλος του κάθε σχολείου με τον νέο νόμο και με Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να καθορίζεται:

    α) Πειραματικό του Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας.
    β) Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), που θα είναι μερικά από αυτά που ορίζονται από τον νόμο του 1985.
    γ) Πρότυπο Σχολείο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις). Αυτά απλά θα μπορούν με τον νέο νόμο, να «συνεργάζονται» με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
    Σε κανένα σχολείο δεν πρέπει να υπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο όροι π.χ. Πρότυπο-Πειραματικό. Με Υπουργική Απόφαση δίδεται ο τίτλος στο κάθε σχολείο ανάλογα αν οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση = Πειραματικό ή οι μαθητές εισάγονται με εξετάσεις = Πρότυπο. Στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι σε όλα τα Λύκεια θα εισάγονται οι μαθητές με εξετάσεις, πράγμα που δεν είναι σωστό και καλό είναι, η ρύθμιση αυτή να γίνεται με Υπουργική Απόφαση!
    Τα Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων, που ίδρυσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Αλέξανδρος Δελμούζος, ο Ανδρέας Παπανδρέου κινδυνεύουν να αφανιστούν από το νέο νομοσχέδιο! Η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πιθανά, να είχε αγαθές προθέσεις και να ήθελε να δημιουργήσει νέα «Πειραματικά των Πανεπιστημίων», και νέα Πειραματικά που «συνδέονται» με τα Πανεπιστήμια (στη θέση αυτών που συνδεόντουσαν από τον νόμο 1566/1985 με τα Π.Ε.Κ.), αλλά η εισαγωγή του όρου «Πρότυπο» και οι «κρίσεις εκπαιδευτικών ανά πενταετία» και ο τρόπος
    παρουσίασης των «αλλαγών», περιέπλεξε τα πράγματα. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να επαναφέρει τα Πρότυπα, τα σχολεία της Χούντας και της Συντήρησης! Τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών της δημοκρατίας!
    Πειραματικό και Πρότυπο δύο διαφορετικές και αντίθετες έννοιες… που οι δήθεν ειδικοί δεν αντιλαμβάνονται! Επίσης, άλλο Πειραματικό Σχολείο «του» Πανεπιστημίου και άλλο «Πειραματικό» Σχολείο (του Νομού λειτουργίας, που εντάσσεται στα Π.Ε.Κ. από τον νόμο 1566/1985) και άλλο Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο!
    1. Πειραματικό Σχολείο «του» Πανεπιστημίου : Είναι ειδική κατηγορία και οφείλει να εξαιρεθεί από τον νέο νόμο. Ανήκει στο πανεπιστήμιο, η Σύγκλητος ασχολείται με τα βασικά θέματα λειτουργίας του, έχει πανεπιστημιακό άσυλο, έχει Επόπτη Πανεπιστημιακό Καθηγητή των Επιστημών Αγωγής. Το ΠΣΠΑ, το καλύτερο σχολείο σε όλη την Ελλάδα, αποτελείται από εξατάξιο δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο Λύκειο και κρατάει ακόμα και σήμερα αυτή την δομή. Η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση (χωρίς εξετάσεις).
    2. Πειραματικά Σχολεία: η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση (χωρίς εξετάσεις).
    3. Πρότυπα Σχολεία: η εισαγωγή γίνεται μόνο με εξετάσεις (Σχολεία της Συντήρησης και της Χούντας). Η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις.
    4. Πρότυπα-Πειραματικά: Δεν υπάρχουν και αν η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με εξετάσεις, τότε θα είναι Πρότυπα και δίπλα ό όρος «Πειραματικά θα υπάρχει για να δημιουργεί σκόπιμη σύγχυση»!
    5. Πειραματικό Σχολείο που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο: Δεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο. Δεν έχει επόπτη Καθηγητή Πανεπιστημιακό, απλά συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο.


    Σιγα σιγα και η ΟΛΜΕ και ολοι οι Πανεπιστηνιακοι συντασσονται με τον δρ Κουτσουκο, μονο οι αγραμματοι ειναι ξεροκεφαλοι...

    Μινα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Κύριε Καρύδη είστε σπουδαίος ηθοποιός μα πανω απο όλα είστε εξαίρετος άνθρωπος και παράδειγμα προς μίμηση για την σημερινή νεολαία!!! Οσο για όλα τα αλλα μν αγχώνεστε ολα θα φτιάξουν (ελπίζω) άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση