GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O ΣΥΣΜΕΔ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ -ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Στ...

Από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Στην συζήτηση που άνοιξε με αφορμή το άρθρο του Κ.Ζούλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ παρενέβη και ο ΣΥΣΜΕΔ. Το εν δυνάμει συνδικαλιστικό όργανο των μονίμων στελεχών, δηλαδή ανθρώπων που έχοντας προσωπική εμπειρία των όσων καταγγέλλει το άρθρο θα περίμενε κανείς μια σοβαρή παρέμβαση, αιφνιδίασε..
..εμφανίζοντας πρωτόγνωρη ιδεολογική αγκύλωση, παραμένοντας δέσμιο μια κατακριτέας από πολλούς καραβανάδικης αντίληψης και θέασης των δημοσίων πραγμάτων, επιλέγοντας να καλύψει πλήρως τους παρανομούντες συναδέλφους τους, αμφισβητώντας τους ευρύτερους κοινωνικούς προβληματισμούς σχετικά με την κατάσταση στον Στρατό, απόρροια εν πολλοίς της γενικότερης δραματικής κοινωνικής πραγματικότητας και των σημαντικών αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που έχουν συντελεστεί στο εσωτερικό του, αναπροσαρμόζοντας το ρόλο και την αποστολή του.
Κατηγόρησε το δημοσιογράφο ότι «δεν λέει την αλήθεια» και απαίτησε ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα για να ακολουθήσει ο δρόμος της δικαιοσύνης.
Να θυμίσουμε στους δύο ατυχήσαντες συνδικαλιστές, που αμαυρώνουν τους συναδέλφους τους με την τοποθέτησή τους ότι το σλόγκαν «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα», στην νεώτερη πολιτική ζωή το εμφάνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, οι κυβερνήσεις του οποίου βαρύνονται με σοβαρά εγκλήματα διαπλοκής και διαφθοράς, μεταξύ των οποίων αυτά της SIEMENS, του Χρηματιστηρίου, των πολεμικών εξοπλισμών και τόσα άλλα. Και φυσικά κανένα από αυτά δεν κατέληξε στη δικαιοσύνη, ενώ οι μίζες κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ.
Οι Ανέστης Τσουκαράκης και Αναστάσιος Τσάκαλος όχι μόνο απέτυχαν να προστατεύσουν τους συναδέλφους τους, αλλά εμφανίζονται τρομερά επιφανειακοί και επιπόλαιοι, καθώς κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στη δυσάρεστη πραγματικότητα, βολεύονται και συντηρούν το καθεστώς παραβατικότητας και αυθαιρεσίας των συναδέλφων τους, αδυνατούν να δουν τις πραγματικές αιτίες της σοβαρής κρίσης που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ πάντα καταγγέλλει συγκεκριμένα γεγονότα και επανειλημμένα κάλεσε το ΣΥΣΜΕΔ να πάρει θέση.
Αντί για αυτό, Σιωπή.
Τώρα εγκαλούν το δημοσιογράφο!
Ντροπή Κύριοι. Ο συνδικαλισμός, στο βαθμό που απηχεί αγώνες για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και προσπαθειών για τηΝ ικανοποίηση αναγκών δεν επιτρέπεται να αφήνεται στα χέρια ανθρώπων κομματικά εγκάθετων, με υπέρμετρες και αδίστακτες πολιτικές φιλοδοξίες, που επιθυμούν να γίνουν αρεστοί με κάθε τρόπο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αποκρύπτοντας την Αλήθεια!
Αντί επιλόγου σας προσφέρουμε την ανάγνωση δύο σχολίων αναγνωστών που αφενός μεν εμπλουτίζουν το ερωτηματολόγιο σας, αφετέρου στέκονται, όντας συνάδελφοι σας, κριτικά απέναντι στις απόψεις σας.
Σχόλιο 1ο:
η) Πόσες ακριβώς αυτοκτονίες φαντάρων έχουν συμβεί την τελευταία δεκαετία;
θ) Ποια ήταν τα ακριβή αίτια θανάτου για κάθε περίπτωση χωριστά;
ι) Ποιοι ήταν ονομαστικά οι εμπλεκόμενοι σε κάθε περίπτωση καραβανάδες;
κ) Ποιες οι ακριβείς τιμωρίες και ποινές που επιβλήθηκαν στους καραβανάδες;
λ) Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών;
μ) Σε τι βαθμό έχει αποδώσει το κάθε μέτρο χωριστά;
Σχόλιο 2ο:
Φαίνεται ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις η αυτοκριτική είναι δύσκολη.
Ασχέτως της "νομικίστικης" προσέγγισης της ανακοίνωσης του ΣΥΣΜΕΔ, το πρόβλημα είναι ότι και αυτά που περιγράφει το άρθρο της εφημερίδας υφίστανται. Σε βαθμό που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν για "δυτικές Ένοπλες Δυνάμεις" . Καλό θα ήταν εμείς οι στρατιωτικοί να περιγράψουμε ακριβώς την κατάσταση εντός, και μετά να βγάζουμε (τουλάχιστον ορισμένοι από εμάς) τέτοιου είδους ανακοινώσεις.
Τεμπέληδες, και άχρηστους έχουμε αρκετούς.
Έχει αποστρατευθεί κανένας για μειωμένη ικανότητα;
Έχει απολυθεί κανένας για υπερβολικά μειωμένη ικανότητα;
Άντε, να πάρουμε κανένα καθρέπτη εμείς οι στρατιωτικοί και να κοιταχτούμε ΚΑΛΑ!
Αναδημοσίευση της επιστολής του ΣΥΣΜΕΔ:
Κύριε διευθυντά
Tη 2/4/2011, διαβάσαμε στην εφημερίδα σας άρθρο του δημοσιογράφου κ. Κ. Ζούλα, με τίτλο «Με τα κρουασάν... υπό μάλης». Με κάθε καλή διάθεση έναντι του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ως Έλληνες «μόνιμοι εν ενεργεία» στρατιωτικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θεωρώντας ότι τα γραφόμενά του δεν απηχούν την αλήθεια, αλλά απέχουν πολύ από αυτή, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε και να σας γνωρίσουμε τα εξής:
Σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος: «Η δημοσιογραφία, ως επάγγελμα, αλλά και κοινωνικό λειτούργημα, συνεπάγεται δικαιώματα, καθήκοντα και υποχρεώσεις. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει: α. Να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης. β. Να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια. η. Να συλλέγει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να εξασφαλίζει την τεκμηρίωσή τους (έγγραφα, φωτογραφίες, κασέτες, τηλεοπτικές εικόνες) με δημοσιογραφικά θεμιτές μεθόδους, γνωστοποιώντας πάντοτε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα...».
Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα και συγκεκριμένα: Το άρθρο 147, με τίτλο «Κλοπή και υπεξαίρεση στρατιωτικών πραγμάτων», ορίζεται ότι: «1. Στρατιωτικός που διαπράττει κλοπή ή υπεξαίρεση πραγμάτων, τα οποία ανήκουν στο κράτος ή σε στρατιωτικό ... τιμωρείται με φυλάκιση ... 2. Αν το αντικείμενο της κλοπής είναι πράγματα που είναι προσιτά στον δράστη λόγω της υπηρεσίας του, επιβάλλεται κάθειρξη ... 4. Αν η υπεξαίρεση πραγμάτων που ανήκουν στο κράτος τελέσθηκε από στρατιωτικό υπόλογο, στον οποίο έχει ανατεθεί η φύλαξη, διαχείριση διανομή ή παράδοσή τους, επιβάλλεται κάθειρξη ...».
Το άρθρο 152, με τίτλο «Εκμετάλλευση εμπιστευμένων», ορίζεται ότι: 1. Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται ο στρατιωτικός ο οποίος: α) Χρησιμοποιεί παράνομα την εργασία του προσωπικού που έχει υπό τις διαταγές του, προς όφελος δικό του ή άλλου...».
Σύμφωνα, τέλος, με τον Ποινικό Κώδικα και συγκεκριμένα: Στο άρθρο 191 ορίζεται ότι: «1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας...».
Το άρθρο 231, με τίτλο «Υπόθαλψη εγκληματία», ορίζεται ότι: «1. Όποιος εν γνώσει ματαιώνει τη δίωξη άλλου για κακούργημα ή πλημμέλημα που διέπραξε ... τιμωρείται ...». Εκ του περισσού, βέβαια, σας υπενθυμίζουμε κάτι που εκ της φύσεως του επαγγέλματός σας γνωρίζετε. Υπάρχει διαθέσιμη σειρά δημοσκοπήσεων από ανεξάρτητους ιδιωτικούς φορείς, τόσο πρόσφατες όσο και παλαιότερες, σύμφωνα με τις οποίες ο θεσμός του Ελληνικού Στρατού απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού. Στις υπόψη δημοσκοπήσεις τοποθετείται ιεραρχικά πολύ ψηλά μεταξύ των υπόλοιπων δομών, θεσμών και φορέων, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Αυτή η εμπιστοσύνη ασφαλώς είναι προϊόν τόσο της ευρύτερης κοινωνικής προέλευσης, όσο και της σταθερής προσφοράς του προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο, πράγμα που δυστυχώς υπογραμμίζεται κάθε τόσο από τις θυσίες του προσωπικού και τις απώλειες που αυτό υφίσταται σε ειρηνική περίοδο, κάτω όμως από συνθήκες μάχης. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό όσο πικρό και λυπηρό κι αν είναι αποτελεί την ύψιστη τιμή, για το υπόψη προσωπικό.
Κατόπιν των ανωτέρω και προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας του συγκεκριμένου άρθρου και προκειμένου να αναδειχθούν τα φερόμενα ως «κακώς κείμενα» γραφέντα εκ του δημοσιογράφου κ. Ζούλα, που περιήλθαν σε γνώση του διά ζώσης, αλλά και από διήγηση φίλου του, παρακαλούμε όπως, προκειμένου βοηθήσουμε όλοι μαζί να ξεδιαλύνει η «ήρα από το στάρι», μας γνωρίσετε ή προσκομίσετε εσείς ο ίδιος, οποιαδήποτε στοιχεία έχει/έχετε στην αρμόδια, προς δίωξη των εκ του άρθρου απορρέοντα φερόμενα διαπραχθέντα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, Εισαγγελική Αρχή, και συγκεκριμένα, εφόσον αναφέρεται (το άρθρο) στους μόνιμους «εν ενεργεία» Έλληνες στρατιωτικούς:
α) Ποιο το πρόσωπο (πλήρη στοιχεία του) (ανεκδιήγητος «μονιμάς») που μάζευε κάθε μέρα τα περισσευούμενα κρουασάν για να τα πουλήσει έξω, και τον άλλον που έπαιρνε τα γάλατα για να τα πάει σπίτι του, προσδιορίζοντας επακριβώς τα τοπικά και ημεροχρονολογιακά στοιχεία του.
β) Ποια τα πρόσωπα (πλήρη στοιχεία τους) που εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε όλα τα μη μάχιμα στρατόπεδα, μη έχοντας τίποτα παραγωγικό να κάνουν, ολημερίς χαζεύουν τηλεόραση, κουτσομπολεύουν και ποδοσφαιροφιλοσοφούν, σκαρφίζοντας τρόπους να αυξήσουν τις αποδοχές τους και για να σπάσουν τη μονοτονία δίνοντας και εντολές στους φαντάρους που «υπάρχουν» απλώς για τα θελήματά τους.
γ) Ποια τα στρατόπεδα που έλαβαν χώρα τα περιστατικά αυτά και ποιος ο ακριβής χρονικός προσδιορισμό τους.
δ) Ποια ακριβώς η ατιμωτική κατάσταση, πλην των ανωτέρω φερομένων, που ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική εκπαίδευση.
ε) Πώς ακριβώς πρέπει να αλλάξει η παρωδία που λέγεται στράτευμα.
στ) Ποια ακριβώς τα πρόσωπα (πλήρη στοιχεία τους) που φέρονται ως αργόμισθοι σε καιρό ειρήνης.
ζ) Ποιος ο ακριβής σκασμός λεφτά που πληρώνονται, ποιοι πληρώνονται και από ποιους πληρώνονται.
Επιπροσθέτως, προς διαφώτισή μας, παρακαλούμε τον κ. Ζούλα όπως μας γνωρίσει τα εξής:
α) Ποιες εκδοχές του Δημοσίου θεωρεί καλύτερες των Ενόπλων Δυνάμεων; Με ποιους φορείς τις συγκρίνει;
β) Γιατί πιστεύει ότι ξοδεύτηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του; Δεν θεωρεί υποχρέωσή του να υπηρετήσει την πατρίδα του όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες και όπως το Σύνταγμα ορίζει; Θεωρεί περιττή την ύπαρξη των Ενόπλων Δυνάμεων;
γ) Σε ποιες μονάδες υπηρέτησε και για πόσο χρονικό διάστημα; Τι έκανε για τις στρεβλές καταστάσεις που ισχυρίζεται ότι βίωσε; Σε ποιες νόμιμες ενέργειες προέβη τότε για τον πειθαρχικό έλεγχο και κολασμό των υπότροπων στελεχών και πράξεων;
δ) Γιατί θεωρεί την παρούσα χρονική συγκυρία (κρίση) κατάλληλη να καταγγείλει τις συγκεκριμένες αυθαιρεσίες; Ποια χαρακτηριστικά και δεδομένα της επικαιρότητας καθιστούν την αποκάλυψη των ανωτέρω «αληθειών» ωφέλιμη; Πόσο αντικειμενικές είναι οι αλήθειες αυτές και γιατί δεν αποκαλύφθηκαν τα προηγούμενα δεκαπέντε χρόνια; Ποιος ή τι παρεμπόδιζε την αποκάλυψή τους;
ε) Ποια είναι η «Νέα Εποχή» που επικαλείται και ποια τα κελεύσματά της; Ποιες οι προσταγές αυτών των κελευσμάτων; Από ποια πρόσωπα ή φορείς κυοφορούνται, οι ως άνω προσταγές; Ποιες είναι οι επιτασσόμενες προσαρμογές στις οποίες πρέπει να υποβληθούμε άπαντες και πώς τις ενσωμάτωσε ο ίδιος; Είναι το επίμαχο δημοσίευμα δείγμα αυτής της μετάλλαξης;
Σε περίπτωση δε που το άρθρο δεν αναφέρεται στους μόνιμους «εν ενεργεία» Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά σε κάποια άλλα φυσικά πρόσωπα παρακαλείσθε όπως σε μεταγενέστερο άρθρο σας προσδιορίσετε επακριβώς τα πρόσωπα αυτά ή αποσαφηνίσετε ότι δεν αναφέρεστε στους πρώτους και μέσα από την παροχή των στοιχείων δεν αναφέρεστε σε, συλλήβδην, τους Έλληνες στρατιωτικούς.
Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος Τσουκαράκης Ανέστης Τχης (ΣΔΓ), Ο Γεν. Γραμματέας Τσάκαλος Αναστάσιος Επστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)

5 σχόλια

  1. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ Η ΠΕΙΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάστε τη δουλειά της τούρκικης προπαγάνδας στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"


    ΚΟΡΙΤΣΙΑ

    ΣΑΣ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΕΡΒΙΕΤΑ ΣΑΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το υποτιθέμενο δίκτυο, αποτελείται από 1-2 διοριδμένους στο δημόσιο και η αποστολή τους είναι η εξυπηρέτξση φίλων τους στρατευμένων αλλά κυρίως η διαστρέβλωση του έργου των ΕΔ στα μάτια του Ελληνα, προκειμένου να ακουσθεί το "δεν βαριέσε όλοι ίδιοι είναι". Αλλά όσο και αν προσπαθούν, ο απλός Ελληνας, έχει σε όλο και μεγαλύτερη εκτίμηση τα στελέχη των ΕΔ αναγνωρίζοντας την ανιδιοτέλεια (πλην εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα)των στελεχών. Τα υπόλοιπα που γράφουν είναι απλές γραφικότητες ανάξιες σχολιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση