GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

300.000 δημοσιοι υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν ΣΗΜΕΡΑ αν θέλουμε να επιβιώσουμε‏...

Από τον  Στρατη Τέλλογλου Γιατι δεν εχετε το κουράγιο και το σθένος να πείτε το αυτονοητο;  Οπως μια ιδιωτική εταιρία δε παει καλα,...

Από τον  Στρατη Τέλλογλου
Γιατι δεν εχετε το κουράγιο και το σθένος να πείτε το αυτονοητο;
 Οπως μια ιδιωτική εταιρία δε παει καλα, πρεπει να προχωρήσει σε απολύσεις για να επιβιώσει ετσι πρεπει να κάνει και το δημόσιο, Χτες σημερα!!
Γιατι η δήμοσια μηχανή πρεπει να εχει αλλο κανονα συμπεριφοράς.
 200.000-300.000 υπαλληλοι πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να απολυθούν. Οι βουλευτες θα πρεπει να γινουν 200, οι υπαλληλοι Βουλής οι μισοι , κλπ κλπ.Για να ζήσουν οι υπόλοιποι Ελληνες. Σκληρο; ισως ναι αλλα θα ειναι σκληρωτερο να πεθάνουμε ολοι, δεν...
 νομίζετε.Ο ιδιωτικος τομέας αργοσβύνει και οσο δεν γινεται αυτο θα σβυνει ακομη πιο πολύ.
 Και οσο δεν γίνεται αυτο τοσο φορτώνονται οι μελλοντικές Γενιές με  δανεια που δεν θα μπορέσουν ΠΟΤΕ να αποληρώσουν για να καταλήξουμε στο ιδιο αποτέλεσμα.
 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
 Ειναι τοσο μεγαλο ταμπου για εσας η ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;
Οτι δηλαδη, οσο δεν ξεφορτωνονμαστε το σαμαρι του πολυδαπανου δημοσίου, τοσο  θα πηγαινει ακομη πιο βαθιά  ο ιδιωτικος τομέας με τελικο αποτέλεσμα  φυσικά να πεθάνει και αυτος. Οτι δεν αντεχει αλλο αυτος ο λαος το σαμαρι του δημοσίου;;
 ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ;;;;
Δεν κατλαβαινετε οτι αυτο το ταμπου μονο το μέλλον μας υποθηκευει..
Στο τελος οταν αναγκαζουμε να παρουμε παρομοια μετρα το μονο που θα εχουμε καταφερει ειναι να εχουμε υποθηκέυσει αλλη μια γενεά.
τι λετε.

28 σχόλια

  1. INFORMED GOVERNMENTAL BUSINESS PARTNERS

    Θα βρέξει φυλάκα που θα γίνει της πουτάνας. Εκτος αν τους πιάσουμε πρώτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλά για να γίνει αυτό που λες πρέπει παράλληλα να γίνει και κάτι άλλο.
    Να πληρώσουν άμεσα και όλοι αυτοί που τους προσέλαβαν ρουσφετολογικά.
    Πόσοι βουλευτές μεσολάβησαν για 300.000 άτομα? Τους ξέρουμε να πάρει η ευχή.
    Ολοι αυτοί λοιπόν να δώσουν τώρα στο κράτος, από την προσωπική τους περιουσία, ΟΛΑ τα λεφτά που έχασε το κράτος γι'αυτούς τους 300.000 ανθρώπους.
    Δεν μπορείς κύριε τέλλογλου να καταδικάζεις έτσι απλά 300.000 οικογένειες. Οπως επίσης φαντάσου τι θα γίνει σε εμάς στον ιδιωτικό τομέα αν λείψουν από την αγορά αυτά τα εισδήματα.
    Δεν διαφωνώ με τις απολύσεις, αλλά είναι πιό πολύπλοκο και πολυδιάστατο το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λές αλλά δεν άκουσα λέξη για το ποιός είναι ο δημόσιος τομέας ακριβώς και τι θα γίνει στον ιδιωτικό τομέα αν απολυθούν 300.000 μιςθωτοι ΔΥ.
    Αυτοί που τα λέτε αυτά η βλάκες είστε η
    υπάλληλοι των μεγαλοκαθαρμάτων.
    Είδαμε και τον Ιδιωτικό τομέα με την φοροκλοπή του, την εισφοροκλοπή του
    την αισχροκερδιά του και τα 600 Ευρώ για 10 ώρες εργασία.
    Δέν καταλαβαίνετε ότι προσπαθούν να κομματιάσουν τον Δημόσιο Τομέα για να πάρουν αυτοί την δουλειά με υπαλλήλους τών 600 Ευρώ και υπερπολλαπλάσιο κόστος παροχής υπηρεσιών ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους?
    Δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνο αυτοί στον στενό δημόσιο τομέα και σύμφωνα με την Ευρωπαική ένωση έχουμε τους λιγότερους δημοσίους υπαλληλους ακόμη και απο την Αγγλία.
    Οι Υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ, Τοπική Αυτοδίοικηση, Στρατο κλπ. δεν λογίζονται ώς ΔΥ (και δεν είναι) πουθενά στη Ευρώπη παρόλο που και εκεί πληρώνονται απο το κράτος
    Επαναλαμβάνω συμφωνα με την Ευρωπαική ένωση όχι σύμφωνα με εμένα.
    Οταν σας λένε οτι στη Γερμανία έχουν πχ. 500.000 ΔΥ και λές εσυ ο μαλάκας "Εμείς γιατι έχουμε τους διπλάσιους και με λιγότερο πληθυσμό, να απολυθούν"
    πρέπει να ξέρεις οτι ο πληθυσμός μιάς χώρας δεν είναι τόσο σημαντικός για τους
    ΔΥ που πρέπει να έχει, πιό σημαντικό ρόλο παίζει η γεωγραφία και το ανάγλυφο μιάς χώρας, και οτι οι Γερμαναράδες και λοιποί Ευρωπαίοι δεν συμπεριλαμβάνουν
    τις ΔΕΚΟ, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εκπαιδευτικούς τα νοσοκομεία και τον στρατο, μετράνε μονο αυτούς στα υπουργεία.
    Απ' όσο ξέρω οι πιο πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις απευθύνονται στήν εγχώρια αγορά και δεν είναι εξαγωγικές, οπότε
    ποιός θα αγοράζει τα προιόντα και τίς υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα οταν η ανεργία πάει στο 30%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με τα 600 Ευρώ τον μήνα?
    Κακομοίρηδες αν απολυθεί κόσμος απο τόν Δημόσιο τομέα αντι να γίνει προσαρμογή των υψηλότατων αμοιβών ορισμένων κατηγοριών ειδικά της τοπικής αυτοδιοίκησης και τών ΔΕΚΟ, οι οποίοι δεν ειναι δημόσιοι Υπάλληλοι θα δείτε τι σημαίνει πείνα και ακρίβεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα σου κανω μια απλή ερώτηση: Ειτε απολυθούν είτε οχι οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα αλλάξει κάτι?
    Απάντηση: οχι. Κάποιος ιδιώτης θα πρέπει να κάνει την δουλειά τους. Θα πληρώνει μισθούς πείνας και θα βγάζει υπερκερδη. Επίσης δεν θα μειωθει η σπατάλη του Δημοσίου γιατι μεσω των αδιαφθορων πολιτικών μας ο καθε προμηθευτης θα μας πουλάει φυκια για μεταξωτες κορδέλες. Εκει να δεις υπερτιμολόγιση. Συμπέρασμα: όσους υπαλλήλους κι αν απολύσεις αν δεν στειλεις στην κρεμάλα 5-6 πολιτικους δεν κερδίζεις τιποτα. Και η ιδιωτικοποίηση θα ευνοήσει τους διαπλεκόμενους εργοδότες όχι όμως τους εργαζόμενους και επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα που θα δουν την κατανάλωση να πεφτει κατακόρυφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέλω όποιοι διαβάζουν να σκεφτούν ποιός τομέας που ιδιωτικοποιηθηκε έγινε φτηνότερος.
    Γιατι αυτο και την παροχή φτηνου (εξαθλιωμένου) εργατικού δυναμικού απο το δημόσιο εχουν βάλει στο μάτι οι μεγαλοκαρχαρίες και τα τσιράκια τους.
    Ο ΟΤΕ ηταν και έιναι ο ποιό ακριβός πάροχος στην Ευρώπη και πρέπει να σκεφτούμε οτι οι τηλεπικοινωνίες δεν καταναλώνουν πολλή ενέργεια, μετά την
    απόσβεση του αρχικού κόστους των μηχανημάτων χρειάζεται ελάχιστη ενέργεια για να λειτουργήσει τουλάχιστον οσο αφορά την εσωτερική αγορα.
    Τον χρησιμοποιούν σαν παράδειγμα οπου ο ανταγωνισμός λέει πέτυχε μείωση τιμών.
    Ναι αλλά ο ΟΤΕ δεν καταναλώνει πρώτες ύλες και δέν είναι ακριβώς βαρειά βιομηχανία. Η Hellas On Line (hol)
    οταν χεκίνησε ηταν όλη μαζί ενα διαμέρισμα γεμάτο απο modem και σκληρούς δίσκους αλλά παρ' ολα αυτά ανταγωνιζόταν τον ΟΤΕ.
    Η ΔΕΗ ειναι βαρειά βιομηχανία, παρέχει το πιο φτηνο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη (αφαιρέστε τα δημοτικά τέλη και ΕΡΤ) και η ΕΥΔΑΠ το πιο φτηνο νερό.
    Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί υδροηλεκτρικα φράγματα και ιδιόκτητο λιγνίτη κυρίως, θα τον ανταγωνιστεί ο ιδιώτης στις τιμες οταν θα είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί πετρελαιο η φυσικό αέριο?
    Πάρτε το χαμπάρι μόνο η ΔΕΗ μπορεί να υπάρχει στη αγορά διότι τα ορυχεία, ο ορυκτος πλούτος, τα ποτάμια και οι λίμνες ειναι κρατικα οπότε
    οι ιδιώτες ξέρουν οτι μόνο η ΔΕΗ μπορεί να τα χρησιμοποιεί νόμιμα.
    Θα φιάχνουν οι ιδιώτες συνθετικό νερό πιο φτηνο απο το φυσικό για να ανταγωνιστούν την ΕΥΔΑΠ?
    Μόνο η ΕΥΔΑΠ μπορει να υπάρχει στην Ελλάδα αρα ποιός ανταγωνισμός μάς λένε οτι θα υπάρξει?
    Στόχος είναι ο ορυκτός και φυσικός πλούτος της Ελλάδος και μόνο.
    Νομίζεται οτι αν ιδιωτικοποιηθούν θα πέσουν τα τιμολόγιά τους?
    Οπου έγινε αυτό οι τιμές αυξήθηκαν κατακόρυφα και αργότερα ακόμα και με επαναστάσεις επανήλθαν με τυμπανοκρουσίες στον έλεγχο του δημοσίου.
    Γιατι δεν κοιτάτε στην Ευρώπη ποιές χώρες δεν έχουν στον δημόσιο τομέα το ρεύμα και το νερό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΦΑΝΟΙ
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ.....ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

    ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΘΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ......ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΧΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ......ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ....ΠΑΣΟΚ.....
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο. Σωστές απόψεις. Γιατί είνσαι νορμάλ να απολύονται πάνω από 200.000 υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα και να θεωρείται σκληρο να φύγουν και από το δημόσιο; Τα έλεγε τόσα χρόνια; ο Ανδριανόπουλος αλλά δεν τον άκουγε κανείς. Τώρα την πληρωνουμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στρατη εσυ τους φορους σου τους πληρωνεις η κρυβεις εισοδηματα και καλοπερνας με το μαυρο χρημα?αν εισαι συνεπης φορολογουμενος εχεις δικαιωμα να το προτεινεις διαφορετικα τα σπασμενα τα δικα σου και των ομοιων σου θα τα πληρωσουν 300.000 οικογενειες που τραβα να τους πεις εσυ ο ιδιος να βγουνε στην ζητιανια για να καλοπερνας εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟΥΣ 200 ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ...ΕΓΩ ΕΧΩ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ! ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ? ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΔΕΙΑ ΒΓΕΙΤΕ! ΡΟΥΧΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ?? ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ?? ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΙΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΣΟΔΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΑΝ ΦΥΓΟΥΝΕ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ!! ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 1500 ΕΥΡΩ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ! ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν απολυθούν 200-300.000 υπαλληλοι όπως λες φίλε, οι υπόλοιποι δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να ζήσουν. Γιατί; Διότι δυστυχώς από αυτούς τους 200-300.000 εξαρτώνταιται άμεσα άλλο ένα εκατομύριο Έλληνες, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, και έμμεσα άλλο ένα εκατομύριο Έλληνες του ιδιωτικού τομέα που εξαρτάται άμεσα ή έμμεσα από την κατάσταση στον δημόσιο τομέα.
    Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΔΕΣΜΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΚΛΕΥΨΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΠΟ 1-1000000000 ΕΥΡΟ ΝΑ ΔΩ ΠΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΕΦΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο δημιουργός του post είπε το αυτονόητο.
    Όσο γιά τα σχόλια εναντίον του, κι αυτά αναμενόμενα: Όποιος διορίστηκε με βύσμα και τόσον καιρό χρυσοπληρωνόταν γιά να τα ξύνει λίγες ώρες στο γραφείο του (εφόσον φυσικά βρισκόταν εκεί και δεν είχε βγει έξω γιά ψώνια ή καφέ), ή όποιος με τη σιγουριά της μονιμότητας απεργούσε γιά ψύλλου πήδημα και απειλούσε βασανίζοντας τον κόσμο γιά μήνες όπως τα ΜΜΜ το χειμώνα, περιμένετε να συμφωνήσει με την απόλυση του ίδιου και των καλομαθημένων ομοίων του;
    Η δική μου αυτονόητη απορία είναι, γιατί οι προνομιούχοι του δημοσίου θεωρούνται ιερές αγελάδες, ενώ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θεωρούνται αναλώσιμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πασοκ

    Εχω καιρο να διαβασω δρ Κουτσουκο


    Τι συμβαινει και το Πασοκ εχει τα ιδια ποσοστα με ΝΔ?
    Ποιοι μεσα απο το Πασοκ πουλανε τον Γιωργο στην δεξια

    Ποιοι στρωνουν τον δρομο στον Σμαρα με ανθη?

    Τι λεει ο δρ Κουτσουκος?
    Γιατι τετοια φιμωση απο το πρεσσσ??

    "Οποιος πουλαει τους φιλους του θα πουλησει και τον εαυτο του" ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη...

    Ντινος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ γΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΕΞΙΟ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΦΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΓΥΙΟΣ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άλλη ένα μάτσο μπούρδες...
    Δεν σκέφτεται κανείς σε αυτή τη χώρα ότι αν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, η ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, ασφάλεια, κ.α.) θα πέσει κατακόρυφα;
    Πριν μιλήσει κάποιος για απολύσεις, πρέπει πρώτα να βελτιώσει το επίπεδο των υπηρεσιών (με μηχανοργάνωση, περιορισμό της γραφειοκρατίας, ηλεκτρονική διακυβέρνηση).
    Διαφορετικά, η μείωση θα είναι καταστροφική!
    Λιγότερα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, λιγότερα σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές, λιγότερα αστυνομικά τμήματα χωρίς αστυνομικούς.
    Θα μας φέρει κάτι τέτοιο την ανάπτυξη ή θα γίνουμε τριτοκοσμική χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΠΙΣΗΣ 100.000 ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

    ΣΗΜΕΡΑ

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πασοκ

    Παιδεια

    Ειναι τοσο ανικανοι στο Υπουργειο και για το μονο που ειναι ικανοι ειναι να διατηρουν παρανομα στην θεση τους την Ευανθια Μακρη Μποτσαρη που εχει πλαστα πτυχια και ΠΛΑΣΤΗ προυπηρεσια στην ΑΣΠΑΙΤΕ

    με τις ευλογιες του "δεξιου" Προεδρου Γιαννη Χρυσουλακη που διορισε η Αννα ΔΙαμαντοπουλου η κορη του "κομουνιστη" !!

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ : Έδωσαν λάθος θέματα στις πανελλαδικές!!!-ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΔΕ



    Πραγματικά είναι απίστευτο αλλά ωστόσο αληθινό. Το αποκαλύπτει σήμερα ότι σε Εξεταστικό Κέντρο την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων ,οι υπεύθυνοι έδωσαν στους μαθητές- υποψήφιους Εσπερινού Λυκείου,

    να γράψουν το θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας (Εκθεσης), που δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή των Εξετάσεων για τους μαθητές των Ημερησίων Λυκείων.


    ΜΑ ΠΟΣΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ?

    ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΟΥΝΤΑ ΕΛΕΝΗ ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ?

    ΠΑΣΟΚΟΙ@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καρυωτάκης:

    Του κόσμου η καταφρόνια τούς βαραίνει
    κι αυτοί περνούνε αλύγιστοι κι ωχροί,
    στην τραγική απάτη τους δομένοι
    πως κάπου πέρα η Δόξα καρτερεί,
    παρθένα βαθυστόχαστα ιλαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 22 μαιου 2011, 11:29 π.μ.
    ---------------------

    παλι γυρισες ΒΡΩΜΑ;
    καλα ειχαμε ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ απο σενα

    μούρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι πλούσιοι, που συνεχίζουν να μη πληρώνουν φόρους, δεν έχουν καμία ευθύνη????
    Μόνο οι μικροί και οι μικρομεσαίοι φταίνε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το 25% του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι δημόσιοι υπάλληλοι (του δημόσιου + ευρύτερου δημόσιου τομέα). Δηλαδή 1 στους 4 εργαζομένους.

    Ο δημόσιος υπάλληλος που παράγει μόνο αέρα, σφραγίδες και γραφειοκρατία (η θέση του έχει εφευρεθεί για κομματικούς λόγους) δεν κινδυνεύει να απολυθεί και αμοίβεται καλύτερα από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που παράγουν έργο και φυσικά τον πληρώνουν με τους φόρους του.

    Το άλλοθι το φόρων και της ύπαρξης του δημοσίου είναι η “κοινωνική υπηρεσία”. Παρόλα αυτά αν κοιτάξουμε τις στατιστικές και τον ισολογισμό του κράτους, μόνο το 10% των φόρων είναι ανταποδοτικά (κοινωνικότητα και έργα), όλα τα άλλα πάνε για μισθούς και συντάξεις δημοσίου, έξοδα του δημόσιου τομέα και για τόκους δημοσίου χρέους (που δημιουργήθηκε εξαιτίας των δανείων για να πληρώνονται οι μισθοί του ελλειμματικού δημοσίου).

    Και φυσικά ο δημόσιος υπάλληλος έχει την δυνατότητα αν δεν θέλει να μην αγοράσει την υπηρεσία του ιδιωτικού υπαλλήλου. Ενώ ο ιδιώτης υποχρεώνεται μέσω φασιστικών φόρων να αγοράζει την υπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς την επιλογή να αρνηθεί τον φόρο που πληρώνει γι' αυτούς.

    Και το παραμύθι ότι ο δημόσιος υπάλληλος κινεί την οικονομία με τον μισθό του είναι ότι πιο αστείο έχω ακούσει, αφού ο μισθός του προέρχεται εξολοκλήρου από φόρους ιδιωτών. Οπότε γιατί να μην μένουν τα λεφτά (μέσω μείωσης φόρων) στου ιδιωτικούς υπαλλήλους που παράγουν προϊόν και ζουν συνεχώς μέσα στην αβεβαιότητα για το αν θα έχουν εργασία αύριο, ώστε να κινούν οι ίδιοι οι ιδιώτες την οικονομία και πρέπει να πληρώνουν με τους φόρους τους δημοσίου υπαλλήλους που παράγουν αέρα.

    Επιτέλους ας ξυπνήσουμε.

    Το δημόσιο πρέπει να γίνει ελάχιστο.

    Μόνο έτσι θα λυθεί το μόνιμο έλλειμμα της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1:51
    ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 1500 ΕΥΡΩ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ! ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!
    Εχει δίκιο.
    Ούτε εγώ είμαι δημόσιος αλλά από τότε που άρχισαν να τους πετσοκόβουν ολονών μας η δουλειές έπεσαν κατά 50/% μίνιμουμ.
    Αν απολυθούν αυτοί, τα γαμήσαμε εντελώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε ολους οσους εχουν κανει σχολια θα απντησω το εξης, Ειμαι μισθωτος στο ιδιωτικο τομέα εδω και 30 χρονια ξεκινώντας απο 6600 δρχ. και πληρωνοντας κανονικα τους φορους. Γυρω σας αν κοιταξετε θα δειτε χιλιαδες εργαζομενους στο ιδιωτικο τομεα με 000 ακαλυπτες επιταγες. Στην αντιπερα οχθη καποιοι (οχι ολοι)προνομιουχοι της αλητοελιτοκρατιας που ειχε τη τυχη μας στα χερια της τα τελευταια 30 χρονια συνεχιζουν να περνουν αταραχοι βαριανωντας το κοιν. συνολο. Αν εσεις πιστευετε οτι αυτη ειναι η δημοκρατια στην Ελλαδα, αυτη των βολεμενων και των μη τοτε μαλλον σε λαθον χωρα γεννηθηκε η δημοκρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εσύ που γράφεις με τόση ευκολία αυτές τις απόψεις ένα πράγμα να σκεφτείς μόνο, μιλάς για οικογένειες, εργαζόμενους και όχι για ζώα, δεν έχεις συναίσθηση τι λές.
    Η Χώρα δεν αντέχει άλλους άνεργους, και επιτέλους το παραμύθι με το δημόσιο πρέπει να σταματήσει, οι ΗΠΑ έχουν 3 τρισεκατομμύρια έλλειμμα και δημόσιο σχεδόν καθόλου. Άντε γιατί μας έχετε φλομώσει με τις θεωρίες σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το 25% του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι δημόσιοι υπάλληλοι (του δημόσιου + ευρύτερου δημόσιου τομέα). Δηλαδή 1 στους 4 εργαζομένους.

    Ο δημόσιος υπάλληλος που παράγει μόνο αέρα, σφραγίδες και γραφειοκρατία (η θέση του έχει εφευρεθεί για κομματικούς λόγους) δεν κινδυνεύει να απολυθεί και αμοίβεται καλύτερα από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που παράγουν έργο και φυσικά τον πληρώνουν με τους φόρους του.

    Το άλλοθι το φόρων και της ύπαρξης του δημοσίου είναι η “κοινωνική υπηρεσία”. Παρόλα αυτά αν κοιτάξουμε τις στατιστικές και τον ισολογισμό του κράτους, μόνο το 10% των φόρων είναι ανταποδοτικά (κοινωνικότητα και έργα), όλα τα άλλα πάνε για μισθούς και συντάξεις δημοσίου, έξοδα του δημόσιου τομέα και για τόκους δημοσίου χρέους (που δημιουργήθηκε εξαιτίας των δανείων για να πληρώνονται οι μισθοί του ελλειμματικού δημοσίου).

    Και φυσικά ο δημόσιος υπάλληλος έχει την δυνατότητα αν δεν θέλει να μην αγοράσει την υπηρεσία του ιδιωτικού υπαλλήλου. Ενώ ο ιδιώτης υποχρεώνεται μέσω φασιστικών φόρων να αγοράζει την υπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς την επιλογή να αρνηθεί τον φόρο που πληρώνει γι' αυτούς.

    Και το παραμύθι ότι ο δημόσιος υπάλληλος κινεί την οικονομία με τον μισθό του είναι ότι πιο αστείο έχω ακούσει, αφού ο μισθός του προέρχεται εξολοκλήρου από φόρους ιδιωτών. Οπότε γιατί να μην μένουν τα λεφτά (μέσω μείωσης φόρων) στου ιδιωτικούς υπαλλήλους που παράγουν προϊόν και ζουν συνεχώς μέσα στην αβεβαιότητα για το αν θα έχουν εργασία αύριο, ώστε να κινούν οι ίδιοι οι ιδιώτες την οικονομία και πρέπει να πληρώνουν με τους φόρους τους δημοσίου υπαλλήλους που παράγουν αέρα.

    Επιτέλους ας ξυπνήσουμε.

    Το δημόσιο πρέπει να γίνει ελάχιστο.

    Μόνο έτσι θα λυθεί το μόνιμο έλλειμμα της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. απολυση και καταργηση της μονιμοτητας στους κηφινες που μιλανε και απο πανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. βλακόμουτρα αν απολυθούν οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που λέτε ποιανού τη δουλειά θα φάνε και πόσο ακόμα θα πέσει ο μισθός σας μια και θα σας ανταγωνίζονται ποια πανηλιθιοι
    ο ΟΑΕΔ θα αντεξει να δωσει τοσα επιδοματα βληματα

    μπορει το κρατος να δωσει τοσες αποζημιωσεις μαλακοπιτουρες

    κομπλεξαρες αποτυχημενοι του ασσεπ
    το προβλημα δεν ειναι οι υπαληλοι
    οι πολιτικοι και οι μιζες τους ειναι ανεγκεφαλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση