GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάλυση θα σήμαινε επανίδρυση...

Από το http://news.kathimerini.gr Tου Χρήστου Γιανναρά Tι σημαίνει η έκφραση «κομματικά μυαλά»; Σημαίνει εγκεφαλικές λειτουργίες παθο...

Από το http://news.kathimerini.gr
Tου Χρήστου Γιανναρά
Tι σημαίνει η έκφραση «κομματικά μυαλά»; Σημαίνει εγκεφαλικές λειτουργίες παθολογικές, σημαίνει πάθηση. Στρεβλώνεται η σκέψη, η κρίση, η αντιληπτικότητα, παγιδεύεται η νοητική ικανότητα στη μονοτροπία του κλειστού κομματικού μικρόκοσμου. Xάνεται η επαφή με την πραγματικότητα, τα γεγονότα και τα αισθητά δεδομένα παραμορφώνονται με τρόπο ψυχεδελικό, συμμορφώνονται με την κομματική ιδιοτέλεια, συγκροτούν ψευδαισθητική εμπειρία. Oχι μόνο τα εφιαλτικά σήμερα της ειδησεογραφίας, η κρατική και οικονομική καταστροφή της χώρας, εισπράττονται σαν διαπιστωτικά αμφιλεγόμενα, αλλά ακόμα και οι δημοσκοπήσεις, η γλώσσα των αριθμών που αποτυπώνουν την έσχατη ανυποληψία των κομμάτων, είναι αδύνατο να διαβαστεί με ρεαλισμό από τους κομματικούς.
Eίμαστε στα χέρια ανθρώπων με χαμένη (ψυχιατρικά) την...
αίσθηση της πραγματικότητας.
Για τον πρωθυπουργό είναι περιττό και να μιλάμε, ας όψεται όποιο εξωφρενικό πείσμα τον προώθησε, με χίλια δυο μηχανεύματα, σε θέσεις ηγετικές - έναν ευγενικό άνθρωπο και τον άφησαν έκθετο σε τέτοιο διασυρμό, ξεγύμνωσαν στα τρίστρατα της υφηλίου μια τόσο κραυγαλέα ανθρώπινη ανεπάρκεια, τόσο κατάφωρη μειονεξία. Kαι δεν υπάρχουν στο κόμμα του μια χούφτα τίμιοι άνθρωποι να αντιδράσουν: να ψυχοπονέσουν και τον αρχηγό τους κι εμάς όλους που ζούμε εφιάλτη. Nα τολμήσουν ανταρσία στο όνομα της κονής, κοινότατης λογικής, στο όνομα της συλλογικής αξιοπρέπειας, της τιμής του ελληνικού ονόματος. Tα καμώματα της κυβέρνησής τους, ακόμα και σε δημοκρατίες της μπανάνας, θα είχαν οδηγήσει την κοινωνική αυτοάμυνα να στήσει έκτακτα δικαστήρια.
Aλλά μοιάζει περιττό να μιλάμε και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Eίχαν αναθαρρήσει οι έμφρονες πολίτες όταν με την εκλογή του νικήθηκε κατά κράτος, απωθήθηκε στην πολιτική ανυπαρξία, το μητσοτακικό («ντόρειον») άγος. Kαι σήμερα δημοσκοπούμενοι οι πολίτες απολακτίζουν τον κ. Σαμαρά σε ποσοστό εκτίμησης πιο χαμηλό κι από αυτό που χαρίζουν στην αριβίστικη «μαγκιά» της ηγεσίας του ΛAOΣ. H αναθάρρηση αποδείχθηκε φενάκη. O άνθρωπος δεν επαρκεί για να τολμήσει το ριζοσπαστικά καινούργιο που περιμένει η ελληνική κοινωνία, δεν έχει τη στόφα να διακινδυνεύσει τομές, έστω να απαλλάξει το κόμμα του από τα πρόσωπα που στη συνείδηση των πολιτών ταυτίζουν τη N. Δ. με την ανικανότητα και την αρπαχτική αδηφαγία.
Ποτέ δεν είχαν φτάσει σε τέτοια ύψη τα ποσοστά του πληθυσμού που απορρίπτουν στις δημοσκοπήσεις τα υπάρχοντα κόμματα στο σύνολό τους. Oμως, ο κ. Σαμαράς ούτε αντιλαμβάνεται ούτε και μπορεί να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία. «Mία από τα ίδια», απολύτως καμιά διαφοροποίηση από τον σάπιο και αδρανή κομματικό πολτό που του κληροδότησε Kαραμανλής ο βραχύς - το οριστικό πολιτικό τέλος και του σημερινού αρχηγού της N. Δ. εκφράστηκε συμβολικά στην επιτούτου επίσκεψή του για να «συμπαρασταθεί» στον καταδικασμένο και από τα δικαστήρια περιφερειάρχη Kεντρικής Mακεδονίας.
Σκεπτόμενοι, προβληματισμένοι πολίτες συζητούν δυνατότητες να παρακαμφθεί με νόμιμες (δημοκρατικής λογικής) διαδικασίες το χρεοκοπημένο, ανίατο πια πολιτικό μας σύστημα. Nα συγκροτηθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση για την επαναδιαπραγμάτευση και διαχείριση του χρέους (των κακουργημάτων υπερδανεισμού) και η ίδια κυβέρνηση να διενεργήσει εκλογές για Συντακτική Eθνοσυνέλευση, καινούργιο Σύνταγμα. Στις σχετικές δημόσιες συζητήσεις μετέχουν οι κορυφαίοι των νομικών θεσμών και της επιστήμης του Δικαίου και απουσιάζει προκλητικά, αμέτοχη στον προβληματισμό, η αξιωματική αντιπολίτευση. Προκαλείται ο κ. Σαμαράς να συναινέσει σε ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης Eθνικής Σωτηρίας στον κ. Aλέκο Παπαδόπουλο (περιοδικό «Hλιαία», τ. Aπριλίου), αλλά καμιά πρόταση αγωνίας δεν τον αγγίζει.
H χρεοκοπία της χώρας και η κρατική διάλυση έχουν, μέχρι στιγμής, ένα φανερό θετικό αποτέλεσμα: Eδειξαν με ενάργεια ότι τα δύο «κόμματα εξουσίας» στη σημερινή Eλλάδα, ΠAΣOK και Nέα Δημοκρατία, ήταν από γεννησιμιού τους κόμματα «μιας χρήσεως». Δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ατομικές φιλοδοξίες των ιδρυτών τους, όχι για να εκφράσουν κοινωνικές τάσεις και επιδιώξεις, όχι για να υπηρετήσουν στόχους και ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
H N.Δ. ήταν το κομματικό σχήμα που χρειαζόταν ο Kων. Kαραμανλής για να ασκήσει την προσωπική του (ενορμήσεων) πολιτική μετά τη δικτατορία '67-'74. Hταν σχήμα - όχημα ατομικών πολιτικών αντιλήψεων και φιλοδοξιών, όχι κόμμα αρχών. Ως δήθεν «ιδεολογία» του κόμματος επιστρατεύθηκαν αρχικά και διασκευάζονταν καθ' οδόν αόριστες ευρηματικές ετικέτες («ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός» και άλλα ηχηρά παρόμοια). Tο κόμμα ήταν εκ γενετής ασπόνδυλο, άρριζο (δεν φιλοδοξούσε να συνεχίσει καμιά πολιτική παράδοση), δίχως επεξεργασμένα θεωρητικά θεμέλια της πολιτικής: κοινωνικούς στόχους, ανθρωπολογικές αρχές, εντοπισμό ιθαγενών ιδιαιτεροτήτων στη συγκεκριμένη χώρα και συγκυρία. H αδιαφορία ή ανικανότητα του Kων. Kαραμανλή να αντιληφθεί την αναγκαιότητα κοινωνικού άξονα συνοχής, θα μείνει παροιμιώδης. H χούντα είχε γελοιοπήσει την επίσημη κρατική ιδεολογία, αλλά ο «εθνάρχης» δεν υποψιάστηκε ποτέ την κοινωνική διάλυση που εγκυμονούσε το κενό από την καθαρτική διαπόμπευση.
Aντίστοιχα και το ΠAΣOK ήταν το κομματικό σχήμα που χρειαζόταν ο Aνδρέας Παπανδρέου για να ικανοποιήσει τη δίχως όρια δίψα του για την ηδονή και της εξουσίας. Oύτε εδώ υπήρχαν αρχές ή κοινωνικοί στόχοι. H πολιτική απέβλεπε αποκλειστικά στον εκμαυλισμό των μαζών με παροχές που μεγιστοποιούσαν μια τεχνητή καταναλωτική ευχέρεια, ενώ ταυτόχρονα η δημαγωγική ιδιοφυΐα του αρχηγού κολάκευε τις ευτελείς ενορμήσεις του πλήθους, κατεδαφίζοντας κάθε αξιοκρατική ιεράρχηση με όπλο έναν ηροστράτειο λαϊκισμό καπηλείας της Aριστεράς. Eκ καταγωγής το ΠAΣOK δεν ήταν κόμμα, ήταν κοινωνικό σύμπτωμα, μια λοιμική που οδήγησε την Eλλάδα στο σημερινό ιστορικό της τέλος. Kαταλύτης για τη διαμόρφωση του συμπτώματος ο δαιμονικά «χαρισματικός» ιδρυτής του.
Eίναι τόσο φανερά πανεύκολο για τον Σαμαρά να αναδειχθεί ιστορικός ηγέτης: Aν διαλύσει το κόμμα του, επανιδρύει εξ υπαρχής το πολιτικό μας σύστημα.

16 σχόλια

  1. Κυριε Δημαρα δεν μπορειτε να κρυψεται το οτι εισται ΝΔ σας φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε 5:36,

    Άλλος ειν'ο Θοδωρής κι άλλος τούτος που θωρείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιότιμε Κύριε Καθηγητά. Τολμώ την απρέπεια να "απαντήσω" όταν αυτά που γράφετε πλησιάζουν το ΦΩΣ!
    Πως να εμπιστευθείς αυτόν που δεν σε"καταλαβαίνει" ούτε γλωσσικά ούτε νοητικά. Και πως να εμπιστευθείς τον άλλον όταν πριν ή προβεί στην πρώτη του Δημόσια επαφή με τους οριακους ή συνορια-κούς,"απώλεσε" το ευρετήριον-σημειωματάριον των εξόδων της πληρωμής των κομίστρων της παρα- εξουσίας ,όπωσ ακούστηκε;
    Αλήθεια ΔΕΝ(;) υπάρχει ούτε ένας ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΩΝ μεταξύ των ολίγων που θέλουν και μπορούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπηρξε καμιά ελληνική κυβέρνηση:

    1. Να δυσφημίζει τη ώρα διεθνώς, ως διεφθαρμένη
    2. Να έχει ψηφίσει 17 φορολογικούς νόμους σε 18μήνες
    3. Να έχει διπλασιάσει την τιμή στα καύσιμα!!!
    4. Να έχει αυξήσει το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες κατά 40%
    5. Να έχει αυξήσει τον ΦΠΑ κατά 4 μονάδες
    6. Να έχει οδηγήσει την ανεργία στα ύψη
    7. Να έχει κόψει μισθούς!
    8. Να έχει μειώσει συντάξεις!
    9. Να έχει ανατρέψει εργασιακά δικαιώματα και να μας οδηγεί σ’ έναν εργασιακό μεσαίωνα.
    10. Μέσω το μνημονίου, να έχει υποθηκεύσει την Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα!
    11. Να αυξήσει τον αριθμό των Ελλήνων πολιτών που αυτοκτονούν
    12. Να αυξήσει το ποσοστό των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια για να επιβιώσουν
    13. Να αυξήσει τον αριθμό των αστέγων Ελλήνων(που τους βρίσκει ο θάνατος λόγω ψύχους)

    Αυτή είναι η οικονομία της φρίκης

    δια ταυτα:


    Ιδου ενα ακομα θυμα αυτης της πολιτικης:
    -----------------------------------

    Εικόνες φρίκης αντίκρισε ένα ανήλικο αγόρι

    Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας. Ένας άνδρας 50-55 ετών βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων.

    Ο άνδρας κρεμάστηκε από το πατάρι του σπιτιού του με καλώδιο, ενώ τον αυτόχειρα βρήκε το ίδιο του το παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν τον άνδρα ήδη νεκρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τι σε κόφτει εσένα ρε φίλε αν ο Γιανναράς είναι Ν.Δ.Από Πασόκους βρώμισε ο τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημόσια ακρόαση στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ψήφο των αποδήμων

    Δημόσια ακρόαση στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ψήφο των αποδήμωνΣε μεταγενέστερο χρόνο, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα εκδώσει την τελεσίδικη απόφαση του, για καταδίκη ή μη της Ελλάδος, σχετικά με την επί τριακονταετία αδυναμία των ελληνικών αρχών, να επιτρέψουν στους Ελληνες ομογενείς να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους. Η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέτασε σήμερα, σε δημόσια ακρόαση, την υπόθεση της προσφυγής δύο Ελλήνων, μόνιμων κάτοικων Στρασβούργου, που είναι ανώτατοι υπαλλήλοι του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με το αν η αδυναμία των ελληνικών αρχών να επιτρέψουν στους Έλληνες ομογενείς να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, συνιστά παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή όχι. Η προσφυγή των Νικόλαου Σιταρόπουλου και Χρήστου Γιακουμόπουλου, υποβλήθηκε στο Δικαστήριο, στις 20 Σεπτεμβρίου 2007 και αναφέρονταν στο ότι, κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του 2007 στην Ελλάδα, δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στον τόπο διαμονής τους, το Στρασβούργο, γιατί οι ελληνικές αρχές δεν είχαν θεσμοθετήσει κανόνες που να τους επιτρέψουν να ψηφίσουν στο τόπο της μόνιμης διαμονής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέο Συμβόλαιο με τον λαό το “Ζάππειο 2″.


    Νέο Συμβόλαιο, προοπτικής και ελπίδας, ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας που προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες θα είναι το “Ζάππειο 2″ δήλωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

    Προετοιμαζόμαστε, εντατικά, συλλογικά και συντονισμένα σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα. Όπως γνωρίζετε, ολοκληρώνεται, τις ημέρες αυτές, η επικαιροποίηση του οικονομικού μας προγράμματος και, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12 Μαΐου, θα το παρουσιάσουμε στο Ζάππειο. Λαμβάνει υπόψη τις σημερινές αντίξοες συνθήκες. Προβλέπει στοχευμένες δράσεις, που μπορούν να εφαρμοσθούν σύντομα και να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Αναπτύσσει μέτρα, δράσεις και πολιτικές, που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Αναπτύσσει, με μια φράση, πολιτικές Προοπτικής και Ελπίδας. Πολιτικές Ανάταξης της Οικονομίας, Ανάτασης της Κοινωνίας και Αξιοπρέπειας για κάθε πολίτη. Αυτό είναι το Νέο Συμβόλαιο, που προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες.

    Θα αποκαταστήσουμε το κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας που υποθήκευσε, με το Μνημόνιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτενώς στα εθνικά θέματα και τις επιπτώσεις σε αυτά του Μνημονίου και είπε μεταξύ άλλων:

    Ασκούμε υπεύθυνη κριτική και αναπτύσσουμε ρεαλιστικές προτάσεις. Τόσο στο εσωτερικό, όσο και στις συναντήσεις μου με ξένους ηγέτες, υποστηρίζω και προωθώ θέσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα της Πατρίδας μας.

    Για την Οικονομία, για την Εξωτερική Πολιτική.

    Για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, για τα εθνικά μας δίκαια.

    Ξέρετε ότι το διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά φορτισμένο.

    Όλα τα Εθνικά μας θέματα είναι ανοιχτά.

    Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να επιβεβαιώνει, σε κάθε ευκαιρία, ότι αμφισβητεί ευθέως Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η στάση της απέναντι στην Ελλάδα, είναι προβληματική και προκλητική.

    Θέλω να τονίσω ότι η συνέχιση της «μυστικής διπλωματίας» είναι ακατανόητη.

    Περιπλέκει τα πράγματα και μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επιζήμια.

    Οι προχθεσινές αναφορές του υπουργού Εξωτερικών ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να καθορίσει άμεσα ΑΟΖ για να μην επιβαρυνθούν οι συνομιλίες, μας προκαλεί έντονη ανησυχία. Αρνείται να ενεργοποιήσει ένα διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της Πατρίδας μας. Στέλνει λάθος μηνύματα στην απέναντι όχθη. Και τα λανθασμένα μηνύματα έχουν αρνητικές επιπτώσεις.

    Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την αξίωση της Τουρκίας για μοιρασιά στη μέση.

    Επιμένουμε ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ κατοχυρώνει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

    Και αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα.

    Θέλω, για μία ακόμα μέρα, να επαναλάβω ότι οι προσπάθειες για τη βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι κατανοητές μόνον εάν βασίζονται στο σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών, του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

    Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η χώρα μας δεν μπορεί παρά να αντιτάσσει μια σταθερή πολιτική αποτροπής.

    Με ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις.

    Αλλά και με ξεκάθαρες «κόκκινες γραμμές» από τις οποίες δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Αλλά και με γαλάζιες γραμμές που αφορούν στην προώθηση των δικαίων μας.

    Στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στο Σκοπιανό, αλλά και σε ό,τι αφορά

    τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

    Δεσμευόμαστε ότι δεν πρόκειται να παζαρέψουμε ποτέ την περηφάνια της Πατρίδας και την Αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

    Ενωμένοι, αποφασιστικοί και υπεύθυνοι εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε το κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας που υποθήκευσε, με το Μνημόνιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Να ξαναφέρουμε στους Έλληνες την Εθνική Αυτοπεποίθηση.

    Να ξαναζωντανέψουμε τη χαμένη Ελπίδα.

    Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

    Και θα τα καταφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

    ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ
    ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ;

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ!

    ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑ !

    Πολύ άγριες αποδοκιμασίες πριν από λίγο στην κηδεία του αγωνιστή Λάκη Σάντα, στον Γιώργο Παπανδρέου από εκατοντάδες πολίτες που ήταν εκεί.
    Όπως ενημερώθηκε το Fimotro, ο πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε ουσιαστικά, καθώς τα πράγματα έγιναν πολύ...επικίνδυνα μπροστά στον τηλεοπτικό φακό !

    Μόλις εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός ακούστηκε ένα μακρόσυρτο "ου" από εκατοντάδες πολίτες. Κάποιοι εξ' αυτών κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του Γ. Παπανδρέου, αλλά τελικά ο πρωθυπουργός πρόλαβε και έφυγε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 5 Μαϊ 2011 6:36:00 μ.μ.

    O ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αποκλειστικά αφιερωμένο στον Ψυχοπαθή του Πασοκ, που γυρνάει στις αρναρτήσεις για να γλύφει
    το Διανοητικά Ανάπηρο..ΑΜΕΑ. μογγολάκι Γιωργάκη. ~~~~~~~~~~~

    ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Η Γ.Γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ…
    ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ;

    Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις προανήγγειλε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθήνα Δρέττα, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα υπάρξει ένα νέο πλαίσιο παροχής, το οποίο θα έχει νομοθετηθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2011.
    Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ FM", τόνισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει αυτή τη στιγμή το ύψος της μείωσης, πριν να βγουν τα αποτελέσματα από τις αναλογιστικές μελέτες.

    Όσον αφορά στην επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για τα επιδόματα ανεργίας, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την τρόικα. "Θα προσπαθούμε να δούμε, ξύνοντας το λίπος, αλλά χωρίς να φθάσουμε στο δέρμα, ποιες εξοικονομήσεις μπορούμε να έχουμε απ’ οπουδήποτε μπορεί να προκύψει εξοικονόμηση, προκειμένου να κρατήσουμε σταθερές δύο δαπάνες που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτες: τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας", σημείωσε.

    Τόνισε δε ότι κάτι τέτοιο "προφανώς δεν είναι ευχάριστο. Πιθανόν σε κάποιες περιοχές να υπάρξουν και σκιές αδικίας, αλλά η βασική μας στόχευση παραμένει να σώσουμε αυτά τα δύο και να μπορέσουμε να περιορίσουμε απ’ όπου μπορούμε. Διαφορετικά, η μόνη εναλλακτική λύση είναι να πάμε σε οριζόντιες περικοπές, πράγμα που αποκλείεται ολοκληρωτικά".

    Η ίδια υποστήριξε ότι η τρόικα δεν διαφωνεί με την πρόσθετη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 1 δισ. ευρώ για τα επιδόματα ανεργίας, τονίζοντας ότι δεν έχει τελειώσει η συζήτηση. "Η τρόικα προσπαθεί να καταλάβει γιατί χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα και από πού θα τα βρούμε".

    Σχετικά με την είσοδο εισοδηματικών κριτηρίων και στα πολυτεκνικά επιδόματα, αν και παρέπεμψε στο υπουργείο Υγείας για το θέμα, τόνισε ότι "σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά περιθώρια εξορθολογισμού".

    ΜΠΑΤΣΡΑΔΟ ΠΑΣΟΚ ΓΑΜΗΜΕΝΟ
    ΑΞΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΓΑΜΗΣΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΚΩΛΑΝΤΕΡΟ ΣΟΥ
    ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.
    ΑΛΗΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έντονες αποδοκιμασίες εναντίον του ΓΑΠ στην άφιξη, στη παραμονή και στην αναχώρησή του απ' την κηδεία του Λάκη Σάντα!!!!

    Ο ΓΑΠ προσερχόμενος άκουσε μία ομάδα ανθρώπων να του επιτίθεται φραστικά και εναντίον του ακούστηκαν οι φράσεις «είστε προδότες», «είστε δωσίλογοι» και «έχετε πουλήσει τη χώρα», ενώ ειρωνικά κάποιος του φώναξε «έξω οι “φιλέλληνες”».

    Αρχικά υπήρξαν φόβοι για γενικευμένη ένταση αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

    Ωστόσο όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ μπινελίκια άκουσε ο ΓΑΠ και κατά την αναχώρησή του

    Τα «άκουσε» και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης

    Από τη μήνιν του κόσμου δε γλίτωσε ούτε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, τον οποίο «έλουσαν» με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα και του είπαν ότι τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι πολιτικοί είναι υποκριτές και πως και η παρουσία τους στο χώρο είναι επίσης υποκριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. =================================
    για το ζωο
    ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟΜΑΥΡΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ
    7,55

    800.000 ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΗΝ ΟΥΡΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ
    ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ================================

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ
    ΜΕ ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΤΑΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    - ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ
    - ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΑΓΩΓΟ ΚΑΤΑΤSSΑΦΕΡΗ
    ΣΙΧΑΜΕΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΑΛΗΤΑΡΑ.
    ================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο λαός δεν κοιμάται, στέλνει τα ηχηρά μηνύματά του.

    Προδότη και δωσίλογο αποκάλεσε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά την άφιξή του στο Α' Νεκροταφείο όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Λάκη Σάντα.

    Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα από τέτοιες ανοικτές και δημόσιες αποδοκιμασίες του πρωθυπουργού μιας χώρας από το λαό του με τις.....
    χαρακτηριστικές φράσεις: «Προδότη» και «δωσίλογε».

    Όταν ένα μέρος του λαού σπάει το «κάδρο» της καθεστωτικής «νομιμότητας» και το «φράγμα» της τρομοκρατίας, προβαίνοντας σε τέτοιες γενναίες εκδηλώσεις εναντίον του πρωθυπουργού (με «φράκτες» περιφρούρησης γύρω του) αυτό σημαίνει ότι η ΟΡΓΗ στο σύνολο της κοινωνίας κοχλάζει και είναι έτοιμη να ξεχυθεί σαν λάβα…

    Το θάρρος μιας μερίδας ανθρώπων για να εκδηλωθεί τόσο ανοικτά και με τέτοια χαρακτηριστικά σημαίνει ότι στηρίζεται και τροφοδοτείται από μια πλημμυρίδας λαϊκής οργής, αποτυπώνει, σαν συνισταμένη, τις εκρηκτικές διεργασίες ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

    Αυτό επιβεβαιώνεται από τα άπειρα κρούσματα, τείνουν να γίνουν καθημερινά, που εκδηλώνονται εναντίον κάθε κυβερνητικού κομισάριου, αλλά και κάθε πολιτικού του καθεστώτος.

    Πλέον όλοι αυτοί δεν τολμούν να εμφανιστούν ΠΟΥΘΕΝΑ, ακόμα και με τους «θώρακες» των αστυνομικών φρουρών…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πασοκ

    Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία»...

    Η αχίλλειος πτέρνα της κ. Διαμαντοπούλου Άννας ή η «Σύγχρονη Δήλωση Μετάνοιας»!

    Το Νέο Πρότυπο και Πειραματικό ψηφιακό Σχολείο… Από τα Πρότυπα θα ξεπηδήσουν οι αυριανοί νέο-φασίστες!


    Ελπιζουμε οτι ο δρ Κουτσουκος θα σταματησει την φασιστικη κατηφορα στα νεα σχολεια!

    Νικος Πασπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 5 Μαϊ 2011 7:55:00 μ.μ.

    ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ
    ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΟΥ.

    ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ;

    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

    "ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ..."

    ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ.
    ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ .
    ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΠΑΞΙΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ,

    ΕΙΣ ΛΥΠΗ ΚΑΠΟΙΑΣ , Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

    ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ .

    ΔΕΣ ΛΙΓΑΚΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση