GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με παράκληση Σάλλα ο Χριστοδουλάκης...

Από τον Τραπεζικό ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Έντονη ήταν η ανησυχία στους τραπεζίτες της χώρας ολόκληρο το Σαββατοκύριακο ύστερα από τις εξελίξεις στ...

Από τον Τραπεζικό
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Έντονη ήταν η ανησυχία στους τραπεζίτες της χώρας ολόκληρο το Σαββατοκύριακο ύστερα από τις εξελίξεις στο Λουξεμβούργο.
Γι' αυτό και ξεκίνησαν μια καθησυχαστική εκστρατεία προς το ελληνικό κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, με παράκληση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχ. Σάλλα φιλοξενήθηκαν τηλεοπτικές δηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση του πρώην υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη ο οποίος όμως εργάζεται και...
 ως σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς.

5 σχόλια

  1. ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ
    ΚΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ
    ΤΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

    ΣΤΟΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
    ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ..ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ.

    ΦΤΟΥ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ.
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΕΙΣΤΕ
    ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Παπανδρέου έχει καλομάθει με τις μπλόφες.
    Γνωρίζει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ μπλόφας και ολέθρου ο κ. Παπανδρέου ;

    Μετά το φιάσκο της Παρασκευής, με την πολύωρη παραλυσία της κυβέρνησης απέναντι στα καταστροφολογικά δημοσιεύματα του “Spiegel”, είδαμε χθες να εμφανίζεται σε διάφορες ιστοσελίδες ενημερωτικού περιεχομένου
    - ως γνώμες σχολιαστών- η πληροφορία ότι ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να προκηρύξει εκλογές για τον Ιούνιο, σκοπεύοντας να θέσει στο λαό το δίλημμα “ή νέο, ακόμα σκληρότερο μνημόνιο και παραμονή στην ευρωζώνη, ή επιστροφή στη δραχμή“. Με ανομολόγητο στόχο, προφανώς, να επιχειρήσει να σύρει στο δίλημμα αυτό τον Αντώνη Σαμαρά και να εξουδετερώσει τη επιχειρηματολογία του για μια άλλη πολιτική εξόδου από την κρίση.

    Δεν ξέρω αν η πληροφορία “διοχετεύεται” τεχνηέντως από πρόσωπα που συνομιλούν με τον πρωθυπουργό, αλλά σίγουρα κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Παπανδρέου πως μια τέτοια κίνηση όχι μόνο θα συνιστούσε Βατερλώ για τον ίδιο και θα γκρέμιζε αυτοστιγμεί την (υπηρεσιακή) κυβέρνησή του νωρίτερα από την ώρα της, αλλά επιπλέον θα τίναζε άμεσα στον αέρα τα όποια απομεινάρια της εθνικής οικονομίας.

    Και αυτό διότι, πέραν του σαθρού χαρακτήρα αυτού του διλήμματος -αφού δεν είναι πλέον καθόλου βέβαιο ότι θα ήταν λίγοι όσοι θα προτιμούσαν επιστροφή στη δραχμή, αντί των αδιέξοδων μνημονίων που το μόνο που “πετυχαίνουν” είναι, δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα, η διαρκής εξαθλίωση του λαού-, και μόνο η θέση ενός τέτοιου διλήμματος εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα προκαλούσε, την επόμενη κιόλας μέρα, κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών αφού ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα άφηνε πλέον εκεί τις όποιες καταθέσεις του, έρμαιο του όποιου εκλογικού αποτελέσματος (όπως θα το έθετε ο πρωθυπουργός).

    Μπορεί λοιπόν ο Γ. Παπανδρέου να νομίζει ότι έχει… καλομάθει από τις περυσινές δημοτικές εκλογές, αλλά δεν είναι όλοι οι εκβιασμοί αποτελεσματικοί. Και όταν το διακύβευμα είναι η οικονομία, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ μπλόφας και ολέθρου είναι σχεδόν αδιόρατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΗ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. This is the end
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σ΄ αυτό που πριν ένα χρόνο κοροϊδεύαμε και βρίζαμε τους ξένους που μας το έθεταν ως μόνη λύση. Η υποθήκευση της χώρας ή τουλάχιστον ένα μέρος της είναι προ των πυλών. Αυτό ζήτησαν οι ξένοι δανειστές μας στο Λουξεμβούργο κατά τη δραματική συνεδρίαση παρόντος του Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Στην παρούσα φάση δεν έχει καμιά σημασία το επικοινωνιακό Βατερλό της κυβέρνησης. Δεν έχει σημασία ούτε το δημοσίευμα του Spiegel ούτε οι πιέσεις για να βγει η Ελλάδα έξω από τη ζώνη του ευρώ.

    Αυτό που έχει πλέον σημασία είναι ότι ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο που δήθεν θα μας έσωζε από τη χρεοκοπία, ομολογούμε την αποτυχία του και ετοιμαζόμαστε για νέο Μνημόνιο. Το χειρότερο είναι ότι αυτό που γλιτώσαμε πέρυσι (όταν κάποιοι σκωπτικά μας έλεγαν να πουλήσουμε την Ακρόπολη) θα το πάθουμε πολύ σύντομα.
    Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την απόφαση να δοθεί στην Ελλάδα νέο δάνειο το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθεί και με εγγυήσεις περιουσιακών στοιχείων.

    Αν για παράδειγμα η Ελλάδα πάρει άλλα 50 δισ. ευρώ θα πρέπει να υποθηκεύει αντίστοιχης αξίας ακίνητα ή εταιρείες του δημοσίου, δηλαδή να βάλουμε εγγυήσεις κρατική περιουσία 50 δισ. Το σενάριο αυτό επανέφερε στην επικαιρότητα και το Bloomberg και πρόκειται για μια περσινή πρόταση της φινλανδικής κυβέρνησης. Στη δραματική συνεδρίαση του Λουξεμβούργου, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ομολόγησε την αδυναμία της χώρας να βγει στις αγορές, την αποτυχία της να μειώσει το έλλειμμα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί, την αποτυχία της να πετύχει δημοσιονομική εξυγίανση.

    Η ομολογία αυτή προκάλεσε την έκρηξη, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, όσο και του “φίλου” Ζ. Κλοντ Τρισέ. Επίσης, ρουκέτες κατά της Ελλάδας εξαπέλυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι καθώς βλέπουν ότι το ελληνικό πρόβλημα μολύνει και τις άλλες προβληματικές χώρες. Ο Τρισέ, αν και προσπάθησε να πείσει τους υπόλοιπους ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ή αναδιάρθρωση με κούρεμα θα ήταν καταστροφή και για την ΕΕ, στη συνέχεια κατακεραύνωσε την Ελλάδα γιατί δεν έχει πετύχει μέχρι στιγμής τίποτε.

    Από την άλλη, η Γερμανία εμφανίζεται στην απέναντι πλευρά, αρνείται να συναινέσει σε νέο δάνειο καθώς δεν μπορεί η κυβέρνηση Μέρκελ να φέρει μια τέτοια πρόταση στους πολίτες της. Λέγεται μάλιστα ότι ο Σόιμπλε ήταν αυτός που “κάρφωσε” τη μυστική συνάντηση αλλά και το σενάριο εξόδου από το ευρώ, στο Spiegel. Θέλει έτσι να πιέσει την Ελλάδα να λάβει πιο επώδυνες αποφάσεις, να συμφωνήσει σε μέτρα που σήμερα ούτε για αστείο δεν συζητάμε.

    Ενα από αυτά είναι η υποθήκευση περιουσίας της χώρας, ακίνητης και εταιρειών.

    Θεωρείται δεδομένο ότι ο Γ. Παπανδρέου θα πάρει πίσω την ανακοίνωσή του ότι δεν πρόκειται να πουληθεί κανένα ακίνητο και μάλιστα με νόμο. Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι κρατικές εταιρείες θα πουληθούν, δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν, μισθοί και συντάξεις θα συρρικνωθούν περαιτέρω.

    Με τα χαρτιά της υποθήκης στις βαλίτσες τους έρχονται και οι τροικάνοι μέσα στην εβδομάδα να συζητήσουν με την κυβέρνηση. Κρίσιμες ημερομηνίες θεωρούνται η συνεδρίαση του Γιουργκρούπ την επόμενη εβδομάδα, η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου.

    Η ουσία είναι ότι η χώρα κρέμεται σε μια κλωστή και το δίλημμα έχει πλέον τεθεί:
    Η πτωχεύουμε ή ξεπουλάμε.
    Και η μια και η άλλη επιλογή είναι με ένα βήμα προς το κενό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφήστε τίς εξυπνάδες τών "εργαζομένων" Χριστοδουλάκηδων καί λοιπών Καθηγηταράδων....

    Αφήστε επίσης τίς κουραδομαγκιές περί παλουκωμάτων καί ...ικριωμάτων, καθότι είστε (οι φωνασκούντες) χέστες μέ πατέντα...

    Τό ζουμί είναι τό εξής : ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΤΕ :

    Γιά φέτος τό 2011 :
    Σπάρθηκε μέ τεύτλα έκταση πού θά δώση παραγωγή ΤΟ ΠΟΛΥ, 30 - 40.000 τόννους ζάχαρης, έναντι εθνικής ποσόστωσης 158.000 tn.
    Οι 40.000 tn μπορούν νά παραχθούν σέ ΕΝΑ εργοστάσιο (Σουφλί, Πλατύ, Λάρισα), αλλά η ΕΒΖ (ΑΤΕ, ...Κράτος), θά λειτουργήση καί τά ΤΡΙΑ....., λόγω φόβου κοινωνικών αντιδράσεων.......

    Εθνική κατανάλωση : 320.000 tn.

    Η διαφορά τών 180.000 tn θά ΕΙΣΑΧΘΗ
    μέ ...χαρτάκια - ταμπελλίτσες στά... ΕΛΛΗΝΙΚΑ,
    (Εθνικές πουστίτσες τού Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού ???????), ώς εξής:

    -145.000 tn μέ παραγωγή από ΣΕΡΒΙΑ.....

    - τά λοιπά από ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!

    ΟΥΤΕ ΖΑΧΑΡΙΤΣΑ, ΡΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.....


    Συμπέρασμα :

    Άμεση υπογραφή νέου Μνημονίου, μέ άμεση υποθήκευση τών τριών εργοστασίων τής ΕΒΖ, αλλά καί τών γεωργικών εκτάσεων στούς Γερμανούς.

    ΑΥΤΟΙ, θά βάλουν μπρός τήν ανάπτυξη, νά δούμε κι' εμείς λίγο ψωμάκι στό τραπέζι μας.....

    Anyparktos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση