GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στράτος Διονυσίου...

Από τον Γιάννη Μυλωνά http://syllektiko-pazari.blogspot.com/ Ο Στράτος Διονυσίου (8 Νοεμβρίου 1934 - 11 Μαΐου 1990 ) ήταν Έλληνας λαϊκός...

Από τον Γιάννη Μυλωνά
http://syllektiko-pazari.blogspot.com/

Ο Στράτος Διονυσίου (8 Νοεμβρίου 1934 - 11 Μαΐου 1990) ήταν Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής. Έπειτα από διάφορες δουλειές, σαν μικροπωλητής ή σαν ράφτης, ο Στράτος έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας τραγουδιστής στο κέντρο «Φαρίντα» της Θεσσαλονίκης. Τα προηγούμενα χρόνια, ο Διονυσίου είχε ήδη γίνει γνωστός στα μαγαζιά της πόλης, στα οποία γυρνούσε και τραγουδούσε χωρίς όμως να...
 δουλεύει. Από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις ο Στράτος Διονυσίου τράβηξε το ενδιαφέρον φτασμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι τον προέτρεπαν να κατέβει στην Αθήνα, ώστε να βρεθεί μέσα σε καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές.
Την μεγάλη του δόξα ο Στράτος Διονυσίου τη γνώρισε το 1967. Εκείνη τη χρονιά γνωρίστηκε και άρχισε να συνεργάζεται με έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού, τον Άκη Πάνου. Ο Πάνου του έδωσε τραγούδια που έγιναν αμέσως επιτυχίες: "Και τι δεν κάνω", "Γιατί καλέ γειτόνισσα", "Του κόσμου το περίγελο", "Άστη να φύγει", "Εγώ καλά σου τα 'λεγα", "Στο σταθμό του Μονάχου", "Θα ρίξω ροδοζάχαρη", "Ήταν ψεύτικα", "Μια γυναίκα", "Φέρτε το παιδί του χάρου" έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες στα επόμενα χρόνια.
Ο Στράτος Διονυσίου έφυγε απρόσμενα το πρωινό της 11ης Μαΐου 1990 αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο λαϊκό πεντάγραμμο, σε ηλικία μόλις 56 χρόνων.

2 σχόλια

  1. Ενας βρωμοχασικλής ήτανε και τίποτ' άλλο. Επίσης είναι ένα ακόμη μικρό λιθαράκι από τούς λόγους που η χώρα της πλάκας έφτασε εδώ που είναι σήμερα. Εκανε είδωλα κάτι τέτοια ανθρωποειδή και γαλούχησε μ' αυτά τα σκατά γενιές ολόκληρες ηλιθίων.
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας βρωμερός χασικλής ήταν και τίποτ' άλλο. ΑΑαα ήταν και ένα μικρό λιθαράκι αυτού που συμβαίνει σήμερα στη χώρα της πλάκας αφού έκανε είδωλα και παραδείγματα επιτυχίας κάτι τέτοια ανθρωποειδή.
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση