GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλεργική ρινίτιδα την άνοιξη...

Από το  healthierworld.gr Γράφει η Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη   (Ιατρός Ειδική Παθολόγος) Η ανθοφορία των φυτώ ν είναι η συνηθισμένη α...

Από το healthierworld.gr
Γράφει η Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη 
(Ιατρός Ειδική Παθολόγος)
Η ανθοφορία των φυτών είναι η συνηθισμένη αιτία της κλασσικής αλλεργικής ρινίτιδας της Άνοιξης. Η υπερβολική ανοσολογική απάντηση του οργανισμού στα κυκλοφορούμενα αλλεργιογόνα, οδηγεί σε ανάπτυξη οιδήματος στην περιοχή της μύτης και σε συμπτώματα όπως μπούκωμα, κνησμό, φτάρνισμα, δυσχέρεια αναπνοής, βήχα, σε ευαίσθητα άτομα.
Η κατάσταση συχνά επιδεινώνεται από τις ανοιξιάτικες ιώσεις, την κατάχρηση αποσυμφορητικών που είναι...
αρκετά διαδεδομένη στον ελληνικό πληθυσμό, τα κακώς συντηρημένα κλιματιστικά, τις αλλαγές στις συνθήκες υγρασίας θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.
Μέτρα πρόληψης:
· Συνιστάται αποφυγή καπνού και έκθεσης στη γύρη.
· Τα παράθυρα στο αυτοκίνητο και στο σπίτι πρέπει να διατηρούνται κλειστά.
· Τα διπλά τζάμια συχνά βοηθούν.
· Τα κλιματιστικά πρέπει να συντηρούνται επαρκώς. Ειδικά κλιματιστικά συστήματα για αλλεργικούς διασφαλίζουν επαρκή αερισμό του χώρου κατακρατώντας την γύρη.
· Η γούνα των κατοικίδιων ζώων όταν εκτίθενται στο εξωτερικό περιβάλλον πρέπει να πλένεται και να καθαρίζεται.
· Αρκετές περιπτώσεις χρειάζονται ιατρική προφυλακτική αγωγή πριν την έναρξη της ανθοφορίας από τον Φεβρουάριο. Ειδικά «εμβόλια» απευαισθητοποίησης (ανοσοθεραπεία) εφαρμόζονται σε ορισμένες περιπτώσεις.

1 σχόλιο

  1. ΟΣΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΤΕΡΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΓΘΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΊΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση