GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΜΠΑΡΜΑΝ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ…

Αν δεν υπήρχε το Σχέδιο Μάρσαλ που τους έσωσε! Του Νάσου Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ Οχετοί λάσπης. Χυδαίες ύβρεις....

Αν δεν υπήρχε το Σχέδιο Μάρσαλ που τους έσωσε!

Του Νάσου Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/

Οχετοί λάσπης. Χυδαίες ύβρεις. Οργανωμένη διαπόμπευση. Εχθρικό αμόκ… Δίνουν και παίρνουν τα γερμανικά πρωτοσέλιδα εναντίον μας. Και τι δεν λένε… «Κάνουν πάρτυ με δάνεια»- «Δεν μπορούμε εμείς να τρέφουμε τεμπέληδες, σπάταλους, διεφθαρμένους»- «Κάνουν τα δικά τους, παίρνουν το χρήμα και δεν κάνουν τις μεταρρυθμίσεις».- «Είναι υπερχρεωμένοι και γλεντάνε κάθε βράδυ». Ποιοι τα λένε; Οι Γερμανοί… Αυτοί, που γκρέμισαν δύο φορές τον κόσμο με τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους που προκάλεσαν. Αυτοί, που μετράνε περισσότερες χρεοκοπίες (παύσεις πληρωμών) από την Ελλάδα. Αυτοί, που ευθύνονται, σύμφωνα με τη διάσημη οικονομολόγο Κάρμεν Ράινχαρντ, για 8 στάσεις πληρωμών της Γαλλίας και 7 της Ισπανίας. Αυτοί, που τώρα «καπελώνουν» την Ευρώπη αν δεν υπήρχε το γιγαντιαίο Σχέδιο Μάρσαλ σήμερα θα ήταν οι φτωχοί συγγενείς της Ευρώπης. Οι «μπάρμαν» των Ευρωπαίων!!! Μιλάνε, για υπερχρεωμένη Ελλάδα στη Γερμανία. Την απάντηση-ράπισμα την παίρνουν από...
 το δικό τους “Spiegel”. Αυτό απεκάλυψε (με έγγραφα) τα χρέη προς Γερμανία. Προσέξτε, τη σειρά: Ιρλανδία 173,3 δις. ευρώ – Ισπανία 156,4 – Ιταλία 123,5 – Ελλάδα 33(τα 2/3 συν μίζες για υποβρύχια που γέρνουν και Λέοπαρντ μη ετοιμοπόλεμα) – Πορτογαλία 29,7. Επομένως. Τους χρωστάμε 33 δις ευρώ και μας χρωστάνε (όσο και αν σιωπούν) 91,99 δις δολάρια! Ο «ευαίσθητος» γερμανικός Τύπος γιατί δεν ρωτάει Μέρκελ και Σόιμπλε για το γερμανικό χρέος προς την Ελλάδα; Το παίζει «πέρα βρέχει»… Γιατί ξέρει. Ότι το χρέος τους είναι διεθνώς κατοχυρωμένο από τρία μεταπολεμικά Διεθνή Δικαστήρια. Ρώμη – Παρίσι – Λονδίνο. Θυμίζω, επ’ ευκαιρία, ολόκληρη την αλήθεια-ακτινογραφία του ελληνικού χρέους.

Κρυφό χρέος, ΣΟΚ και δέος! (ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)
Η ιστοσελίδα, αποκαλύπτει, βάσει απόρρητων εγγράφων, το ακριβές ύψος του δημοσίου χρέους που αποκρύπτουν και ανέρχεται στο ποσό των 347,4 δις ευρώ το 2011 και το οποίο θα εκτοξευθεί στα 380,9 δις ευρώ το 2014! Επιπλέον, το ονομαστικό ΑΕΠ της Ελλάδας το 2013 θα βρίσκεται στο ύψος του 2010!!! Αντί μπροστά – όπισθεν Τι διαπιστώνεται; Ότι επί των ημερών του «σωτήριου μνημονίου» το χρέος θα εκτιναχθεί αντί να συγκρατηθεί και το εισόδημα θα μείνει στάσιμο. Σε ποιους, τα χρέη
  • Το μεγαλύτερο ποσό του χρέους μας, 155 δις ευρώ το έχουν στα χέρια τους οι λεγόμενοι ξένοι μη τραπεζικοί φορείς. Δηλαδή τα κοράκια της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς –οι διάφοροι Σόροι- που «πιλοτάρουν τα ιπτάμενα σπρεντ» για να εισπράττουν υπερτόκους.
  • Το ποσό των 232 δις δολαρίων (173 δις ευρώ) χρωστάει η Ελλάδα στις τράπεζες των δανειστριών μας χωρών.
  • Το ποσό των 50 δις ευρώ έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές τράπεζες.

Το χρονοδιάγραμμα του χρέους

1. Σύμφωνα με την 3η αναθεώρηση του Μνημονίου το δημόσιο χρέος εκτιμάται ως εξής: 2009: 289 δις ευρώ – 2010: 326,9 δις ευρώ – 2011: 347,4 δις ευρώ – 2012: 365,5 δις ευρώ – 2013: 375,1 δις ευρώ – 2014: 380,9 δις ευρώ 2. Ως ποσοστό του ΑΕΠ το πιο πάνω Μνημόνιο υπολογίζει το δημόσιο χρέος ως ακολούθως: 2009: 126,8% – 2010: 142,5% – 2011: 153,8% – 2012: 159,4% – 2013: 158,9% – 2014: 156,2% 3. Το ως άνω Μνημόνιο εκτιμά το ονομαστικό ΑΕΠ της Ελλάδας σε: 2009: 233,1 δις ευρώ – 2010 229,1 δις ευρώ – 2011 225,7 δις ευρώ – 2012: 229,0 δις ευρώ – 2013: 235,6 δις ευρώ – 2014: 243,3 δις ευρώ. Δηλαδή το 2012 θα βρίσκεται στο ύψος του 2010 και και το 2011, επίσης, στο ύψος του 2010!
4. Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements) παρουσιάζει σε απόρρητο πίνακά της το ποσό του δημοσίου χρέους που κατέχουν οι τράπεζες των δανειστριών μας χωρών στο τέλος του 2010 ύψους 232 δις δολαρίων (173,6 δις ευρώ). Αναλυτικά: Ηνωμένο Βασίλειο: $ 13 δις – Γερμανία: $ 39 δις – Γαλλία: $ 73 δις – Ιταλία $ 7 δις – Ολλανδία: $ 11 δις – Ισπανία: $ 1 δις – Ιρλανδία: $ 8 δις – Ελβετία: $ 59 δις- Βέλγιο: $ 6 δις – Αυστρία: $ 5 δις – Πορτογαλία: $ 9 δις.

Μας αποκαλούν γουρούνια…

Το «Spiegel» με πηγή την Bundesbank, την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας μιλάει για χρέη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις γερμανικές τράπεζες ύψους 515 δις ευρώ. Οι δανείστριες χώρες αναλυτικά είναι η Πορτογαλία 29,7 δις ευρώ, η Ελλάδα 33 δις ευρώ, η Ιταλία 123,5 δις ευρώ, η Ισπανία 156,4 δις ευρώ και η Ιρλανδία 173,3 δις ευρώ. Το δημοσίευμα ονομάζει αυτά τα κράτη – και εμάς- γουρούνια (the so called PIIGS countries). Και ρωτάμε ποιοι είναι γουρούνια; Αυτοί που μας χρωστάνε 70 χρόνια το κατοχικό δάνειο των 91,99 δις δολάρια ή εμείς που μας μπουκώνουν δάνεια και υπερτόκους για να αγοράσουμε υποβρύχια που γέρνουν, άοπλα τανκς, προβληματικές φρεγάτες συν τις μίζες συν το υπερσκάνδαλο Siemens!.. Εν πάσει περιπτώσει τους χρωστάμε 33 δις ευρώ μας χρωστάνε 91.99 δις δολάρια. Ποιος είναι το γουρούνι μέσα στη λάσπη;

9 σχόλια

  1. Ο κ.Σαμαράς την ώρα που δηλώνει αντίθετος στο μνημόνιο και στην οικονομική πολιτική αυτού υιοθετεί απερίφραστα το κυριότερο σκεπτικό του Μνημονίου! Δηλαδή το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της χώρας!
    Κρίμα για τον Α.Σαμαρά που έχασε την Ιστορική Ευκαιρία να κάνει κάτι διαφορετικό.

    Δεν πειράζει, στις εκλογές θα τρίβουν τα μάτια τους εκεί στην ΝΔ που περιμένουν να πέσει το ώριμο φρούτο στο από τον κακό Μπάτσο Παπανδρέου στον καλό Μπάτσο Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού ο Σαμαράς επί της ουσίας συναινεί στο Μνημόνιο και τα συν αυτώ…. τότε τι σκοτώνεστε;
    Αφού το είπαν ανώτερα στελέχη της ΝΔ ότι αν χρειάζονταν 181 ψήφοι για το Μνημόνιο, τότε θα το είχαν εξετάσει… αλλιώς το ζήτημα!
    Ας μην κοροιδευόμαστε.
    Ο Σαμαράς στα περισσότερα μέτρα που ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί επί της αρχής και διαφωνεί μόνο στις λεπτομέρειες.
    Συμφωνεί με τη συρρίκνωση του Δημοσίου, με τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων οργανισμών, με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων κλπ.
    Κάθε φορά η “κριτική” του εστιάζει στην “προχειρότητα του τάδε νομοσχεδίου” και δεν εκφράζει αντίθεση στην ίδια την ουσία των μέτρων.
    Και ας μην εξετάσουμε καν τι λέει όταν πάει στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα… Τα αντίθετα από όσα λέει εδώ.
    Και δίνει δεσμέυσεις για τη “συνέχεια του Κράτους”, ότι δηλαδή όταν αναλάβει την εξουσία δεν πρόκειται να ακυρώσει τα όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βοάνε τα κανάλια από δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ αλλά και του σημερινού προέδρου της πως συναινούν στο ξεπούλημα του Δημοσίου με ότι αυτό περιλαμβάνει από γη ως μνημεία των ΔΕΚΟ στις απολύσεις των Δ.Υ στην μετατροπή σε δουλικές χωρίς δικαιώματα των εργασιακών σχέσεων των Ι.Υ στην μετατροπή των μισθών τους σε φιλοδώρημα και πως όλα τα “ορθά” (τρομάρα τους) μέτρα θα τα ψηφίσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τελειώνουμε καμμια φορά με το λεγομενο Γερμανικο Κατοχικο Δανειο..Αν μας χρωστανε, να το διεκδικήσουμε..
    Αν τους το εχουμε χαρισει η μας το εχουν ξεπληρωσει, ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ta vazoume me tous xenous kai oxi
    tous dikous mas lakedes.
    imarton pia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελα μεγάλε! δικέ μου πάλι τα ίδια? πες πως μας τα χάριζαν τι θα γινόταν δηλαδή θα μείωναν τα ερίφια του Πάγκαλου?

    προσέξτε στο (1+30")
    http://journal-arpaxtes-2008.blogspot.com/2010/12/kontra-tv.html

    ή θα έμπαινες μπροστάρης να επιστραφούν τα 20 000 000 εκατομμυριάκια από τη Μ.Μ. Λαύρας, ή μήπως θα ξεκινούσες σεμηνάρια για να αποκτήση ο πολίτης, πολιτική δύναμη βασισμένει στη γνώση!

    Η επανάληψη των διαπιστώσεων επί των διαπιστώσεων κάποτε πρέπει να τελειώνουν.

    Οι οικονομολόγοι δεν είναι τίποτε άλλο από λεγεωνάριοι των τραπεζιτών!

    Κι λιγοστοί από αυτούς, που ξέρουν ότι το "Χρήμα είναι χρέος"
    http://vimeo.com/5350419
    κάνουν του μπεκί.

    Λες κι έχουν μυστικό τον άσο της γνώσης ανάμεσα στ΄ αχαμνά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κομπλεξισμός τον υπέρτατο βαθμό!! Οσομας τα ακουμπαγα ήσανκαλοί. Τώρα που απαιτούν τα λεφτά τους πίσω και δεν δέχονται τα ελληνικά πολιτικά παιχνίδια (λχ Σαμαράς - παλιός εργοδότης του συγγραφέα) δενμας αρέσουν. Και είναι "μπάρμεν" όχι "μπάρμαν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν αρεσει στους Γερμανους η ΕΝΩΣΗ
    να ΦΥΓΟΥΝ πρωτοι

    Ετσι ειναι οι συμφωνιες:
    Οι εχοντες να δινουν στους μη εχοντες για να εξισορροπησουν
    οποτε
    μεχρι να γινουμε Γερμανια, θα ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ
    εκεινοι θα δινουνε
    και τερμα τα πολλα
    αλλοιως
    ΤΕΡΜΑ η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
    και ξανα στο καβουκι του καθενας

    Γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Γερμανοί πήραν το Μάρσαλ, δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά και έφτιαξαν οικονομία.
    Εμείς πήραμε 4 πακέτα στήριξης συν τα δάνεια της "Αγγλίας" και τα φάγαμε!
    Οι Γερμανοί μας φταίνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση