GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκκληση για το Θεατρικό Μουσείο...

Από τους εργαζόμενους του θεατρικού Μουσείου  Στα σκουπίδια του Υπουργείου Πολιτισμού τριών αιώνων Θεατρική Ιστορία!!! Παρά τις μακροχ...

Από τους εργαζόμενους του θεατρικού Μουσείου 
Στα σκουπίδια του Υπουργείου Πολιτισμού
τριών αιώνων Θεατρική Ιστορία!!!

Παρά τις μακροχρόνιες και επανειλημμένες εκκλήσεις προς το Υπουργείο Πολιτισμού, το μοναδικό Θεατρικό Μουσείο της χώρας που γέννησε το Θέατρο, κλείνει. Η ιδέα του θεατρικού Μουσείου που ξεκίνησε το 1938 από τον Γιάννη Σιδέρη, άντεξε τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, την Δικτατορία, και εδραιώθηκε το 1976 την εποχή της μεταπολίτευσης, εκπνέει την εποχή του ΔΝΤ, την εποχή της απόλυτης εκποίησης όχι μόνο των οικονομικών αξιών, αλλά κυρίως της εθνικής και πολιτισμικής απαξίωσης. Ως υπόδουλοι διαχειριστές οι κρατικοί λειτουργοί εκποιούν την πολιτισμική μας ταυτότητα. Είναι μοιραίο η μοναδική θεατρική κιβωτός του τόπου να κλείνει την εποχή που κυβερνάει τη χώρα ο εγγονός του ιδρυτή του..
..Εθνικού Θεάτρου (Γεώργιος Παπανδρέου) και που υπουργός Πολιτισμού είναι ο εγγονός του ιδρυτή του Μουσείου Μπενάκη (Αντώνης Μπενάκης).
Το Θεατρικό Μουσείο δεν αποτελεί ένα μεγάλο φορέα που απαιτεί υψηλές επιδοτήσεις και μεγάλα κονδύλια. Με 3 αιώνων θεατρικό μουσειακό υλικό εκτεθειμένο στο υγρό και ακατάλληλο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Αθήνας και χιλιάδες τόμους θεατρικών βιβλίων στοιβαγμένων σε μισθωμένο οίκημα στα Πατήσια, προσπαθούσε να επιβιώσει κάτω από την αναλγησία και την αδιαφορία της «πολιτισμικής» πολιτικής που στόχευε στην προβολή του πολιτισμού μας, υπό το πρίσμα μιας εμπορικής ιλουστρασιόν εκδοχής, ακριβών διεθνών διαγωνισμών και διοργανώσεων, τα υπέρογκα έξοδα των οποίων είχαν από καιρό οδηγήσει στην χρεοκοπία πολλούς σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς. Η νέα οικονομική κατάσταση απλώς ολοκλήρωσε την διαδρομή ενός τέλματος που χρόνια τώρα φαινόταν ως η κατάληξη μιας αλόγιστης και ανύπαρκτης εθνικής πολιτισμικής πολιτικής. Το Θεατρικό Μουσείο αποτελεί το μοναδικό στο είδος του Μουσείο όχι μόνο στην χώρα, αλλά και γενικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων. Τροφοδοτεί ερευνητές από όλο τον κόσμο και συνεργάζεται με το Υπουργείο Εξωτερικών και Πολιτισμού ως διεθνής κόμβος θεατρικών πληροφοριών. Αποτελεί το μεγαλύτερο θεατρικό αρχείο, απολύτως απαραίτητο για την μελέτη, έρευνα και καλλιτεχνική παραγωγή των παραστατικών τεχνών γενικότερα. Το υπουργείο αδυνατεί να επιδοτήσει ένα φορέα που απασχολεί μόνον 14 υπαλλήλους (οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας) που προσπαθούν να διαχειριστούν 3 αιώνων θεατρικό υλικό το οποίο κινδυνεύει να πεταχτεί στα σκουπίδια. Αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή που διακυβεύεται η οικονομική εξαθλίωση, η εθνική μας αυθυπαρξία, η κοινωνική πρόνοια, η παιδεία, η πολιτισμική μας εξαφάνιση μπορεί να φαντάζει ως το «μικρότερο» από τα μύρια δεινά. Όμως αυτό που πάντα μπορούσαμε να αντιτάξουμε στα μεγάλα οικονομικά λόμπυ που διαχειρίζονταν την τύχη μας, ήταν η μοναδική «βαριά» βιομηχανία που έχουμε: ο Πολιτισμός μας.
Διαμαρτυρόμαστε για την οικονομική και πολιτισμική εξαθλίωση που βιώνουμε και ζητούμε συμπαράσταση σε αυτό τον άνισο αγώνα.
Υπογράψτε την έκκληση εδώ: http://is.gd/kpgGIk

4 σχόλια

  1. Μόλις τακτοποιηθεί ο έλεγχος του δημόσιου χρέους
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

    Αν και Ούτε αυτό βοηθάει αφού δεν "..συν ....(ταβανόσκουπα) και.. χείρα" υπογράφιν ..

    http://www.gopetition.com/petition/44615.html

    Πως θα επιστραφούν τα 20 000 000 εκατομμυριάκια από τη Μ.Μ. Λαύρας, για τη διάσωση? κατά τα άλλα ΤΙ ο καθείς και την πάρτι του??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. crochet baby caps
    crochet baby clothes
    crochet baby clothes patterns
    crochet baby cocoon
    crochet baby cocoon pattern
    crochet baby cocoon pattern free

    I believe I may have picked up a virus. Just yesterday my pc started acting "funny" - locking up when moving from one thing to another, etc. Then today I attempted to log into my online bank account and was taken to a page (which looked as though it was part of my bank's site) that was asking for my name, dob, ss#, bank card number, pin, etc in order to "verify" me. I knew this wasn't right so I closed internet explorer, re-opened and tried going to Ebay, when I attempted to log in there I was taken to the same sort of page but this time it looked like it was part of the Ebay site. Does anyone know what could be doing this and how to fix it?
    _________________
    crochet baby doll [url=http://4howtocrochet.info]crochet baby dress[/url] crochet baby dress pattern

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΟΝΣΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ,Η ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ Η ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ.ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΕΚΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσοχή επείγον για όλους τους Έλληνες
    Στις 28/4/2011 , μαζί με την απολογία του Τσοχατζόπουλου , στημένο το παιχνίδι στη βουλή , ψηφίστηκε η τροπολογία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα .
    Έτσι τον Ιούλιο θα ψηφιστεί στη βουλή και χωρίς κανένα πρόβλημα κανονικά ο νομός για 50% μειωμένους μισθούς σε πρώτη φάση .
    Όπως καταλαβαίνουν οι νοήμονες πολίτες όλο το παιχνίδι με την παραπομπή του Τσοχατζόπουλου παίχτηκε για να ψηφιστεί η τροπολογία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο δημοσίου και ιδιωτικού τομέα , σύμφωνα με τις εντολές που έδωσε το Δ.Ν.Τ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση