GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκεντρώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα...

Από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων  (Σ.ΕΚ.Α. ) Παρά τον μακράς διαρκείας αγώνα μας και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία τ...

Από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων
 (Σ.ΕΚ.Α. )
Παρά τον μακράς διαρκείας αγώνα μας και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ. και στη συνέχεια με το ΥΠ.ΕΣ. σχετικά με το αίτημα για την εξαίρεσή μας από τα αντιεργατικά περιοριστικά άρθρα 5 και 6 του ΠΔ164/2004, τα οποία ακυρώνουν το συνταγματικό δικαίωμά μας στην εργασία πέραν του 24μηνού, το μόνο που λαμβάνουμε είναι διατυπώσεις υποσχέσων και διαβεβαιώσεων στα λόγια και όχι στις πράξεις.
Σε όλη την Ελλάδα, η πλειοψηφία των συμβασιούχων, είτε έχει ήδη απολυθεί είτε οδεύει προς την απόλυση, χωρίς να έχει δικαίωμα ούτε να υποβάλει αίτηση στις λιγοστές νέες προκηρύξεις θέσεων.
Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα αδιέξοδα που δημιουργεί μια πολιτική, που θέλει τους συμβασιούχους αναλώσιμους και όμηρους, εργασιακά και πολιτικά.
Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα αδιέξοδα που δημιουργεί η μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση για τον πολιτισμό, βλέποντας τους αρχαιολογικούς μας χώρους αφύλακτους να αφήνονται στα χέρια του καιρού και τα μουσεία να υπολειτουργούν και να...
 κλείνουν, ελλείψει προσωπικού.  
Η τύχη χιλιάδων συναδέλφων, εξαρτάται από ευρωπαϊκά προγράμματα με ημερομηνία λήξης, από τη χρηματοδότηση ιδιωτών ή χορηγών, και από την έκβαση δικαστικών αποφάσεων, μιας εγκλωβισμένης Δικαιοσύνης.
 Μέσα στο γενικό σύνολο παράδοσης της χώρας μας στα μεγάλα και ξένα κεφάλαια, με τον πολιτισμό υποβαθμισμένο και θύμα της κρίσης, εμείς οι εργαζόμενοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία συντονίζουμε τον αγώνα μας και προχωράμε δυναμικά για την διαφύλαξη και διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων,
το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Αρχαιολογικών εφορειών Πατρών-Αιτ/νιας-Πελ/νησου και Ιονίων Νήσων,
ο Σύλλογος Συμβασιούχων ΥΠΠΟ ΒΔ Ελλάδας,
το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας & Πρέβεζας
 Πραγματοποιούμε συντονισμένα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 15/05/2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00, σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
 Συγκεκριμένα έξω από:
- τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών,
- τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης,
- τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Μυκηνών, στη Πελοπόννησο,
- τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, στη Δυτική Ελλάδα και
- τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, στη Σπάρτη.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·      Την άμεση κατάργηση των περιοριστικών διατάξεων του Π.Δ. 164/2004.
·      Την άμεση κατάργηση του καθεστώτος ομηρίας των συμβασιούχων και την μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων στο ΥΠ.ΠΟ., που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·      Την άμεση πλήρωση του Οργανογράμματος του ΥΠΠΟ. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.
·      Την θωράκιση του θεσμικού πλαισίου προστασίας των μνημείων και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα τους
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.ΕΚ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση