GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα «δίχτυα» των τοκογλύφων και εκβιαστών ΜΜΕ της επαρχίας...

Γράφει ο «Επαρχιώτης» Τοκογλύφοι εκβιαστές και επέκταση σε μεθόδους για «ξέπλυμα μαύρου» χρήματος, έχουν «στραγγαλίσει» αρκετά Μέσα Ενη...

Γράφει ο «Επαρχιώτης»

Τοκογλύφοι εκβιαστές
και επέκταση σε μεθόδους για «ξέπλυμα μαύρου» χρήματος, έχουν «στραγγαλίσει» αρκετά Μέσα Ενημέρωσης της Επαρχίας.
Εκμεταλλεύονται τα «κοράκια» την ανάγκη και την οικονομική κρίση, αφού στην άλλη όψη του «νομίσματος» είναι οι διαφημιστικές εταιρείες και τα συνεργαζόμενα μ' αυτές «Μedia Shops» (όπως αυτοαποκαλούνται).
Το σύστημα αυτό των διαφημιστικών εταιρειών έχουν διαφορετική λογική απ' ότι στα Μέσα Ενημέρωσης Πανελλαδικής εμβέλειας και κυκλοφορίας.
Στην επαρχία, εκμεταλλευόμενοι το «πολυάριθμο» των Μέσων, αναθέτουν σε μικρές εταιρείες (Media Shops) την διανομή της διαφήμισης.
Εκτός του γεγονότος ότι ζητούν ποσοστά «μεσιτείας» 25% έως 35%, στα ραδιόφωνα απαντούν ποσοστά έως και. 70% ! Η πληρωμή γίνεται μετά από....
10 μήνες και μερικές φορές ξεπερνά τον. χρόνο. Μήπως τότε πληρώνουν!
Όχι φυσικά! Δίνουν πολύμηνες επιταγές με «εξυπηρετήσεις» εάν έχει οικονομική ανάγκη το Μέσα.
Το «πνίξιμο» των Μέσων έρχονται να συμπληρώσουν με. στραγγαλισμό τοκογλύφοι και εκβιαστές, οι οποίοι θέλουν να έχουν στα χέρια τους Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να ελέγξουν τον οικονομικό και πολιτικό ιστό της κάθε πόλης.
Συνήθως απαιτούν συμμετοχή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Μέσου, για να μπορούν να πιέζουν το προσωπικό χωρίς κόστος. Δηλαδή και. «ιδιοκτήτες» και «ουδέτεροι».
Ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους ιδιοκτήτες αφού οι ίδιοι εμφανίζονται ως «σωτήρες». Όμως παράλληλα επιχειρούν με διάφορα κόλπα αλλαγής ιδιοκτητών να δημιουργήσουν «νόμιμο» χρήμα προφανώς για άλλου είδους. επενδύσεις.
Πρόσφατα μπήκαν στο «μάτι» τέτοιων κυκλωμάτων, Μέσα Ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, «προσφέροντας» μικροποσά (αλλά μετρητοίς) αφού γνώριζαν καλύτερα και από το ΣΔΟΕ τις οικονομικές ανάγκες των ιδιοκτητών.
Στο μεταξύ πολλές επιταγές των διαφημιστικών εταιρειών «σκάνε» καθημερινά και η πίεση στην επαρχεία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Οι ακάλυπτες επιταγές είναι και διαφημιστικών εταιρειών που διακινούσαν κρατικούς λογαριασμούς !

5 σχόλια

  1. μιλάμε για την επαρχία όταν στην αθήνα οι παρατράπεζες οργιάζουν και αρπάζουν περιουσίες ,καταστρέφουν οικογένειες και όλα εν γνώση των αρχών που δεν είδαν ,δεν ξέρουν ,δεν άκουσαν.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν δινουν χρηματα ειναι ενταξει
    εκεινοι τα δινουν, ετουτοι τα παιρνουν
    οταν ερθει η ωρα να εξοφληθουν, τοτε γινονται τοκογλυφοι !!

    Οσοι θελουν χρημα να πανε στις τραπεζες.
    Γιατι δεν πανε;.....


    Ο,τι συμβαινει μεταξυ ΙΔΙΩΤΩΝ ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ τους υποθεση και δεν αφορα κανενα αλλο

    το βρηκαμε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα ακομα θυμα της πολιτικης ΠαΣοΚ:
    ---------------------------

    Εικόνες φρίκης αντίκρισε ένα ανήλικο αγόρι

    Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας. Ένας άνδρας 50-55 ετών βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων.

    Ο άνδρας κρεμάστηκε από το πατάρι του σπιτιού του με καλώδιο, ενώ τον αυτόχειρα βρήκε το ίδιο του το παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν τον άνδρα ήδη νεκρό.

    Αυτή την ώρα ο άνδρας διακομίζεται στο νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας χρόνος Μνημόνιο και στο ΠΑΣΟΚ βουλεύονται…

    Στη σκιά της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την (αποφράδα) ημέρα της ψήφισης του Μνημονίου από την κυβέρνηση, την Μπακογιάννη και το ΛΑΟΣ, συζητήθηκε στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο που αφορά τον διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, την επέκταση των κρατικών εγγυήσεων προς τις Τράπεζες, την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΚΟ, κλπ.

    Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βρέθηκε αντιμέτωπος με την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στις συνέπειες του Μνημονίου. Βέβαια, «έπαιξε» την χιλιοπαιγμένη κασέτα περί ευθυνών της Νέας Δημοκρατίας (μόνο) και του αγώνα (!!!) που δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να σώσει (!) τη Χώρα από την χρεοκοπία…

    Όσοι συμμετέχουν, πονάνε και αγωνιούν, αισθάνονται πως η προσπάθεια δεν θα πάει χαμένη, έχουμε πετύχει την μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που υπήρξε ποτέ στη χώρα ποτέ, και σε οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης, έλεγε χωρίς βέβαια να τον πιστεύει κανείς (ακόμα και οι παριστάμενοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ)…

    Θέλησε δε να σχολιάσει και τη στάση της ΝΔ. «Περιμένουμε με αγωνία το Ζάππειο 2, κάτι σαν τα sequel στον κινηματογράφο στις ταινίες «Κοίτα ποιος μιλάει No 1 και Νο 2» είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου…(είναι και χιουμορίστας…μπρρρρ)

    Όμως, επί της ουσίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκε στριμωγμένος στον τοίχο καθώς δεν κατάφερε να πείσει για την τροπολογία της Παρασκευής, που αφιερώνει το σύνολο των πόρων από τις αποκρατικοποιήσεις στην μείωση του δημοσίου χρέους…

    Οι Βουλευτές της ΝΔ εκτίμησαν πως η τροπολογία αποτελεί συνέπεια του Μνημονίου, το οποίο «αίρει την συνταγματική προστασία της δημόσιας περιουσίας» και κατήγγειλαν τον αποκλεισμό διάθεσης των πόρων από τις αποκρατικοποιήσεις για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ειδικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, εξέφρασε τις υποψίες του, μήπως η κατάθεση της τροπολογίας χωρίς προηγούμενη συζήτησή της στην Επιτροπή, υπήρξε σκόπιμη προκειμένου «να ξεπουληθούν τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας το επόμενο δεκαπενθήμερο και να μην κρατήσει η κυβέρνηση καμία δημόσια υπηρεσία και οργανισμό. Γιατί με 3000 μονάδες στο Χρηματιστήριο, το κράτος ξεπουλάει».

    «Τα έσοδα απ’ τις αποκρατικοποιήσεις, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν το έλλειμμα, παρά μονάχα για την μείωση του χρέους» επέμεινε ο Παπακωνσταντίνου.

    Το ΚΚΕ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλαν την «σκανδαλώδη φωτογραφική ρύθμιση», με την οποία «χαρίζονται 15 εκ. ευρώ στον επιχειρηματία Λούη με τα κρουαζιερόπλοια, την στιγμή που η νομική υπηρεσία του υπουργείου, λέει πως πρέπει να πληρώσει ο κος Λούης – και ο κος Διαμαντίδης έρχεται και του τα χαρίζει», όπως είπαν…

    Όσον αφορά δε την αξιοπιστία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στο να διαχειριστεί τα κρατικά διαθέσιμα, αντί του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, απλά υπενθυμίζουμε πως ο ΟΔΔΗΧ ήτυαν εκείνος που εξέδωσε το δομημένο ομόλογο της JP MORGAN και ο διευθυντής του υπερηφανευόταν πως είχε εξασφαλίσει ευνοϊκό επιτόκιο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σωστός ο Κυρ-Μήτσος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση