GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν υπάρχει ελιξίριο ζωής για τον καπιταλισμό: Η κατάρρευσή του είναι τελεσίδικη...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου   http://www.resaltomag.gr Όλος ο πολιτικός κόσμος κλείνει , σκοπίμως και δολίως, τα μάτια μπροστά στην τρα...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
 http://www.resaltomag.gr
Όλος ο πολιτικός κόσμος κλείνει, σκοπίμως και δολίως, τα μάτια μπροστά στην τραγωδία της εποχής μας: Στη φρενοβλαβή βαρβαρότητα ενός συστήματος που καταρρέει και κάτω από τους σπασμούς αυτής της αποσυνθετικής κατάρρευσης καταστρέφει και ισοπεδώνει τα πάντα.
Βεβαίως είναι γνωστός ο στρουθοκαμηλισμός του πολιτικού κόσμου. Προϊόν του συστήματος και αναπόσπαστο, υπαλληλικό κομμάτι της αποσυνθετικής κατάρρευσής του δεν μπορεί να διακρίνει πέρα από τη μύτη του και ασκείται σε ταχυδακτυλουργίες και σε ηλιθιότητες, ιστορικά πρωτοφανείς.
Φυσικά, τα επιτελεία του καπιταλιστικού καθεστώτος είναι σε θέση να βλέπουν και να γνωρίζουν. Αυτά δεν θέλουν, απλώς, να παραδεχτούν την τελεσίδικη κατάρρευση του συστήματός τους και εναγωνίως προσπαθούν να βρούνε γιατρικά για τη διάσωσή του και..
κατασκευάζουν τα ιδεολογήματα των ψευδών τους για να υπνωτίζουν και κοιμίζουν τους λαούς.
Ιδεολογήματα ψεύδους και απάτης που παπαγαλίζουν οι πολιτικοί τους υπάλληλοι (κόμματα), τα μίσθαρνα όργανα των ΜΜΕ, των ακαδημαϊκών τους, των «σοφών» και «αρίστων» τους.
Είναι περιττό να υπογραμμίσουμε ότι το σύστημα, οι επιτελείς του και τα πολιτικά και ακαδημαϊκά όργανά του τις λύσεις (αδιέξοδες λύσεις) τις αναζητούν μόνο προς μία κατεύθυνση: Στο πώς θα φορτώσουν όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων, των λαών, των κοινωνιών, των εθνών.
Αυτό που δεν θέλουν να παραδεχτούν, ούτε καν να σκεφτούν είναι τούτο: Ότι το σύστημά τους καταρρέει και δεν υπάρχει κανένα ελιξίριο ζωής του.
Η λεηλασία, π.χ., των εργαζομένων και των λαών της υφηλίου τα είκοσι τελευταία χρόνια δεν απέτρεψε τη σημερινή κρίση, το αντίθετο, την κατέστησε πιο οξεία.
Μόνο το 2008 τα κεφάλαια που «εξανεμίστηκαν», λόγω της καθίζησης των χρηματιστηρίων, ξεπέρασαν τα 25 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπέρασε το 43% του παγκόσμιου ΑΕΠ και υπερέβη όλο μαζί το άθροισμα των ΑΕΠ των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Κίνας.
Έως το Μάρτη του 2009 τα ποσά που χάθηκαν είχαν εκτιναχθεί στο 58% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ξεπερνώντας ακόμα και την κατρακύλα των χρηματιστηρίων την περίοδο του κραχ του '29.
Έκτοτε πάρθηκαν νέα μέτρα λεηλασίας και εξόντωσης των λαών. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, όσο και διεθνείς μηχανισμοί (ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ.), πήραν νέες αποφάσεις με τις οποίες επιδοτήθηκαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πολυεθνικές με σκανδαλώδη «πακέτα».
Η κατάσταση, όχι μόνο δεν άλλαξε προς το καλύτερο για το διεθνή καπιταλισμό, αλλά χειροτέρευσε ακόμα περισσότερο, σαν τα «πακέτα» αυτά της επιδότησης των αρπακτικών να λίπαναν τη διόγκωση της κρίσης κατάρρευσης.
ΣΗΜΕΡΑ μια σειρά καπιταλιστικών κρατών βρίσκονται ουσιαστικά σε πτώχευση.
Η ίδια η Αμερική ουσιαστικά είναι σε πτώχευση. Οι χρεοκοπίες των καπιταλιστικών κρατών της Δυτικής Ευρώπης - προ των πυλών και της τυπικής ανακήρυξης των χρεοκοπιών τους είναι - θα λειτουργήσουν σαν ντόμινο και συσσωρευτικά στο σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου.
ΤΙΠΟΤΑ δεν σώζει αυτό το σάπιο και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα από την ΟΛΙΚΗ και ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ κατάρρευσή του.
Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ βρίσκεται στους λαούς. Στο να πάρουν οι λαοί τις τύχες στα δικά τους ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ χέρια και να ξεμπερδεύουν μια ώρα γρηγορότερα με αυτό το σάπιο και βάρβαρο καπιταλιστικό καθεστώς.
Συμπλήρωμα. Είναι να γελά κανείς με τα «επιχειρήματα» και τις αλχημείες των απολογητών του καθεστώτος: «Επιχειρήματα» και αλχημείες που περιστρέφονται, δραματικά στενόμυαλα και πεισματικά ηλίθια, στα συμπτώματα της κατάρρευσης και όχι στα αίτια. Εστιάζουν στην απληστία των golden boys, στην «κακή» διαχείριση των πολιτικών, στις «σπατάλες» κ.λπ, ΚΑΙ ΟΧΙ στη ΔΟΜΗ του καπιταλιστικού συστήματος, δομή που αναπτύσσει και γιγαντώνει τη σήψη του και στο ανάλογο πολιτικό και διαχειριστικό οικοδόμημα: την κακουργηματική απληστία και παρασιτία του καθεστώτος.
Κάποιοι άλλοι θρηνούν για το μικρό ανάστημα των ηγετών!!!
Δεν αντιλαμβάνονται, δεν θέλουν να αντιληφτούν, ότι η πολιτική ασημαντότητα και η ηθική μηδαμινότητα, η βουλητική ανεπάρκεια και η βλακεία, αποτελούν το γνήσιο και διαλεκτικό προϊόν ενός σάπιου και καταρρέοντος καθεστώτος.
Όταν ένα σύστημα βρίσκεται σε γεροντική και επιθανάτια κατάρρευση, όταν δηλαδή δύει, τότε οι προνομιούχες τάξεις και τα πολιτικά και «πνευματικά» τους όργανα μεταβάλλονται σε παρασιτικές εκβλαστήσεις: Απογυμνωμένες από τα διευθυντικά τους λειτουργήματα, απομονωμένες από τις κοινωνίες και το λαό, ανίκανες να παράγουν ιδέες και αξίες, στείρες και ηλίθιες.
Όλα αυτά φαίνονται πιο καθαρά και απαστράπτοντα στη χώρα μας, στη θηριώδη ηλιθιότητα των πολιτικών μας και των ακαδημαϊκών μας.
Θα τα αναπτύξουμε στο επόμενο άρθρο μας.

12 σχόλια

  1. Θύμιο πάει,

    τοχασες και εσύ.

    Ποιά κατάρευση είναι τελεσίδικη μπρέ;

    Κανένας μας δεν θα απομείνει, εχουν τους παπάδες τους χωροφυλάκους τους αλβανούς και τα μίσθαρνά όργανα τους που λές και δεν χρειάζονται κανένα άλλο.

    Αει Χριστός ανέστη-αληθώς ανέστη

    που λέτε κι εσείς οι χριστιανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΚ: Σταματούν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες!!!

    -Οι "εργαστηριακοί γιατροί" θύματα της τακτικής "Δεν πληρώνω" της Κυβέρνησης.
    - Από τις 16 Μαϊου σταματούν τις συμβασεις τους με Ταμεία!

    Η είδηση ανακοινώθηκε χτες, μετά από μία πανελλαδική συνάντηση των "εργαστηριακών γιατρών" (είναι οι βιοπαθολόγοι- μικροβιολόγοι, κυτταρολόγοι, παθολογοανατόμοι, ακτινολόγοι και αυτοί των διαγνωστικών κέντρων) στην Αθήνα. Αποφάσισαν, επειδή θεωρούν ότι το κράτος τους κοροϊδεύει αφού εδώ και 6 μήνες τους υπόσχεται ότι θα τους εξοφλήσει αλλά δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα, να μην
    εκτελούν παραγγελίες ασφαλιστικών ταμείων για εξετάσεις επί πιστώσει από τις 16 Μαίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από την μεθεπόμενη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι Δημοσίου και του ΤΑΠ-ΟΤΕ θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις τους και στη συνέχεια θα πληγαίνουν στα ταμεία τους για να εισπράττουν το αντίτιμο...
    Δείτε παρακάτω όλη την ανακοίνωση της σύσκεψης, όπως δημοσιοποιήθηκε χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημόσιο, ΤΑΠ-ΟΤΕ
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/5/2011

    Προς :

    Όλα τα ΜΜΕ, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

    Όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τα εποπτεύοντα υπουργεία


    Με πρωτοβουλία της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ και των επί μέρους φορέων που την απαρτίζουν έγινε στην Αθήνα με επιτυχία το Α΄ Πανελλήνιο Πανεργαστηριακό Ιατρικό Συμβούλιο Φορέων Ιδιωτικής Υγείας, με κύριο θέμα : « Οι καθυστερήσεις των δαπανών μας από τα ασφαλιστικά ταμεία σαν αιτία της κατάρρευσης της ιδιωτικής υγείας».

    Με την συμμετοχή όλων των φορέων, από τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους μέχρι και τα μεμονωμένα ιατρικά εργαστήρια, και αφού έγινε διαβούλευση , πάρθηκε με απόλυτη πλειοψηφία η παρακάτω απόφαση, που περιγράφεται και στο αντίστοιχο Πρωτόκολλο Συνεργασίας:

    «Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς θα αναστείλουμε την επί πιστώσει εφαρμογή των υφιστάμενων συμβάσεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, (με την παρούσα ή την μελλοντική τους ονομασία ) που καθυστερούν την εξόφληση των δαπανών μας υγειονομικής περίθαλψης πλέον του εξαμήνου και απαιτούμε την άμεση απόδοση των οφειλομένων.Ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του μέτρου ορίζεται η 16 Μαίου 2011 και η διάρκεια της θα είναι επ΄ αόριστον , μέχρις εξοφλήσεων των οφειλομένων, όπως η σχετική Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία ορίζει».

    Η συντονιστική επιτροπή του Γενικού Συμβουλίου εξουσιοδοτήθηκε με απόλυτη πλειοψηφία για τα παρακάτω:

    Α) Να φροντίσει για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας από τους συμμετέχοντες φορείς.

    Β) Να διαβιβάσει το παρόν Δελτίο Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο)

    Γ) Να κοινοποιήσει το παρόν σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τα εποπτεύοντα υπουργεία.

    Δ) Να αναρτήσει το παρόν σε όλες τις σχετικές ιστοσελίδες.

    Ε) Να μεριμνήσει για την ενημέρωση όλων των μελών των επί μέρους εργαστηριακών σωματείων, ενώσεων και φορέων , αλλά και όλων των κληθέντων, στο Γεν. Συμβούλιο, ανεξάρτητα από την παρουσία τους ή τη συμμετοχή τους σε αυτό, και τέλος

    ΣΤ) Να εποπτεύσει για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων από τους υπογράφοντες το Πρωτόκολλο Συνεργασίας..

    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


    Λ. Αναγνώστου Α. Πλακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.
    ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕΡΕΣ 1989 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κομμουνισμός ΔΕΝ εφαρμόστηκε ΠΟΤΕ!!


    Στον πυρήνα του κομμουνιστικού συστήματος, όπως λέει και ο Μαρξ, είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε ΟΛΑ!

    Οι εργαζόμενοι (οι εργάτες) ΨΗΦΙΖΟΥΝ και αποφασίζουν για τα πάντα!

    Εκεί αποφάσιζε μια κυβερνητική κλίκα...

    Κρατικό καπιταλισμό είχαν, όχι κομμουνισμό!

    ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να το κάνουμε σωστά ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΚΕ ΒΕΒΑΙΑ που κοιμάται ΟΡΘΙΟ και ονειρεύεται ένα νέο Σταλινικό καθεστώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα ακομα θυμα της πολιτικης ΠαΣοΚ:
    ---------------------------

    Εικόνες φρίκης αντίκρισε ένα ανήλικο αγόρι

    Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας. Ένας άνδρας 50-55 ετών βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων.

    Ο άνδρας κρεμάστηκε από το πατάρι του σπιτιού του με καλώδιο, ενώ τον αυτόχειρα βρήκε το ίδιο του το παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν τον άνδρα ήδη νεκρό.

    Αυτή την ώρα ο άνδρας διακομίζεται στο νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κοψτε ρε μαλακες τα χαπια. Ο καπιταλισμος δεν καταρεει ποτε. Τι θελετε δηλαδη να μας κυβερνησει το ΑΜΕΑ Παπαρήγα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού έχουμε τον υπερΑΜΕΑ
    αυτιστισκό μογγολάκι με την
    κληρονομική σύφιλλη.

    Και τα χεσίδια του τα λερωμένα
    και μολυσματικά,
    σαν την βρώμα 6.45.

    Το καζανάκιιιιιιιιιιιι τράβα ρε
    μπόοοοοοοχχχχχχχχχχααααααααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όχι, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    υπάρχουν και άλλα κομμουνιστικά κόμματα εκτός απο το ΚΚΕ που μάλιστα δεν οραματίζονται κανένα Στάλιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όταν οι παραγωγικές δυνάμεις αυξηθούν στον υπέρτατο βαθμό , τότε θα μπορεί να εφαρμοστεί ο σοσιαλισμός. Καρλ Μαρξ.
    Πότε θα συμβεί αυτό ?
    οταν καταργηθεί η μισθωτή εργασία!
    άρα έχει ακόμα ελιξήριο ο καπιταλισμός Θύμιο.
    Ιδίως η δουλεία της Κίνας θα αργήσει να καταλυθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μονο στην ελλάδα του αριστερού καθηγητικού πανεπιστημιακού κατεστημενου διδάσκεται ακόμη το μελλοντικό τέλος του καπιταλισμού.
    Ξεφωνημένοι αριστεροί σαν παλαιοημερολογίτες παπάδες ή ιεχωβάδες αναμένουν την έλευση της δικής τους "αποκάλυψης" του δικού τους "γιαχβε" για το τέλος του καπιταλισμού.
    Την διάλυση της σοβιετικής ένωσης δεν την είδαν πουθενά.
    Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν αντιστέκεται ο ελληνικός λαός στα μνημόνια της ελληνικής αριστερής νομεκλατούρας.
    Εχει φροντίσει η αριστερή καλοβολεμένη διανόηση (του κώλου) να ευνουχήσει κάθε αντίσταση του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κίνα μπορεί να αντέχει.. ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ όμως ΣΥΝΤΟΜΑ καταρρέει.. ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση