GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας υπόσχεται η νέα τοπική κυβέρνηση...

Στο σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης προχωρά ο θριαμβευτής των τοπικών εκλογών στη Σκωτία και ηγέτης του Εθνικού Κόμματος (SNP) Αλεξ Σάλ...

Στο σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης προχωρά ο θριαμβευτής των τοπικών εκλογών στη Σκωτία και ηγέτης του Εθνικού Κόμματος (SNP) Αλεξ Σάλμοντ.
Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι προς το τέλος της θητείας του (το 2015) θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία ή μη της Σκωτίας.
Το Εθνικό Κόμμα πέτυχε ιστορική νίκη στις εκλογές της Πέμπτης, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία στην...
 τοπική Βουλή (Χόλιρουντ).
Επί συνόλου 129 εδρών, το SNP κέρδισε 69 έδρες, οι Εργατικοί 37, οι Συντηρητικοί 15, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 5 και τα υπόλοιπα κόμματα 3 έδρες.
Ο αριθμός των εδρών επιτρέπει στο κυβερνών κόμμα να διοργανώσει το σχετικό δημοψήφισμα.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από το Εδιμβούργο, ο Σάλμοντ δεσμεύθηκε να εργαστεί για το καλό όλων των Σκωτσέζων: «θα κυβερνήσω για λογαριασμό όλων όσοι ονειρεύονται ότι μπορούμε να ζήσουμε σε μια καλύτερη Σκωτία».
Υπενθυμίζεται ότι ο Σάλμοντ κυβερνούσε ήδη τη Σκωτία σε συνεργασία με τους Εργατικούς. Αυτή τη φορά όμως κατάφερε να αποσπάσει αρκετές από τις έδρες τους, ενώ εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη γενικότερη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος έναντι της κυβέρνησης συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελεύθερων υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον.

2 σχόλια

  1. Αχχχ!
    Ευχαριστηθηκα !!

    Να δουμε αν θα της αρεσει της πονηρης Αγγλιας κατι τετοιο!!

    Να τα λουστει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε να δούμε την διάλυση της Αγγλίας , όπως στη Γιουγκοσλαβία !!!!!
    Λέτε να δούμε βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και αλλού , σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σκεπτικό , για να βοηθήσουν για την αυτονομία του λαού της Σκωτίας!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση