GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Φτάσαμε λοιπόν στο διά ταύτα. Πολλές φορές και εμείς από αυτήν εδώ ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Φτάσαμε λοιπόν στο διά ταύτα. Πολλές φορές και εμείς από αυτήν εδώ την στήλη, αλλά και αρκετοί άλλοι έχουν γράψει και υποστηρίξει ότι οι εισροές του περιβόητου μνημονίου δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις λήξεις του Δημόσιου Χρέους το 2012 και το 2013. Όταν λοιπόν προσεγγίζαμε αυτά τα θέματα ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα απαντούσαν μιλώντας δημόσια για πληρωμές μισθών και συντάξεων λόγω της εφαρμογής του μνημονίου.
Όλα αυτά όμως ίσχυαν μέχρι την Παρασκευή. Η άγνοια του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας για τα κρίσιμα σημεία του μνημονίου και ιδιαίτερα για τις λήξεις του δημόσιου χρέους, ήταν το πραγματικό δεδομένο το οποίο εκμεταλλεύονταν η κυβερνητική προπαγάνδα για να μιλάει με πειστικό τρόπο για πληρωμή μισθών και συντάξεων. Μετά την Παρασκευή όμως έμαθαν πάρα πολλοί την πραγματική αλήθεια. Και μοιραία αυτό το επιχείρημα της Κυβερνητικής Προπαγάνδας καταρρέει.
Με αφορμή την αποκάλυψη από το περιοδικό «Der Spiegel» μίας μυστικής συνάντησης υπουργών και αξιωματούχων της Ε.Ε. που γίνονταν στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή, στην...
 οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, έγινε επιτέλους γνωστό ότι οι εισροές του περιβόητου μνημονίου για το 2012 δεν επαρκούν για να καλύψουν τις λήξεις του δημόσιου χρέους. Χρειάζονται ακόμα περίπου 25 δις ευρώ.
Για τη λύση αυτού του προβλήματος οι απόψεις των επικεφαλείς της Ευρωπαϊκής νομενκλατούρας διχάζονται. Επιτέλους έστω και πολύ περιγραφικά το πρόβλημα δημοσιοποιήθηκε και μπήκε στην επίσημη θεματολογία της δημόσιας συζήτησης για την χρησιμότητα του περιβόητου μνημονίου.
Φυσικά, για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα η λύση έχει βρεθεί εδώ και πολύ καιρό. Η Ελλάδα θα βγει για δανεισμό στις αγορές το νωρίτερο στο τέλος του 2011 και το αργότερο στις αρχές του 2012. Έτσι διακήρυτταν ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κυβερνητικοί μέχρι πριν λίγες ημέρες. Αλλά είπαμε, αυτή η κυβέρνηση και αυτό το οικονομικό επιτελείο δεν έχουν ευτυχήσει να δουν ούτε μία πρόβλεψή τους να επαληθεύεται.
Θα αντιτείνει κάποιος καλοπροαίρετος συνομιλητής: «Καλά στην Ελλάδα έκρυψαν αυτήν την αλήθεια (δηλ. ότι οι εισροές του μνημονίου δεν καλύπτουν τις λήξεις του χρέους) στην Ευρώπη όμως; Πως είναι δυνατόν να τους ξέφυγε;».
Μα φυσικά δεν τους είχε ξεφύγει. Το γνώριζαν από την αρχή. Απλά τώρα το δημοσιοποίησαν.
Ο λόγος;
Έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τον νομισματικό πόλεμο μεταξύ δολαρίου και ευρώ που συνεχίζει να μαίνεται. Η αιτία αυτού του πολέμου είναι οι πωλήσεις φθηνών (λόγω ισοτιμίας) προϊόντων στις παγκόσμιές εμπορικές αγορές. Δηλαδή ο νομισματικός πόλεμος είναι προέκταση του εμπορικού πολέμου.
Έχουμε δε αναφέρει ότι τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing) της FED, δηλαδή το τύπωμα νέου χαρτονομίσματος, σταματούν στα τέλη Ιουνίου οπότε προβλέπεται ότι σε συνδυασμό με τα προβλήματα της κρίσης χρέους στην Ε.Ε. και με αφορμή την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση και την διχογνωμία που επικρατεί στους κόλπους της Ε.Ε. να υποτιμηθεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Έχουμε γράψει αρκετά πάνω σε αυτό το πρόβλημα με τελευταία αναφορά στον Δευκαλίωνα της 28ης Απριλίου που αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Εάν λοιπόν στην σύνοδο της ΕΕ αναζωπυρωθεί, αντί να διευθετηθεί, το Ελληνικό Δημοσιονομικό πρόβλημα και υποτιμηθεί το Ευρώ και ταυτόχρονα σταματήσουν οι μηχανές στις ΗΠΑ να τυπώνουν δολάρια, οπότε θα ανατιμηθεί το δολάριο, τότε θα έχουμε μία ραγδαία μεταβολή της ισοτιμίας Ευρώ/Δολαρίου: από το φθηνό δολάριο στο φθηνό ευρώ. Συνεπώς και στα φθηνά ευρωπαϊκά (γερμανικά) προϊόντα… έρχεται Φθηνό Ευρώ και Φθηνά Ευρωπαϊκά Προϊόντα!
Απλά αναφέρουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης του Λουξεμβούργου, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου μεταβλήθηκε από το 1,49 στο 1,43. Και κύριος οίδε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες αφού πλέον το πρόβλημα της χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους δημοσιοποιείται και γίνεται αντιληπτό -και από τις αγορές- αλλά και από τον πλέον ανίδεο έλληνα καταθέτη.
Φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα που δημιούργησαν το πρόβλημα αποδεχόμενοι ένα μνημόνιο που δεν κάλυπτε ούτε καν τις λήξεις του δημόσιου χρέους, δεν απαντούν σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα. Επιθυμούν διακαώς και τους αρκεί να διοχετευθεί νέα ποσότητα φόβου στην κοινωνία.
Μοιραία και όσο τις επόμενες ημέρες η δημόσια συζήτηση για τα παραπάνω θέματα θα κορυφώνεται, θα εξαπλώνονται και τα ερωτήματα: «Θα φύγουμε από το ευρώ; θα χαθούν οι καταθέσεις;».
Μοιραία και ο φόβος στην κοινωνία θα εξαπλώνεται.
Αυτό ακριβώς επιδιώκουν ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα. Να εξαπλωθεί ο φόβος στην Ελληνική Κοινωνία για να υποχρεωθούν οι έλληνες να αποδεχθούν χωρίς πολλές αντιρρήσεις τα νέα μέτρα των περίπου 30 δις ευρώ που έρχονται (ΣΣ θα το δείτε στο τέλος θα φτάσουν τα 30 δις ευρώ τα νέα μέτρα).
Πρώτα ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα αφήνουν να δημιουργηθεί το πρόβλημα και μετά με αυτό το πρόβλημα σαν αφορμή επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία…
Κάτω οι Τρομοκράτες!

6 σχόλια

  1. Ξέροντας όλα αυτά και κατανοώντας όλα αυτά και ξέροντας επίσης ότι η κυβέρνηση ψεύδεται από την αρχή και συνεχίζει να το κάνει και ότι όλο αυτό είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι από την αρχή και νομίζω πια ότι το ξέρουμε όλοι μας αυτό γιατί το είδαμε στην πράξη, απλώς δεν θα πρέπει πια να πιάσει η συνταγή του εκφοβισμού. Τα κόλπα του γαπ και του κάθε γαπ, ντόπιου η εξωτερικού να τους τα βάλουμε εκεί που ξέρουμε. Τέρμα το παιχνίδι με το φόβο του εκφοβισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρή υποχώρηση της μέσης τιμής της βενζίνης... λένε οι ΠΑΣΟΚΟΙ... ενώ στο εξωτερικό έχει πέσει 15%

    Μικρή μεν, αλλά περαιτέρω υποχώρηση σημειώνει σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, η οποία διαμορφώνεται στο 1,716 ευρώ το λίτρο από 1,717 εχθές και 1,72 ευρώ που ήταν το ιστορικό ρεκόρ την προηγούμενη Τετάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμετική φιγούρα της καθημερινότητας μας ο Λαζόπουλος.
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝOYN ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ...
    ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
    ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

    ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ...
    Του ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση.
    Όπως έμαθε το Fimotro ξεσκονίζουν την υπόθεση του Λάκη με τον στρατό, ανασύροντας παλαιότερα δημοσιεύματα που είχαν αναφερθεί στον Λαζόπουλο.
    Την βρωμοδουλειά έχουν αναθέσει στον Καρχιμάκη. Αυτός είχε τα στοιχεία...όταν στον τομέα τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Καραμανλή.

    Γενικά παίζεται πολύ βρώμικο παιχνίδι.
    Η συμβουλή του Νίκου Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό; "Πόλεμος. Βγάλτε όλα στην φόρα". Θα τα βγάλουν όμως ;

    ΝΑ ΣΥΝΠΛΗΡΩΣΩ.
    Δηλαδή ο ΠΟΎΣΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ..θα κατηγορήσει τον τοπικό !

    Δηλαδή ο Αλήτης Καρχιδάκης, το μεγαλύτερο ρουσφέτι Πασοκ στο στρατό, θα κατηγορήσει
    σαν μην φαντάρο τον Λάκη.
    Όταν το μισό ΠΑΣΟΚ
    έτσι την έβγαλε και σχεδόν όλοι οι δημοσιγράφοι του κώλου.
    Μη πούμε και για τον "Πρώτο Φαντάρο" στα Όπλα.
    τον Αιβαλιώτη τον ...κλανιάρη Πολεμοχαρή του ΛΑγΟΣ, που ούτε απο έξω πέρασε απο Σρατόπεδο.

    Αι σιχτιρ Αρχίδια και Καρχιδάκια
    και Πριγκιπικά Καταρισαμένα Κωλαράκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν ηταν να υπηρετησει φανταρος εσκουζε συνεχια σαν την κοτα που την σφαζουνε, Οσον αφορα το χιουμορ του ειναι αναλογο των καραβλαχων αφεντικων του οταν λενε τις μαλακιες τους στις κατα καιρους σνεντευξεις τους.
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παΣΟΚάρααααααα ΟΛΕ..!!!!
    ΟΛΕ...ΠΕΤΑΛΩΜΕΝΕ ΒΛΑΚΑ...ΟΛΕ!

    Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ:
    Απόδοση 5ετούς ομολόγου 22% και διετούς 25,69% !!!!

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 15,64%, των 5ετών έφθασε το 22%, ενώ των διετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 35 μονάδες βάσης, στο 25,69%.

    Η απόδοση των διετών πορτογαλικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 11,80% και των αντίστοιχων ιρλανδικών ομολόγων κατά 19 μονάδες βάσης, επίσης στο 11,80%. Το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας (credit default swaps) αυξήθηκε, σύμφωνα με το Bloomberg κατά 19 μονάδες βάσης, στις 1.360 μονάδες βάσης (13,6 ποσοστιαίες μονάδες).

    και μην ξεχνάτε
    ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑ.. ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ..
    ο καραμανλής φταίει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση