GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η οικονομική κρίση γίνεται κρίση πολιτισμού...

Μουσική συγκέντρωση διαμαρτυρίας  - συναυλία στην Ακρόπολη... Aπό τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων Συγκέντρωση- συμμετοχή στη μουσική ...

Μουσική συγκέντρωση διαμαρτυρίας
 - συναυλία στην Ακρόπολη...
Aπό τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων
Συγκέντρωση- συμμετοχή στη μουσική αγωνιστική διαμαρτυρία  στην είσοδο της Ακρόπολης την Κυριακή 8/5/2011, στις 11.00 πμ
Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό γινόμαστε μάρτυρες της υποβάθμισης που υφίσταται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Σε περίοδο που ζητούμενο είναι η πολιτιστική ανάπτυξη που θα προάγει και θα αξιοποιεί τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας, αλλά και η δημιουργία θέσεων εργασίας, περικόπτονται οι προϋπολογισμοί των έργων ΕΣΠΑ κατά 45% με αιτιολογία την έλλειψη οικονομικών πόρων. Οι περιφερειακές Υπηρεσίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στερούνται εσόδων προκειμένου να λειτουργήσουν εύρυθμα και να εξυπηρετήσουν τον πολίτη, αλλά και να προστατέψουν την κληρονομιά μας. Το ΥΠΠΟΤ παραβιάζει την Εργατική Νομοθεσία, καθυστερώντας έως και 6 μήνες την πληρωμή των συνάδελφων που...
εργάζονται με αυτεπιστασία του ΥΠΠΟΤ σε σωστικές ανασκαφές σε μεγάλα τεχνικά έργα ή ως συμβασιούχοι στις Υπηρεσίες του Υπουργείου, σε όλη την Ελλάδα. Η μεγάλη αντίφαση όμως είναι ότι ενώ το ΥΠΠΟΤ προβάλλει την έλλειψη πόρων, ενισχύει το Μέγαρο Μουσικής με 95 εκατομμύρια ευρώ και δίνει μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε. δωρεά ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ προς το ιδιωτικό Μουσείο Μπενάκη για τη διεξαγωγή της έκθεσης για το Βυζάντιο στις ΗΠΑ.
Μεγαλύτερο προβληματισμό όμως προξενεί η στάση της ηγεσίας του Υπουργείου απέναντι στην πολιτισμική κληρονομιά. Σύμφωνα με τη νέα αντίληψη των πραγμάτων, αξία έχουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που έχουν υψηλή επισκεψιμότητα και κόβουν εισιτήρια. Κύριο χαρακτηριστικό της ανασκαφικής μεθόδου γίνεται η επίσπευση των εργασιών, ελέω της κρίσης, εις βάρος της ορθής επιστημονικής τεκμηρίωσης και της ουσιαστικής προστασίας των αρχαιοτήτων, ακολουθώντας ως πρότυπο τις ανασκαφικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα. Οι αρχαιότητες που έχουν την ατυχία να εντοπιστούν σε τεχνικά έργα, αντιμετωπίζονται μόνο ως εμπόδιο στη τεχνοκρατική ανάπτυξη και πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους. Στην εποχή του μνημονίου, η μοίρα που τους επιφυλάσσεται κυμαίνεται ανάμεσα στην απαξίωση-εγκατάλειψη και την κατάχωση-κουκούλωμα.
Επιπλέον, το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό αποκλείεται από την εργασία εξαιτίας των περιορισμών των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004, μια η οποία πρακτικά απαγορεύει την εργασία στους συμβασιούχους που θα συμπληρώσουν 24 μήνες εργασίας σε κάποιον δημόσιο τομέα, υπό μια συγκεκριμένη ειδικότητα. Η αντεργατική και αντικοινωνική αυτή νομοθετική πράξη έχει επίπτωση στη διαχείριση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες αυτών των έμπειρων και απόλυτα εξειδικευμένων επιστημόνων για ανασκαφικές και αναστηλωτικές εργασίες και επιπλέον επιβαρύνεται το κράτος με τα ίδια έξοδα εκπαίδευσης του νέου προσωπικού κάθε 24 μήνες, προκειμένου αυτό να γίνει παραγωγικό.
Απέναντι σε αυτή τη συστηματική υποβάθμιση του πολιτισμού, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τους υπόλοιπους εργαζομένους του ΥΠΠΟΤ συμμετέχοντας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.) μαζί με τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), πραγματοποιώντας ορχηστρική συναυλία στις 8 Μάη, στις 11.00 πμ, στην είσοδο της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ., της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ. και της Χορωδίας της Ε.Ρ.Τ.
- Δεν επιτρέπουμε η οικονομική κρίση να γίνει πολιτιστική κρίση εις βάρος των αρχαιοτήτων της χώρας μας που αποτελούν συνάμα και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
- Δεν επιτρέπουμε την άλωση εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων δεκαετιών
Ας κάνουμε τη διαμαρτυρία μας γιορτή και συνάντηση κοινωνικού και συλλογικού περιεχομένου.
Προσκαλέστε στην συγκέντρωση τους φίλους σας και τους συγγενείς σας κι ελάτε μαζί τους.
Ο Πολιτισμός και η κρίση του αφορά όλους τους ανθρώπους όχι μόνο τους εργαζόμενους σε αυτόν.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Κουτής Παναγιώτης
Ο Γραμματέας
Τριανταφυλλίδης Ιωάννης

9 σχόλια

  1. ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΠΟΣΑ.ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ .ΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΝ ΠΟΙΟΣ ,ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ.ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΑΦΟΥ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΝΤΑΞΑΤΕ ΤΩΡΑ ,ΓΑΥΓΙΖΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ Η ΣΑΥΡΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΑΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΗΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟ,ΛΑΓΟΥΜΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΑΥΡΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΟ ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΤΕ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΙΩΠΑΤΕ.ΠΟΣΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΡΜΕ.ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ .ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ .ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΩΝ.ΚΑΝΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΥΠΕΣ.ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΩΣΕΙ.ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΚΤΗΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην πέφτετε από τα μπαλκόνια μην κρεμιέστε την πυροβοληθείτε μόνοι σας μην παίρνετε χάπια,
    Για να αυτοκτονήσετε.
    Μην βάζετε τέλος στη ζωή σας σαν ηττημένος προδομένος χαμένος , απελπισμένος για οικονομικούς λόγους και χρέη .
    Φερθείτε σαν ήρωες εκτελέστε πρώτα πολιτικούς και κλέφτες του δημοσίου χρήματος που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και αυτοκτονείτε μετά .
    Η ζωστείτε με πυρομαχικά και πηγαίνετε σε σπίτια , πολιτικά γραφεία υπουργών βουλευτών πολιτικών κλεφτών μέσα στη βουλή
    Και ανατιναχθείτε μαζί με αυτούς , τότε θα προσφέρεται έργο στην Ελλάδα και θα πεθάνετε ηρωικά και όχι ατιμωτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην πέφτετε από τα μπαλκόνια μην κρεμιέστε την πυροβοληθείτε μόνοι σας μην παίρνετε χάπια,
    Για να αυτοκτονήσετε.
    Μην βάζετε τέλος στη ζωή σας σαν ηττημένος προδομένος χαμένος , απελπισμένος για οικονομικούς λόγους και χρέη .
    Φερθείτε σαν ήρωες εκτελέστε πρώτα πολιτικούς και κλέφτες του δημοσίου χρήματος που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και αυτοκτονείτε μετά .
    Η ζωστείτε με πυρομαχικά και πηγαίνετε σε σπίτια , πολιτικά γραφεία υπουργών βουλευτών πολιτικών κλεφτών μέσα στη βουλή
    Και ανατιναχθείτε μαζί με αυτούς , τότε θα προσφέρεται έργο στην Ελλάδα και θα πεθάνετε ηρωικά και όχι ατιμωτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περι θανατου του Μπιλ Λαντεν..
    Το διπλό προσωπο της CIA - Αλ-Κάιντα.
    Ο Μπιν Λάντεν έχει πεθάνει από το 2001
    από νεφρική ανεπάρκεια.
    Στο σπίτι που εισέβαλαν ήταν το σπίτι
    όπου έμεναν συγγενείς του πράκτορα της CIA Μπιν-Λάντεν.
    Η οργάνωση Αλ-Κάιντα δεν υπάρχει.
    Αυτοί που υπαρχουν ειναι οι Ταλιμπάν,
    που νομιζουν οτι η Αλ-Καϊντα μαχεται υπερ του Ισλαμ,
    ενω η Αλ-Κάϊντα φτιαχτηκε απο την CIA
    για να εξυπηρετει αμερικανικα συμφεροντα
    Η νέα τάξη πραγμάτων έχει ήδη φτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολοι βλεπω φωναζετε
    αρα ΟΛΟΙ εχετε φαει καλα!
    Γιατι οι φτωχοι, ειναι ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ
    δεν εχουν λογο να φωναζουν....

    Απλα τωρα με τον ποδηλατη
    ξεσυνηθισατε την καλοπεραση

    και φωναζετε.....

    περαστικα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και ο Παπακωνσταντίνου
    παραδέχεται σα βρεγμένη
    γάτα την αποτυχία του !!!:
    2012 αγορές γιοκ-πάμε για νέο δάνειο για 2012-13.

    Τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει για την χώρα μας να μην μπορεί να βγει στις αγορές το 2012 ήταν το θέμα που συζητήθηκε στο Λουξεμβούργο σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου !

    Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΠ παραδέχεται την αποτυχία της πολιτικής του. Πέρσι τέτοιο καιρό έλεγε ότι θα βγούμε στις αγορές στα μέσα του 2011, στις αρχές του 2011 μιλούσε για το τέλος του 11 και τώρα μας λέει χωρίς τσίπα, αλλά ψιλοχεσμένος ότι ούτε το 2012 δεν θα μπορέσουμε να δανειστούμε !!


    να προσθέσω.... στον ΑΝΩΘΕΝ..

    ΚΟΡΙΤΣΙΑ πασοκια
    ΤΑ ΜΠΙΚΙΝΙΑ ΣΑΣ, να φορέσετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΦΤΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΗ ΦΡΙΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΠΑ,ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 8.12 ΕΜ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ.

    ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση