GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση - μανιφέστο...

Από τον ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ Λέκτορα Παν/μίου Πατρών Μάταια και με σαθρά επιχειρήματα προσπαθούν oι προκατειλημμένοι να απομειώσουν ...

Από τον ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ
Λέκτορα Παν/μίου Πατρών

Μάταια και με σαθρά επιχειρήματα προσπαθούν oι προκατειλημμένοι να απομειώσουν πολιτικά την οικονομική παρέμβαση-μανιφέστο του Αντώνη Σαμαρά στο “Ζάππειο 2”.
Μια παρέμβαση που άφησε ανεξίτηλο αχνάρι αισιοδοξίας και βαθύ αποτύπωμα ευθύνης, πειστικότητας και αισιοδοξίας στο δραματικό και γκρίζο μας τοπίο.
Δεν είναι εύκολος ο δρόμος, είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο σπόρος όμως των Ελλήνων δεν πεθαίνει ποτέ, υπογράμμισε κλείνοντας. Κι αυτός ο σπόρος πάλι θα καρπίσει στην άνυδρη συγκυρία και θα...
ξαναδώσει νόημα και προοπτική για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της πατρίδας.
Ένα νόημα ζωής απέναντι τον ζόφο της σημερινής παρακμής, με νέες διάπλατες χαραμάδες ελπίδας, αξιοπρέπειας και αυτοπεποίθησης στη νέα πορεία που θα τιμήσει διδάγματα προγόνων και θα φωτίσει τους επιγόνους στα προτάγματα των καιρών.
Των καιρών που...«ου μενετοί».
Ναι, κρίσιμο είναι το σημερινό σταυροδρόμι της πατρίδας μας.
Ναι, κρίσιμη είναι αυτή η ώρα του λαού μας που θέλει πάλι να ονειρευτεί.
Να ονειρευτεί, αλλά και αποφασιστικά να σταθεί ανάμεσα στην ανατροπή και τα χαλάσματα που η απόγνωση και οι ηττημένοι της ιστορίας τον παροτρύνουν και στην επίπονη αυτοδιόρθωση από την άλλη, που γνωρίζει καλά την διαφορά και την αξία του εφικτού από το ουτοπικό και επικίνδυνο τίποτα. Αυτοδιόρθωση λοιπόν, όχι όμως με μερεμέτια και φτηνά φτιασιδώματα από αυτή την αποδιαρθρωμένη και ανάλγητη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρεέου που ψεύδεται, εξαπατά και ζητάει εκβιαστικές συναινέσεις και… συν-ενέσεις στήριξης της καταστροφικής της πολιτικής.
Αυτοδιόρθωση δομική στους αρμούς και στα σινάζια της πατρώας οικοδομής για μια άλλη δημοκρατική, κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση και στερέωση.
Για μια νέα επανεκκίνηση.
Μπορούμε να τον γυρίσουμε τον άσχημο καιρό, είπε με άλλα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς.
Και ζήτησε επίμονα και ξεκάθαρα επαναδιαπραγμάτευση των όρων του επαχθούς μνημονίου που γονατίζει το λαό και που κάποιοι δόλια και ανεύθυνα υπέγραψαν και ψήφισαν υποθηκεύοντας ακόμα και την Εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Και έπεισε ο λόγος του, ακόμα και δύσπιστους.
Ναι, μπορούμε να τον γυρίσουμε τον καιρό, απαντάμε κι ας χρειαστεί να κουραστούμε.
Να κουραστούμε για να βρούμε πάλι τις αρετές που χάσαμε και που μέχρι χθες έδιναν αξία, υπερηφάνεια και προκοπή σε αυτόν τον τόπο που μας χαρίστηκε απλόχερα και καμαρώνουμε από μικρά παιδιά.
Από τότε που αλησμόνητοι δάσκαλοι μας μάθαιναν την πατριδογνωσία αυτής της γης.

8 σχόλια

  1. Ο Δημιουργός της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Α.Παπανδρέου ευθύνεται για το κατρακύλισμα της χώρας με τα τόσα δάνεια που πήρε απο το εξωτερικό προκειμένου να δημιουργήσει τρείς γενιές κηφήνων μεν αλλά ορκισμένων ψηφοφόρων του ...

    Ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ αμερικανός πολίτης ΓΑΠ είναι - απλά - πολύ χειρότερος: είναι ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    "Το ΣΑΠΙΟ μήλο κάτω απο τη μηλιά
    πέφτει ...".

    Βέβαια, ο μπαμπάς ήταν πιο έξυπνος: ακόμη και όταν είχε πέσει στο ναδίρ της πολιτικής και ατομικής αξιοπρέπειας (ως ... δανειολήπτης απο τους υπουργούς του προκειμένου να ζει πολυτελέστατα με τη Μιμή στο παλάτι της Εκάλης) είχε φροντίσει έτσι ώστε πάμπολοι ελεεινοί χρυσά-αμοιβόμενοι "δημοσιογράφοι" να τον εξυμνούν ...

    Ο ΓΑΠ μάλλον δέν θα τα καταφέρει:
    Όταν αποκατασταθεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα, αυτός (ως αρχηγός της σημερινής ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) και οι όμοιοί του ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου κλπ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ στην Πλατεία Συντάγματος μετά απο τις σχετικές δίκες.

    Ο - πρώην φίλος τους - Τσαουσέσκου και η Έλενα τους περιμένουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GAP: «Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»

    Τα παρακάτω τα είπε ο ΓΑΠ στη Βέροια και δημοσιεύονται στην Ελευθεροτυπία της 16/03/2009... κάθε ταύτιση με σημερινά γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία ;) όπως λένε και οι ταινίες στους "τίτλους τέλους"...:

    «Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»

    Τη λύση των εκλογών, για να αλλάξει πορεία η χώρα, έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βέροια, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο καταστροφικό κατήφορο ή θα αλλάξουμε πορεία, για να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια.

    ...με αφορμή τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα να προστατέψει τη ζωή, την περιουσία, την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών.

    «Σήμερα η ανασφάλεια γίνεται θηλιά στον λαιμό τού κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας», είπε στην ομιλία του στο δημοτικό γυμναστήριο της Βέροιας και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί:

    «Δεν υπάρχει κράτος. Εχουμε ανομία. Θρηνούμε νεκρούς, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Τραγική είναι η εικόνα, ένα νέο, φτωχό κορίτσι, να χάνει τη ζωή του στον Βύρωνα. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί, συχνό φαινόμενο. Οι αποδράσεις έγιναν διεθνές ανέκδοτο».

    «Δώστε ελικόπτερο στον Καραμανλή, θέλει να φύγει για να λυτρωθεί», φώναξαν σ' αυτό το σημείο οι νέοι, παραπέμποντας στην απόδραση Παλαιοκώστα και ο Γ. Παπανδρέου αντέδρασε με χαμόγελο σχολιάζοντας: «Η νεολαία πετάει σήμερα».

    Οι συγκεντρωμένοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γέμισαν το γυμναστήριο και αρκετοί έμειναν απ' έξω. «Κάτω η χούντα του Καραμανλή», ακούστηκε κάποια στιγμή από το ακροατήριο και τότε ο Γ. Παπανδρέου διέκοψε την ομιλία και παρατήρησε:

    «Εχω πει πολλές φορές, δεν είναι χούντα. Ο κ. Καραμανλής πήρε στις προηγούμενες εκλογές εντολή από τον ελληνικό λαό, αλλά την πρόδωσε, γι' αυτό χρειάζεται αλλαγή πορείας η χώρα».

    Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την οικονομική κρίση, λέγοντας ότι:

    * Δεν διεκδικεί ενώ θα έπρεπε κονδύλια από την Ε.Ε. για τη στήριξη της οικονομίας και των οικονομιών των βαλκανικών χωρών. «Θα το πράξει όμως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», είπε.

    * Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από τον μισθωτό των 1.500 ευρώ.

    Επίσης, την κατηγόρησε ότι ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και τον τυχοδιωκτισμό και ψάχνει να διαλέξει αφεντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε @9:22:00 μ.μ.,
    Δεν είναι ανάγκη να σερφάρεις στα μπλογκς για να αυνανιστείς! Αποχωρητήριο δεν έχεις στο σπίτι σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. <>

    Παραδοσιακά οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις
    ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ καταλήγουν πάντοτε στο ίδιο αποτέλεσμα : τους τελειώνουν τα λευτά των άλλων.

    Η μόνη έμφυτη αρετή τους ειναι η ανακατανομή ενοχής και η ίση διανομή της δυστυχίας.

    Η Ελλάδα θα λυτρωθεί μετά την τελική σφαγή που θα επακολουθήσει μεταξύ Σοσιαλιστών και πρώην - Σοσιαλιστών!
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ

    ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.

    ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΕ... ΛΕΚΤΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΑΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ;;;.
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΥΧΗΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ
    (ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι σημερινές φυλλάδες.... πανηγυρίζουν για τις 150.000 απολύσεις...
    Πάλι καλά που δεν λένε ότι τις κάνει ο Καραμανλής...


    Πανηγυρίζουν οι φυλλάδες για τις απολύσεις στο δημόσιο και πάλι καλά που δεν τις χρεώνουν στον Καραμανλή... αλλά είμαι περίεργος:

    Αν τους κάτσει καμιά στραβή και βγει κανένας Σαμαράς και απολύσει
    1 υπάλληλος και όχι τις 150.000
    που θα διώξουν αυτοί,
    τι θα λένε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΜΜΕΝΟΣ : ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΣ BROKER Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !

    ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

    Βαρύτατες καταγγελίες για τον πρωθυπουργό τον οποίο για μια ακόμη φορά αποκάλεσε "έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων", εκτόξευσε πριν από λίγο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον...
    Real Fm, ο Πάνος Καμμένος.

    Ο γαλάζιος βουλευτής παρουσίασε μια σειρά από στοιχεία για να υποστηρίξει πως το 2009 και το 2010 πουλήθηκαν συμβόλαια ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε εταιρία στην οποία συμμετέχουν "παλαιοί συνέταιροι του αδερφού του πρωθυπουργού".

    Στην ίδια εταιρία, η οποία κατά τον κ. Καμμένο, κέρδισε 26 δις $, μετέχουν και Έλληνες, που σχετίζονταν πριν από πολλά χρόνια στο σκάνδαλο του καλαμποκιού.

    Ενώ ενέπλεξε και την κυρία Μιράντα Ξαφά που διετέλεσε οικονομική σύμβουλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Ο βουλευτής εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν από το παιχνίδι με τα spreads, εξαιτίας της τότε κυβερνητικής πολιτικής,
    και ότι αυτοί έχουν σχέση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.


    τον Νικολάκηηηηηηηηη δηλαδή.....
    Και γιατί το κρύψωμμεν ..άλλωστε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση