GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξύνοντας την επιφάνεια...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή αποκλειστικά για το PRESS-GR Η είδηση σαν απλή μεταφορά ενός γεγονότος , μετά το αρχικό σοκ που μας προκαλε...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή
αποκλειστικά για το PRESS-GR
Η είδηση σαν απλή μεταφορά ενός γεγονότος, μετά το αρχικό σοκ που μας προκαλεί, αν είναι δυσάρεστη, απλά καταγράφει το γεγονός. Κάτω από την επιφάνεια όμως, συνήθως υπάρχουν κρυμμένα τα συμπεράσματα. Το πρόσφατο περιστατικό της επίθεσης στον 45χρονο άντρα, που θα επισκεπτόταν τη γυναίκα του στο μαιευτήριο και τους τρεις μετανάστες, που τον σκότωσαν για μια κάμερα, σίγουρα μας δημιουργεί αισθήματα ντροπής, αγανάκτησης, φόβου και θλίψης. 
Ξύνοντας την επιφάνεια, μπορεί να δει κανείς περισσότερα: τη φτώχεια, την...
πείνα και την εξαθλίωση, που μας κάνουν βίαιους, απάνθρωπους, έτοιμους να κατασπαράξουμε το διπλανό μας, ν΄ αρπάξουμε ό,τι δεν μπορούμε να έχουμε. Η έλλειψη εκπαίδευσης οδηγεί σε αποπροσανατολισμό, η ανεργία σε αποκλεισμό. Κι όλα αυτά μαζί σε απόγνωση. Πώς να σταθεί κανείς σε μια κοινωνία, που επί δεκαετίες ήταν δούλη του χρήματος και των υλικών αγαθών; Φαντάζομαι αυτούς τους τρεις άντρες εξαθλιωμένους, με τρύπια παπούτσια, βρόμικα ρούχα να σέρνονται εδώ κι εκεί στο κέντρο χωρίς σκοπό, χωρίς τίποτα, ψάχνοντας για τί; Δουλειά; Ένα μεροκάματο; Καλύτερη τύχη; Δύσκολες εποχές.
Φυσικά δεν υπάρχει δικαιολογία για μια τόσο αποτρόπαιη πράξη, κανένα άλλοθι για την κτηνωδία, τη σκληρότητα, την κατάργηση της λογικής, την αγριότητα, το μίσος προς το διπλανό- άγνωστο, την εκδίκηση προς την κοινωνία. Πιθανότατα, αυτά τα φαινόμενα εγκληματικότητας αυξηθούν όσο τα οικονομικά περιθώρια στενεύουν, η ανεργία καλπάζει, η φτώχεια αμβλύνεται. Θα' ναι τραγικό στο μέλλον να δούμε μια οργουελική κοινωνία, όπου θα ισχύει το "άνθρωπος ανθρώπω λύκος" με ολική καταπάτηση της ανθρώπινης ζωής για μια κάμερα, για ένα πιάτο φαγητό, για μια σακούλα με ψώνια, για λίγα ευρώ.                               

1 σχόλιο

  1. Αυτοί που δολοφόνησαν τον μανώλη καντάρη ήταν Μαροκινοί ή Αλγερινοί. Ψυχρό αίμα. Ψυχροί δολοφόνοι. Η Ισπανία έχει υπογράψει συμφωνία με αυτές τις χώρες του Μαγκρέμπ και τους επαναπατρίζει με το που συλλαμβάνονται. Εδώ τους επιτρέπονται τα πάντα. Το ξέρουν οτι έχουμε κράτος μπορντέλο και γι' αυτό έρχονται. Υστερούμε στην ουσία, αντιδρούμε στην εξουσία και υπερβάλλουμε στην συνουσία. Επί της ουσίας είμαστε μαλάκες αφού ψηφίζουμε αυτούς που απεργάζονται την εξοντωσή μας. Ας προσέχαμε. Ήδη η Ελλάδα έχει τόσους λάθρο όσους όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης μαζί.
    Πλήγμα για την κοινωνία μας, πλήγμα για την οικονομία μας, πλήγμα για τον Τουρισμό μας, πλήγμα για τον απλό Έλληνα πολίτη.
    Μόνο τα λαμόγια χαίρονται και γελάνε πίσω από την πλάτη μας όταν οι λάθρο μας "χτυπάνε" πισώπλατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση