GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μονίμως ετεροχρονισμένοι...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη http://twitter.com/#!/a_m_papagiotis Η αρχηγική παρέμβαση Λοβέρδου , εκτός από το να περισώσει τη Κυβέρνηση...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
http://twitter.com/#!/a_m_papagiotis
Η αρχηγική παρέμβαση Λοβέρδου, εκτός από το να περισώσει τη Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό από τη δίνη της αποκάλυψης για την προσυμφωνημένη προσφυγή στο ΔΝΤ, κατάφερε και κάτι επιπρόσθετο (και μάλλον στοχευμένα). Στην εσωτερική, αγαπητή και προσφιλή παραπολιτική σφαίρα (που δεν περιορίζεται ακόμη και τώρα που η χώρα γκρεμίζεται από το χρόνιο τέλμα στο οποίο βρισκόταν), η ξαφνική εμφάνιση του δελφίνου Λοβέρδου καταδεικνύει και την αδικαιολόγητη απειρία των έτερων διαδόχων. Τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και η κ. Διαμαντοπούλου, θα έπρεπε χρόνια τώρα να είχαν προετοιμαστεί για τη στιγμή που θα ξανακληθούν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στο πασοκοκόμμα και να μην πιάνονται εξαπίνης μετά από απρόσμενες παρεμβάσεις και διακηρύξεις -σε μορφή μανιφέστο- των κύριων εσωτερικών αντιπάλων τους. Βασικά, θα έπρεπε να...
ορίζουν οι ίδιοι τη σημαντική χρονική στιγμή που θα καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις και να μην έπονται αυτής. Αυτή, λοιπόν, την ευκαιρία για άλλη μια φορά την έχασαν ανεπιστρεπτί.
Από τη μια, η κ. Διαμαντοπούλου όσο κι αν προσπαθήσει σε μέλλοντες στιγμές, είναι βέβαιο ότι στην μεταπαπανδρεϊκή εποχή δύσκολα θα έχει αρχηγική τύχη, καθώς δεν φέρεται να είναι η διάδοχος του Σημιτικού Εκσυγχρονισμού (προηγούνται τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και και ο κ. Λοβέρδος στο ονομαστικό αυτό δαχτυλίδι). Η στάση της, δε, στην εμφύλια διαμάχη Παπανδρέου-Βενιζέλου, της χάρισε περισσότερες αντιπάθειες παρά φιλικές συμμαχίες στο ΠΑΣΟΚ (=με το καλό μνημονικό). Όσο κι αν κάποιοι στενοί συνεργάτες της προσπαθούν να την πείσουν καθόλη τη διάρκεια της παροντικής υπουργικής της θητείας ότι θα είναι η αυριανή ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, τα ως τώρα δεδομένα δεν προδηλώνουν σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Έχει κερδίσει σίγουρα έναν εσωκομματικό (αλλά και ευρύτερο ίσως) σεβασμό για τις πολιτικές της ικανότητες και για το επίπεδο εκείνο της παραγωγικότητάς της, αλλά τίποτα παραπάνω. Κανείς δεν μοιάζει, από τους εναπομείναντες εκσυγχρονιστές (βλ. Φλωρίδης, Αλευράς, Καρτάλης και λοιποί), διατεθειμένος να τη στηρίξει σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά της και σίγουρα τα ερείσματά της στο Παλαιό ΠΑΣΟΚ είναι λιγοστά.
Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος μοιάζει να μην διδάχθηκε ορθά από τις πρότερες στιγμές του πολιτικού βίου του και φαντάζει γραφικά ετεροχρονισμένος. Τότε, μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2007, βιάστηκε να δηλώσει "παρόν". Σήμερα, άργησε μια μέρα να επικοινωνήσει τις θέσεις του και τις αντιρρήσεις του για την ρότα της κυβέρνησης και συνακόλουθα της χώρας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προσπαθεί άτεχνα να περισώσει την ακόμη μία προσωπική απώλεια του πολιτικού momentum. Ποτέ άλλοτε ο υπουργός Άμυνας δεν εξέδωσε ανακοινώσεις για το τί είπε -και μάλιστα με αρχηγικό στόμφο- εντός του υπουργικού συμβουλίου. Το έκανε απόψε. Μόνο που για άλλη μια φορά ήταν δεύτερος...

8 σχόλια

  1. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΤΙ ΑΤΥΧΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ,.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΦΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΗΛΙΚΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΚΕΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΒΡΕ ΚΕΦΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΔΙΚΑ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΡΑ
    ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΟΡΗ ΒΟΥΝΑ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΧΩΡΙΑ ΧΑΡΑΔΡΕΣ ΚΑΚΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΤΟ 2007 ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΓΕΝΟΦΕΦΑ ΧΑΜΗΛΟΒΛΕΠΟΥΣΑ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΟΣΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΜΗΝ ΘΟΛΩΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΕΓΙΝΑΝ .ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΤΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΥΤΡΑΚΛΕΣΑΣ .ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΔΙΩΧΤΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8,..-----ΠΟΝΑΣ ΜΩΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ..

    ΠΟΥΝΑΝ΄ΜΩΡΕ...ΟΙ ΠΟΣΥΤΗΔΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ; ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟ; ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημοσκόπηση με το ΠΑΣΟΚ στο 21%!

    Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει δημοσκοπικά ένα κόμμα εξουσίας. Κάθε άλλο παρά ρητορικό το ερώτημα, καθώς σε συνέχεια πρόσφατων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας, και εμφάνιζαν το ΠΑΣΟΚ να κινείται κάτω από το 25%, το «Ποντίκι» δημοσιεύει σήμερα μέτρηση της εταιρείας «Pulse», που δείχνει το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 21%....!

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ
    Α Π Ο Λ Υ Τ Η... ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ !!!

    ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕ.ΛΆΜΟΓΙΑ
    ΕΞΟΥΣΙΑ............ ΦΤΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι αργά για δάκρυα .... Βαγγέλα..

    Πολύ καθυστερημένα έρχονται με ρυθμό κατά ριπάς οι διαφοροποιήσεις από κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τις επιλογές της κυβέρνησης και με άμεσο στόχο πλέον τον ΓΑΠ, την αναποφασιστικότητά του αλλά και την ανεπάρκειά του.
    Προφανώς έλαβαν πλέον την έγκριση να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που και τον Παπανδρέου θα αποδυναμώσουν αλλά και στο καταρρέον πολιτικό σύστημα θα βάλουν πλάτη.

    Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι.....
    εντάσσεται, μετά τις χθεσινές δηλώσεις Λοβέρδου και Διαμαντοπούλου, η αποψινή διαφοροποίηση του Βενιζέλου στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα “και όλα τα θεσμικά ευρωπαϊκά νομοθετήματα” με ενισχυμένη πλειοψηφία των 3/5 των βουλευτών.Διαφώνησε με την ως τώρα οικονομική πολιτική λέγοντας ότι “οι στόχοι του Μνημονίου έπεσαν έξω” και ζήτησε μείωση της φορολογίας, κυρίως των επιχειρήσεων.Δεν δίστασε να μιλήσει καθαρά για «πολιτικό πρόβλημα». Και ζήτησε «να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας» αφήνοντας αιχμές για την ικανότητα του πρωθυπουργού να…κυβερνά. Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και επιτέθηκε στα συνδικάτα.
    Προβληματίζει πλέον η διστακτικότητα του Πρωθυπουργού που δείχνει αναποφάσιστος να αντιδράσει στην ευθεία αμφισβήτηση κορυφαίων συνεργατών του.

    Έχει άραγε συμβιβαστεί με τις φήμες που τον φέρουν να έχει χάσει την στήριξη ακόμη και των Αμερικανών φίλων του ;
    Αναμένεται η επίσημη αντίδρασή του, αν και πιθανά θα θελήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να επιχειρήσει να παρουσιάσει την παρέμβαση Βενιζέλου ως προτροπή προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση για υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

    Έτσι είναι....αν έτσι νομίζετε !!!....ΠΆΝΤΩς ΕΙΣΤΕ ΠΙΑ
    ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    ΛΑΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγα την πολιτικο την Αννούλα. Σιγα το εργο που έχει κάνει. ΖΗ πλάκα είναι οτι το παίζει και γκόμενα το ξυλάγκουρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από πότε η ουρά μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση