GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι απολύσεις (μοιράστε την πίτα)...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΕΚΑΝΑΝ τις προσλήψεις τους και όλα πήγαν μια… χαρά. Και η ψήφος «έπεσε» και η έδρα τους περίμενε και τα προνόμια ε...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΚΑΝΑΝ τις προσλήψεις τους
και όλα πήγαν μια… χαρά. Και η ψήφος «έπεσε» και η έδρα τους περίμενε και τα προνόμια εξασφαλισμένα. Και μόνο… πανοραμική θέα της Ελλάδας δεν είχαν οι εθνοπατέρες μας για να κάνουν «κράτει». Οι δεκαετίες πέρασαν, το δημόσιο παραμορφώθηκε, το κάρο παραφορτώθηκε μέχρι που «κόλλησε» στην ανηφόρα.
ΚΑΙ τι κάνεις στη θέση του αποφασίζοντος και με την τροϊκανούς αφέντες στο κεφάλι σου; Αν... είσαι πολίτης δείχνεις πολιτικούς και… καθαρίζεις (έτσι νομίζεις). «Βγάλτε το φίδι κ.λπ., εσείς τα φάγατε - «ο τρώσας και ιάσεται». Ωστόσο, δεν το’ χεις πιάσει πως οι αίτιοι σπάνια πληρώνουν στην Ελλάδα και, βέβαια, έβαλες κι εσύ (και όλοι μας) το χεράκι σου. Θέλεις κι ένα δυο παραδείγματα; Έκοβες και σου κόβανε απόδειξη (για ένα διάστημα και δια τον φόβον των Ιουδαίων) και, μόλις σήμανε «λήξη», ξανά ο κάθε ρωμιός χρειάζεται κι έναν χωροφύλακα ξοπίσω του. Κι αν δεις εγκυμονούσα π.χ. εκπαιδευτικό του δημοσίου χωρίς να’ χει δηλώσει «επαπειλούμενη» (με το «χαρτί» στη τσέπη), πάρε τηλέφωνο στο υπουργείο παιδείας που το δέχτηκε και στο Υγείας που το «υπέγραψε».
ΜΠΡΟΣΤΑ στην αναγκαιότητα της ελάφρυνσης του δημόσιου τομέα και υπό την πίεση της «υπερκυβέρνησης», το πρώτο που σκέφτηκαν οι «σκληροί» της Κυβέρνησης ήταν οι απολύσεις! Στέλνουμε σπίτι τους όποιους για ΠΑΡΤΗ μας διορίσαμε, ξαλαφρώνουμε απ’ τα περιττά βάρη και το υδροκέφαλο δημόσιο ξαναβρίσκει την… υγειά του. Όλοι τους χειροκρότησαν και μόνο οι «μελλοθάνατοι» έχασαν τον ύπνο τους. Και, βέβαια, κανένας των βολεμένων και προνομιούχων του κοινοβουλίου μας δεν καλλιέργησε την ιδέα να μειωθούν στις 120 οι έδρες.
ΟΤΑΝ υπάρχει πρόβλημα και δεν σηκώνει τις τρελές σου ιδέες, καταφεύγεις στην απλή λογική. Αυτό κάνουμε και τους προτείνουμε το απλούστερο. Να περιορίσουν μισθούς και επιδόματα υψηλόμισθων του δημοσίου κόβοντας την πίττα σε μικρότερα κομμάτια. Χωρίς να μειώσουν τον αριθμό τους. Πώς; Με νόμους σαν εκείνους που περιόρισαν συντάξεις κι έκοψαν δώρα.
ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ μοιράζοντας τη λύπη και θα γίνει μισή. Κλαδέψτε μισθούς και επιδόματα υψηλόμισθων, καταργείστε μπόνους και μοιρασιές προνομιούχων, συντρίψτε χρυσοκάνθαρους με νομιμοφανή κλεμμένα, καταργείστε αργίες συνδικαλιστών και κλείστε τις στρόφιγγες για τις επιδοτήσεις των κομμάτων (να τα ενισχύσουν οι ίδιοι οι… ιδεολόγοι, απ’ τη τσέπη τους).
ΠΡΙΝ απολύσεις, μοιράζεις τη φτώχεια κι είναι το δίκαιο. Εξισώνεις «προς τα κάτω» κι ας «γαυγίζουν οι σκύλοι. Το καραβάνι περνάει».

13 σχόλια

  1. Και εγω που ρυθμισα την ζωη μου συμφωνα με τον μισθο μου ,και εχω δανειο για το σπιτι μου που δεν θα μπορω να πληρωσω και θα το παρουν οι τραπεζες ,εχω ανεργα παιδια που σπουδαζουν τι πρεπει να κανω ,να σκοτωσω αυτους που μας οδηγησαν εδω
    και εσενα που δεν εχεις αναγκη και
    για να σωθουν οι καταθεσεις και τα
    ακινητα σου προτεινεις να πεθανουν ολοι οι εργαζομενοι, γιατι εργαζομενος δεν εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ.ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ [ ΧΑΜΗΛΟΥΣ]
    ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ,ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΧΟΥΦΤΑΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 10.000 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ
    Ή ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΕΝΑ
    ΣΚΟΥΛΙΚΙ ?
    Τι ακριβώς θα συμβεί, μόλις η Ελλάδα καταρρεύσει ;

    ‘Όταν μιλάμε για τη κρίση στην Ελλάδα, όλοι πλέον γνωρίζουν τα ψέματα των Ευρωπαίων πολιτικών, και των τραπεζών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση ελέγχεται.

    Στη πραγματικότητα όμως, η Ελλάδα θα καταρρεύσει. Το αν θα καταρρεύσει αύριο (που θα ήταν και η πιο έξυπνη λύση για όλους), ή σε ένα χρόνο (όταν δηλαδή τελειώσουν τα λεφτά της διάσωσης), είναι άσχετο. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μόλις φτάσουμε σε αυτό το σημείο και αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα.

    Ιδού μια λίστα του τι πρόκειται να συμβεί, μόλις πτωχεύσει η Ελλάδα:

    -Θα χρεοκοπήσουν αμέσως όλες οι ελληνικές τράπεζες.

    -Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατικοποιήσει όλες τις τράπεζες.

    -Για να αποφευχθούν οι διαδηλώσεις των καταθετών στους δρόμους, όπως έγινε το 2002 στην Αργεντινή, με τον πρόεδρο της χώρας να εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο από τη ταράτσα, η κυβέρνηση θα επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, και ίσως και στρατιωτικό νόμο.

    -Η χώρα θα μετατρέψει όλα τα χρέη της σε «Νέες Δραχμές», ή όπως αλλιώς θα ονομάσει το νέο εθνικό της νόμισμα, αφού έτσι κάνουν όλες οι χώρες που κηρύσσουν πτώχευση.

    -Η Νέα Δραχμή θα υποτιμηθεί κατά περίπου 30-70% (πιθανόν 50%), μειώνοντας αυτομάτως κατά το αντίστοιχο ποσοστό και όλα τα χρέη της σε ευρώ.

    -Οι Ιρλανδοί θα ακολουθήσουν σε μερικές μέρες, αποποιούμενοι των χρεών του τραπεζικού τους συστήματος.

    -Η Πορτογαλία θα περιμένει να δει αν υπάρξει χάος στους δρόμους της Ελλάδας, πριν αποφασίσει κι αυτή με τη σειρά της να κηρύξει πτώχευση.

    -Ένας αριθμός από γαλλικές και γερμανικές τράπεζες θα υποστεί σημαντικές απώλειες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας.

    -Η ΕΚΤ θα χρεοκοπήσει, αφού είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στο χρέος της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και των ελληνικών και ιρλανδικών τραπεζών.

    -Η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση θα συναντηθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αναχρηματοδοτήσουν την ΕΚΤ, ή θα της επιτρέψουν να τυπώσει χρήμα για να αντεπεξέλθει. Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ δεν είναι πολύ εκτεθειμένη σε χρέη εκτός ευρώ, οπότε θα μπορούσε κάλλιστα να ανακάμψει αν τυπώσει χρήμα. Κάτι τέτοιο όμως απαγορεύεται ρητά από το ιδρυτικό καταστατικό της. Βέβαια, και η ευρωπαϊκή συνθήκη απαγορεύει τις διασώσεις κρατών μελών, που όμως έγιναν. Επομένως ίσως να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο για την ΕΚΤ.

    -Η Γαλλία και η Γερμανία θα χρηματοδοτήσουν (ξανά και ξανά) τις τράπεζές τους, αλλά θα συμφωνήσουν επίσης, πως τέλος οι διασώσεις..

    -Θα γίνει σφαγή στις αγορές, όσον αφορά στα ισπανικά τραπεζικά ομόλογα, αφού οι επενδυτές που τα έχουν στα χέρια τους θα φοβηθούν για αναγκαστική επιβολή swaps. Και μάλλον θα έχουν δίκιο, αφού οι Ισπανοί θα προσπαθήσουν να διασώσουν τις τράπεζες τους μέσω αυτών ακριβώς των debt-equity swaps.

    -Οι κάτοχοι ισπανικών τραπεζικών ομολόγων θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (και αλλού) στρεφόμενοι εναντίον των ισπανικών τραπεζών, ισχυριζόμενοι ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους. Οι δίκες θα κάνουν χρόνια για να διεξαχθούν, και όταν τελικά γίνουν, κανένας δεν θα ενδιαφέρεται…

    Όλοι τότε θα ασχολούνται με τις βρετανικές τράπεζες. Και τότε θα δούμε…

    Prison Planet
    Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Telegraph (Παρασκευή, 20 Μαΐου) από τον “Βρετανό” Dr Andrew Lilico…
    (Ο κύριος Lilico, προέβλεπε/πρότεινε το 2007 την προσχώρηση στο ευρώ ΚΑΙ από τη Μεγάλη Βρετανία… τα συμπεράσματα δικά σας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θανασάκι ανθρωπάκι ,αυτά που σε έβαλαν να παπαγαλίσεις δεν τα χάφτει ούτε δημόσιος υπάλληλος με μόνιμη μαλάκυνση εγκεφάλου που απέκτησε εξ αιτίας του εργασιακού του περιβάλλοντος. Και επειδή το σάπιο δένδρο που αιωρείται εφιαλτικά πάνω από το κεφάλι μας δεν γιατρεύεται με κουρέματα και κλαδέματα, θα κοπεί από την ρίζα και μας είναι αδιάφορο τι θα κάνουν στο μέλλον όλοι αυτοί που παρασίτησαν εις βάρος του και επέφεραν το οδυνηρό τέλος του. Παπαγαλάκι θανασάκι ανθρωπάκι, ελεεινό δημοσιογραφάκι, δεν θα μας λείψεις και οι ξεραμένες κουτσουλιές σου θα μας θυμίζουν το έργο που επιτέλεσε το σκατοσυνάφι σου και τον ρόλο του στον μαρασμό της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΜΑΡΑ

    ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ ΓΑΠ
    ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙΣ,
    ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΕΚΒΙΑΖΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ, ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΤΛ..
    ΓΙΑ ΗΠΙΟΤΑΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΑΣΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΡΓΑ,

    ΙΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΕΣΤΩ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΑ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ..
    ΑΝΕΡΓΙΑ,ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ,ΧΡΕΟΣ, ΕΛΛΕΙΜΑ,ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΣΠΡΕΝΤΣ,ΥΦΕΣΗ,ΒΕΝΖΙΝΗ,ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΤΩ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΩ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!..

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πίττες τέλος. Τώρα μοιράζουμε τον λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. GIORGOS. Οταν κάνεις τέτοια ρουσφέτια μπορείς να ζητάς θυσία απο εμάς ;

    Πές μου πόσοι είναι αποσπασμένοι στη Μονάδα Συντονισμού Ειδικών Προτεραιοτήτων ;
    Xαχαχαχαχα

    ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ δες ότι μεταξύ των αποσπασμένων είναι και η πρώην νομάρχης Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

    Σημεία και τέρατα από ρουσφέτια συμβαίνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο και στην Μονάδα Συντονισμού Ειδικών Προτεραιοτήτων, μια υπηρεσία του Μαξίμου στην οποία έχει αποσπαστεί άγνωστος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και είναι επίσης άγνωστο πόσοι έχουν προσληφθεί ως σύμβουλοι σε αυτή. Μεταξύ των αποσπασμένων και η πρώην νομάρχης Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βαγγελιώ Σχοιναράκη που στη μέση της σχολικής χρονιάς άφησε το σχολείο που υπηρετούσε και αποσπάστηκε στο γραφείο του Παπανδρέου για να σώσει τη χώρα με τις γνώσεις της και τις πολιτικές της περγαμηνές.

    ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ...ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΥΖΑΡΟΥΔΕΣ "ΜΑΜΑΔΕΣ"... ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τι φταίμε ρε φίλε που πήρες δάνειο πάνω από τις δυνατότητες σου, και θες να σπουδάσεις και τα τρία σου παιδιά; Και ποιος σου είπε ότι οποιος έχει καταθέσεις και ακίνητα τα έχει κλέψει απο κάπου, και πρέπει αυτός πρώτος να συνεισφέρει; δεν φτάνει που τόσα χρόνια με τους τεράστιους φόρους που εσείς τελικά νέμεστε (χτυπάτε κάρτα 12ωρα - παράγετε έργο 1ας ώρας) όποιον θέλει να επιχείρήσει στην Ελλάδα, τώρα που χρεωκοπήσατε θέλει πάλι το μόνιμο υπόζύγιο να σηκώσει τα βάρη. Δε σας τα πε καλά ο μπάρμπας σου ο βολευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 23 Μαϊ 2011 11:52:00 π.μ.

    -----------------------------------

    Και εγώ ρύθμισα την ζωή μου σύμφωνα με το αβέβαιο εισόδημα μου,ΔΕν έχω δάνειο γιά σπίτι γιατί το εισόδημα πότε το έχω και πότε δεν το έχω,με πιάνει τρόμος γιά την ώρα που θα χρειαστεί να σπουδάσουν τα παιδιά μου,το πιθανότερο είναι να μην μπορώ να ανταποκριθώ στα έξοδα τους και να μην σπουδάσουν τελικά.

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΜΗΜΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΓΩ ΟΧΙ????

    ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ,ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ???

    ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ,ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι όλα άλλαξαν και δεν μπορούμε πια να οχυρωνόμαστε πίσω από παλιά προνόμια; Αν εσύ έφτιαξες τη ζωή σου με δεδομένα το μισθό και τη μονιμότητα, άλλοι την έφτιαξαν με δεδομένο την όρεξη για δουλειά και εκπαίδευση. Είμαι 50 χρονών, έχω 3 πτυχία από ξένα πανεπιστήμια και διδακτορικό και παίρνω 600 ευρώ. Άλλα όνειρα είχα κάνει, αλλά ευτυχώς δουλεύει ακόμα ο άντρας μου (στον ιδιωτικό τομέα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηταν μεγαλο λαθος που ηρθε η δεξια και ο Καραμανλης στην εξουσια φαγανε τον αμπακα και θα την πληρωνουμε για πολλα χρονια Ο φουκαρας ο Παπανδρεου προσπαθει αλλα ειναι δυσκολα πρεπει να του χρωσταμε ευγνωμοσυνη και να κανουμε υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχέτη αποχέτευση η κυβέρνηση ΓΑΠ !

    Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται ΠΙΑ συναίνεση, αλλά …....γιατρό !!

    Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει στο εξής σε ειδικό δωμάτιο με λαστιχένιους τοίχους.

    Και τους δόκτορες σταντ μπάι με τις μπλούζες χωρίς μανίκια έτοιμες.

    Για κάτι θλιβερά απομενινάρια
    σκατών Πασόκ όπως παραπάνω,
    ούτε και αυτό αρκεί...
    Αποτέφρωση σε κλίβανο χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oi farmakopoioi synexizoyn san kyrioi... -meta to fakelaki... poy eskasan... ston alhtara ton Loverdo- na poylane paranoma kai antisyntagmatika tis kratikes adeies twn paliwn farmakeiwn toys se times poy 3ekinoyn apo 200.000 euro kai panw -mayra... fysika- kai oi aploi polites 8a prepei na plhrwsoyn gia basika eidh diatrofhs 23% FPA! Sygxarhthria blaka Giorgaki gia to dh8en anoigma... twn 8eokleistwn... epaggelmatwn (farmakopoioi, forthgatzhdes, tarifes k.a.). Mia merida Ellhnwn (giatroi-fakelakhdes, farmakopoioi me to kleisto toys epaggelma kai thn klhronomikothta twn adeiwn sta paidia toys, forthgatzhdes kai tarifes, megalodhmosioypallhloi kai karabanades me pronomia k.a.) kanei thn zwara... ths kai oi alloi na pane na koyreyotai..? Bravo George!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση