GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάζει στάση η Γερμανία...

Αξιωματούχοι από τα υπουργεία Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν αύριο στη Βιέννη για να συζητήσουν την κρίση του ελληνικού χρέου...

Αξιωματούχοι από τα υπουργεία Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν αύριο στη Βιέννη για να συζητήσουν την κρίση του ελληνικού χρέους, όπως δηλώνουν ευρωπαϊκές πηγές.
Η συνεδρίαση θα έχει αντικείμενο τη χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας και ενδεχόμενη νέα βοήθεια προς τη χώρα, στη βάση του σχεδίου εισήγησης της τρόικας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο λέει ότι...
θα συμμετάσχουν οι υφυπουργοί Οικονομικών.
Η ίδια η έκθεση, η οποία θα προσδιορίζει πού βρίσκεται η Αθήνα στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της, αναμένεται επισήμως στο τέλος της εβδομάδας, αλλά ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με την «Wall Sreet Journal», οι αξιωματούχοι από τα ευρωπαϊκά υπουργεία Οικονομικών πρόκειται να συζητήσουν στη Βιέννη το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ως αντάλλαγμα θα ζητήσουν μεγαλύτερες προσπάθειες από την Ελλάδα για να μειώσει τις δαπάνες, να βελτιώσει τη συγκέντρωση φόρων και να πουλήσει κρατική περιουσία υπό διεθνή εποπτεία.
Το ύψος του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα εκτιμάται στα 65 δισ. ευρώ.
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη, πλέον, να μεταθέσει την συζήτηση περί μίας ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ώστε να διευκολυνθεί το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.
«Η παραδοχή του Βερολίνου ότι πρέπει να δανείσει περισσότερα χρήματα, ακόμη και χωρίς βραχυπρόθεσμη εμπλοκή των ιδιωτών ομολογιούχων, θα συμβάλει στην άρση του ευρωπαϊκού αδιεξόδου για τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, προτού η υπερχρεωμένη χώρα ξεμείνει από ρευστότητα στα μέσα Ιουλίου», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας.
Βασική θέση του Βερολίνου είναι πως οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να εμπλακούν σε όποια λύση προκριθεί αναφορικά με την ελληνική κρίση χρέους και ειδικότερα στην ενδεχόμενη επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής.
Αυτή η θέση συναντά τη σθεναρή αντίσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αν και σταδιακά η ιδέα της εθελοντικής αναδιάταξης, κατά το μοντέλο της «Πρωτοβουλίας της Βιέννης», δείχνει να κερδίζει έδαφος.
Πάντως, κυβερνητικά στελέχη στο Βερολίνο ελπίζουν ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για γρήγορη ρύθμιση του θέματος του ελληνικού χρέους, η οποία θα επιτρέπει αργότερα μέσα στο 2011 να υπάρξει μία πλήρης συμφωνία που θα περιλαμβάνει και την αναδιάταξη.
Σύμφωνα με την WSJ, το σχέδιο για το νέο πακέτο στήριξης θα συζητηθεί αύριο στη Βιέννη από αξιωματούχους των ευρωπαϊκών υπουργείων Οικονομικών.
«Το νέο πακέτο στήριξης, που θα συζητήσουν αξιωματούχοι από ευρωπαϊκά υπουργεία Οικονομικών στην Βιέννη, πιθανότατα θα περιλαμβάνει νέα δάνεια προς την Ελλάδα σε αντάλλαγμα για μεγαλύτερες προσπάθειες εκ μέρους της Αθήνας στη μείωση των δαπανών, τη βελτίωση των φορολογικών εσόδων και την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων υπό διεθνή επιτήρηση», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Η αισιοδοξία της αγοράς αποτυπώνεται στην άνοδο του ευρώ στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι έχει μειωθεί ο κίνδυνος άμεσης και πλήρους αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Το ύψος του νέου πακέτου στήριξης ενδέχεται να ανέλθει στα 65 δισ. ευρώ. «Θα απαιτηθούν εγγυήσεις για τα νέα δάνεια και τεχνική στήριξη από την ΕΕ, υπό την έννοια της εμπλοκής της ΕΕ στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων», φέρεται να είπε αξιωματούχος από χώρα της ΕΕ.
Ανώτατοι αξιωματούχοι στην ΕΕ πραγματοποίησαν έκτακτες συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο, δήλωσε πηγή στην ΕΕ.
 Χθες οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επεξεργάζονται νέο δάνειο.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι είναι «αρκετά αισιόδοξος» ότι η ΕΕ θα καταλήξει σε συμφωνία πριν από το τέλος Ιουνίου για μια νέα βοήθεια στην Ελλάδα.
Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση του Eurogroup είναι στις 20 Ιουνίου και στις 23-24 του μηνός θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.
Ενδεχομένως, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να γίνει μία έκτακτη συνάντηση του Eurogroup για την Ελλάδα.
Πηγή: http://www.tanea.gr/

3 σχόλια

  1. ΤΩΡΑ "ΙΠΠΑΣΤΙ" ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ "ΠΑΝΩ".
    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ 15 ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!!
    ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΑΝΙ ΕΤΟΙΜΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ "Arbeit macht frei" ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ" ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΝΕΟΔΟΥΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ....
    100 ΧΡΟΝΙΑ ΦΘΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΔΙΑΔΙΔΕΙ Η ΝΑΖΙ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΡΟΥΤΣΑΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ, ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ, ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση