GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το HAIRCUT των ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ‏...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ,για άλλη μία φορά , επιβεβαιώνεται το απόφθεγμα ότι "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της". Αναφερόμαστε στο χθεσινό θέμα τω...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ,για άλλη μία φορά, επιβεβαιώνεται το απόφθεγμα ότι "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της".
Αναφερόμαστε στο χθεσινό θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων στα Μαθηματική Γενικής Παιδείας που δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις από την μεριά των πραγματικά ενδιαφερομένων δηλ. μαθητών και γονέων.
Επιπροσθέτως, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συμφώνησε σ' αυτές τις αντιδράσεις με επίσημη δήλωση στα μέσα του γ.γ. της με χαρακτηρισμούς των θεμάτων όπως, ασαφείς, ατυχές κλπ. κλπ.
Από την μεριά των επίσημων φορέων (Υπουργείο ή επιτροπή εξετάσεων κλπ. εμπλεκομένων) τηρείται μέχρι στιγμής η γνωστή πλέον "ελληνική" στάση "μπόρα είναι θα περάσει".
Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η κα Διαμαντοπούλου ή ο κ. Πανάρετος, φυσικοί προιστάμενοι της επιτροπής που εξ' αιτίας της δημιουργήθηκε το όλο πρόβλημα, ασχολήθηκαν ή θ' ασχοληθούν με...
το θέμα αυτό. Είναι απαραίτητο να ασχοληθούν ως οφείλουν και να απαντήσουν επίσημα. Τα ερωτήματα είναι κρίσιμα και απαιτούν όχι πολιτικά μισόλογα και στρογγυλέματα αλλά ευθείες απαντήσεις και ταυτόχρονη ανάληψη ευθυνών με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκατασταθούν στο ακέραιο οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι με ότι κι αν σημαίνει αυτό.
Όλοι οι μαθητές και οι γονείς τους αναρωτήθηκαν και απάντηση δεν έχουν, γιατί καθυστέρησαν κατά περίπου 45" να δοθούν τα θέματα; Τί ιδιότυπο "μπρα ντε φερ" παίχτηκε μεταξύ των μελών της επιτροπής θεμάτων και τελικά ποιος και ποιοι πήραν την απόφαση για τα συγκεκριμένα θέματα και τον τρόπο που δόθηκαν; Γιατί παίξατε με τα κεφάλια και την ψυχολογία των παιδιών;;; Άλλωστε όπως αναφέρθηκε και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων τα θέματα δημιούργησαν μπλοκάρισμα, αποσυντονισμό κλπ. στα παιδιά ακόμα και στους πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Γιατί σε κάποια σχολεία (ιδιωτικά!!!;;;) δόθηκε και δεύτερη διευκρίνηση επί θεμάτων; Ποιος ή ποιοι αποφάσισαν τελικά ότι το πρώτο haircut του 21ου αιώνα στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει σε βάρος των εξεταζομένων παιδιών; Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί τελικά που παίζουν με τους μαθητές και αυριανούς "ενεργούς πολίτες" φορώντας εκσυχρονιστικές αποκριάτικες μάσκες;
Στο όχι μακρινό παρελθόν ο κατά τα λοιπά λαλίλαστος και low profile κ. Πανάρετος είχε δηλώσει ότι τον ενδιαφέρει ακόμη και ο ένας τελευταίος μαθητής να βρει ενδιαφέρον στην προσφερόμενη παιδεία. Η δε πρωην ευρωπαική επίτροπος κα Διαμαντοπούλου καλό θα ήταν ν' αφήσει τις δηλώσεις περί "υπαλληλίας της τρόικα" και να βρει τρόπο να γίνει χρήσιμη ώς υπάλληλος (και μάλιστα υψηλά αμοιβόμενη επί σειρά ετών) της ελληνικής κοινωνίας αφού από αυτήν πληρώνεται. Όσο για την δήλωση του κ. Σπηλιώτοπουλου πρώην υπουργού παιδείας, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι η κατάληξη ενός γνωστού παλιού ανέκδοτου "η επιστήμη ερευνά".
Σε οποιαδήποτε πραγματικά πολιτισμένη δυτική κοινωνία, οι πολίτες θα ήταν σίγουροι ότι θα υπήρχαν επίσημες απαντήσεις και λύσεις. Στην ανατολικότερη επαρχία της ευρώπης, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι και αυτό το ζήτημα θα πάρει την 15" κατά 'Αντυ Γουόρχωλ δημοσιότητά του και μετά θα ξεχαστεί όπως τόσα άλλα.
Υπάρχει όμως ένα τεράστιο ζήτημα, στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, αν συνεχιστεί η αδυναμία της πολιτείας ακόμη και στο να λειτουργήσει για τα αυτονόητα, είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη μέρα θα είναι νύχτα.
Και αυτή την νύχτα θα την φέρουν μεταξύ άλλων και σίγουρα όχι ήπια και οι φετινοί υποψήφιοι, που βλέπουν τις δικές τους προσπάθειες και αγωνίες να γίνονται αντικείμενα εκμετάλευσης από την πολιτεία, με σκοπό τον "εξορθολογισμό" των ΑΕΙ - ΤΕΙ και λοιπών ιδρυμάτων που η ίδια η πολιτεία διόγκωσε. Διόγκωσε εξυπηρετώντας όχι τους κρατικούς θεσμούς και την ανάπτυξη της παιδείας αλλά τα όποια συντεχνιακά, τοπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν κακός μεσάζων σε ανατολίτικο παζάρι. Η πολιτεία αυτή θα ζητήσει αύριο με παρακλητικό τρόπο την ψήφο αυτών των παιδιών για την "ομαλή και απρόσκοπτη" λειτουργία της δημοκρατίας. Ευχόμαστε να απαντήσουν τα παιδιά συνειδητά μ' ένα αντίστοιχο haircut.
Κλείνοντας, δηλώνουμε ότι είμαστε γονείς και δεν είμαστε ούτε μαθηματικοί, ούτε εκπαιδευτικοί και με την επιστολή δεν κρίνουμε τα θέματα και τον βαθμό δυσκολίας τους, που θα μπορούσαν να είναι άλλωστε είτε πιο δύσκολα είτε και πιο εύκολα, αλλά δείχνουμε το γεγονός ότι, γι άλλη μία φορά όπως είπαν και οι ΧΙΚΜΕΤ/ΡΙΤΣΟΣ "πάντα η καρδιά μου στην Ελλάδα τουφεκίζεται".
ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ

6 σχόλια

  1. Κύριοι νομίζω ότι η λυση ειναι μία για να σταματήσει αυτή η πνευματική ασέλγεια σε βάρος της νεας γενιάς.Προσφυγή στη Δικαιοσύνη,ποινική και αστική για τους Πανάρετο και Διαμαντοπούλου και τα μελη της επιτροπης θεματοδοσίας και προσφυγή στον Αρειο Πάγο κατα του κύρους των εισαγωγικών.Καλά είναι τα σχόλια σας αλλά δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα και η πολιτική αλητεία θα συνεχίζεται χαρη στη δική μας ανοχή.Εμπρος σε μια μαζική πανελλαδική κινηση για να δικαιωθούν πανω απο ολα τα παιδια που εδω και τρια χρονια εργάζονται τόσο σκληρά για την προετοιμασια τους και τους γονείς που στερήθηκαν τόσα για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μιας τέτοιας προετοιμασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είχα την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσω τα παιδιά μου στο ξεκίνημα της ζωής τους θα τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΑ να δώσουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.
    Ποιος Στρος Καν και αηδίες υπάρχει χειρότερος βιαστής από το σύστημά μας;
    Έχετε ακούσει ποτέ ξανά να διαγωνίζεσαι χωρίς να ξέρεις γιατί διαγωνίζεσαι;
    Αλήθεια κυρία Διαμαντοπούλου πόσοι θα εισαχθούν φέτος στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ;
    Δεν γνωρίζετε; Και φταίει το παιδί μου που δεν μπόρεσε να λύσει ασκήσεις που στο εξωτερικό τις διδάσκονται στο τελευταίο έτος του τμήματος των μαθηματικών στα πανεπιστήμια;
    Όχι κυρία μου δεν φταίτε εσεις!!!
    Φταίω εγώ ο μ-----ς που σας ανέχομαι. Εγώ που ψήφισα εσας και τους όμοιούς σας.
    Εγώ που την δεκαετία του ογδόντα σας πίστεψα και από τότε σας ψηφίζω είτε από συνήθεια είτε επειδή δεν θέλω τους άλλους.
    Σίγουρα δεν φταίνε τα παιδιά μου και δεν πρόκειται να τους προσάψω τίποτα και ας πείνασα ένα χειμώνα για να συμβιβαστώ με το άθλιο σύστημά σας. Για να πληρώνω καθηγητές επειδή η συστηματάρα σας κατάντησε τα σχολία τόπους παρουσιών με μέγιστο όριο τις 114 απουσίες.
    Εγώ λοιπόν φταίω που δήλωνα στο σχολείο οτι το παιδί μου ήταν άρρωστο και αυτοί ήξεραν οτι λέω ψέματα και γελούσαν κάτω από την μύτη τους.
    Εγώ φταίω που δεν έκανα μια δήλωση οτι το παιδί δεν έρχεται επειδή δεν σας εμπιστεύετε.
    Εγώ φταίω που ανεχόμουν να λένε οι καθηγητές στο σχλείο "αυτά θα τα κάνετε στο Φροντιστήριο"
    Τώρα που βρήκα ποιος φταίει ησύχασα!!!
    Και εσεις μπορείτε να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο σας αφού οι φταίχτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και στις επόμενες εκλογές θα σας ξαναψηφίσουν αφού δεν θα έχουν εναλλακτική λύση.
    Το ΜΑΥΡΟ όμως θα κυριαρχήσει περιμένετε και έρχεται. Και θα είναι τόσο μεγάλο που θα σας τρομάξει και μπορεί να σας ζητήσει και εξηγήσεις για τις πράξεις και τις πρακτικές σας.

    Τρίτεκνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι γονεις ειμαστε και ξερουμε πολυ καλα τι σημαινει για μια οικογενεια αυτη η χρονια. Η οικονομικη αφαίμαξη απο τα φροντιστηρια ,η ψυχικη οδυνη και το μεγαλο ερωτηματικο και μετα ΤΙ? Γιατι και η κατασταση στα πανεπιστημια δεν ειναι καλυτερη. Ομως ας μην βαζουμε ταμπελες και μην παραπληροφορουμε. Το παιδι μου φοιτει σε ιδιωτικο αλλα γραφει στο δημοσιο της περιοχης μαζι με τα παιδια του δημοσιου και δυο αλλων ιδιωτικων. Δεν ξερω ποιοι πηραν τις διευκρινησεις αλλα σιγουρα δεν ηταν αυτα τα παιδια. Αν ξερετε κατι να το αναφερετε ονομαστικα και οχι γενικα <>.
    Κατα τ'αλλα συμφωνω με τον τριτεκνο . Οσο για την κυρια Διαμαντοπουλου δρα εκ του ασφαλους. Το δικο της παιδι εχει εξασφαλισει το μελλον του αφου δεν φοιτα σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι γονεις ειμαστε και ξερουμε πολυ καλα τι σημαινει για μια οικογενεια αυτη η χρονια. Η οικονομικη αφαίμαξη απο τα φροντιστηρια ,η ψυχικη οδυνη και το μεγαλο ερωτηματικο και μετα ΤΙ? Γιατι και η κατασταση στα πανεπιστημια δεν ειναι καλυτερη. Ομως ας μην βαζουμε ταμπελες και μην παραπληροφορουμε. Το παιδι μου φοιτει σε ιδιωτικο αλλα γραφει στο δημοσιο της περιοχης μαζι με τα παιδια του δημοσιου και δυο αλλων ιδιωτικων. Δεν ξερω ποιοι πηραν τις διευκρινησεις αλλα σιγουρα δεν ηταν αυτα τα παιδια. Αν ξερετε κατι να το αναφερετε ονομαστικα και οχι γενικα <>.
    Κατα τ'αλλα συμφωνω με τον τριτεκνο . Οσο για την κυρια Διαμαντοπουλου δρα εκ του ασφαλους. Το δικο της παιδι εχει εξασφαλισει το μελλον του αφου δεν φοιτα σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι γονεις ειμαστε και ξερουμε πολυ καλα τι σημαινει για μια οικογενεια αυτη η χρονια. Η οικονομικη αφαίμαξη απο τα φροντιστηρια ,η ψυχικη οδυνη και το μεγαλο ερωτηματικο και μετα ΤΙ? Γιατι και η κατασταση στα πανεπιστημια δεν ειναι καλυτερη. Ομως ας μην βαζουμε ταμπελες και μην παραπληροφορουμε. Το παιδι μου φοιτει σε ιδιωτικο αλλα γραφει στο δημοσιο της περιοχης μαζι με τα παιδια του δημοσιου και δυο αλλων ιδιωτικων. Δεν ξερω ποιοι πηραν τις διευκρινησεις αλλα σιγουρα δεν ηταν αυτα τα παιδια. Αν ξερετε κατι να το αναφερετε ονομαστικα και οχι γενικα <>.
    Κατα τ'αλλα συμφωνω με τον τριτεκνο . Οσο για την κυρια Διαμαντοπουλου δρα εκ του ασφαλους. Το δικο της παιδι εχει εξασφαλισει το μελλον του αφου δεν φοιτα σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση