GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/   Ανησυχούμε και συζητούμε για λάθος ζητήματα. Τσακωνόμαστε για το Μνημόνιο...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Ανησυχούμε και συζητούμε για λάθος ζητήματα. Τσακωνόμαστε για το Μνημόνιο, για τα λάθη η τις επιτυχίες της κυβέρνησης, για το ποιοι έφαγαν τα λεφτά και ποιοι είναι ακριβώς εκείνοι που μας υπονομεύουν. Και δεν αντιλαμβανόμαστε πως το πρόβλημα είναι πως εξακολουθούμε να μην μπορούμε να ζήσουμε δίχως δανεικά. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο μηδενιζόταν άξαφνα το εξωτερικό χρέος της χώρας, και δεν είχαμε συνεπώς την υποχρέωση να πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια, και πάλι θα έπρεπε να απευθυνθούμε σε, καινούργιους η παλιούς, δανειστές. Εκ των πραγμάτων λοιπόν η χώρα οφείλει να νοιάζεται την για διεθνή της αξιοπιστία αλλά και για την στάση των αγορών απέναντί ​​της.
Τα πράγματα όμως στον τομέα αυτό δεν είναι καλά. Με την εξωφρενική αύξηση των εξάπλωσης δανεισμού της χώρας γίνεται ολοφάνερο πως σχεδόν κανείς δεν εμπιστεύεται τις προσπάθειές μας για έξοδο από τα σημερινά τραγικά οικονομικά αδιέξοδα. Και η έλλειψη αξιοπιστίας δεν αφορά μοναχά την κυβέρνηση. Αντανακλά σε...
 ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με μια ακατέργαστα αρνητική στάση απέναντι στο Μνημόνιο δεν δείχνουν να είναι φορείς κάποιας βιώσιμης εναλλακτικής πρότασης. Οι δε συνδικαλιστικοί φορείς του ευρύτερου κυρίως δημόσιου τομέα, αδιάφοροι μπροστά στις οικονομικές θύελλες που χτυπούν την χώρα, κινητοποιούνται με κάθε μέσο τινάζοντας στον αέρα την οικονομική πορεία της χώρας.
Από τα πράγματα η Ελλάδα με μεγάλη δυσκολία θα αποφύγει τα χειρότερα. Όχι επειδή φταίνε δήθεν οι ξένοι δανειστές «που μας πίνουν το αίμα». Φταίει το κακό μας το κεφάλι που επιλέγαμε τόσα χρόνια να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας, σε ένα περιβάλλον εικονικής ευημερίας – που μας εξασφάλιζαν τα δανεικά που με ευκολία εισέρρεαν στη χώρα λόγω των χαμηλών τότε επιτοκίων του ευρώ. Εξυπακούεται πως οι κραυγές για αναδιάρθρωση, επιστροφή στη δραχμή και στάση πληρωμών (θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν το είχαμε επιχειρήσει πριν από το Μνημόνιο) είναι τελείως άστοχες. Διότι δεν θα μας δανείζει κανείς για ουσιαστικές τρέχουσες ανάγκες μας.
Η αφύπνιση για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και η σηματοδότηση μιας πορείας σωτηρίας – που όμως γίνεται όλο και δυσκολότερη – μπορεί να πραγματοποιηθεί μοναχά αν – διακομματικά – οι πολιτικοί ταγοί της χώρας συνειδητοποιήσουν πως οφείλουν να προχωρήσουν σε κατάργηση δημόσιων φορέων και σε απολύσεις.
Εβδομαδιαίο περιοδικό με εξαιρετική επιτυχία περιέγραψε την διαφορά ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά στην Ελλάδα. Ο κ. Καραμανλής, σημείωσε, διόρισε στην διάρκεια της θητείας του 100,000 άτομα στο δημόσιο. Η Αριστερά από την άλλη πλευρά, θα ήθελε τα άτομα αυτά να διορίζονταν κάθε χρόνο. Είναι λοιπόν εκτός πραγματικότητας το επιχείρημα πως η Αριστερά δεν έχει ευθύνες για τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα. Πάντοτε πλειοδοτούσε σε κρατικές παροχές, διορισμούς και δημόσιες δαπάνες. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα προεκλογικά είχε προτείνει τον διορισμό όλων των ανέργων στο δημόσιο. Και την συνακόλουθη εκτίναξη των ελλειμμάτων σε ακόμη περισσότερο υπερβολικά ύψη. Όσο για την, επαναπροσδιορισμένη στα πλαίσια της λαϊκής Δεξιάς, ΝΔ οι ελπίδες για μελλοντική αλλαγή πορείας είναι ελάχιστες. Εφ όσον κυρίως κυριαρχούν στις ιδεολογικές της ανησυχίες οι υποστηρικτές της προσοδολαγνείας (λάτρεις δηλ των δημοσίων επιδοτήσεων και προσόδων) είναι βασικά αδύνατο να αρθρώσει τον όποιο πολιτικό λόγο για μειώσεις κρατικών φορέων και της κρατικής γραφειοκρατίας.
Η κατάσταση του εθνικού μας χρέους προσεγγίζει σε επίπεδα εφιαλτικού αδιεξόδου. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης (παρέμβαση δηλ του ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ), το χρέος θα προσεγγίζει το 170%. Είναι χαρακτηριστικό πως μια σημαντική χώρα της πρώην ΕΣΣΔ, το μουσουλμανικό Ουζμπεκιστάν με πρόσφατα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, ακολουθεί εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάκαμψης με χρέος που δεν ξεπερνά το 8% του ΑΕΠ! Στη χώρα αυτή όμως, κληρονόμο μιας εκτεταμένης σοβιετικής γραφειοκρατικής μηχανής, οι δημόσιες δαπάνες έχουν πάψει από καιρό να ξεπερνούν τα όρια των δημοσίων εσόδων. Και ο όποιος δανεισμός πραγματοποιείται στη λογική της παραγωγικής επένδυσης των πόρων αυτών ώστε η χώρα να εξασφαλίζει έσοδα που να συμβάλουν στην εξόφληση των χρεών.
Η απλή αυτή λογική έχει από καιρό εγκαταλείψει την ελληνική δημοσιονομική πρακτική. Τα δάνεια έχουν μετατραπεί σε αυτοσκοπό. Διευρύνοντας καταναλωτικές ανάγκες και λογικές κρατικού επεκτατισμού. Και κάτι άλλο όμως ξεχωρίζει στην εντυπωσιακή πορεία του Ουζμπεκιστάν. Η φορολογία των επιχειρήσεων δεν ξεπερνά το 9%, και των ατόμων το 10 με 15% των εισοδημάτων τους. Η ροή των επενδύσεων στη χώρα έχει έτσι θεαματικά αυξηθεί και η ανάπτυξη της χώρας έχει ξεπεράσει, για τρίτο χρόνο, το 8,5%.
Στην Ελλάδα κατηγορούμε για τα αδιέξοδα το Μνημόνιο – το οποίο βέβαια δεν εφαρμόζουμε – ξεχνάμε την απαραίτητη μείωση δαπανών και φορολογούμε ό, τι κινείται (όπως βέβαια και τα ακίνητα). Και βέβαια, δεν σημειώνεται ίχνος ανάκαμψης. Μια και η οικονομία – και ιδίως η αγορά – πνέει τα λοίσθια. Η κατάσταση είναι δυσάρεστη. Κι όταν εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε αμήχανοι, είναι αδύνατον να εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών

16 σχόλια

  1. Για τον Ανδιανόπουλο, το σημαντικό είναι ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην πέφτετε από τα μπαλκόνια μην κρεμιέστε την πυροβοληθείτε μόνοι σας μην παίρνετε χάπια,
    Για να αυτοκτονήσετε.
    Μην βάζετε τέλος στη ζωή σας σαν ηττημένος προδομένος χαμένος , απελπισμένος για οικονομικούς λόγους και χρέη .
    Φερθείτε σαν ήρωες εκτελέστε πρώτα πολιτικούς και κλέφτες του δημοσίου χρήματος που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και αυτοκτονείτε μετά .
    Η ζωστείτε με πυρομαχικά και πηγαίνετε σε σπίτια , πολιτικά γραφεία υπουργών βουλευτών πολιτικών κλεφτών μέσα στη βουλή
    Και ανατιναχθείτε μαζί με αυτούς , τότε θα προσφέρεται έργο στην Ελλάδα και θα πεθάνετε ηρωικά και όχι ατιμωτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυβέρνηση των...υπογείων!

    Όλα τα κάστρα κάποτε πέφτουν, ακόμα και αυτών που έχουν μιμηθεί όσο κανείς άλλος τις τακτικές του Γκέμπελς και των ομοίων του...

    Ο Γιώργος (Jeffrey) Παπανδρέου και οι συνεργάτες του στην εθνική -εσχάτη- προδοσία της χώρας αποκαλύπτονται γρήγορα. Το ΒΙΝΤΕΟ που παρουσίασε από την εκπομπή του ο Λ.Λαζόπουλος και στο οποίο η...αυτού "μεγαλειότης", κος. Στρος Καν αναφέρει πως ο ΓΑΠ σχεδίαζε απο το Νοέμβριο και ΥΠΟΓΕΙΩΣ την είσοδό μας στο ΔΝΤ, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

    Τα ΜΜΕ της διαπλοκής, χωρίς να μας προκαλούν καμία έκπληξη, αφιέρωσαν στην πλειοψηφία τους, ένα 5λεπτο στο θέμα, συνεχίζοντας έτσι να κρατάνε εν ζωή μια απολυταρχική κυβέρνηση που ΔΕΝ νομιμοποιείται να εξουσιάζει! Σε άλλες εποχές βέβαια, αντίστοιχης σημαντικότητας θέμα θα ήταν στην επικαιρότητα για βδομάδες (δε χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα του παρελθόντος)...

    Τα ψέματα των κυβερνώντων δεν έχουν τελειωμό, η υποκρισία τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο, όμως αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι, υπάλληλοι των ξένων συμφερόντων, να απομυζούν σε βάρος του κάθε Έλληνα πολίτη. Θα έπρεπε να ντρέπονται, αλλά αντ' αυτού επιτελούν το "έργο" τους απτόητοι, απόλυτα μοιραίοι στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας και του κοινωνικού ιστού της.

    Όπως είχε πει και ο Σοφοκλής όμως, τo ψέμα ποτέ δε ζει για να γεράσει! Έτσι και η τραγικά ολίγιστη κυβέρνηση πλανάται πλάνην οικτράν αν νομίζει πως τα...υπόγεια παιχνίδια της θα έχουν αίσιο αποτέλεσμα. Η πιο ανώδυνη λύση είναι μία: Εκλογές ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! Ο πρωθυπουργός όμως, δεν νομίζω πως αντιλαμβάνεται το "τσουνάμι" που έρχεται αργά ή γρήγορα...Πιστεύει πως θα μπορέσει να συνεχίσει ακάθεκτος με μεσοβέζικες λύσεις, όπως ανασχηματισμοί για τα μάτια του κόσμου κλπ.
    ΑΜ ΔΕ...

    armageddon-news.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον πακιστανό , το επίδομα ενεργείας βαπτίστηκε επίδομα μοναξιάς , που ξεπερνά τα 400 ευρώ τον μήνα και είναι μόνιμο .
    Πάρε τώρα και εσύ Έλληνα επίδομα μαλάκυνσης εγκεφάλου, ξύπνα και δες τι ψήφισες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ω μεγαλε στοχαστη !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλεεεε!! τώρα το αντιλήφθηκε η μικρότητά σου!!!
    Πέρνα για ένα σεμινάριο απόκτησης γνώσεων, μη σου ξεφύγει ακόμα πιο μπροστά η ημιμάθεια σου, κι ο ίδιος παραμείνεις στου φερετζέ σου τα σκοτάδια!

    Τι σε χρωστάει αναδρομικά ο μικρογεωργός και μικροτσοπάνος για το έργο σου στη βουλή???

    Καλά από τον Πάγκαλο μη περιμένεις κοψίδια απ΄ τα ερίφια των βοσκότοπών του (προσέξτε στο (1+30"))
    http://journal-arpaxtes-2008.blogspot.com/2010/12/kontra-tv.html


    όπως κι άλλων του ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ και Ν.Δ.ς
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και δεν μου είναι συμπαθής ο κύριος Ανδριανόπουλος, πρέπει να παραδεχθώ ότι λέει αλήθειες!
    Η άποψή μου είναι ότι ΔΕΝ φταίνε οι πολιτικοί, ή τουλάχιστον δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.
    Είναι διεφθαρμένοι, αλλά ποιος ζητούσε ρουσφέτια για το καμάρι του, το οποίο δεν έκανε ούτε για το Δαφνί;
    Ποιος καταπατούσε, ποιος έκλεβε κλπ, και ζητούσε μετά "άφεση αμαρτιών";
    Κάποια αφίσα αριστερών το είχε γράψει (το '91): "Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν".
    Άμα αλλάξουμε εμείς, θα αλλάξει και η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις προανήγγειλε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθήνα Δρέττα, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα υπάρξει ένα νέο πλαίσιο παροχής, το οποίο θα έχει νομοθετηθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2011.......

    Και ο Χοτζας προσπάθησε να μάθει το γαιδούρι του να ζει χωρίς φαγητό αλλα μόλις έμαθε το ζωντανό ….. πήγε στον άλλο κόσμο . Δε πειράζει ….απο γαιδουρά βρίθει ο κόσμος μας.

    Σε δυό στήλες, όλη την πολιτική ΓΑΠ
    και ΠαΣοκ -

    Απάντηση...
    Να ξύσετε το λίπος των υπουργείων σας μαντάμ γιατί από το πολύ το ξύσιμο στο λίπος….του λαουτζίκου έχετε φτάσει στο μεδούλι, ξύστε… τα Υπουργεία σας και τις Αφεντιές σας, γιατί μέχρι τώρα μάλλον τ’ απαφτά σας ξύνετε.

    Από τη φράξια Μπίστη δεν προέρχεται η εν λόγω κυρία ; Εκεί να δεις… λίπος !

    * Εχουν υιοθετήσει το ρητό του Καραγκιώζη ΄΄βάλε τώρα Νιόνιο΄΄!
    Οσο τους ανεχόμαστε και δεν ξεσηκωνόμαστε θα γδέρνουν όχι μόνο το λίπος αλλά και την ζωή μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ. Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΚΙΟ. Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΑΛΛΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΗΘΟΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΚΙΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ? ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΩΝ, ΚΛΠ? ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΠΩΣ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΛΕΨΙΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΛΠ) ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 10%? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ (30 ΔΙΣ) ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ? ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΖΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 6 Μαΐου 2011..
    Προς κάθε ενδιαφερόμενο που του περισσεύει κανα γιαουρτάκι
    ή καμιά ντοματούλα παραγινομένη...

    Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος,
    θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Σύμη, την Κυριακή 8 Μαΐου 2011,
    για τον εορτασμό της 66ης επετείου της υπογραφής της Συνθήκης παράδοσης των Δωδεκανήσων στους Συμμάχους....

    Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ίμια να γιορτάσει
    [έστω και καθυστερημένα]
    την 12η επέτειο παράδοσης των Ιμίων στους Τούρκους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ [ ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΑΝΕΛ ] ΤΟ
    ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΙΣΑΙ.ΠΟΣΑ ΕΔΩΣΕΣ.ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΟ ΚΟΥΙΚ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΠΟΣΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΑΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ.ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΕ.ΒΡΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΤΕ ,ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν υπηρξε καμιά ελληνική κυβέρνηση:

    1. Να δυσφημίζει τη ώρα διεθνώς, ως διεφθαρμένη
    2. Να έχει ψηφίσει 17 φορολογικούς νόμους σε 18μήνες
    3. Να έχει διπλασιάσει την τιμή στα καύσιμα!!!
    4. Να έχει αυξήσει το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες κατά 40%
    5. Να έχει αυξήσει τον ΦΠΑ κατά 4 μονάδες
    6. Να έχει οδηγήσει την ανεργία στα ύψη
    7. Να έχει κόψει μισθούς!
    8. Να έχει μειώσει συντάξεις!
    9. Να έχει ανατρέψει εργασιακά δικαιώματα και να μας οδηγεί σ’ έναν εργασιακό μεσαίωνα.
    10. Μέσω το μνημονίου, να έχει υποθηκεύσει την Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα!
    11. Να αυξήσει τον αριθμό των Ελλήνων πολιτών που αυτοκτονούν
    12. Να αυξήσει το ποσοστό των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια για να επιβιώσουν
    13. Να αυξήσει τον αριθμό των αστέγων Ελλήνων(που τους βρίσκει ο θάνατος λόγω ψύχους)

    Αυτή είναι η οικονομία της φρίκης
    δια ταυτα:


    Ιδου ενα ακομα θυμα αυτης της πολιτικης:
    -----------------------------------

    Εικόνες φρίκης αντίκρισε ένα ανήλικο αγόρι

    Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας. Ένας άνδρας 50-55 ετών βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων.

    Ο άνδρας κρεμάστηκε από το πατάρι του σπιτιού του με καλώδιο, ενώ τον αυτόχειρα βρήκε το ίδιο του το παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν τον άνδρα ήδη νεκρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχουν ενδιαφέρον οι ανωτέρω προλαλήσαντες, που εν τη κενότητα του λόγου της, προφέρουν μόνο κραυγές και αφορεσμούς. Ο Ανδριανόπουλος τα λέει σωστά, αλλά ο φανατισμός σας δεν σας αφήνει να το παραδεχθείτε. Ή μήπως σας ενοχλεί που στηρίζει την Ντόρα, υπαλληλίσκοι της Ρηγίλλης;

    Θα το πιείτε και τούτο το πικρόν ποτήριο οπαδοί του προδότη ΣΑΜΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λες ψέμματα...

    χωρίς δανεικά ΔΕΝ μπορούμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας...

    μια χαρά ζούμε αν τους κάουμε στάση πληρωμών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΡΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ?ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΕ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ??ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ??ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΩΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ??ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ ΣΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ!!!ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ!!ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ!!ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση