GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

-Nα γίνει έκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ...

Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ της κυβερνητικής κρίσης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ της ανατροπής Η χώρα βρίσκεται στη δίνη της ...

Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ
Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ της κυβερνητικής κρίσης
στο ΠΑ.ΣΟ.Κ της ανατροπής

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της ευρωζώνης. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά και επιφυλάσσει τριτοκοσμική αντιμετώπιση στην Ελλάδα. Η τρόικα έχει υποκαταστήσει τον Υπουργό Οικονομικών με αποτέλεσμα η διαπραγματευτική δυνατότητά της να είναι όχι μόνο αδύναμη αλλά σχεδόν ανύπαρκτη. Η Τρόικα συμπεριφέρεται ως δυνάστης της χώρας μας και του λαού, φθάνοντας στο σημείο να απαιτεί τη συμφωνία όλων στις απαιτήσεις της. Η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία αμφισβητούνται ευθέως. Οι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι υποβαθμίζουν συνεχώς την χώρα και οι τραπεζίτες ανησυχούν για κραχ ρευστότητας. Και η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο μέτρων που...
περιλαμβάνει: Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα με την καθιέρωση χαμηλών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Κατάργηση των υπολειμμάτων δώρων στους υπαλλήλους και λειτουργούς του δημοσίου. Ακύρωση των ειδικών και κλαδικών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Εφαρμογή της αναλογίας 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις. Περιστολή των επενδυτικών δαπανών και καθοριστικές ανατροπές στην φορολογία με σκοπό αμφίβολα εισπρακτικά οφέλη. Είναι προφανές πλέον ότι η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Οι επιλογές του Πρωθυπουργού τόσο στις πολιτικές που αποφάσισε να εφαρμόσει κατ' επιταγή της τρόικα όσο και των προσώπων που πήγαν να τις υλοποιήσουν αποδείχθηκε λαθεμένη.
Η κυβέρνηση σχοινοβατεί μεταξύ των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει μυστικά και της αδυναμίας της να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον Ελληνικό Λαό. Οι μαθητευόμενοι μάγοι με την αδιέξοδη πολιτική που προσπάθησαν να εφαρμόσουν έχουν γίνει πλέον επικίνδυνοι για το μέλλον της χώρας. Το μόνο που υπόσχονται είναι μέτρα, νέα μέτρα και ακόμα πιο νέα μέτρα μήπως και εξασφαλίσουμε δάνειο με νέους επαχθείς όρους. Το μέλλον του Ελληνικού Λαού είναι η φτώχεια, η ανεργία, η ισοπέδωση, η μιζέρια.
Οι “μνημονιακοί” Υπουργοί -που κατά σύμπτωση είναι επιλεγμένοι από τον Πρωθυπουργό και όχι εκλεγμένοι από το Λαό-, μας εγγυώνται τη δυστυχία μας και την οπισθοδρόμηση. Μας υποβαθμίζουν σε εμπορεύσιμα νούμερα χωρίς καμιά προοπτική για τις νεώτερες γενιές.
Βυθισμένοι στην αναξιοπιστία τους είναι αποκομμένοι από το Λαό και βυθίζουν όλο και περισσότερο την κοινωνία στην απελπισία. Όποιες και να είναι οι ευθύνες των ξένων και είναι πολλές, υπάρχουν και οι ευθύνες των εγχώριων πολιτικών υπευθύνων που χωρίς περίσκεψη και χωρίς ντροπή θέλουν να οδηγήσουν τον Ελληνικό Λαό στο μαρασμό και την πενία, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ουσιαστικές ελευθερίες, χωρίς όνειρα για το αύριο.
Εδώ που φτάσαμε βέβαια εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Η ματαιοδοξία και η αφελής μετριοκρισία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και προσώπων. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί ότι αυτή η κυβέρνηση τείνει να γίνει πιο προβληματική και από το ίδιο το μνημόνιο. Οφείλει να καταλάβει ότι ούτε χρόνος υπάρχει ούτε πολυτέλεια προσωπικών και ανεδαφικών στρατηγικών.
Πρέπει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών και να αλλάξει άμεσα τον τρόπο άσκησης της Κυβερνητικής πολιτικής, αλλάζοντας κατευθύνσεις και πρόσωπα, προσδιορίζοντας άμεσους και εφικτούς πολιτικούς στόχους στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση.
Οφείλουν όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι Ναπολεόντειες τακτικές δεν ταιριάζουν σε μια Κυβέρνηση που εκλέχτηκε προκειμένου να υπηρετήσει το λαό και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες των άκαπνων μαθητευόμενων σημερινών πρωταγωνιστών. Οι ιδέες μας εγγυούνται την δυνατότητα ανεύρεσης της ενδεικνυόμενης πολιτικής για να ανακτήσουμε την οικονομική “κυριαρχία” ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή και καταδυνάστευση του εργαζομένου, του μισθωτού, του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου. Οι αξίες μας και οι αρχές μας αποτελούν το ασφαλές κριτήριο για να αποφθεχθούν οι άχρωμοι πολιτικοί της λογιστικής διαχείρισης χωρίς περίσσευμα ψυχής που συντάσσουν μνημόνια για να ξεπουληθεί η ζωή του έλληνα πολίτη.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ πιστή στις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες μας θεωρεί ότι πρέπει να περάσουμε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ της διαχείρισης της κρίσης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ της ανατροπής. Γι' αυτό καλεί τον κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ να πάψει να μένει θεατής και να συμμετέχει ενεργά ώστε να πάψουν οι άκαπνοι γραφειοκράτες να αποφασίζουν για μας. Ταυτόχρονα ζητά από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ να δρομολογήσει τις διαδικασίες άμεσα ενός έκτακτου Συνεδρίου, γιατί η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει, ώστε να αποφασιστεί ποια πολιτική θα εφαρμοσθεί. Συναίνεση και νομιμοποίηση από το πάνω και έξω δεν γίνεται.
Η συναίνεση επιτυγχάνεται στην κοινωνία γιατί μόνο αυτή μπορεί να στηρίζει τις δύσκολες λύσεις που απαιτούνται. Χωρίς την αποδοχή της κοινωνίας και με δημοκρατικές λειτουργίες έξω από το καταστατικό μας δεν μπορούμε να πάμε μακριά.

11 σχόλια

  1. Αριστερή Πρωτοβουλία?

    ΠΑΣΟΚ?

    Που κολλάνε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε φορά που βλέπω αριστερή πρωτοβουλία μου γυρίζει το μυαλό. Οι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι της σημερινής ηθικής κατάπτωσης έχουν στόμα και μιλάνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. <>
    Το έκτακτο συνέδριο του κ-λου
    δεν έχει τίποτα να κάνει με όλα αυτα,

    Εχει να κάνει με το πως να γλυτώσουν την γιάφκα, την τσέπη τους και που να κρυφτούν απο το τσουνάμι που έρχεται.
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλεκτρονικά σκονάκια σε 18 μαθητές
    Ηλεκτρονικά σκονάκια σε τουλάχιστον 18 μαθητές είχαν αποστείλει οι καθηγητές του φροντιστηρίου, μέσω κινητού τηλεφώνου, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών αύριο η δικογραφία 15:13 22/5
    mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

    Στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, αποστέλλεται αύριο η δικογραφία, που συνέταξε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ηλεκτρονική αντιγραφή, μέσω SMS, που αποκαλύφθηκε στις 18 Μαΐου σε σχολείο του Γαλατσίου, σε βάρος μαθητή, ο οποίος έλαβε μήνυμα από φροντιστήριο με απαντήσεις σε θέμα του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο οποίο διαγωνιζόταν στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.
    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Διαρροή θεμάτων διερευνά η εισαγγελέας
    Ηλεκτρονικά σκονάκια μέσω κινητών
    ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    «Έπιασαν τους δράστες, αλλά ο Μανώλης δεν γυρίζει πίσω»
    Βυθίζουν τις βάσεις τα δύσκολα θέματα
    Διαρροή θεμάτων διερευνά η εισαγγελέας
    Εύβοια - Κρήτη με καγιάκ
    Εθελοντές καθάρισαν τη δασική περιοχή της Πάρνηθας
    Πορεία ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη
    Ηλεκτρονικά σκονάκια μέσω κινητών
    Ηλεκτρονικά σκονάκια σε 18 μαθητές

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέτασαν και τους 13 καθηγητές του φροντιστηρίου και βρήκαν ότι από τα κινητά τηλέφωνα τριών εξ αυτών έχουν σταλεί απαντήσεις θεμάτων, τόσο για το παραπάνω μάθημα, όσο και για τα Μαθηματικά, σε 18 συνολικά κινητά μαθητών του φροντιστηρίου.

    Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι έστειλαν τα μηνύματα με τις απαντήσεις θεμάτων στους μαθητές τους, όπως κάνουν κάθε φορά, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτοί ήταν μέσα στις αίθουσες, ή είχαν βγει έξω.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να δοθεί έγκριση για άρση απορρήτου στα κινητά όλων των μαθητών, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, το οποίο διατηρεί τρία παραρτήματα στην Αθήνα. Πάντως, οι μαθητές της Γ' Λυκείου, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, είναι περίπου 100 άτομα.

    Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στη δικογραφία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν χαρακτηρίζει αδίκημα σε βάρος κανενός, κάτι που θα αποφασίσει ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία, που υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΜΕΤΑ;
    ΡΕ ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xvriw dr koytsoyko

    den kaneis tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΗΘΕΝ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ Η ΣΤΟΝ ΣΠΙΘΑ ΑΝΤΕ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΑΥΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.ΣΤΗΝ ΣΑΥΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ [ΟΝΕ] ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.ΕΤΡΕΧΕ ΚΙΟΛΑΣ Η ΚΟΝΤΟΠΟΔΑΡΗ ΣΑΥΡΑ ΜΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.ΝΑ ΤΑ ΛΟΥΣΘΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ,Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ .ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΕΣΙΑ ΨΟΦΙΜΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟ ΣΑΣ .ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΟΝ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
    ΓΕΩΡΓΙΟ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΟΥΤΕ ΚΙΧ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΥΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...απολαύστε τους !!
    _____________________________
    Τι "καπνό φουμάρει" ο αγαπητός φίλος του ΓΑΠ , Μίλος Τζουκάνοβιτς........

    ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
    ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΓΙΑ ΤΟ 6Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
    ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
    Αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητέ Milo,
    Θα επιθυμούσα να ήμουν σήμερα μαζί σας, στην Ποντγκόριτσα, στο Έκτο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, αλλά δυστυχώς, ανηλειμένες υποχρεώσεις στην Ελλάδα δεν μου το επέτρεψαν.

    Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών έχει διαδραματίσει ρόλο - κλειδί στην διατήρηση της ειρήνης και της αρμονίας στην πολυεθνική κοινωνία του Μαυροβουνίου. Έχει συμβάλλει στην ανεξαρτησία της χώρας, διαφυλάσσοντας παράλληλα την περιφερειακή σταθερότητα.

    Εμείς, οι προοδευτικοί...
    ***** (ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ -ΥΠΕΡΛΑΜΟΓΙΑ - ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ κλπ
    της Σοσιαλιστικής Διεθνούς).

    .....χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα βασίζεται στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στην αποτελεσματική διακυβέρνηση.....
    Πρέπει να αποδείξουμε την αξία της πραγματικής αλληλεγγύης.....Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πολιτική του φόβου. Ας γίνουμε εμείς, οι φορείς της ελπίδας....
    Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Συνέδριό σας.
    -----------------------------------
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ....ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΜΑΡΙΑΑΑ
    O "αγαπητός Μίλο" είναι ο Μίλο Τζουκάνοβιτς.

    Μερικές πληροφορίες για τον "αγαπητό Μίλο"

    Στα μέσα του 2005 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τζουκάνοβιτς στην Ιταλία, καθώς επί χρόνια κατηγορήθηκε για σχέσεις με τη Μαφία.

    Επίσης, κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο καπνού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΒΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΜΗ? ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ? ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ....

    ΝΑ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ ....

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΟΦΛΗΣΕΙ ....
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση