GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

18η Ιούνη: Από τη Μάχη του Βατερλώ στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ...

Γράφει η Νάνσυ Πανταζή-Ιωάννου Μέλος ΠΑΣΟΚ  Μέλος Γονεϊκού Δικτύου  Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ αποκλειστικά για το PRESS-GR 18 Ιουνίο...

Γράφει η Νάνσυ Πανταζή-Ιωάννου
Μέλος ΠΑΣΟΚ 
Μέλος Γονεϊκού Δικτύου
 Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ
αποκλειστικά για το PRESS-GR

18 Ιουνίου 1815: Γίνεται η μάχη του Βατερλό, την οποία ο Ναπολέων έχασε από Άγγλους και Πρώσσους.
18 Ιουνίου 2011: Γίνεται η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, στο Ξενοδοχείο Imperial, σε μία κατάμεστη αίθουσα (πάνω από 500 σύνεδροι) και με την παρουσία πολλών μελών του Εθνικού Συμβουλίου….
Αλήθεια, τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο γεγονότα;; Όπως είπε ο...
σύντροφος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος «Τον τελευταίο καιρό ζούμε μέρες Πομπηίας και ιλαρής πολιτικής τραγωδίας» και θα συμπλήρωνα ότι τον τελευταίο καιρό ζούμε το προσωπικό μας Βατερλό σαν πολίτες αλλά και το κομματικό μας Βατερλό, με έναν σχεδόν ανύπαρκτο κομματικό μηχανισμό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συντρόφου κ. Καρχιμάκη. Με έναν Πρωθυπουργό που προτείνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και καταλήγει σε ανασχηματισμό και την επόμενη μέρα αντιμετωπίζει «ανταρσία» από κάποιους βουλευτές που «ξαφνικά» θυμήθηκαν τη φωνή της συνείδησης τους… αν και ήταν υπέρμαχοι παρόμοιων πολιτικών επί σειρά ετών!!
Η εισήγηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας δια στόματος του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου ήταν πραγματικά μια ανάσα και μια πνοή ηθικής ανάτασης και επανάκτησης της χαμένης κομματικής αξιοπρέπειας αλλά και καταπέλτης σε όλα αυτά που οδήγησαν τον απλό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ να βιώνει το αίσθημα της «προδοσίας» απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν τήρησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.
Συγκεκριμένα, η Αριστερή Πρωτοβουλία δε συναινεί με την οικονομική Πολιτική του Μνημονίου με συγκεκριμένες προτάσεις που μπορείτε να διαβάσετε στο ακόλουθο link: http://www.blogger.com/goog_1097785724socialismos.gr
Ζητά άμεσα την αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης και την πραγματοποίηση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ώστε να αποφασισθεί η ιδεολογική – πολιτική και οργανωτική επαναθεμελίωση του ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική κοινωνία, να εκλεγούν νέα νομιμοποιημένα κομματικά όργανα και μέσα από αυτήν τη διαδικασία να επιτευχθεί τόσο ανανέωση προσώπων αλλά κυρίως ανανέωση ιδεών. Ο επίλογος της εισήγησης είναι ένα σαφέστατο μήνυμα προς την ηγεσία του Κινήματος αλλά και η ουσία για τη συνέχιση του Κινήματος, αν επιθυμούμε να αντικρίσουμε την πραγματικότητα κατάματα: «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός ΠΑ.ΣΟ.Κ ότι είμαστε εδώ. Έτοιμοι να δώσουμε την μάχη για την Ελλάδα, για την δημοκρατική παράταξη, για την ιστορία μας. Για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η προοπτική. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στην δύναμη του κόσμου μας, των αξιών και των ιδεών μας.
Το ΠΑ.
ΣΟ.Κ ιδρύθηκε σαν λαϊκό κίνημα για να υπηρετεί το Λαό και την πατρίδα και για να προστατεύσει τα συμφέροντα των μη προνομιούχων.Λύσεις υπάρχουν λοιπόν για το καλό του Λαού και της χώρας.
Λύσεις επίσης υπάρχουν και για το καλό των πιστωτών μας και της ολιγαρχίας που δημιούργησε την κρίση στην χώρα.
Αυτές οι λύσεις εφαρμόζονται σήμερα μέσω του μνημονίου.
Τα διλήμματα είναι πολιτικά.
Ας αποφασίσουμε με ποιους είμαστε και σε τι πιστεύουμε.
»
20η Ιούνη 2011: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, και μήπως η κυβερνητική πολιτική είναι πλέον δεξιά και όλο το Κίνημα τελεί υπό τον κίνδυνο της συνταύτισης…;.
Σήμερα έχω την αίσθηση ότι εάν δεν προβούμε σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης , συζήτησης και διεκδίκησης … θα είμαστε σύντομα πρόσφυγες «εντός των τειχών», διότι το Συνέδριο αργεί… οι εξελίξεις τρέχουν και καθημερινά χάνουμε την ταυτότητα μας μαζί με συντρόφους που επιλέγουν να αποχωρήσουν. Ας αναλογιστούμε όλοι μας με ποιούς είμαστε και σε τι πιστεύουμε, αγνοώντας τις Σειρήνες και τα ψευτοδιλήμματα, διότι σε ένα Κίνημα πρέπει να είμαστε κοινωνοί ιδεών και όχι κοινωνοί κυβερνητικών επιλογών…

14 σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΩΛΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΒΙΖΙΤΑ
    ΝΑ ΒΡΕΙΣ ..ΤΑ ΛΕΦΤΑ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δώστε στα παιδιά κανα υφυπουργιάκι γιά να σταματήσουν να σκούζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθώοι για τη φωτιά στη Φιλοθέη από βεγγαλικά σε δεξίωση της Γ. Αγγελοπούλου.........

    Οι οικοδεσπότες της ταραχώδους για την περιοχή βραδιάς είχαν απαλλαγεί για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία με βούλευμα, ενώ ούτε οι αλλοδαποί πυροτεχνουργοί παραπέμφθηκαν σε δίκη λόγω παραγραφής της κατηγορίας.

    Ομόφωνα αθώους έκρινε το Εφετείο τους τρεις ιδιώτες Έλληνες πυροτεχνουργούς που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τον εμπρησμό του δάσους της Φιλοθέης τον Αύγουστο του 2004, από ρίψη βεγγαλικών κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο σπίτι του ζεύγους Αγγελόπουλου για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
    -----------------------------------
    - ΜΡΑΒΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ !!!! ΕΥΓΕ!!!! ΑΠΟΔΩΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!

    - Εάν εγώ έκαιγα : 6 στρέμματα με 198 πεύκα, 27 κυπαρίσσια, 36 ελιές, 38 πικροδάφνες, 60 σχίνα και 140 φρύγανα....με τι κουστούμι θα τέλειωνα τη δίκη ?
    Αυτό λέγεται δημοκρατία ? ισονομία ? ισοπολιτεία ?
    Από που αντλούν το θράσος οι κυβερνήσεις να μας κουνάν το δάχτυλο και να μιλάν πχ για φορολογική συνείδηση ?
    Φίλοι με το καθεστώς θα γίνουμε τώρα ?....

    - Εγώ το περίμενα πως θα αθωωθούν.
    ήταν άδικο να καταδικαστούν για μια τόση δα φωτίτσα εδώ κάψανε όλη την Ελλάδα και κανείς δεν έφταιγε για 20 δέντρα θα το κάνουμε θέμα ???

    - εξάλλου δε λένε οτι η δικαιοσύνη είναι τυφλή?, ε, δεν είδε τίποτα το περίεργο γιατί αντιδράτε?

    - 'ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ" ΤΤ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ""
    ΑΠΟΔΩΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!!
    - ΞΕΦΤΙΛΕΣ

    - Λέμε και κανένα αστείο για να περνάει η ώρα.

    - εσυ αν επαιρνε φωτια η νερατζια στο πεζοδρομιο εξω απο το σπιτι σου,ακομα στην μπουζου θα ησουνα!

    - Η Δικαιοσύνη θριάμβευσε!
    Στη θέση τους θα το γιόρταζα με πυροτεχνήματα !

    - Ηλίου φαεινότερο...το δάσος έφταιγε...

    - Παράξενο! Εγώ ήμουν σίγουρος πως θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία.

    - Οι οικοδεσπότες της ταραχώδους για την περιοχή βραδιάς είχαν απαλλαγεί για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία με βούλευμα, ενώ ούτε οι αλλοδαποί πυροτεχνουργοί παραπέμφθηκαν σε δίκη λόγω παραγραφής της κατηγορίας..
    .Είχαν μείνει 3 πάνε και αυτοί και μένουν οι κ.κ. Χατζηπετρής και Φ.Φ.τος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα ειστε ακομα στο ΠΑΣΟΚ τι σχεση έχει η αριστερη ιδεολογια με το ΠΑΣΟΚ
    Το ΠΑΣΟΚ κατάντησε μια κλικα απο καρεκλοκενταυρους και λαμογια
    Μερικοί είναι τριναταπεντε χρονια στα ηγετικα ποστα του ΠΑΣΟΚ
    Αυτοι που κατεστρεψαν την Ελλαδα Κατεστρεψαν και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ όσο πιό γρηγορα φυγετε τοσο πιο μεγαλη υπηρεσια θα πρεοσφερετε στην Ελλάδα και στους εαυτούς σας
    Το ΠΑΣΟΚ το τελειωσε ο ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κοπέλα έχει ακόμα κάποιους ενδοιασμούς για τη στάση πληρωμών στο δημόσιο, ενώ η μισή Ελλάδα βιώνει τη στάση πληρωμών εδώ και τρία χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καμία σχέση η Αριστερά με το ΠΑ.ΣΟΚ
    Αν πραγματικά αγαπάτε την Αριστερά και τον λαό τότε αγαπητή Νάνσυ Πανταζή-Ιωάννου τότε παραιτηθείτε είναι κρίμα να σας βουλιάξει ο ΓΑΠ που με την νεοφιλελεύθερη πολιτική του δολοφονεί το μέλλον και το παρόν του Ελληνικού λαού

    ΩΣ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παρακαλώ πολυ μην υπηρετειτε άλλο το λαό...Τον υπηρετησε ο λατρευτός σας ΑΝΤΡΕΑΣ, ο εσχατοςτωνψυχων(να μην το πώ συνηρημενο) που αυτος μας καταντησε μεχρι εδω, μαζι με τους Μενιους, Λαλιωτες, Γεννηματαδες, ΑΚΗΔΕΣ και άλλους πισινούχους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στις 23 Ιουνίου κλείνουν 15 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.
    Αιωνία θα είναι η μνήμη του.

    Όμως επί της ανάρτησης έχω να πω τα εξής:

    Ασφαλώς και συμφωνούμε ότι
    «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ ιδρύθηκε σαν λαϊκό κίνημα για να υπηρετεί το Λαό και την πατρίδα και για να προστατεύσει τα συμφέροντα των μη προνομιούχων».
    Δεν αρκεί, όμως, να λες ότι
    «… Λύσεις υπάρχουν λοιπόν για το καλό του Λαού και της χώρας…… Τα διλήμματα είναι πολιτικά. Ας αποφασίσουμε με ποιους είμαστε και σε τι πιστεύουμε.»
    Χρειάζεται να υποδεικνύεις ποιες είναι αυτές οι λύσεις. Που πάντως πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Αλλιώς κινδυνεύεις να γίνεις γραφικός!
    Και φοβάμαι ότι ο Γ. Παναγιωτακόπουλος πλησιάζει!
    Η συγγνώμη,μετά τον καταιγισμό, στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, αυτό δείχνει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε βλέπω να πηγαίνεις με το χαμόγελο! Είναι κι αυτό μια μέθοδος επιβίωσης του Βατερλό.

    λέει "..ζούμε το προσωπικό μας Βατερλό σαν πολίτες.." εμ βέβαια δεν είναι μόνο που σταμάτησαν τα εσωκομματικά σεμηνάρια για ..
    ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    και μπορεί "..Το ΠΑ.ΣΟ.Κ (να) ιδρύθηκε σαν λαϊκό κίνημα για να υπηρετεί το Λαό.." μόνο που χωρίς τον έλεγχο από ένα ...
    ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

    κι άντε μετά κρίνουν για το ΑΝ και ΠΟΙΟΙ ...
    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ? ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ?
    http://ksanapsifistetonxorisstavro.blogspot.com/

    βέβαια και οι "..φιλότιμες προσπάθειες του συντρόφου κ. Καρχιμάκη.." έχουν τα όριά τους ..
    ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    γεγονός παντως είναι ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία προκειμένου να "..προστατεύσει τα συμφέροντα των μη προνομιούχων.." "...για το καλό των πιστωτών μας και της ολιγαρχίας που δημιούργησε την κρίση στην χώρα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ 10 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΟΙ ΤΟΥΣΡΚΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΑΣΙΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΝΑ ΦΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παράσιτα που συνεχίζουμε και τα πληρωνουμε

    ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΓΙΝΑΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ.

    ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΒΡΩΜΟΞΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΣΑΝ ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ !!!!

    Θα έχει πολύ πλάκα όταν θα τρέχετε στα νοσοκομεία και τις εντατικές.

    ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΕΡΧΕΣΤΕ...

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !
    ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ.
    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ
    ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!

    Λαμόγια έρχεται το τελο σας

    ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσα νούμερα χωράει αυτό το καζάνι του ΠΑΣΟΚ; Ειδικά οι γελοιοι της αριστερής πρωτοβουλίας, μου θυμίζουν τους ηλίθιους που η γκόμενα τους ρίχνει χυλόπιτα κάθε μέρα και εκείνοι πιστέυουν ότι θα κάνουν μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια μια μέρα, ακόμα κι αν αυτή παρτουζώνεται μπροστά τους... τί να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση