GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είμαι 19, αγανακτισμένος, αλλά στο Σύνταγμα δεν πάω...

Toυ Μάνου Κανδεράκη http://www.aixmi.gr/ Παρακολουθούμε μέρες τώρα για τους αγανακτισμένους πολίτες ότι ο κόσμος ξύπνησε, ότι αρχίζει νέα...

Toυ Μάνου Κανδεράκη

Παρακολουθούμε μέρες τώρα για τους αγανακτισμένους πολίτες ότι ο κόσμος ξύπνησε, ότι αρχίζει νέα εποχή, ότι ξύπνησαν οι «πνευματικοί» άνθρωποι και άλλες τέτοιες φανφάρες. Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι, για τους σκοπούς του κινήματος, τον απολιτίκ χαρακτήρα τους το γεγονός δεν έχει ανοίξει μύτη και διάφορα τέτοια. Απλά ορισμένοι διαμορφώνουν άποψη από sites και blogs. Για μένα άμα δεν έχεις κατέβει τουλάχιστον δύο φορές να δεις τί γίνεται, δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη.
Εγώ προσωπικά είμαι ένας αγανακτισμένος απόφοιτος που έδωσα δεύτερη φορά πανελλαδικές, και δεν με σεβάστηκε κανένας. Πέρασα μία από τις πιο δύσκολες – ίσως την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου –  και δεν με άκουσε κανείς. Εγώ και άλλα τόσα παιδιά δώσαμε το είναι μας για να ανταπεξέλθουμε, και ξαφνικά γίναμε η «άτυχη» γενιά που έτυχε να δώσουμε «μνημονιακές» πανελλαδικές, με το ένα μάθημα πάνω στο άλλο, δίχως...
 περιθώρια ξεκούρασης, με τις πανελλαδικές να ξεκινάνε νωρίτερα από ποτέ (για αδιευκρίνιστους λόγους), και τα θέματα λίγο παραπάνω από άθλια.
Νιώθοντας αδικημένος από τον τρόπο αντιμετώπισης του συστήματος, κατέβηκα στο Σύνταγμα, για να ενώσω την φωνή μου, με τους εξαθλιωμένους πολίτες. Αυτό που αντίκρισα με απογοήτευσε, και ας έρθει κάποιος να με διαψεύσει. Μπροστά από τη Βουλή, στη γνωστή πλέον ως «πάνω πλατεία», έχουμε λαϊκή Δεξιά. Τυλιγμένοι με Ελληνικές σημαίες, να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα, να μουτζώνουν το Κοινοβούλιο (τη στιγμή που το αίτημα τους είναι Άμεση Δημοκρατία), να βρίζουν χυδαία οικογένειες πολιτικών και διάφορα άλλα ρατσιστικά.
Από την άλλη, έχει στηθεί ένα υπέροχο πανηγύρι, από πλανόδιους που πουλάνε ελληνικές σημαίες με πέντε ευρώ, αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα «συλλεκτικής» αξίας. Από τη μία μας «πουλάνε» στους ξένους και από την άλλη και μεις «πουλάμε» πατρίδα σε τιμή ευκαιρίας. Διασχίζοντας την «πάνω πλατεία», αντίκρισα ηλικιωμένους με «γυμνασιακό» και κακόγουστο χιούμορ να τραγουδάνε προκλητικά τραγούδια, μεθυσμένους και τοξικομανείς, που βρίσκονται μεταξύ πραγματικότητας και μη, να βρίζουν τον Πάγκαλο.
Στην «κάτω» πλατεία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί θα δεις τους νοσταλγούς του woodstock, με τις σκηνές, και τα τραγούδια τους. Ο χώρος μυρίζει τσιγαριλίκι και μπύρα, και διάφοροι τύποι χορεύουν, κυλιούνται στο πάτωμα, παίζουν θέατρο και άλλα τέτοια διάφορα. Την ίδια στιγμή διάφοροι «αγανακτισμένοι», πάσης ηλικίας, οι οποίοι έχουν κάνει attending στο facebook το event της χρονιάς, τραβάνε φωτογραφίες, που σε λίγες ώρες θα κοσμούν το προφίλ τους, με διάφορα «επαναστατικά» likes και comments.
Μελετάω με προσοχή τα φυλλάδια που μου δίνουν, που γράφουν ότι δεν φεύγουμε από τις πλατείες αν δεν φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και το ΔΝΤ. Δηλαδή μέσα σε δύο χρόνια ο Παπανδρέου κατάφερε και ξεπούλησε την Ελλάδα; Πριν δεν ήταν άλλοι; Πού είναι, λοιπόν, τους ξεχάσαμε; Καθόμουνα επί δυο ώρες σε μία πλατεία ασφυκτικά γεμάτη, και δεν άκουσα κάτι από τα μεγάφωνα. Το μόνο που έλεγαν ήταν το «ρεφρέν», οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και την ίδια στιγμή, όλοι χασκογελάνε και βγάζουν φωτογραφίες.
Αυτό το κίνημα, έχει αποκτήσει στενοκέφαλη ιδεολογική προσέγγιση. Όποιος δημοσιογράφος, συγγραφέας, καλλιτέχνης, εκφέρει μια άποψη που δεν τους βολεύει, αμέσως «τα παίρνει», είναι «πουλημένος», είναι «φασίστας» και άλλα τέτοια ωραία. Δηλαδή, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που άμα δεν μας εκφράζει αυτό το κίνημα, πρέπει να πάμε σε ψυχίατρο ή κάτι τέτοιο. Επίσης, είδαμε και τους «οργανικούς» διανοούμενους, όπως η Αθηνά Κισκήρα εκ των 32, που αναζητά μια ηγεσία τύπου Μεταξά, μην απορήσετε, το είπε στη ΝΕΤ την Παρασκευή το πρωί, αναζητήστε το απόσπασμα.
Ξέρω πολλούς αληθινούς αγανακτισμένους που σιχάθηκαν αυτό το κιτσαριό και έφυγαν από τη συγκέντρωση. Απλά κανείς δεν τόλμησε να βγει και να πει «Έξω η Τρόϊκα», «Έξω η κυβέρνηση», έξω όμως και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι πράσινοι και οι μπλε που τα τρώγανε από το Δημόσιο, έξω οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που δεν προσφέρουν έργο, έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, έξω όλοι οι απατεώνες. Γιατί, λοιπόν, ο διπλανός από εμάς διαδηλωτής να ναι ένας δημόσιος υπάλληλος, που κατεβαίνει επειδή τον «ξεκουνήσανε» από την πολυθρόνα; Γιατί να είναι οι οδηγοί λεωφορείων που παίρνουν επίδομα έγκυρης προσέλευσης; Αλλά αυτά μας μάθανε, οι κακοί «τρακόσιοι» και οι τίμιοι πολίτες.
Καταλήγοντας, αυτό το κίνημα βόλεψε πολλούς «κηφήνες», πολλούς «απατεώνες», πολλούς «τζαμπατζήδες«. Ακούστε, λοιπόν, μια διαφορετική άποψη από έναν 19χρονο,που γράφει ελεύθερα, χωρίς κανένα όφελος, που ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο. Χαίρομαι που ο κόσμος αγανάκτισε με το σύστημα, αλλά λυπάμαι που καπελώθηκε από διάφορους επιτήδειους και, αντί να ακουστεί η δική του φωνή, ακούγεται η βρισιά του νεοέλληνα. Χορτάσαμε δημαγωγούς και σωτήρες. Διαβάστε λίγο Καζαντζάκη να θυμηθείτε την αξία της ζωής.
«Πολεμούμε γιατί έτσι μας αρέσει, τραγουδούμε κι ας μην υπάρχει αυτί να μας ακούσει.
Δουλεύουμε, κι ας μην υπάρχει αφέντης, σα βραδιάσει, να μας πλερώσει το μεροκάματο μας.
Δεν ξενοδουλεύουμε, εμείς είμαστε οι αφέντες το αμπέλι τούτο της Γης είναι δικό μας, σάρκα μας κι αίμα μας…»
*O Μάνος Κανδεράκης είναι φοιτητής και blogger

47 σχόλια

  1. ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΟΥ ΑΠΟΓΟΝΕ ΕΝΟΣ ΧΑΧΟΛΟΠΑΣΟΚΟΥ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙΣ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΓΟΝΟΧΑΧΟΛΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑθΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΙΧΜΙ ΟΙ ΑΓΓΙΤΑΤΟΡΕΣ ΠΡΑΙΤΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΟΣΟΦΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΡΗΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟ.
    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Ο ΧΑΧΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ.
    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΘΟΛΟΥΡΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ....
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΧΑΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
    ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι εκτός τόπου και χρόνου.Που είδες το καπέλωμα καλοθρεμένε νεανία μου?είσαι πολύ πολύ μικρός για να λοιδωρείς τον λαό.Τους Χιλάδες άνεργους και άστεγους αυτούς δεν τους είδες στην πλατεία.Αντε και βγάλε τα γράσα απ τα μάτια σου.Είσαι πολύ λίγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασα όλο αυτό το σχόλιο και δεν βρήκα το λόγο που σε έκανε να το γράψεις (δεν είναι και λίγο).
    Δε θα πάς εσύ στο σύνταγμα και θα ακυρώσεις όλη αυτή την κινητοποίηση...
    Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρά τα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ!
    ΕΞΩ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΕΞΩ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους, ένα ωραίο άρθρο που δείχνει με ακρίβεια την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος.
    Γιά τη ''στενοκέφαλη ιδεολογική προσέγγιση'' που αναφέρει, τι άλλο παράδειγμα θέλετε; Oι συν-χολιαστές εδώ, αποκάλεσαν τον 19χρονο ως και μεγιστάνα με λεφτά στην Ελβετία, επειδή απλώς δεν παραμυθιάστηκε με το τσαντιρ-μαχαλά που είδε στο Σύνταγμα. (Το ποιοί είναι οι συν-σχολιαστές, ποιά τα προνόμια τους και τι ακριβώς προσδοκούν με αυτές τις επιθέσεις, φυσικά δεν το ξέρουμε).
    Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λιβανίζουν τους ''αγανακτισμένους'' και ξεφωνίζουν νυχθημερόν να μαζευτεί κόσμος στο Σύνταγμα με το ζόρι (καθώς, συν τοις άλλοις, το θέμα πουλάει ακόμα), ενώ οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι το ''κίνημα'' είναι ''αυθόρμητο'', ενώ βγάζει μάτι η έμπειρη οργάνωση του.
    Αν ορισμένοι επιμένουν ακόμη να παραμυθιάζονται, τουλάχιστον ας μην προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας προσπαθώντας να παραμυθιάσουν κι εμάς. Μας φτάνει που προσβάλλουν καθημερινά την αισθητική μας, με το χάλι στο οποίο έχουν καταντήσει την πλατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο το δεινοσαυρικο συστημα των Αγανακτισμενων θα αυτοπεθανει. Ειναι ενα συστημα που δεν ηταν αυθορμητο αλλα εισηχθη απο αλλου , βλεπε Ισπανια.
    Εχει καταντησει χαβαλες οι μονοι που κερδιζουν ειναι οι πλανοδιοι, οι τουριστες, οι λιγοι που ερχονται στην Αθηνα φευγουν αρον αρον, το κεντρο νεκρωνεται. Το αποτελεσμα ενα μεγαλο μηδενικο..
    Δεν φερνετε και τιποτα γα`ι`δουρια εκει να γκαριζουν να γεμιζουν τα κενα στη συναυλια των Αγανακτισμενων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oι συν-χολιαστές εδώ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ Η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περίεργο, φίλε 8:05. Εγώ πίστευα ότι αυτοί που έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα είναι οι αγανακτισμένοι. Διότι αλλιώς, πώς μπορούν να περνάνε έτσι τις μέρες τους σε μιά πλατεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαι μακροχρόνια άνεργος , συντηρούμαι από τους γονείς μου και μένω στο σπίτι τους και με τη φετινή φορολογική δήλωση , κατέθεσα και βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ η οποία τεκμηριώνει την ανεργία μου. Είχα τεκμήρια διαβίωσης περίπου 8.500 € και μηδενικά εισοδήματα . Μου ήλθε το εκαθαριστικό και πρέπει να πληρώσω φόρο λόγω τεκμηρίων για το 2011 και φόρο προκαταβολή για το 2012 . Από το προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ , πληροφορήθηκα ότι αυτό έγινε διότι δεν κατέθεσα αποδείξεις . Όταν του έδειξα τη φορολογική μου δήλωση , με τα μηδενικά εισοδήματα και τον ρώτησα πως είναι δυνατόν να προσκομίσω αποδείξεις , δεν μου απάντησε . ( Του είπα ότι στη δήλωση μου, έχω δηλώσει ότι φιλοξενούμαι στους γονείς και αναφέρω τους Α.Φ.Μ ). Η προκαταβολή του φόρου για το 2012 είναι γιατί θεωρούμαι ελεύθερος επαγγελματίας , όπως μου είπε .
    Εργαζόμουν σχεδόν μια εικοσαετία σε μεγάλη βιομηχανία , απολύθηκα γιατί δεν δέχτηκα υποβιβασμό θέσης και η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα το 2010 , έχει πάει στο εφετείο και είναι άγνωστο πότε θα τελεσιδικήσει . Τόσα χρόνια πλήρωνα τους φόρους μου και τις ασφαλιστικές εισφορές .Μετά την απόλυση , πήρα 1 χρόνο ταμείο ανεργίας , 150 € επίδομα θέρμανσης και 200 € επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και τώρα απλώς κάθε 3 μήνες ανανεώνω την κάρτα ανεργίας και δεν έχω ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη . Και προφανώς υπάρχουν και συνάνθρωποί μας , σε χειρότερη θέση από τη δική μου . Αυτά να βλέπουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και να εκτιμήσουν την μονιμότητά τους .
    Με την παράλογη πολιτική τους που εφαρμόζουν , δεν πρόκειται να βγούμε από τη κρίση . Αν εφαρμοζόταν τα ίδια που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο , τα πράγματα θα ήταν καλύτερα . Αν η απονομή της δικαιοσύνης ήταν ταχεία και άμεση τα πράγματα προφανώς θα ήταν πολύ καλύτερα . Το πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει . Από ιδεολογίες χορτάσαμε . Τα έργα των πολιτικών μας έφεραν στην κατάντια αυτή.
    Δυστυχώς η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα για τους περισσότερους . Είσαι πολύ νέος ακόμη και δεν έχεις δει τις δυσκολίες της ζωής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ????

    ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ, ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑ ΕΠΑΙΡΝΑ 225.000 ΔΡΧ.....
    ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ?!?!?!

    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΠΑΡ' ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗ ΚΛΑΨΑ ΤΥΠΟΥ "Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ", ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ !!!!
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ, ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΣ !!!!

    ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ, ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΣΕ SAIT ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ "ΑΚΡΗ" ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ !!!

    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ .... ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ !!!!
    ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε τότε τί σας χωρίζει από τους διαμαρτυρόμενους?
    Η άποψη σας ότι από τον καναπέ λύνονται καλύτερα τα προβήματα?
    Αράξτε λοιπόν και δεχθείτε την όποια μοίρα σας επιβάλλουν.
    Αφήστε αυτούς που σας έφεραν εδώ να ενεργούν για λογαριασμό σας.
    Ησυχα,απλά και αδιαμαρτύρητα.
    Μην ξεχνάτε όμως,ότι σε αυτό το πλήθος που σας προκαλεί αποστροφή και που αναμείχθηκαν και αδίκως διαμαρτυρόμενοι,υπάρχει και αληθινή απελπισία,απόγνωση ,αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πρόλημα για την χώρα "νεαρέ", που σκέφτεσαι σαν άλλος πρασινοφρουρός της δεκαετίας του ΄80, είσαι δυστυχώς και εσύ που με τον τρόπο της σκέψης σου μας θυμίζεις την εποχή αυτή που ήταν η αρχή και το μέσον της καταστροφής της χώρας.
    κρίμα που είσαι νεαρός, άν είσαι βεβαίως και δεν είσαι η στημένη δημοσιογραφική λεμονόκουπα του ελληνικού κωλοσυστήματος.
    Αν όμως είσαι αυτό που λες, τότε ο τόπος δεν έχει κανένα μέλλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπως φαίνεται πιάσανε δουλειά οι κολλημένοι με τα κόμματα εκπρόσωποι των αγανακτισμένων, που εκμεταλλεύονται το free wi-fi του Συντάγματος...
    Ο 19χρονος είπε αλήθειες και ως γνωστόν η αλήθεια πονάει. Περαστικά λοιπόν, και καλή συνέχεια στις προσπάθειες σας να συκοφαντήσετε, και τον 19χρονο που δεν καταδέχτηκε να σας γλύψει, αλλά και κάθε ελεύθερη και φρέσκια γνώμη όπου μπορέσετε να τη βρείτε - όπως ήδη κάνετε, άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "..είμαι (λέει) ένας αγανακτισμένος απόφοιτος που έδωσα δεύτερη φορά πανελλαδικές,.." αν η ουσία των γραπτών των εξετάσεων σου κατέληγε σε είδους υπεκφυγή, ίσως γι αυτό "..δεν (σ)ε σεβάστηκε κανένας .." ήταν κι αυτό ένα άρθρο aixmi-ς κενού περιεχομένου.

    Τώρα πρέπει κανείς να κρατά ΚΑΙ τα ονόματα από τις μάρκες των κονδυλοφόρων, προς αποφυγή του μελανιάσματος του ανύπαρκτου τους πολιτικού λόγου, για τα υπ΄όψι του εντοπισμού τους στις λίστες αδιαφανούς ποιότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μπράβο ρε μάγκα σωστά τα λες,συμφωνώ μαζί σου και με το αφεντικό σου και για να σε βοηθήσω λίγο στα επιχειρήματα πρέπει να προσθέσεις και μερικές σκέψεις σου που δεν τις έγραψες όπως:
    Να σταματήσουν άμεσα οι μισθοί Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα , οι συντάξεις και οι παροχές σε ανάπηρους πολεμικής και ειρηνικής περιόδου.
    Να δημευθεί η περιουσία όλων των Ελλήνων.
    Να υποχρεωρούν όλοι οι έλληνες να σκάψουν τους τάφους τους το συντομότερο δυνατόν.
    Αυτά νομίζω πρασινοφρουρέ - φασισταριό του κερατά να σε ικανοποιούν
    ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. συγχαρητηρια νεαρε -υπαρχουν και νεοι που αξιζουν σαν εσενα -αστους τους καλοπερασάκηδες να κανουν τους αγανακτησμένους- Μονο στους φτωχους αυτης της χωρας εχει μεινει λιγη αξιποπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. οι λοποδυτες της δεξιας θελουν να κυβερνησουν ξανα
    χαχαχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια βασική προυπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι επαναφορά της προσωπικής εργασίας.

    Αφού το 92% του χρέους προέρχεται από πλασματικά κέρδη κοπανιστού αέρα να αποταμιεύσουμε συμπιεσμένο θεϊκό τοιούτον ΑΕΡΑ από τον Όλυμπο και να τους τον στείλουμε στο ΔΝΤ και ΚΕΤ να αναπνεύσουν τη δόξα ενός υπέρμετρου μεγαλείου της αιωνιότητας.

    Επιπλέον δε οι δήμοι να απλώσουν ξαπλώστρες και χαλιά στις παραλίες, όπου πολίτες στο πνεύμα της προσωπικής εργασίας θα αποταμιεύουν ευρουδάκια για τις ηλιαχτίδες της ξάπλας, και του θροΐσματος της θάλασσας, από τους τουρίστες.
    Να υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες για τα μέμη του ΔΝΤ που θα καταβάλουν ένα χρυσοανάθυμα όπως ΕΚΕΙΝΟ στον Τύρναβο, οπότε στην τιμή της ξαπλώστρας θα τους προσφέρεται και τσίπουρο Τυρνάβου.

    Εγώ παραιτούμε των δικαιωμάτων της φαεινής ιδέας υπέρ των εριφίων που βόσκουν στα βοσκοτόπια του Πάγκαλου και του Παπαγεωργίου.
    Σχετικά (ΔΕ)με τον έλεγχο του δημόσιου χρέους
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2011/05/blog-post.html
    και τα βοσκοτόπια ..
    " ..συν Αθηνά και χείρα .." υπογράφιν ..
    http://www.gopetition.com/petition/44615.html
    Οπότε ξεκαθαρίζει κανείς αν είναι ερίφιο, ή νοήμων ΈΛΛΗΝΑΣ και έχει βαρ βαρ ως αυτοπεποί-θηση την ελευθερία του, και δεν είναι ανελεύθερα υποκείμενος της φοβίας του ίσκιου του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, Α) ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΒΛΕΠΕ.ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ),ΑΛΛΑ ΚΑΙ Β)ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΜΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΥΑΛΑΚΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΤΡΕΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΣΥ ΤΑ ΣΚΑΤΩΝΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΞΕΣΚΑΤΩΝΑΝ.
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΩΣ ΤΟ 2009 ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΞΕΣΚΑΤΩΣΕΙΣ.
    ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγχαρητήρια, καταπληκτικό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μικρέ μην μασάς...Αυτοί που σε βρίζουν εδώ μέσα είναι κάποιοι καλοβολεμένοι Δημόσιοι υπάλληλοι που φοβούνται μην τους βάλουν και δουλέψουν καμιά ώρα παραπάνω ή μην τους διώξουν από την δουλειά τους στην οποία δεν κάνουν απολύτως τίποτα και είμαστε υποχρεωμένοι εμείς - όσοι ακόμη έχουμε την δουλειά μας στον ιδιωτικό τομέα - να τους συντηρούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Πρόεδρε της Σοσιαληστικής Διεθνούς
    και γιε του παλιού συντρόφου μας Ανδρέα.
    +
    +
    +
    +
    +
    Γρήγορα κοντά μας
    Σε περιμένουμε.
    Έλενα & Νικολάϊ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΣΟΓΛΑΝΑΚΙ
    To Μάνου Κανδεράκη http://www.aixmi.gr/
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ..ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ !!
    ______________________________________________

    On-line rousfetaki... Υπάρχουν ακόμη Έλληνες/ίδες που είναι στον κόσμο τους..
    ====================================
    Στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού στο Facebook....
    ------------------------------------
    "Φίλη" ζητάει ρουσφετάκι από τον πρωθυπουργό!!
    Φυσικά αυτό που γράφει το διαβάζουν ΟΛΟΙ, αφού ο,,,,τοίχος είναι ανοιχτός!!!!
    Πολύ γέλιο!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Maria ########
    Geia sas K.Prothipougre. Eimai h maria kai eimai apo tn Kavala. Exw ena problima.H aderfh mou teleiwse to I.E.K Kifisias kai twra kanei praktikh askhsh sto Star Channel. Tha dieksaxthoun eksetaseis pistopheishs kai balate ena plafwn na katatethoun ta xartia mexri ths 3/6/2011 kai h aderfh mou teleiwnei 14/6 kai den exei dikewma na dwsei to praktiko meros logo tou oti eprepe na teleiwsei sths 3/6. Einai krima kai adiko gia 10 meres mono na mhn dwsei to parktko meros ta exei plhrwsei.Emeis san oikogeneia eimaste apo ta genofasia mas P.A.S.O.K . Thelw na sas parakalesw an mporei na allaksei auto gt einai adiko gia ola ta paidia pou dinoun pistopihsh mhn mporoun na dwsoun praktiko meros.

    http://taxalia.blogspot.com
    στις 9:00 π.μ.
    12 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    μοσχαρι ε μοσχαρι

    13 Ιουνίου 2011 9:03 π.μ.
    MiV είπε...

    Γεια σου βρε Μαριώ, αξιοκρατόρισσα. Γιατί δεν του τάζεις καμμιά Μιντλετον; Μπορεί να πιάσει...

    13 Ιουνίου 2011 9:14 π.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΧΟ ΧΟ ΧΟ

    13 Ιουνίου 2011 9:17 π.μ.
    C.S.I. είπε...

    ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΓΡΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ
    ΝΑ ΦΑΣ ΣΚΑΤΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΟΙ ΣΑΣ ...(tA GENOFASIA SAS)

    13 Ιουνίου 2011 9:18 π.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΜΑΡΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΕΝΙΟΦΑΣΚΙΑ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ
    ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ!

    13 Ιουνίου 2011 9:27 π.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΖΩΟΝ ΓΡΑΨΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!! ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΟΥ!!!!!

    Ανώνυμος είπε...

    "Ψήφισε μας και θα σε βολέψουμε"

    13 Ιουνίου 2011 10:54 π.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ποιο το περίεργο ...!!!!!!

    Αφού το Πασόκ δεν είναι κόμμα ή ιδεολογία.
    το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    και δεν χρειάζεται να το πει κανείς.
    ΔΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ
    στην γειτονιά, στο χωριό, στην πόλη, στο μαγαζί,
    στο γραφείο, στην επιχείρηση
    Μπάμ κάνουν οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ-άχρηστοι Πασόκοι.
    ____________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μια χαρά τα λέει και λέει αυτό που ΠΟΛΥΣ κόσμος λέει και δεν πατάει Σύνταγμα.

    Όλοι οι επαναστατημένοι της πλάκας, είναι και είστε τα ίδια ΖΑΓΑΡΙΑ που 30 χρόνια τώρα ψηφίζατε πασοκονουδου και κάνατε μόκο όλα τα σκατά τους όσο πέταγαν ψίχουλα. Κόπηκαν τα ψίχουλα, άρχισε η γκρίνια.

    Υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. εγω δεν εχω παει και δεν εχω δει αλλα αν kρινω απο αυτους που σε βριζουν τα λες καλα φανταζομουνα οτι αυτοι που ειχαν αγανακτησει βλεποντας το χαλη της ελλαδας στο ειρωνεικο χαμογελο των καθε λογης κηφινων και οχι επειδη τους κοψανε τα γελοια επιδοματα που μονο γελοια υποκειμενα τα δεχονται, εχουν απομακρηνθει βλεποντας τις ιδιες μουρες συνεχιστε τον αγωνα να τους ξεφορτοθουμε ολους τους κοπριτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ειμαι 52 δουλευω 34 χρονια και ο μισθος μου ειναι 850 ευρω.ειμαι κι εγω αγανακτησμενος η μαλλον δεν εγινα τωρα αλλα ημουν μια ζωη γιατι βιωνα στο πετσι μου ολα αυτα τα χρονια μια αδικια ανευ προηγουμενου. Συνομηλικοι μου ηδη απολαμβανουν εδω και μια πενταετια την παχυλη συνταξη των 1700 ευρω που τους προσφερε απλοχερα το διευθαρμενο κρατος μας γιατι ο μπαρμπας απο την Κορωνη τους βολεψε στο δημοσιο. Γιατι να κατεβω λοιπον στην πλατεια να υπερασπιστω ποιους; τους θιγμενους του δημοσιου που μια ζωη τους πληρωνω για να καθονται; Ολοι εσεις που βριζεται τον νεαρο σιγουρα απο αυτους ειστε. Ξεβολευτηκατε δεν λεω αλλα τοσα χρονια υπηρχαν εκατομυρια εργαζομενοι που το μνημονιο το κουβαλουσαν στις πλατες τους μια ζωη. Και κανενας απο ολους τους βολεμενους κρατικοδιαιτους [πολιτικους δημοσιογραφους κλπ] δεν ελεγε τιποτε. Οι εκαστοτε αρχηγοι των κομματων ειχαν δημιουργησει τους ιδιωτικους στρατους τους οι καναλαρχες απολαμβαναν τα κρατικα λεφτα απο τα δημοσια εργα οι δημοσιοι υπαληλοι ηταν κατω απο την θαλπωρη που τους εδινε η μονιμοτητα και ο βαρβατος μισθος τους και ολοι ειχαμε μια παραμυθενια ζωη τι ωραια τι καλα. Ε βεβαια κατι ψιχουλακια να δωσουμε και στον ιδιωτικο τομεα λιγα ισα ισα να δικαιολογησουμε και την υπαρξη των εργατοπατερων μας και να μην στενοχωρησουμε και τους βιομηχανους. Και φτασαμε στο σημειο να ερθουν οι ξενοι για να αποδοθει μια υποτυπωδης δικαιοσυνη και καποια ταξη σε ολο αυτο το μπαχαλο γιατι κριθηκαμε ανικανοι δυστυχως να τακτοποιησουμε τα του οικου μας. Καιδυστυχως δεν με εκπλησει καθολου το γεγονος αυτο βλεποντας στα παραπανω σχολια ανθρωπους που πιστευουν ακομα οτι καποιο αλλο κομμα αν ερθει θα μας σωσει. Ελεος ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Πως ειναι δυνατον οι ιδιοι που μας εφεραν σ αυτο το χαλι [για ολοα τα κομματα μιλαω μικρα και μεγαλα]να μας σωσουν δεν ξερω. Συγχαρητηρια στον νεαρο για τις αποψεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Που το βρήκατε αυτό το βούρλο; Που νομίζει πως η κοινωνία δεν τον σεβάστηκε επειδή δε διάβασε αρκετά για να περάσει;

    Κάτι τέτοιοι ψωνισμένοι νέοι φταίνε που φαλίρισε η Ελλάδα, άμα νομίζεις ότι είναι βαρύ το πρόγραμμα των εξετάσεων άντε να γίνεις εργάτης ή στην καλύτερη σε κάνα ΙΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τριαντάφυλλος14 Ιουν 2011, 12:14:00 π.μ.

    Γιά σας. Αγροτης απο την Ορεστιάδα ,35 ετων έγγαμος,με ανήλικο τέκνο
    Δέν έχω ψηφήσει ποτέ,ο χειμώνας που πέρασε είταν ο χειρότερος
    Ολο το εισόδημα έφυγε κυριολεκτικά στα πετρελαια΄,σε μια περιοχη με 8 μηνες κρυο ,κατανάλωσα 2,200 ευρο μονο για θερμανση,Βγαλαμε 10.000 και τα μισά έφυγαν στα πετρελαια μας έχουν πάρει το σκαλπ......καταλαβαινετε?τί θα φάμε φέτος δεν ξέρω πραγματικά,άν πουλήσουμε και τα τρακτερ ,που θα γίνει χωρίς αμφιβολία,να δούμε τοτε πού θα πάει αυτή η ΄χωρα χωρις προτογεννή τομέα.
    αυτοί πού παραγούν σε αυτη τη χώρα ειναι στα πρόθυρα της καταστροφής,
    Δέν ντρεπεστε καθόλου?δέν αντιλαμβάνεστε την κατάσταση?
    Αυτο ειναι το προβλημα μας δηλαδη? που ανηκουν ιδεολογικα οι αγανακτισμενοι,αφηστε τα παιδια να διαδηλωσουν μπας και γλιτωσουμε κανα μετρο,την εξισωση κινησης -θερμανσης τουλαχιστον στο πετρελαιο,ειναι ενα κερδος για όλους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μάνο λυπάμαι που είσαι ένας ακόμη νέος 'προικισμένος' με δυο από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του 'Ελληνα!Αρχικά δίνεις πανελλήνιες με δεδομένους υποψηφίους,δεδομένα θέματα κοινά για ολους και δεδομένες θέσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.Επιτυχόντες δεδομένο πως θα υπαρξουν,οπότε καταλαβαίνεις κι ιδιος νομίζω πως μόνο εσύ ευθύνεσαι για την πιθανή επιτυχία ή αποτυχία σου!Πάψε να λείπεις όταν μοιραζονται οι ευθύνες και κυρίως να τις αποδίδεις σε τρίτους σε ζητήματα που αφορούν εσένα και μόνο!'Επειτα έχεις κάθε δικαίωμα να θεωρείς ανεπαρκές,ανώφελο το κίνημα αυτό ή οποιοδήποτε άλλο και γι αυτό να μη συμμετέχεις αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ανάφερεις μόνο τα αρνητικά που βεβαίως πάντα υπάρχουν και να εμμένεις σε αυτά λες και με το να ξεφ τιλίσεις την προσπάθεια καποιων κερδίζεις ή προσφέρεις κάτι!Μάθε να τηρείς την αρχή της εκατέρωθεν ακρόασης όταν δημόσια θίγεις τέτοια ζητήματα!ευτυχώς που βρέθηκε καποιος να δώσει απάντηση σε αυτό το αρθρο ειδάλλως 150.000 που συμμετείχε σε πορείες τις περασμένες Κυριακές θα προβαλλόταν τόσο απλά ως ιδιώτης(με την αρχαιοελληνική σημασία τησ λέξης!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΝΑ ΜΗΝ ΛΟΙΔΩΡΕΙΣ ΤΟΥς ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΕΝΑΝ ΜΠΑΜΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ.
    ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να πεις στα αφεντικά σου ότι έρχεται το τέλος τους. Όταν ανοίξουν στόματα και ξετυλιχθεί το κουβάρι να αποκαλυφθούν όλα τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Oι αγανακτισμένοι –αηδιασμένοι δεν τσιμπάνε στην προπαγάνδα. Έρχεται το τέλος των αρπακτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. (Απ)οικία

    Η ανεργία στο 16,2%, δηλαδή οκτακόσιες χιλιάδες άνεργοι, στην πραγματικότητα, ένα εκατομμύριο.Βόμβα.

    Στους νέους η ανεργία στο 42% -ο ένας στους δύο! Δεν υπάρχει σπίτι -πλην Συβαριτών χωρίς άνεργο, ή ανέργους. Βόμβα.

    Και οι Δωσιπάτριδες πουλάνε τα όπλα της χώρας, ενέργεια, λιμάνια, δρόμους, νερά, αεροδρόμια για να προσπορισθούν πόρους για τους τόκους δύο-τριών-πέντε ετών. Κι ύστερα;

    Οχι! δεν θυσιάζεται κατά εκατόμβες ο λαός προκειμένου να υπάρξει μια έστω αμυδρή ελπίδα για το αύριο, εξουθενώνεται συστηματικώς κι ενσυνειδήτως για να ξαναγίνει σκλάβος. Στο διηνεκές.

    Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και οι Ελληνες πολίτες, ο λαός, ηττάται από πεμπτοφαλαγγίτες ταγούς κι ανδράποδα…

    Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει.

    Πρέπει να φύγει, είναι παράνομος. Επέβαλε το Μνημόνιο με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τώρα πάει να κάνει το ίδιο με το «Μεσοπρόθεσμο».

    Πρέπει να φύγει, είναι ψεύτης. Είπε ψέματα στον Ελληνικό Λαό, ότι «υπάρχουν τα λεφτά», για να υφαρπάξει την εξουσία.

    Πρέπει να φύγει, είναι συνωμότης. Είχε μυστικές επαφές με την Γκόλντμαν Σακς, τον Στρος-Καν και Κύριος οίδε ποιους άλλους, πίσω από την πλάτη, του λαού, του κόμματός του, όλων των θεσμών.

    Πρέπει να φύγει, είναι συκοφάντης. Διέσυρε τους Ελληνες διεθνώς ότι είναι «τεμπέληδες κι άχρηστοι» και συνεχίζει να το κάνει.

    Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, είναι ανδρείκελο. Εφερε στη χώρα Διευθυντήριο την Τρόικα και την κατέστησε φόρου υποτελή στους Τοκογλύφους εσαεί.

    Πρέπει να φύγει, είναι βλαξ ή βαλτός. Μετέτρεψε το πρόβλημα δανεισμού της χώρας σε κρίση χρέους που απειλεί την ίδια της την υπόσταση και το αυτεξούσιον.

    Πρέπει να φύγει, είναι ανίκανος. Δεν αντιμετώπισε τη φοροδιαφυγή, δεν σταμάτησε τη σπατάλη, δεν έκανε τίποτα για να υπάρξει οποιουδήποτε τύπου ανάπτυξη.

    Πρέπει να φύγει, είναι ανάλγητος. Εφαγε τις συντάξεις, διέλυσε το Ασφαλιστικό, δημιούργησε τη γενιά των 500 ευρώ, χαράτσωσε, ξαναχαράτσωσε και εξακολουθεί να χαρατσώνει τον λαό, νέκρωσε την αγορά κι έφθασε την ανεργία στα ύψη -με έναν στους δύο νέους να ‘ναι άνεργος.

    Πρέπει να φύγει, είναι πουλητάρι. Πουλάει τη ΔΕΗ, τα ύδατα, τα πάντα, αφοπλίζει τη χώρα από κάθε εργαλείο ανάπτυξης, συρρικνώνει τα ΑΕΙ -ό,τι αγγίζει το κάνει κάρβουνο.

    Πρέπει να φύγει, είναι δειλός. Δεν τολμάει να ανακηρύξει ΑΟΖ, φέρεται στην Τουρκία σαν να βρίσκεται η Ελλάδα υπό καθεστώς Σχεδίου Ανάν και αντιμετωπίζει το Βερολίνο ως άλλη Κομαντατούρ.

    Πρέπει να φύγει, είναι επικίνδυνος. Αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα της χώρας, εσωτερικά και διεθνή, στη βάση της προσωπικής του ατζέντας, εκτός ιστορικού πλαισίου και θεσμών.

    Πρέπει να φύγει, είναι ένας ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης, ανελλήνιστος, περιβεβλημένος από έναν εσμό κολλητάρια, τυχάρπαστους, απίθανους και τυχοδιώκτες. Φίλους, συμβούλους -Ελληνες και ξένους- ένα «περιβάλλον» εκτός πάσης λογοδοσίας κι ελέγχου.

    Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, δεν είναι σοβαρός. Είναι ικανός μόνον για όπενγκοβ και λοιπά καραγκιοζιλίκια, ενώ ταυτοχρόνως

    είναι ένας κοινός καλοπερασάκιας, που τρώει σούσι, ενώ εξαθλιώνει τον κοσμάκη, ένας ελαφρόμυαλος που πάει ανέμελος στα γυμναστήρια,

    ενώ έχει βυθίσει τη χώρα στην κατάθλιψη και τους νέους στην απελπισία.

    Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, είναι ολετήρας. Τα μέτρα που παίρνει και ξαναπαίρνει δεν είναι μόνον καταστροφικά, είναι ατελέσφορα. Ενώ δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, οδηγούν την Ελλάδα απ’ την αιχμαλωσία στην εξουθένωση κι εν τέλει στον διαμελισμό της…

    Τα εξ Εσπερίας νέφη μαύρα κι άραχλα, οι καιροί ου μενετοί, ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει…

    Εδώ και τώρα.
    ΣΤΑΘΗΣ Σ. 11.VI.2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ "ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ",ΟΤΙ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΠΑΡΑΚΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπράβο παλικάρι!!!
    Μη μασάς από τους διατεταγμένους κομπλεξικούς!!!!
    Τους τσάκισες τα νεύρα με τις αλήθειες σου!!!!
    Αι χαθείτε λαϊκιστές αναρχοδεξιοί και ζόμπι του βαθέως πασόκ....

    Αμόρφωτοι που κουνάτε το προσωπικό σας πρόβλημα στην κάμερα θαρρείς και αυτό είναι κονωνική συμπεριφορά.

    Μπράβο παλικάρι, τους ταρακούνησες!!!!! ΆΣε τους να σε βρίζουν, είναι άλλωστε το μόνο που ξέρουν να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εγώ και άλλα τόσα παιδιά δώσαμε το είναι μας για να ανταπεξέλθουμε, και ξαφνικά γίναμε η «άτυχη» γενιά που έτυχε να δώσουμε «μνημονιακές» πανελλαδικές, με το ένα μάθημα πάνω στο άλλο, δίχως...
    περιθώρια ξεκούρασης, με τις πανελλαδικές να ξεκινάνε νωρίτερα από ποτέ (για αδιευκρίνιστους λόγους), και τα θέματα λίγο παραπάνω από άθλια.
    /////////////////////////////////////////////
    Ρέ παλικάρι καί σέ 2 μέρες νά δίνατε όλα τά
    μαθήματα,πάλι οί εξετάσεις γίνονται μέ ίσους
    όρους γιά όλους.
    Όλοι στήν ίδια κούραση υποβάλλονται.
    Όλοι στά ίδια άθλια θέματα γράφουν.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.
    Οί εξετάσεις διεξήχθησαν νωρίτερα,
    γιά νά δημοσιευθούν νωρίτερα τά αποτελέσματα.
    Έτσι θά υπάρξει χρόνος γιά τήν εγκατάσταση
    τού φοιτητή-σπουδαστή μακριά από τή γεννέτηρα.
    Πολύ γκρίνια παλικάρι γιά τό τίποτα.
    Νά κρίνεις πιό αντικειμενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Oι αγανακτισμένοι –αηδιασμένοι δεν τσιμπάνε στην προπαγάνδα. Έρχεται το τέλος των αρπακτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ…ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΦΑΣ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΟΧΙ 8ΩΡΟ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ … ΕΛΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΑ ΜΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μην τσιμπάτε. Είναι ιστορία για να απομακρύνει κόσμο από το σύνταγμα, είναι προπαγάνδα. Δεν σημαίνει επειδή έχουν κατασκηνώσει κάποιοι στο κάτω μέρος του Συντάγματος δεν πρέπει οι αγανακτισμένοι που δεν αντέχουν άλλο να κάτσουν στον καναπέ του Σπιτιού τους και να κλαίνε την μοίρα τους. Αυτό θέλουν οι πασόκοι μα δεν θα μας περάσουν για μια φορά ακόμα κορόιδα. Έρχεται το τέλος τους .Θα γυρίσουν τα κλεμμένα αυτοί και οι άλλοι πίσω και θα πάνε στην φυλακή όσοι έχουν κλέψει το Κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θα συμφωνήσω μόνο στην μετατροπή της συγκέντρωσης από φωνή αγανακτισμένων σε πανηγύρι 15 Αύγουστου. Πάρε σημαία 5 ευρώ, πάρε τόστ 5 ευρώ, πάρε, πάρε, πάρε....κανείς και τίποτα. Όλα από το σπίτι μας!!! Γεμίσε η πλατεία "μεροκαματιάρηδες" αγανακτησμένους που κάθε μέρα τζιράρουν κανά 3χίλιαρο! Ούστ ρε!κανείς μικροπωλητής στην πλατεία. Υπάρχει σκοπός συγκέντρωσης, δεν είναι πανηγύρι στην Παναγιά τη Σουμελά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ Π ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γι αυτό σας λέμε:
    ΠΑΣΟΚ = Camora-Κολοτούμπα Αθανασιάδη για τη ΔΕΗ
    ---------------------------------
    Πρέπει να τον πονάνε ακόμη τα …αυτιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αλέκου Αθανασιάδη από το… τράβηγμα της Ιπποκράτους.
    Μετά τη δήλωση που έκανε πριν από 3 ημέρες που έλεγε ότι αν δεν αλλάξει η ρύθμιση για τη ΔΕΗ δεν ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο και θα παραιτηθεί, βγήκε χθες…
    και σαν να μην συμβαίνει τίποτα είπε:

    «Στη διάρκεια της ζωής μου δεν έχω παραιτηθεί ποτέ και από πουθενά. Δεν έχω μάθει ούτε να κρύβομαι ούτε να παραιτούμαι. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και θα πράξω το καθήκον μου με μόνο γνώμονα πρώτα το συμφέρον της χώρας και δεύτερον του τόπου μου και των συμπολιτών μου».
    __________________________________
    Κι αυτοί οι απίθανοι τύποι που έγιναν βουλευτές θέλουν να τους πάρουμε στα σοβαρά…
    Ευτυχώς πλησιάζει η ώρα των εκλογών και κάποιοι…. Αθανασιάδηδες θα πάρουν αυτό που τους αξίζει από τους πολίτες +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Φίλε (14 Ιουν 2011 12:14:00 π.μ.) καλά τα λες. Εγώ κατοικώ στη Βόρεια Ελλάδα, σε ευνοϊκότερη από σένα κλιματικά περιοχή. Το σπίτι μου λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν το κατασκεύασα με μονωτικά ακριβά υλικά. Είναι μονοκατοικία. Φιλοξενώ σε μικρό διαμέρισμα της πυλωτής τους συνταξιούχους ΟΓΑ γονείς μου. Πληρώσαμε για πετρέλαιο 2.700 ευρώ. Αν γίνει εξίσωση της τιμής πετρελαίου σβήσαμε. Πού καταλαβαίνουν οι Αθηναίοι και άλλοι νοτιοελλαδίτες από αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Βάλε Πέλετς να βρεις την υγειά σου και εσύ! Β. Ελλάδα είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση