GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2011‏...

Από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Η 20ή Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Για να τιμήσει την ημέ...


Από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
για τους Πρόσφυγες

Η 20ή Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Για να τιμήσει την ημέρα αυτή και τη φετινή 60ή επέτειο της Σύμβασης του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Υ.Α. ξεκινά εξάμηνη εκστρατεία με στόχο την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από...
 τις ιστορίες προσφύγων και άλλων βίαια εκτοπισμένων ανθρώπων. Η εκστρατεία περιλαμβάνει μια σειρά
από μιντιακά προϊόντα: ένα βίντεο που συμπυκνώνει τα 60 χρόνια ιστορίας της Υ.Α. (http://www.youtube.com/watch?v=zGjWKKSULXg), οπτικοακουστικό μήνυμα με την Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υ.Α. Αντζελίνα Τζολί, (http://www.youtube.com/watch?v=oSWUjmaciJI) αφίσες, ψηφιακά banners και screensavers, που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ
http://www.unhcr.gr/ekdiloseis/pagkosmia-imera-prosfygon/pagkosmia-imera-prosfygon-2011.html.

5 σχόλια

  1. Απέναντι στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, το ΚΚΕ εδώ και πολύ καιρό ζητά να δίνεται άσυλο σε όσους το επιθυμούν και προσωρινή επικουρική προστασία σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κατοχής, υποκινούμενων εμφυλίων κλπ. (Αφγανοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί, Σομαλοί, Σουδανοί κλπ.). Ακόμα:
    Εδώ και τώρα κατάργηση - ανυπακοή στο «Δουβλίνο». Να εφοδιαστούν όσοι μετανάστες - πρόσφυγες θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη - μέλη με ταξιδιωτικά έγγραφα.
    Τα μέτρα καταστολής στα σύνορα, με την καθοριστική μάλιστα συμμετοχή του «Frontex», όχι μόνο δεν πρέπει, αλλά ούτε μπορούν να αναχαιτίσουν σε μόνιμη βάση τη μετανάστευση και προσφυγιά που οφείλεται στις συμφορές που έχει προκαλέσει ο ιμπεριαλισμός, με την ελληνική μάλιστα συμβολή, στους λαούς των πατρίδων τους.
    Να καταργηθούν τα κέντρα κράτησης, που αποτελούν σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθώς και όλη η νομοθεσία που προβλέπει φυλάκιση μέχρι και 18 μήνες, μόνο και μόνο επειδή ο μετανάστης μπήκε ή παρέμεινε χωρίς χαρτιά στη χώρα και προκειμένου να προετοιμαστεί η απέλασή του.
    Να διαμορφωθούν δημόσιοι ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς και υγιεινοί κρατικοί χώροι φιλοξενίας των άστεγων μεταναστών και προσφύγων, με δωρεάν σίτιση, διερμηνεία και νομική αρωγή, χωρίς τη «φιλανθρωπία» των διαφόρων ΜΚΟ.
    Καμία απολύτως εμπλοκή ιδιωτών στην περίθαλψη ανηλίκων και θυμάτων σωματεμπορίας.

    Επίσης: Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, εγγραφή των παιδιών τους στα δημοτολόγια, απλοποίηση των διαδικασιών ανανέωσης των αδειών παραμονής, αποσύνδεση της ανανέωσης από αριθμό ενσήμων και συμβάσεις με τον εργοδότη, διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης, κατάργηση παραβόλων, κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και δυνατότητα μεταφοράς τους από και προς τη χώρα προέλευσης, κατάργηση όλων των εμποδίων πρόσβασής τους στη δημόσια, δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, δημιουργία δημόσιων υποδομών για την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού.

    Τα παραπάνω είναι προς όφελος και των Ελλήνων εργαζομένων καθώς δυναμώνουν την ενότητα της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από γλώσσα, φυλή, χρώμα, θρησκεία. Μετανάστης με χαρτιά και δικαιώματα δε χρησιμοποιείται τόσο εύκολα από τους εργοδοτικούς και κρατικούς μηχανισμούς ως μέσο για να χτυπηθεί παραπέρα η τιμή της εργατικής δύναμης και όσα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα απέμειναν. Δεν είναι προτάσεις ανέξοδης φιλανθρωπίας ή αστικού κοσμοπολιτισμού, που κρύβουν την ταξική αιτία της μετανάστευσης, την ανειρήνευτη ταξική αντίθεση ανάμεσα σε όλους τους εργάτες (ντόπιους και ξένους) με όλους τους πλουτοκράτες (ντόπιους και ξένους), ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ Η ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΑΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ . ΕΝΑΣ ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΛΕΕΙ ΑΦΑΙΡΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ 9.55.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΦΕΡΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ. ΩΡΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ.ΧΤΕΣ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΚΕ ΜΟΥΛΕΓΕ ΟΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΔΗΛ ΟΣΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΑΣ 7% ΣΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΟΗΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ.ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΩΡΕ;ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @10:53:00 π.μ.
    είναι copy paste από την σημερινή on line έκδοση της εφημερίδος του κόμματος του λαου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση