GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: "Αγοράζουμε χρόνο"...

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ , χαρακτήρισε την απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα μία "σημαντική πολιτι...

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, χαρακτήρισε την απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα μία "σημαντική πολιτική συμφωνία για τη σταθεροποίηση του Ευρώ". Με την απόφαση αυτή "αγοράζουμε πράγματι χρόνο" είπε η Αγκελα Μέρκελ σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή της στο πρώτο γερμανικό κανάλι ARD.
Προς το παρόν πρόκειται για "εγγυήσεις που δίνουμε στην Ελλάδα προκειμένου να...
 επιστρέψει στις αγορές", σημείωσε η καγκελάριος. Απέρριψε δε την αναδιάρθρωση, "κούρεμα" του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρενέργειες.
"Δεν έχουμε ακόμη αυτή τη στιγμή τα εργαλεία για να κάνουμε κάτι τέτοιο τόσο ελεγχόμενα ώστε να μην είναι πάρα πολλοί εκείνοι στην Ευρώπη που θα πληγούν", είπε η κ. Μέρκελ. "Γι' αυτό είναι κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος, αλλά βεβαίως με αυστηρούς όρους για να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα συνετό δρόμο", πρόσθεσε η καγκελάριος.
Αναφορικά με την ενίσχυση του αντιευρωπαϊκού κλίματος στην Ευρώπη και κομμάτων που απορρίπτουν κατηγορηματικά βοήθεια στην Ελλάδα, όπως στη Φινλανδία, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι είναι "πολύ ικανοποιημένη που συγκροτήθηκε στην Ελλάδα μια κυβέρνηση, η οποία μάχεται για την Ευρώπη".

5 σχόλια

  1. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΨΑΜΠΕΛΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ
    ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ PRESS-ΠΑΣΟΚ
    ===============================================

    "Η ανάπαυλα των Πολεμιστών του Φωτός".
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Θαυμάστε διθυράμβους που έγραφαν πριν λίγα χρόνια τα καθεστωτικά παπαγαλάκια , προσπαθόντας να μας πείσουν ότι ο πανηλίθιος Γιωργάκης ήταν ο ιδανικός ηγέτης,

    ο άνθρωπος που παράτησε τα μπανάκια του στην Πάρο για να σχεδιάσει την μεγάλη Ελλάδα.
    Από κοντά και κάποιοι ηλίθιοι blogger που αναπαρήγαγαν τις παπάρες.

    Ακολουθούν μικρά αποσπάσματα από τα κατάπτυστα κείμενα τους...
    ____________________________________________
    Πάρος, 16 Αυγούστου 2009, ώρα 9μμ.
    Η ανάπαυλα των Πολεμιστών του Φωτός.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης, θυμώνουν με την Ελλάδα της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, των σκανδάλων, της σήψης και σχεδιάζουν την Ελλάδα που μας αξίζει.
    Δώδεκα μήνες πριν, τον έβλεπα εδώ στην ίδια άκρη του νησιού, να παλεύει με το δημοσκοπικό (παραγινομένο) φάντασμα του Καταλληλότερου.

    Ξυπνούσε νωρίς το πρωί για να κοντράρει με τα κύματα των στημένων μετρήσεων και τους διαρκείς εκβιασμούς των "σεσημασμένων" νταβατζήδων,
    η οποίοι με τα ΜΜΕ που ελέγχουν, φρόντιζαν ν απελευθερώνουν κάθε τόσο τα ζιζάνια της αμφισβήτησης στο πρόσωπό του.
    __________________________________________
    "Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με τα συμφέροντα. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ,
    ούτε μ ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία.
    Γεννήθηκα μέσα σ αυτή, έχω ζήσει ξεχωριστές στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία μου και δεν μ ενδιαφέρει η δόξα της εξουσίας.
    Παλεύω και θα παλέψω για να μπουν κανόνες και να υπάρξει εξυγίανση στη πολιτική ζωή του τόπου. Είμαι αποφασισμένος και δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα με οποιοδήποτε κόστος..."
    _____________________________________________
    Αυτά μας είπε ο Γιώργος κι οταν ήλθε η ώρα να τον αποχαιρετήσουμε, νιώθαμε οτι αυτά που λέει τα εννοεί. Διακρίναμε μια ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα πίσω απ αυτές τις κουβέντες, που όταν τον ακούς....κ.τ.λ.π

    Φτου σας ρε.......... φτου σας.............!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Καταψηφίζει και ζητάει ονομαστική ψηφοφορία.


    Ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» στη Βουλή.
    Σχετικά με την ψηφοφορία για το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» στη Βουλή,
    η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει:
    «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπροστά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο και προκειμένου το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια σπέκουλας και αποπροσανατολισμού, ενημερώνει το λαό ότι:

    * Πρώτο, θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία και θα καταψηφίσει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.
    * Δεύτερο, θα ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν κάθε εκβιασμό.
    Να πάρουν μέρος καθολικά στη 48ωρη απεργία την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρεεε
    βαλτε δρ κουτσουκο

    να δουμε ποιος χρωσταει ποσα μας χρωστανε
    που ειναι τα λεφτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ζακ Ντελπλά, επιφανής Γάλλος οικονομολόγος και μέλος του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos», εκφράζει την εκτίμηση ότι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχεται στα 575 δισ. ευρώ και, παράλληλα, καλεί την Ε.Ε. να στηρίξει την Αθήνα αναχρηματοδοτώντας τα χρέη της με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

    «Όλοι γνωρίζουν τον μύθο με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα», αναφέρει γλαφυρά ο κ. Ντελπλά και συνεχίζει: «Μόνο που η Ιστορία συνεχίζεται, γιατί ήταν το μυρμήγκι που χρηματοδότησε τον τζίτζικα στο παρελθόν και τώρα βαρύνεται με τα χρέη του».

    «Οι παππούδες του μυρμηγκιού είχαν εξοντωθεί από τους παππούδες και τις γιαγιάδες του τζίτζικα και φέρουν κατά συνέπεια βαριά πολιτική και οικονομική ευθύνη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί χρωστούν στους Έλληνες τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ σε τίτλους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από όσα χρωστούν οι Έλληνες στη Γερμανία. Και τέλος, ζουν και οι δύο στο ίδιο κτίριο και εάν ανατινάξουμε το διαμέρισμα του τζίτζικα τότε θα καταρρεύσουν όλοι», καταλήγει ο Ζακ Ντελπλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Ο Γιωργος δεν μπορεσε να ικανοποιησει το Πασοκ και τωρα περιμενουν απο τον Βαγγελη να σωσει την οικονομια να σωσει τα σπιτια απο πληστειριασμους και να κανει μια Νεα Σεισαχθεια και ανπτυξη να παρει τα λεφτα αν τολμισει απο την ελβετια κλπ..

    Αν ο Βαγγεληςε πετυχει μελλοντικα θα γινει Πρωθυπουργος...

    Αν αποτυχει ερχεται ο Δρ Κουτσουκος που εχει μιλησει εως τωρα σε 22 ξενα καναλια οταν ολοι κρυβονται γιατι δεν μπορουν και γιτι πεφτουν "φαπες" για την Ελλαδα και το δηθεν χρεος!!

    Φιλακια Καλο Σεπτεμβρη

    Τζινα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση