GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η "Εν Δράσει" και τα δημοσιεύματα για ύποπτες χρηματοδοτήσεις...

Από το almyrosinfo.gr Οι ασκοί του Αιόλου φαίνεται να έχουν ανοίξει για την Περιβαλλοντική οργάνωση Αλμυρού " Εν Δράσει " με...

Από το almyrosinfo.gr

Οι ασκοί του Αιόλου φαίνεται να έχουν ανοίξει για την Περιβαλλοντική οργάνωση Αλμυρού "Εν Δράσει" με τις εφημερίδες και τα blogs στο διαδίκτυο να κάνουν λόγο για "περίεργες" χρηματοδοτήσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Στην "Θεσσαλία" της Κυριακής γίνεται αναφορά για πηγές χρηματοδότησης από βιομηχανίες της Μαγνησίας που έχουν συμβάλει στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής και για νέες αποφάσεις για την ανεύρεση...
χρηματοδοτικών πηγών της οργάνωσης. Διαβάστε το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύτηκε στη εφημερίδα την 12/6/2011:
Μετά τις αποκαλύψεις για την αυθαίρετη κατασκευή 100 τ.μ. πάνω από το πυροφυλάκειο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην 'Οθρυ από την εθελοντική περιβαλλοντική οργάνωση Αλμυρού "Εν Δράσει" και τα όσα έγιναν γνωστά για τις πηγές χρηματοδότησης της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης από βιομηχανίες της Μαγνησίας που έχουν συμβάλει στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, νέες αποφάσεις για την ανεύρεση χρηματοδοτικών πηγών της οργάνωσης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Η πρώτη από το υπουργείο Απασχόλησης με υπογραφή Σάββα Τσιτουρίδη στις 21/122006 για χρηματοδότηση σχεδίων δράσης από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (παραγράφου 2 του άρθρου 4 του Κανονισμνού 1784/99) - 'Α Κύκλος στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση" του έργου "Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)".
Με τη συγκεκριμένη απόφαση που αφορούσε ΜΚΟ σε όλη τη χώρα η περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού "Εν Δράσει" φέρεται να χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 30.000 ευρώ.
Σε άλλη περίπτωση και συγκεκριμένα στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού της 11/4/05 (επί δημαρχίας Σπ. Ράππου), όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης "ο Υπάλληλος του Δήμου Χρ. Καραζούπης (πρόεδρος της Εν Δράσει) με το αριθ. 3494-11-4-2005 έγγραφο του εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Αισθητικό Δάσος Κουρί σύμφωνα με την αριθ. 29521/22-3-2005 Υπουργική Απόφαση, και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει για τη συζήτηση του θέματος εκτός ημερησίας διάταξης. Ο Δήμος προσφέρει την υλικοτεχνική υποδομή και το Υπουργείο την διάθεση 5-6 εκπαιδευτικών για την υλοποίηση των Προγραμμάτων, την ετήσια επιχορήγηση 15.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα και 140.000 ευρώ για έξοδα διαχείρισης των προγραμμάτων. Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΜΥΡΟΥ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" με την υπ' αριθ. 12/11-4-2005 επιστολή της, αναλαμβάνει την στήριξη της ίδρυσης του Κ.Π.Ε. σε κάθε φάση του (κατάθεση πρότασης - υλικοτεχνική υποδομή - Διοικητική Υποστήριξη - εκπόνηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων). Η μέχρι τώρα λειτουργία των Κ.Π.Ε. σε όλη την Ελλάδα έχει επιφέρει την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που λειτουργούν.
Προτείνουμε την ίδρυση Κ.Π.Ε. στο Δάσος Κουρί, στα υπάρχοντα δύο ξύλινα κτίρια στην λίμνη, με την επικουρική συνδρομή των υπολοίπων κτιρίων".
Στην ίδια συνεδρίαση ο πρόεδρος της "Εν Δράσει είχε αναφέρει πως "η Περιβαλλοντική μας ομάδα είναι σε θέση και χρηματοδότες να βρει να συνεργασθούμε με το Δήμο γι' αυτά που χρειάζονται. Οι Περιβαλλοντικές ομάδες που δρουν στα Γυμνάσια έχουν κάποιο υλικό, το οποίο μπορούμε να το πάμε στις αίθουσες εκεί και μαζί με την χρηματοδότηση που μπορούμε και εμείς να βρούμε την εταιρία να καλύψουμε αυτά τα έξοδα που χρειάζονται".
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τελικά την υποβολή πρότασης του Δήμου Αλμυρού, για "Ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Αισθητικό Δάσος Κουρί
".
Στο θέμα των ύποπτων χρηματοδοτήσεων της ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ αναφέρονται επίσης μπλογκς στο διαδίκτυο όπως το voliotaki.blogspot.com και το m-k-o.blogspοt.com.

1 σχόλιο

  1. ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ..
    ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.....

    ------------------------------------------------------------------

    Κάτοικοι βορείων προαστίων θα είναι από το Πάσχα η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος.
    Το κόστος της νεόδμητης βίλας στην Κηφιασιά μαζί με το οικόπεδο αγγίζει το 1.500.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», ο Νίκος Ευαγγελάτος έκανε την τελική επιλογή του καινούργιου σπιτιού κυρίως λόγω της σύγχρονης κατασκευής και των ανέσεων που διαθέτει.

    Μεγάλο ρόλο στην εκλογή της περιοχής έπαιξε η απόσταση των δύο δημοσιογράφων από τον χώρο εργασίας τους μια και η Τατιάνα Στεφανίδου δουλεύει στην Κηφισιά ενώ ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Μαρούσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση