GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»...

Toυ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ* Το Μνημόνιο αποτελεί το φυσικό επακόλουθο ενός νεοσύστατου, δανειοδοτικού μηχανισμού, του λεγόμενου Μηχανισμού Σ...

Toυ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ*

Το Μνημόνιο αποτελεί το φυσικό επακόλουθο ενός νεοσύστατου, δανειοδοτικού μηχανισμού, του λεγόμενου Μηχανισμού Στήριξης μέσω του οποίου δανειζόμαστε 110 δις ευρώ.  Του δημιουργήματος αυτού που μας έσωσε από τα χειρότερα, δηλαδή, από την απόλυτη φτώχεια και την χρεοκοπία.
Ο Μηχανισμός Στήριξης, δημιουργήθηκε ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, για να κάμψει μέσα σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, τις τεράστιες ενστάσεις και αντιρρήσεις των εταίρων μας και να άρει τις όποιες αμφιβολίες και επιφυλάξεις, είχαν προκαλέσει στους δανειστές της Ελλάδας, οι προκάτοχοί μας της Ν.Δ.
Ακούω από μερικούς κύκλους και από κάποια πολιτικά χείλη, ότι το Μνημόνιο απέτυχε.  Και αυτό είναι απλοϊκό, ανεύθυνο και τελικά επικίνδυνο.  Για τον απλούστατο λόγο, ότι...
το διακύβευμα της εφαρμογής του Μνημονίου δεν ήταν αν θα πετύχει ή θα αποτύχει.
Ο σκοπός της δημιουργίας του Μηχανισμού Στήριξης ήταν να σωθεί πρωτίστως η χώρα από τη χρεοκοπία, την πτώχευση και την απόλυτη καταστροφή.
Να αποφύγει την στάση πληρωμών που θα σήμαινε και στάση πληρωμών, μισθωτών και συνταξιούχων. Και σ’ αυτό δε μπορεί να διαφωνεί κανείς.
Και για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και στέκονται ως ιεροεξεταστές απέναντι στην εφαρμογή της Συμφωνίας αυτής που μας γλύτωσε από την απόλυτη φτώχεια και την βίαιη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, έχω να πω ότι το Μνημόνιο, πέτυχε, ήδη, απόλυτα τον πρώτο στόχο του, εν τη γενέσει του. Πριν ένα χρόνο. Την σωτηρία της χώρας.
Σίγουρα, η Σύμβαση αυτή δεν μπορεί από μόνη της να ανορθώσει την οικονομία και να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχει υποστεί η ανάπτυξη.
Η Συμφωνία αυτή στοχεύει στην γρηγορότερη δυνατή βελτίωση των σημαντικών δημοσιονομικών μεγεθών της οικονομίας μας, αλλά και στο νοικοκύρεμα ενός σπάταλου και άτακτου δημόσιου τομέα. Η επίτευξη των στόχων αυτών, είναι που θα άρει τις τεράστιες επιφυλάξεις Ελλήνων και ξένων επενδυτών. Επενδυτών, που θα διαθέσουν και θα διακινήσουν χρήμα στην χώρα μας, ώστε να φυσήξει και πάλι ούριος άνεμος στην ανάπτυξη και να δημιουργηθούν έτσι, θέσεις εργασίας.
Από κει και πέρα και από μόνη της, η κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοβουλίες μέσω του νέου επενδυτικού νόμου που ψήφισε και άλλων σοβαρών μέτρων στήριξης της απασχόλησης, με σκοπό να λαδώσει και πάλι τη μηχανή που λέγεται ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, ανέλαβε τα ινία της χώρας με πρωταρχικό, αλλά όχι μοναδικό στόχο τη σωτηρία της χώρας.
Πίσω, απ’ αυτή τη σκληρή οικονομική μάχη που δίνει εδώ και 19 μήνες, υπάρχει ένα ολόκληρο φόντο αλλαγών.
Ένας ολόκληρος κύκλος από μεταρρυθμιστικές τομές, που συνιστούν την αλλαγή νοοτροπιών, παγιωμένων πρακτικών και αρρωστημένων αντιλήψεων.
Μεταρρυθμιστικές τομές, βλέπουμε να επιχειρούνται, πλέον, νομοθετικά στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και στόχο έχουν να μην περισσεύει κανείς. Να μην μένει κανείς αναξιοποίητος, να μην ευημερεί κανείς εις βάρος του άλλου, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να έχει μπάρμπα στην Κορώνη.
Για πρώτη φορά, η διαδικασία του ΑΣΕΠ λειτουργεί τόσο αξιοκρατικά και επεκτείνεται σε όλους τους τομείς του Δημοσίου. Πέρασε άπαξ δια παντός η εποχή που έμπαινε κανείς στο Δημόσιο απ’ το παράθυρο.
Η Επαναστατική Τομή του Καλλικράτη, δίνει πνοή, αυτονομία και ανάπτυξη στην περιφέρεια. Ο πολίτης, πολύ σύντομα, δεν θα χρειάζεται να νιώθει εξαρτημένος από τις υπηρεσίες της Αθήνας, αφού θα μπορεί να εξυπηρετείται πλήρως στον τόπο του.
Η διαφάνεια δεν είναι, πια, ένα θέμα φιλοσοφικής συζήτησης για τους Έλληνες, αφού μπορούν εδώ και μήνες μέσω του «διαύγεια» να ελέγχουν τα οικονομικά των Υπουργείων, των Περιφερειών, των ΔΕΚΟ, των ΝΠΔΔ.
Οι τεράστιες οφειλές στον τομέα της Υγείας που μας κληροδοτήθηκαν, ρυθμίζονται και η εξοικονόμηση χρηματικών ποσών από την ηλεκτρονική συνταγογράφιση, όπου αυτή εφαρμόζεται, είναι πολύ μεγάλη.
Η χώρα αλλάζει. Το αύριο που οραματιζόμαστε γι’ αυτήν, δεν περιορίζεται στο να γλυτώσουμε μόνο τη χρεοκοπία και να εξέλθουμε από την κρίση.
Είμαστε η κυβέρνηση που αλλάζουμε την Ελλάδα.
Ο δρόμος που χαράσσει η εφαρμογή του Μνημονίου είναι δύσκολος, αλλά αναγκαίος. Ανεπιθύμητος σε μεγάλο βαθμό, αλλά απαραίτητος.
Είναι μία αγωγή με σοβαρές παρενέργειες, όπως η συμπίεση του προϋπολογισμού των νοικοκυριών, οι αρνητικές της συνέπειες στην αγορά και τέλος η μείωση της απασχόλησης ως απόρροια του προηγούμενου (συμπίεσης της αγοράς).
Ωστόσο, η θεραπεία θα προέλθει μόνο μέσα απ’ αυτή την αγωγή.
Αποτελεί το μοναδικό δρόμο για να ανακτήσουμε το κύρος και την αξιοπιστία μας ως χώρα. Να φέρουμε τα οικονομικά μας σε ένα επίπεδο που θα μας επιτρέπει να διαπραγματευόμαστε τη χρηματοδότηση της χώρας από τις κύριες πηγές δανεισμού με λογικούς και συμφέροντες όρους.
Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Μηχανισμού Στήριξης ο οποίος κατατείνει στην συντομότερη δημιουργία συνθηκών για επαναφορά της Ελλάδας στις αγορές.
Στην πρόσβαση, δηλαδή, σε λογικές και συμφέρουσες δανειακές συμφωνίες. Αυτό, αποτελεί και τον αδιαπραγμάτευτο στόχο και προσανατολισμό της κυβέρνησης.
Για την κατάκτησή του, έχουμε στα χέρια μας, το ισχυρότερο όπλο.
Τον Μηχανισμό Στήριξης.
-------------------------------------------

*ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
 ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FORUM

25 σχόλια

  1. Άλλο το άθλημα του κανό
    και άλλο το σκληρό πόκερ..

    Οι τελευταίοι χειρισμοί της ελληνικής κρίσης από τον Γιώργο Παπανδρέου θυμίζουν έντονα παρτίδα πόκερ. Ενάμιση χρόνο μετά από συνεχείς παλινωδίες, λάθος αποφάσεις και αφηρημένες πολιτικές και λίγο πριν το… χάραμα της 25 Ιούνη, ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να εκβιάσει… μπλοφάροντας.

    Σαν σε παρτίδα πόκερ. Δυστυχώς, όμως, δεν είχε… φύλλο. Το έκαψε νωρίς! Αποφάσισε λοιπόν να παίξει τα ρέστα του!

    Το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Ούτε το 2ο ούτε το νιοστό! Το φωνάζουν καθημερινά τα νήπια διαμαρτυρόμενα ομού μετά των γονέων τους στις πλατείες! Αυτός, περιέργως, εμμένει στην στραγγαλιστική για την οικονομία της χώρας εφαρμογή του. Ακόμη και η Τρόικα άρχισε να έχει αμφιβολίες και συνδιαλέγεται με τη Συγγρού. Εκείνος βέβαια εμμένει, «τοις ποίων (;) ρήμασι πειθόμενος» μένει να απαντηθεί!

    Βλέποντας τα αδιέξοδα επιζήτησε επιμερισμό ευθυνών στην εφαρμογή του Μνημονίου, με το έτσι θέλω, αναζητώντας συναίνεση σε συνεργούς και συνενόχους, έχοντας στόχο τον εξής έναν: τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία διαθέτει, και σχετικά «νωπή» εντολή, και δυο πρόθυμα εξαπτέρυγα. Τι το παιδεύει λοιπόν; Για την πολιτική του επιβίωση;
    Αυτή σώθηκε όταν γέμισαν οι πλατείες!

    Και αφού και οι μπλόφες και οι εκβιασμοί δεν έπιασαν άρχισε η συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά από κακόφωνα γκαιμπελίστικα παπαγαλάκια! «Ο Σαμαράς συμφώνησε αλλά το παίζει διαφωνών για να μην ακυρώσει την αντιμνημονιακή του πολιτική, γιατί δεν συναινεί αφού τα ίδια λένε, βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας» και άλλα φαιδρά και ψευδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, ΟΧΙ, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς ΔΕΝ συναινεί!

    Ο Σαμαράς βροντοφώναξε ξανά ΟΧΙ.
    Και ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΕ επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. Και για όσους δεν κατάλαβαν, ΣΥΝΟΛΙΚΗ επαναδιαπραγμάτευση.
    Και για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν, διαπραγμάτευση με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Α
    πό το κούρεμα των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων, μέχρι τους φορολογικούς συντελεστές, μέχρι τον τρόπο των αποκρατικοποιήσεων. ΟΛΑ!!

    Γιατί η αντιμνημονιακή πολιτική του Σαμαρά δεν είναι αέρας κοπανιστός και άκαιρα ανιστόρητα τσιτάτα στα χείλη πρώην διαφημιστών. Είναι μια συνεπής στάση, από την αρχική άρνηση υπογραφής του μνημονίου μέχρι την κατάθεση μιας πλήρους πρότασης διεξόδου από την κρίση!

    Φτηνιάρικες μέθοδοι κοπτοραπτικής, κάποιες προτάσεις από δω κάποιες από κει ανάμεικτες με αποδεδειγμένα αποτυχημένες πρακτικές, δεν μπορεί να λειτουργήσουν, γιατί στην ουσία αλληλοαναιρούνται ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ την εφαρμογή της πρότασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και επειδή ο Αντώνης Σαμαράς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Παπανδρέου, είναι σοβαρός πολιτικός, θα ψηφίσει όσες δικές του προτάσεις αποδεχτεί ο Παπανδρέου. Αυτό οι γκαιμπελίσκοι το ονομάζουν συναίνεση.

    Όσο για τους εταίρους «αδελφούς» Ευρωπαίους, μόλις είδαν ότι ο Σαμαράς δεν εγκλωβίζεται και δεν εκβιάζεται, τις χιλιάδες κόσμου να κατακλύζει πλατείες, και πιο πολύ φοβούμενοι διασπορά «E. coli αγγουριών», προέβηκαν σε δηλώσεις τύπου «καλέ ποιος σας είπε ότι δεν θα δοθεί η 5η δόση. Εμείς βρήκαμε άλλα 65 δις, εδώ θα τα χαλάσουμε; Εντάξει θα ξεπουληθείτε λίγο παραπάνω, αλλά μήπως ξέρατε και καλύτερα;».

    Η πέραν του Ατλαντικού εμπειρία με την κατάρρευση της Lehman Brothers και την τοξικότητα που προκάλεσε στην παγκόσμια αγορά, αποτελεί πλέον case study στα οικονομικά. Στα ευρωπαϊκά δρώμενα η τοξικότητα της Ελλάδας, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, είναι τεράστια και θανατερή. Όσο λοιπόν και να εκβιάζουν σχολιαστές εγχώριοι και ευρωπαίοι, στο Ζάλογγο χορεύοντας συνοδεία του άσματος «έχετε γεια ευρωπούλια», θα γκρεμιστούν πρώτοι αυτοί.

    Το πρόβλημα λοιπόν της διάσωσης είναι, τουλάχιστον προς το παρόν, πρωτίστως δικό τους.

    Το πρόβλημα ξεπουλήματος της χώρας μας όσο-όσο, και εις το διηνεκές, είναι πρωτίστως δικό μας. Κατά-δικό μας!!

    Ο Γιώργος Παπανδρέου σίγουρα ανήκει στους πολιτικούς που μπορούν να επαίρονται για την καλή φυσική τους κατάσταση. Δεινός χειριστής κανό τελευταίας τεχνολογίας, ξανοίγεται άφοβα και με περισσή τόλμη στο ανεμοδαρμένο Αιγαίο. Πέρα από κάποιες ατυχείς στιγμές, που μπορεί να συμβούν στον καθένα (!), οι εξορμήσεις αυτές στέφονται με επιτυχία…

    Κάποιος, όμως, θα πρέπει να του πει ότι άλλο το ευγενές άθλημα του κανό και άλλο το σκληρό πόκερ. Στο τελευταίο, η παρτίδα κρίνεται όχι μόνο από τη δεινότητα του ίδιου του παίχτη όσο, κυρίως, από την στρατηγική, την ψυχραιμία, την διορατικότητα και το ρίσκο του αντιπάλου.

    Δυστυχώς για τον Γιώργο έπαιξε τα ρέστα του χωρίς φύλλο και πολύ νωρίς.

    Και ακόμη χειρότερα, τα έπαιξε απέναντι σε πολύ σοβαρό παίχτη. Επαγγελματία. Στην πρόκληση του Παπανδρέου «τα ρέστα μου», ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ψύχραιμα και με περισσή δόση περιφρόνησης «τα βλέπω», πετώντας τον έξω από το παιχνίδι.

    Δεν απομένει παρά ο Γιώργος Παπανδρέου να εγκαταλείψει την παρτ(τρ)ίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ . ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ 2010 ΣΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ 30 ΔΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ. ΟΜΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΝΤ .ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΝΤ.ΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ,ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΙΣΟΒΙΟ ΧΕΡΙ Σ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΡΙΞΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.ΟΥΤΕ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ, ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΟ ΕΞΗΝΤΑΡΗ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟ ΑΘΡΙΤΙΚΑ, ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ Τ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ. ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΙΣ Μ.Η.Κ.Υ.Ο ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΟΚ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΕΡΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ.ΟΜΩΣ Ο ΑΓΩΓΙΑΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΖΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΡΙΘΑΡΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΤΟΥ;-ΗΘΕΛΕ ΠΡΙΝ Τ ΑΛΟΓΟ ΣΟΥ, ΤΑΙΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αλλα λογια κυριε Καρχιμακη:
    Η ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΤΥΧΕ,Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ!!

    Καλα,δεν βλεπεις στα χωρια της πατριδας σου την κατασταση που επικρατει;Δεν βλεπεις τους νεους που γυροφερνουν στα λιοφυτα μπας και μαζεψουν τα ραντολογια να κορεσουν την πεινα τους!
    Δεν βλεπεις κυριε Καρχιμοπουλε τους συνταξιουχους που βουτανε την παπαρα στο λαδι γιατι δεν μπορουν ν'αγορασουν ενα κονμματι τυρι1
    Δεν γροικας τα μαγαζια στα χωρια σου που χτυπανε αερα;
    Τι παπαριες ειναι αυτες και τι τεμεναδες στους γκαγκστερς τησ Μουντις και του ΔΝΤ;
    Ελεος πια,σηκωστε ρε το αναστημα σας και γραψτε στ αρχιδια σας τους απατεωνες της διεθνους πλουτοκρατιας που δηθεν θελου να μας σωσουν για να δουλευουμε σαν ραγιαδες πληρωνοντας τους 18%τοκο!!!!
    Καλυτερα ο τουρκος ωρε παρα αυτα τα βρωμικα σκυλια της παγκοσμιας τραπεζοαλητειας και του Διεθνους Νομισματικου Γκαγκστερισμου..
    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕΡΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ,συναμα και Πατριωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διορθωση: Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΕΘΑΝΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καρχιδάκη, μάθε να ζεις με πεντακόσια ευρώ και μετά να μιλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύντροφε και συνάδελφε μιλάς εκ του ασφαλούς μιας και εσένα και μερικούς άλλους πολιτικούς σας βόλεψε ο νόμος 3717/2009 του Χατζηδάκη εξασφαλίζοντας σας και εργασιακό μέλλον αν δεν είστε στην πολιτική σκηνή,αλλά και αν αποφασίσετε να βγείτε στη σύνταξη θα πάρετε παχουλότατη μιας και σας δίνει την δυνατότητα ο νόμος 3717 του Χατζηδάκη που αμέσως σπεύσατε να ψηφίσετε και να υλοποιήσετε,παίρνετε πλασματικά ένσημα και πέραν του πλαφόν του ΙΚΑ των 10500 αυτή τη στιγμή πολλά υποκαταστήματα ΙΚΑ υλοποιούν εν μέσω τέτοιας κρίσης το συγκεκριμένο επαίσχυντο νόμο.Ο νοών νοείτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΕ ΠΟΣΑ ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ? ΝΑ ΜΑΣς ΠΕΙ ΛΕΕΙ ΠΟΣΑ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΔΩΣΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΥΣΑ ΜΟΝΗ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΡΜΗ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΧΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩΣΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΣΥ? Κ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ. ΠΟΣΑ ΣΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΕΣΑΣ ?? ΠΟΣΑ? ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΩΡΕ ΣΤΟ ΔΙΟΛΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΓΛΥΦΤΗ ΤΣΙ ΜΙΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, κατά τρεις μονάδες, από Β1 σε Caa1.

    "Ο οίκος Moody's υποβάθμισε την κατάταξη των ελληνικών ομολόγων σε τοπικό και ξένο νόμισμα από Β1 σε Caa1" και σχεδιάζει να την μειώσει περαιτέρω, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο οίκος αξιολόγησης.

    "Φίλε" Παπακέ.. οι ξένοι οίκοι σε αξιολογούν βάσει αποτελεσμάτων και όχι βάσει δεσμεύσεων... στις δεσμεύσεις σκίζουμε όλοι... στα αποτελέσματα υπάρχει πρόβλημα...

    Στην χθεσινή απάντησή του για τη νέα υποβάθμιση από την Moody's ο Παπακωνσταντίνου λέει ότι η εταιρία κινήθηκε επηρεασμένη «από την έντονη φημολογία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο» και απαντά ότι αυτή «παραβλέπει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, να επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο για το 2011, αλλά και να επιταχύνει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων».

    Καλά ρε πλάκα μας κάνεις ;
    Είναι δυνατόν να σε αξιολογήσει κάποιος βάσει δεσμεύσεων και όχι βάσει αποτελεσμάτων;
    Αν εγώ σου χρωστάω στη εφορία και σου δεσμευθώ ότι θα στα πληρώσω
    θα μου δώσεις χαρτί φορολογικής ενημερότητας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ; ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ. ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΠΕΣ ΤΟ ΜΑΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
    ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΟΤΙ "ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ" ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΧΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΡΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ Θ'ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κ.Καχριμάκη ο πρόσφατα διορισμός σας στο υπουργείο υποδομών ώς δημόσιος υπάλληλος εντάσατε στα πλαίσια του εκσυχρονισμού που προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ ΟΙ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ" ΣΟΥ,
    ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΙ,

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ" ....
    "ΣΥΝ-ΤΡΟΦΟΙ" !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λυπαμαι που θα σας προφτασω τα "συγχαρίκια" κ. Καρχιμακη, αλλα το Μνημονιο δεν αποτελεί επακολουθο κανενος μηχανισμού στηριξης, αλλα επακολουθο του "Τσοβολα δωστα όλα",
    του "ο καθενας δικαιούται ένα δωρακι, αλλα όχι κ 500 εκατομμυρια",
    του "μισό - μισό" κ του "κωλοσπιτου της Αγραμπελης" (κατά δηλωση του συγχωρεμενου του Γιαννοπουλου),
    των Μ.Ο.Π. που φαγωθηκανε ο Θεός ξερει (κ εμεις υποψιαζομαστε) πού,
    των διαφορων πακετων Ντελόρ, Σαντερ κ λοιπών που "διαχειριστηκε" (=κατασπαταλησε) το κομμα σας
    των διαφορων 50μελών κυβερνητικών σχηματων σας με ένα σωρο παρατρεχαμενους,
    των κλαδικών του κομματος σας που διορίστηκαν συσσωμες στο Δημοσιο,
    των διαφορων πανακριβων και εκ των πραγματων άχρηστων αλλα κ ελαττωματικών εξοπλιστικών προγραμματων (τα οποία όμως αφηνουν καλή προμηθεια)
    κ άλλων πανομοιοτυπων καταστασεων.

    Καταλαβατε τωρα κ. Καρχιμακη γιατί δεν μπορείτε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΣΑΣ ΔΗΛ. ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΗΚΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ. ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΠΗΓΑΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΩΧΗΝΕΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ....300+1000 ΚΟΠΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγνώμη κ.Καρχιμάκη, αλλά αν κάνεις συμφωνία με το διάβολο, απλά δεν έχεις αύριο.
    Και μην γελιόσαστε πως εσείς είσαστε η κυβέρνηση, απλά εκτελείτε εντολές. Όσο και για αυτούς που κλαίγονται από τηλεοράσεως για τα λεφτά των "δανειστών" μας που τους αποκαλούν και "κουτόφραγκους" (βάζοντας λόγια ότι εμείς νομίσουμε πως είναι), προφανώς τους διαφεύγει(;) πόσο αδίστακτοι και άρρωστοι είναι, όπως περιγράφεται εκ των έσω: http://www.noviden.info/article_239.html


    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΔΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ
    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ κε Καχριμάκη, η εξουσιοδότηση μέσω του μνημονίου - δανειακής σύμβασης στον κατά τα άλλα αξιότιμο υπουργό οικονομικών να υπογράφει για τα πάντα με δεύσμευση όλης της κινητής - ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας (αρθρ. 14 παραγρ. 5) ισοδυναμεί με 1 δισεκατομμύριο Βατοπέδια .. σημειωτέον δε οτι περιλαμβάνεται και η εκκλησιαστική περιουσία σε πρόσφατη εγκύκλιο ... εύχομαι να αφυπνιστούν τα αντανακλαστικά σας έστω και αργά όπως τις μέρες του επίσης μικρού αλλα επέσχυντου Βατοπεδίου του 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ειναι αργα.Η χωρα χρεωκοπησε απο τους ανοητους ευρωλιγουρηδες.
    Μην εκχωρησεις τα δικαιωματα σου για μια σωτηρια που ειναι μαθηματικα αδυνατη.
    Μην εκλιπαρεις για οικτο.
    Φτωχεια και προωρος θανατος για εκατομμυρια ελληνων ειναι δεδομενα.
    ΠΡΑΞΕ ΑΝΑΛΟΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ειναι αργα.Η χωρα χρεωκοπησε απο τους ανοητους ευρωλιγουρηδες.
    Μην εκχωρησεις τα δικαιωματα σου για μια σωτηρια που ειναι μαθηματικα αδυνατη.
    Μην εκλιπαρεις για οικτο.
    Φτωχεια και προωρος θανατος για εκατομμυρια ελληνων ειναι δεδομενα.
    ΠΡΑΞΕ ΑΝΑΛΟΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θα μπορούσε να λέει...

    ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ.......ΕΚΕΙ.
    ΚΑΡΦΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΟΙ ΛΑγΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ
    ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΙ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΟΠΩΣ Η ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ
    "ΜΑ ΓΙΑΤΙ...ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.."

    ΜΠΑΜ..ΜΠΑΜ..ΜΠΑΜ...........23 ΣΦΑΙΡΕΣ.


    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΣΥΧΙΑ..........ΝΕΚΡΙΚΗ.
    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΛΑγΟΙ +

    ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ
    ΤΟ ΙΔΙΟ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    ΜΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ
    ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση