GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κουρεύει» τους παίκτες στοιχήματος ο ΟΠΑΠ...

Από το  badmoney.gr Σε βαθύ... «κούρεμα» υποβάλλει φέτος ο ΟΠΑΠ τους παίκτες του δεύτερου δημοφιλέστερου παιχνιδιού, « Πάμε στοίχημα ...

Από το badmoney.gr

Σε βαθύ... «κούρεμα» υποβάλλει φέτος ο ΟΠΑΠ τους παίκτες του δεύτερου δημοφιλέστερου παιχνιδιού, «Πάμε στοίχημα», μειώνοντας σημαντικά τις αποδόσεις κερδών στους παίκτες, σε στενή συνεργασία με την Intralot, που έχει πλέον καίριο ρόλο στη διοργάνωση του παιχνιδιού!
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων α' τριμήνου του ΟΠΑΠ, που επεξεργάσθηκε το...
"Badmoney": ο τζίρος του παιχνιδιού έχει πέσει φέτος κατά 23,3%, αλλά τα μεικτά κέρδη του ΟΠΑΠ από το παιχνίδι μειώθηκαν μόνο κατά 5,5%!
Τα στοιχεία των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων α' τριμήνου 2010 δημιουργούν εύλογο προβληματισμό για το πόσο δίκαια ανταμείβονται οι παίκτες που «ποντάρουν» τα χρήματά τους μέσω του ΟΠΑΠ:
- Ο τζίρος του δεύτερου, μετά το ΚΙΝΟ, δημοφιλέστερου παιχνιδιού του ΟΠΑΠ καταγράφεται σημαντικά μειωμένος: από 554,142 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2010, έπεσε στο αντίστοιχο φετινό τρίμηνο στα 425,152 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό της πτώσης έφθασε το 23,3%.
- Παρά ταύτα, η μείωση των μεικτών κερδών του παιχνιδιού για τον ΟΠΑΠ, όπως αυτά διαμορφώνονται μετά την αφαίρεση των κερδών των παικτών και χωρίς να υπολογίζονται τα άλλα κόστη του παιχνιδιού για τον Οργανισμό, είναι πολύ μικρότερη: από τα 104,9 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2010, έχουν πέσει φέτος στα 99,1 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, το ποσοστό μείωσης είναι μόνο 5,5%.
Πώς πέτυχε αυτό το οικονομικό θαύμα που θα ζήλευαν πολλοί διαχειριστές στοιχημάτων ανά τον κόσμο ο ΟΠΑΠ; Πώς κατάφερε το ποσοστό μείωσης του τζίρου ενός παιχνιδιού να είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το ποσοστό μείωσης των κερδών που του αποδίδει, προστατεύοντας κατ' αυτό τον τρόπο αποτελεσματικά την κερδοφορία του (ίσως όχι εξίσου αποτελεσματικά και τις αποδόσεις των παικτών, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...);
Η διοίκηση της εταιρείας ίσως οφείλει κάποιες εξηγήσεις στους πιστούς παίκτες, για το πώς πέτυχε αυτό το θαύμα. Στις οικονομικές καταστάσεις, πάντως, σημειώνεται ότι το ποσοστό κερδών που επιστράφηκε στους παίκτες από το Στοίχημα ήταν αρκετά... «κουρεμένο» σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. «Το ποσοστό των κερδών επί των πωλήσεων στο τρίμηνο 2011 διαμορφώθηκε για το Στοίχημα σε ποσοστό 65,31% (τρίμηνο 2010: 69,87%)», αναφέρουν οι οικονομικές καταστάσεις, αποτυπώνοντας το «βαθύ κούρεμα» απόδοσης για τους παίκτες, που έφθασε το 4,56% μέσα σε ένα δωδεκάμηνο.
Αλλά και στο σύνολο των παιχνιδιών του, ο ΟΠΑΠ έγινε λιγότερο γενναιόδωρος φέτος, καθώς το «συνολικό ποσοστό των κερδών επί των πωλήσεων όλων των παιχνιδιών διαμορφώθηκε σε 66,13% έναντι 66,92% στο τρίμηνο 2010», όπως σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις.
Εκτός από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, που θα όφειλε να δώσει κάποιες εξηγήσεις, ιδιαίτερα στους παίκτες του Στοιχήματος, για το ίδιο θέμα εξηγήσεις θα όφειλε και η Intralot, που με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε πέρυσι με τον Οργανισμό παρέχει πλήθος κρίσιμων υπηρεσιών, σε ό,τι αφορά το Στοίχημα, οι οποίες δεν είναι άσχετες με τα κέρδη που αποδίδονται στους παίκτες.
Η Intralot του Σ. Κόκκαλη, όπως ανακοινωθεί από τον ΟΠΑΠ, παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες σε σχέση με το Στοίχημα:
- Παραγωγή Προγράμματος και Αποδοχή Στοιχημάτων, με τη διάθεση στις εγκαταστάσεις της ΟΠΑΠ έμπειρων στελεχών ανά βάρδια και καθημερινώς.
- Συνδρομή στην ανάπτυξη νέων προϊόντων στοιχήματος (πρώιμες αποδόσεις ποδοσφαίρου, αποδόσεις για πρόσθετες διοργανώσεις).
- Συνδρομή στην κατάρτιση προγράμματος και παραγωγής αποδόσεων Live betting ως και 20 γεγονότων κατά μέσο όρο εβδομαδιαίως, καθώς και στην εισαγωγή αποτελεσμάτων αυτών.
- Συνδρομή σε μελέτες και σχεδιασμό, με τη διάθεση στις εγκαταστάσεις της ΟΠΑΠ δυο επιτελικών στελεχών της.
- Τέλος, η Intralot, σε κάθε περίπτωση, υποχρεούται να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την ανάληψη των υπηρεσιών στοιχήματος για λογαριασμό της ΟΠΑΠ, εάν και εφόσον αυτό απαιτηθεί από λόγους έκτακτης ανάγκης.

1 σχόλιο

  1. στο κινο παιζεις 20 ευρω και παιρνεις πισω 2 .σκετη απατη ευτυχως εχει ωριμασει η ιδεα να σταματησω να πεζω.οσο για την ιντραλοτ ουτε μια προσληψη ο <> κοκκαλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση