GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργιακά…σκοτάδια

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΣΕ μια χώρα όπου κλέβουν ακόμα και τους συσσωρευτές της ΔΕΗ για να «σ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΣΕ μια χώρα όπου κλέβουν ακόμα και τους συσσωρευτές της ΔΕΗ για να «σκοτώσουν» τον χαλκό, περίμενε και άλλα περίεργα, πρωτοφανή και ανήκουστα. Από εκείνα που μας κάνουν «μοναδικούς» στην Ευρώπη και «διάσημους» στον κόσμο. Και δεν εννοούμε το φιλότιμο (αν και συρρικνωμένο) του ρωμιού που επιμένει να κερνάει 100 φορές τον γερμανό κι αυτός (ο καρμίρης…κρυόκωλος) δεν λέει να...
ανταποδώσει ούτε μια φορά(!). Τον νόμο (στα χαρτιά) εννοούμε και το…ενδιαφέρον του έλληνα εκ των υστέρων. Αφού γίνει το «κακό». Γίνεται τυπολάτρης, κατεβάζει νόμους και απαιτεί την τήρηση και την εφαρμογή τους. Νόμους που τους είχε «γραμμένους» και το’ χε καμάρι.
ΕΧΟΥΝ και οι ξένοι συντάγματα, νομοθεσία, κοινωνίες και απεργούς. Δεν απεργούν συχνά και για ψύλλου πήδημα οι π. χ. οι Γερμανοί, είτε οι Άγγλοι, αλλά όταν το κάνουν είναι οργανωμένοι, «μαζικοί», τηρούν τους κανόνες του «παιχνιδιού», δεν ανεμίζουν κομματικές σημαίες, πείθουν κερδίζοντας την κοινή γνώμη και «ρίχνουν κυβερνήσεις». Έχουν σύνταγμα που κατοχυρώνει το δικαίωμα της απεργίας, εργαζόμενους και συνδικάτα, έχουν την…ΔΕΗ τους, αλλά δεν τους πνίγουν τα σκοτάδια, όταν οι κ.κ. Φωτόπουλοι απεργούν. Ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε ένα…λιωμένο παγωτό, σταματημένο ασανσέρ ή σκοτεινό χειρουργείο.
ΚΑΙ αν συμβεί εκεί, στην Ευρώπη των…κρυόκωλων, ό,τι συμβαίνει εδώ όπου «ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα»; Η απάντηση είναι: Δεν θα συμβεί. Γιατί δεν θα συμβεί; Γιατί ο νόμος «λογαριάζεται» προκαταβολικά, η τήρησή του είναι αυτονόητη και αν δεν υπάρξει μέριμνα με το προβλεπόμενο και αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας στη θέση του, θα πέσουν χειροπέδες κελιά και μπλούζες…ριγωτές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα, παρεμβάσεις, κουκούλωμα και αγνόηση και το κλείσιμο «τέλος καλό όλα καλά». Κι ούτε της ΓΕΝΟΠ τα παλικάρια παρελαύνουν από κανάλι σε κανάλι για να συγκινήσουν τις μάζες για τα «δίκια» τους.
ΟΧΙ, όχι, δεν θα τον αδικήσουμε τον κ. Αυτιά. Τσίριξε κατά των απεργών της ΔΕΗ, υπέρ των παγωτών μη λιώσουν και σωστά έπραξε. Ωστόσο, δεν έπεισε, γιατί με τσιρίδες δεν πείθεις. Ούτε με την «παρτενέρ» του να…ιδρώνει για το αυτονόητο και με την παρέα του. Απών, για σήμερα, η…προσωποποίηση του οπορτουνισμού κ. Μητρόπουλος. Παρών ο κ. Κασιμάτης, «πικρός και ξινισμένος» (δεν του’ δωσαν τον ίδιο ρόλο, μετά 30 έτη) παρούσα και η παμπόνηρη φάτσα του κ. Μαριά σε ρόλο αριστερού «ψάλτη» και «αγωνιστή», μπας και τον δούμε αύριο βουλευτή.

10 σχόλια

  1. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

    Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ www.rae.gr
    ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Φ.Ε.Κ.,ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ ΝΟΜΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟ Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. 1) ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ
    2) ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΗ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΔΗΓΙΑ 2003/54/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    της 26ης Ιουνίου 2003
    σχετικάμε τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγοράηλ εκτρικής ενέργειας και την κατάργηση
    της οδηγίας 96/92/ΕΚ
    .......................
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ II
    ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ
    Άρθρο 3
    Υποχρεώσεις παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και προ-
    στασία των πελατών
    ...............

    5. Τα κράτη μέλη λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα για την προστασία των τελικών πελατών και, ειδικότερα, μεριμνούν ώστε να
    υπάρχουν επαρκείς διασφαλίσεις για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που τους βοηθούν να αποφύγουν την αποσύνδεση..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΟΧΙ, όχι, δεν θα τον αδικήσουμε τον κ. Αυτιά. Τσίριξε κατά των απεργών της ΔΕΗ, υπέρ των παγωτών μη λιώσουν και σωστά έπραξε."
    Θανασάκη ο πόλεμος γίνεται για τα παγωτά?
    Οι άνεργοι πεινάνε, εκδίκηση ζητάνε.
    Κάθε απεργός μαζί μας.

    Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΑΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Ο 1:48:00 μ.μ.
    ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΣΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ WWW.EETT.GR ,ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟΥ WWW.RAE.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ TOY ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΗΣ WWW.RAE.GR .
    10.000€/ΜΗΝΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φόλκερ Κάουντερ άσκησε σκληρή κριτική στο «αδελφό» κόμμα της ΝΔ για την άρνηση να στηρίξει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

    «Δεν έχω καμία κατανόηση για το ότι η ελληνική αντιπολίτευση, που ανήκει στη δική μας ευρωπαϊκή οικογένεια, δεν συνεργάζεται» είπε ο κ. Κάουντερ στο Spiegel-Online και πρόσθεσε πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να δει ότι η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών είναι μια εθνική υπόθεση.

    Ταυτόχρονα, άσκησε κριτική για το αντιγερμανικό κλίμα στην Ελλάδα. «Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει. Είναι όμως ιδιόρρυθμο αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν να υβρίζονται» είπε ο κ. Κάουντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΡΑΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΕΣΕ ΣΕ BLACK OUT. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ...

    Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΑΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ.

    ΚΑΤΩ Η ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10% Η ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !!!!!!!!!!!
    AKOYEI O ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ;

    ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Joseph Stiglitz ΤΕΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ( ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ).

    "ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ 10% ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ
    ( ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ) ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .
    ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ "
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ" ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ" ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ;

    http://iamthewitness.com/books/Andrew.Carrington.Hitchcock/
    The.History.of.the.Money.Changers.htm

    Professor Joseph Stiglitz, former Chief Economist of the World Bank, and former Chairman of President Clinton's Council of Economic Advisers, goes public over the World Bank's, "Four Step Strategy," which is designed to enslave nations to the bankers. I summarize this below,

    Step One: Privatization.
    This is actually where national leaders are offered 10% commissions to their secret Swiss bank accounts in exchange for them trimming a few billion dollars off the sale price of national assets. Bribery and corruption, pure and simple.

    ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!!
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 8-10 χρόνια γράφω γιά τά συνδικαλιστικά
    κομματόσκυλα,αλλά είναι η 1η φορά πού είμαι
    τόσο κοντά στίς απόψεις πολλού κόσμου.
    Επιτέλους...
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση