GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τους χρήσιμους ηλίθιους " (Λένιν)...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Στα δύο τελευταία άρθρα του Δευκαλίωνα με τίτλους Μνημόνιο Αλλάξαμε, Πρ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Στα δύο τελευταία άρθρα του Δευκαλίωνα με τίτλους Μνημόνιο Αλλάξαμε, Πρωθυπουργό γιατί δεν Αλλάξαμε; και Το αυτοκίνητο δεν έχει οδηγό, διαπραγματευθήκαμε τις βασικές πολιτικές που αντιστοίχως συνέθεταν και συνθέτουν την πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης. Αναφέραμε δε επιγραμματικά και τους λόγους που οδήγησαν τις προηγούμενες πολιτικές σε αποτυχία καθώς και τις αιτίες που κατά την γνώμη μας θα οδηγήσουν σε αποτυχία και τις μελλοντικές πολιτικές.
Καταλήγαμε δε στο χθεσινό μας άρθρο με το συμπέρασμα:
«Εάν παρομοιάσουμε το ελληνικό χρέος σαν ένα αυτοκίνητο τότε παρατηρούμε το αυτοκίνητο να κάνει μία τρελή διαδρομή στα όρια ενός γκρεμού. Αν ψάξουμε για οδηγό. Θα παγώσει το αίμα μας από τον φόβο. Το αυτοκίνητο δεν έχει οδηγό
Θέλαμε με αυτό τον τρόπο να παρομοιάσουμε με τον πιο γλαφυρό κατά την γνώμη μας τρόπο το κίνδυνο χρεοκοπίας που απειλεί την χώρα μας και τις οικογένειες μας, λόγω...
κυρίως της φίλο-μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των Ελλήνων, ο Γιώργος Παπανδρέου και η στενή ηγετική του ομάδα.
Δυστυχώς για μία ακόμα φορά τα γεγονότα μας επιβεβαιώνουν. Και μας επιβεβαιώνουν μέσω των πιο αξιόπιστων διεθνών παραγόντων όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος του Pimco, ο διάσημος El-Erian οποίος δήλωσε:
«Για τα επόμενα τρία χρόνια, πρόκειται να δούμε διαφορετικές οικονομίες να προσπαθούν να επιλύσουν διαφορετικά προβλήματα. Για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, αυτό θα γίνει μέσω στάσης χρέους»
Δηλώσεις και απόψεις του El-Erian φιλοξενούσαμε πολλές φορές κατά το παρελθόν, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωναν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το τέλος του 2011 ή τις αρχές του 2012. Ήταν δηλώσεις που διέψευδαν εκείνη την εποχή αυτές τις αισιόδοξες προσδοκίες. Και φυσικά επαληθεύτηκαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Άρα πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη δημόσια άποψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pimco, προκειμένου αν μη τι άλλο να γνωρίζουμε τι πιστεύει το μεγαλύτερο fund στον πλανήτη για την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση.
Ταυτόχρονα όμως σήμερα επιβεβαιώθηκαν και οι προβλέψεις μας για την κακή πορεία των οικονομιών των δανειστών μας. Απόψεις που υπήρχαν επιγραμματικά και σαν συμπεράσματα και στα δύο προηγούμενα άρθρα. Η στατιστική υπηρεσία της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο Χρέος της χώρας αναμένεται το 2012 να φθάσει και να ξεπεράσει το 86,9 % του ΑΕΠ, ενώ οι προβλέψεις για τα έσοδα και την ανάπτυξη, πάντα σύμφωνα με την Γαλλική Στατιστική Υπηρεσία, είναι πολύ αισιόδοξες.
Δηλαδή και σε πολύ απλά Ελληνικά. Η Γαλλία 1-2 χρόνια θα αρχίσει να πλήττεται από την διεθνή κρίση χρέους. Άρα ποιος θα συνδράμει την φτωχή Ελλάδα αφού και η κραταιά Γαλλία θα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα; Να γιατί ο El-Erian και όσοι υποστηρίζουν παρόμοιες απόψεις ξέρουν τι λένε.
Φυσικά στην χώρα μας δεν υπάρχει άλλη άποψη εκτός από την φίλο-μνημονιακή.
Όποιος υποστηρίζει κάτι διαφορετικό είναι είτε προδότης, είτε τρελός. Πάντα θα πρέπει να απαντάει στην εξής ερώτηση-παρατήρηση: «Μα αν κάνουμε αυτά που λες και προτείνεις, θα πάμε κόντρα στην τρόικα και δεν θα πάρουμε την δόση».
Είναι προφανής η απάντηση: «Αν κάνουμε σήμερα ότι μας ζητάει η τρόικα και τους δώσουμε τη λίγη περιουσία που μας έχει ακόμα απομείνει, τότε αύριο που δεν θα έχουμε περιουσία δεν θα μας δώσουν ούτε ένα ευρώ».
Σε ποιους όμως να εξηγήσεις αυτή την πάρα πολύ απλή αλήθεια; Ο Λένιν έχει μιλήσει για «τους χρήσιμους ηλίθιους»!

4 σχόλια

  1. Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΕΙ.ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΚΑΙ ΑΠΑΥΞΑΝΩ.ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ .ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣΡΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΕΛΟ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΣΜΕΝΟΥΣ.ΤΟΣΑ ΤΡΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΑΒΑΤΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ.ΑΜΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΟ 1992 ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΜΟΚ.ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΝ,ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.Η ΧΑΜΑΛΟΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσες φορές μας είπαν ψέμματα από τότε που βγήκε το ΠΑΣΟΚ ;

    Πόσες φορές μας είπαν ψέμματα από τότε που βγήκε το ΠΑΣΟΚ ;

    Πόσες φορές μας είπαν ψέμματα από τότε που βγήκε το ΠΑΣΟΚ ;

    Πόσες φορές μας είπαν ψέμματα από τότε που βγήκε το ΠΑΣΟΚ ;


    ΑΣΤΟ....
    ΠΑΡΑΤΑΤΟ

    ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ
    ΑΝ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΘΕΙ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πόσο κακή μπορεί να είναι μια χρεωκοπία εφόσον μας κρατήσει εκτός της επερχόμενης σύρραξης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΑΤΕΡΑΣ.......χιχιχι χοχοχο...
    ΜΕ "Τους χρήσιμους ηλίθιους " ...

    Τώρα με συγχωρείτε κιόλας,αλλά ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ σας φαίνεται για γνώστης του ποδοσφαίρου ?
    Ο άνθρωπος μάλλον για φίλαθλος του ΠΟΛΟ φέρνει.( ΟΟΟΟχι το γνωστό ΠΟΛΟ.
    Το άλλο με τα άλογα και τα μπαστούνια.)

    Βέβαια ΕΣΕΙΣ οι πονηρευμένοι απ'αυτο το ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ μην μασάτε και καλά, ότι τώρα ξαφνικά τα βγάζουν όλα στη φόρα.
    ΑΠΛΑ κάπου η τσιχλόφουσκα της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχει κουράσει και το ποδόσφαιρο είναι πιο ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ.
    Θυμηθείτε κάτι. ΟΙ ΜΠΕΟΙ ,ΟΙ ΨΩΜΙΑΔΗΔΕΣ και οι άλλοι ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ τον Γερουλάνο τον έχουν για ΠΡΩΙΝΟ.
    ΜΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΣΤΕ με ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

    - ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ
    ΝΕΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ.... ΜΠΕΝΝΥ ΧΙΛ του ΠΑΣΟΚ --------

    Όντως θέλουν πάλι να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και εμφανίσανε ξαφνικά αυτό το θέμα...Μα καλά ΤΩΡΑ ξυπνήσανε για την νοθεία στο ποδόσφαιρο ????
    ΤΩΡΑ που ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο ???

    Κάποια πράγματα είναι σαν τα κατεψυγμένα. Τα έχεις παγωμένα και όταν θέλεις να εμφανίσεις κάτι στα γρήγορα με ένα ζέσταμα είναι έτοιμο.
    Θα λυσάξουν πάλι τα κανάλια και δυστυχώς πολλοί θα νοιαστούν για την νοθεία στο ποδόσφαιρο και όχι για την προδοσία στην ζωή μας..

    Προσδεθήτε στις οθόνες σας.
    Όταν τελειώσουν - περάσουν τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΣΟΚ
    μπορειτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ να........ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση