GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρση ενδιαφέροντος...

Γράφει η Λώρη Κέζα Δεν χρειάζεται να ανησυχούν τα κριτικά πνεύματα ή όσοι εναποθέτουν τα εσώψυχά τους στο κλαβιέ του υπολογιστή. Η ανωνυμ...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Δεν χρειάζεται να ανησυχούν τα κριτικά πνεύματα ή όσοι εναποθέτουν τα εσώψυχά τους στο κλαβιέ του υπολογιστή. Η ανωνυμία των ιστολογίων αίρεται σε περίπτωση απατεωνιάς, απειλής ή συκοφαντίας. Υπάρχει άνθρωπος να διαμαρτυρηθεί επ΄αυτού και να προβάλλει ζήτημα ελεύθερης διακίνησης ιδεών; Το βέβαιον είναι ότι υπάρχει ένα πλέγμα συγκάλυψης στις εταιρείες που παρέχουν χώρο για να φιλοξενηθούν τα χιλιάδες εγχώρια blogs_ μεταξύ των οποίων και μερικά κακόβουλα. Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησε για τρίτη φορά γνωμοδότηση για την άρση της ανωνυμίας, σε περιπτώσεις που τελούνται εγκλήματα. Η νέα γνωμοδότηση της Ανώτατης Εισαγγελίας επαναλαμβάνει τη θέση: οι δικαστικές αρχές μπορούν να ζητούν από τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών τα στοιχεία εντοπισμού των ατόμων που γράφουν για τρίτους ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Για να αποκαλυφθούν τα ονόματα των συκοφαντών δεν...
χρειάζεται διαδικασία τήρησης απορρήτου (κι ας χοροπηδάνε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών).
Στην μπλογκόσφαιρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και οι ρόλοι γνωστοί. Πλην των διακινητών παιδικής πορνογραφίας, από την άρση απορρήτου θα πρέπει να ανησυχούν ελάχιστοι_ ζήτημα αν ο αριθμός είναι διψήφιος. Τα μπλογκς, εκείνα που παρουσιάζονται ως ενημερωτικά, ίσως υποπίπτουν σε σφάλματα αλλά δεν εγκληματούν. Άντε να έχουν μερικές εμμονές, να γοητεύονται από θεωρίες συνωμοσίας, να νουθετούν τον κόσμο όλο. Κάποιοι μπλόγκερς νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο και ότι κατέχουν τη μόνη αλήθεια. Κρίνονται από τους επισκέπτες τους. Την ανάγκη για άρση του απορρήτου δεν την δημιουργούν όλοι αυτοί που αξιοποιούν το διαδίκτυο ως ελεύθερο πεδίο διακίνησης απόψεων, ως χώρο έκφρασης βιωμάτων ή αισθημάτων. Την ανάγκη την δημιουργούν ελάχιστοι ψυχοπαθείς που αντί να απευθυνθούν σε ειδικό για να λύσουν τα προβλήματα προσωπικότητας, το εκφράζουν με συστηματικές επιθέσεις σε όσους φθονούν. Η συχνότητα με την οποία βαράνε τον στόχο προδίδει την εμμονή τους. Πιάνονται από κάτι ασήμαντο ή διαστρεβλώνουν ένα γεγονός ή παρουσιάζουν ως δεδομένη μια υπόθεση. Με αυτήν την πρώτη ύλη αρχίζουν τη διαπόμπευση.
Ας μην κοροϊδευόμαστε, τα περισσότερα κρούσματα συκοφαντίας και εξύβρισης καταγράφονται από αποτυχημένους δημοσιογράφους, από εκείνους που δεν μπόρεσαν να σταθούν στα αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης. Οι συκοφάντες μεταφέρουν στο ψηφιακό σύμπαν την επαγγελματική κουλτούρα που απέκτησαν σε ανυπόληπτες εφημερίδες και κανάλια τρίτης διαλογής. Από ασήμαντοι νιώθουν να γίνονται σημαντικοί, να αποκτούν μερίδιο εξουσίας. Το περιορισμένο ταλέντο δεν τους επιτρέπει κάτι θεαματικό στην ενημέρωση οπότε καταφεύγουν στη λοιδορία. Γράφουν ανακρίβειες για πολιτικά πρόσωπα και λαμβάνουν διαψεύσεις. Επιτίθενται στους συναδέλφους που φθονούν ως επιτυχημένους και όταν μηνύονται κάνουν τα πάντα για να διαδοθεί η είδηση. Θέλουν να είναι στο επίκεντρο και αφού δεν τα καταφέρνουν με την ποιότητα της δουλειάς τους επιζητούν άλλους τρόπους. Από τις επιθέσεις τους προκύπτουν κι άλλα συμπεράσματα: ο μισογυνισμός για παράδειγμα είναι ένδειξη σωματικής δυσλειτουργίας, την οποία δεν πρόκειται να ξεπεράσουν σκυμμένοι πάνω στο κομπιούτερ.
Η άρση του απορρήτου μας βρίσκει σύμφωνους είναι όμως αναγκαία και η «άρση ενδιαφέροντος» από τους χρήστες του διαδικτύου. Οι συκοφάντες υπάρχουν στο σύμπαν όσων τους επισκέπτονται.

6 σχόλια

  1. 1.ΟΟΟΕΥΡΩ (ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ) ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ . ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ , ΚΟΙΝΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ .
    Ο κάθε μετανάστης η λαθρομετανάστης κοστίζει για τον Έλληνα φορολογούμενο 1.000 € τον μήνα .Αναλυτικά: νοσοκομειακά έξοδα, ιατρούς , φάρμακα, τροφή, στέγη, έξοδα λιμενικού, αστυνομίας, έξοδα δικαστικά - δικαστές, δικηγόρους , μεταφραστές , φυλακές, ασφαλιστικά δικαιώματα, συντάξεις, επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ , Δ.Ε.Η . , Ε.Υ.Δ.Α.Π., ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ (όλοι τους με ένα κινητό στο χέρι είναι, και σε καρτοτηλέφωνα σταθερά του Ο.Τ.Ε είναι και μιλάνε , ποιος πληρώνει ; ) ,
    Μ .Κ .Ο .κ. λ .π .
    Κάντε τον λογαριασμό μόνοι σας και θα καταλάβετε ότι τα ελλείμματα προέρχονται από αυτούς και χρεωνόμαστε με δάνεια από το εξωτερικό για να ταΐζουμε αυτούς.
    Και εμείς έχουμε και θα έχουμε και άλλες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών για να τα δίνουμε σε αυτούς ( τους μετανάστες ) που βάσει σχεδίου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σορι ρε φιλε, αλλα ποιος ειναι ο ορισμος του "Αξιοπιστου Μέσου Ενημέρωσης" που τσαμπουνας? Οι "επαγγελματικες" πολιτικες φυλλαδες? Ο,τιδηποτε καλυπτεται απο την ΕΣΗΕΑ, το Σομπολισταν και το λαμπρακισταν? Για καντε μας λιγο πιο λιανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρτε τις καραμπινες σας
    και μπητε μεσα στη Βουλη
    να καθαρισετε και τους 300
    να γινει αλλαγη σωστη

    δεν λεω οτι και οι 300 ειναι καθαρματα
    αλλα το 90 % ΕΙΝΑΙ
    αρα, μαζι με τα ξερα
    ας καουν και τα 10% χλωρα
    για την ελλαδα μας ρε γαμωτο


    ολα τα αλλα ειναι κλανιες

    ιδου που πηγαν τα λεφτα:

    http://www.youtube.com/watch?v=lFlXv-WJ0t0&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ .
    ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΡΡΑΛΕΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ : ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ ,λίγα μέτρα από το ΣΚΑΙ είναι το ξενοδοχείο ΚΗΦΙΣΟΣ δίπλα στο ποτάμι θα γίνει ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ , ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ μόνιμα , 500 καθάρματα .Το ξενοδοχείο τους παρέχει πλήρες φαγητό πρωί , μεσημέρι ,και βράδυ όλα δωρεάν η δε καθαρίστρια και το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι …έλληνες .
    Αυτοί δε τωρα παρακολουθούν το τι γίνεται στην περιοχή τους , έξω από την εκκλησία σε πλατείες έξω από καφενεία στα σουπερ μαρκετ , και θα αρχισουν τις ληστείες τοις δολοφονίες , τους βιασμούς , και λόγο ζωώδης κατάστασης που είναι όλοι αυτοί το έχουν στο D.N.A. , και είναι χαμένος κόπος να προσπαθούμε να τους κάνουμε από ζώα σε ανθρώπους πολιτισμένους .
    Δυστυχώς γίναμε ο ΝΕΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ .
    ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ , στο ξενοδοχείο ΦΟΙΒΟΣ κοντά στο ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου έγινε ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ μόνιμα , άλλα 500 καθάρματα ,αποβράσματα που θα αρχίσουν και αυτά τις ληστείες δολοφονίες βιασμούς . Είναι και άλλα τρία ξενοδοχεία στο Μοσχάτο .
    Οι δε παροχές , είναι οι ίδιες με το Κηφισός .
    ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
    Άμα τους βρούμε και μέσα , βράδυ ας πούμε η στην ώρα του πρωινού τους τόσο το καλύτερο .
    Επίσης να βρουν τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και να τους πλακώσουν στο ξύλο το λιγότερο που μπορούν να κάνουν σε προδότες .
    Αντίσταση και αντίδραση τώρα να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι
    Διαφορετικά όλη η Αττική θα γίνει Άγιος Παντελεήμονας .
    Επιτάχτηκαν όλα τα ξενοδοχεία της Αττικής με της συμφωνία ιδιοκτητών και των φορέων του κράτους , και των δήμων.
    Τώρα κατά έγκυρες πληροφορίες
    Στα Ολυμπιακά ακίνητα που είναι στην παραλιακή δηλαδή στις περιοχές Νέου Φαλήρου Μοσχάτου Καλλιθέας Παλαιού Φαλήρου Άγιου Κοσμά και Γλυφάδας θα εγκαταστήσουν μετανάστες μέσα Σε κοντέινερς δηλαδή γίνουν παραγκούπολεις όπως βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ στις λατινοαμερικάνικες χώρες και θα έχουμε επίσης πολύ μεγάλη εγκληματικότητα, δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε .
    Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος τα περιθώρια τέλειωσαν. Μην τους λυπάστε αυτοί την δουλεία τους κάνουν .
    ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ....ΚΑΙ
    ΠΑΣΟΚ....ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΑΜΕ ΟΛΑ
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

    Τα οικογενειακά «ρουσφέτια» Γερουλάνου κοστίζουν 3,6 εκατ. ευρώ!
    Κι ενώ έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και μας ζητούν όλο και περισσότερες θυσίες.Ο ΟΠΑΠ, που εποπτεύει ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, δίνει χορηγία 3,6 εκατομμύρια ευρώ στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο πρόεδρος είναι η μητέρα του, για μια βυζαντινή έκθεση που θα γίνει στην Αμερική το 2013!Γεγονός, το οποίο προσπάθησαν να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό, λόγω, προφανέστατα, των έντονων αντιδράσεων που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας κίνησης…Θα παρακαλούσαμε τον κ.Γερουλάνο να μας λύσει τις εξής απορίες:

    1. Γιατί να μην αναλάβει το βυζαντινό μουσείο, όπως θα ήτανε και το φυσιολογικό, μια τέτοια έκθεση και την ανέλαβε το «άσχετο» Μουσείο Μπενάκη;
    2. Πρόσφατα οργανώθηκαν δύο εκθέσεις για το Μέγα Αλέξανδρο στην Οξφόρδη και στο Λούβρο και δεν πληρώσαμε μία, καθώς τέτοιες εκθέσεις είναι περιζήτητες στο εξωτερικό και ποτέ μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε τίποτα η ελληνική πολιτεία, αφού τα κάλυπταν όλα τα μουσεία υποδοχής. Τώρα γιατί πρέπει να πληρώσουμε κιόλας;
    3. Πώς θα πληρώσουμε; Αφού λεφτά δεν υπάρχουν και όπως ισχυρίζονται, αν δεν κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, η χρεοκοπία είναι μονόδρομος…
    4. γιατί κρατείται μυστικό τόσο καιρό και δεν διαφημίζεται κιόλας, αφού πρόκειται για μια τόσο φοβερή ιδέα, στην οποία, σε τόσο χαλεπούς καιρούς, έπρεπε να «ρίξουμε» τόσα χρήματα; Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που τα δύο βυζαντινά μουσεία στη χώρα μας υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης χρημάτων!
    Τα πράγματα είναι απλά… Στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσης έχει διοριστεί από τον κ.Γερουλάνο, η μητέρα του, ως πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η αδελφή του, Ειρήνη Γερουλάνου, είναι διευθύντρια και… μέλος της διοικητικής επιτροπής, ο πατέρας του υπουργού, Μαρίνος Γερουλάνος!
    Εκπληκτικές συμπτώσεις; Πρωτοφανείς γαλαντομίες; ‘Η μια «ξεδιάντροπη» πολιτιστική πολιτική του «εκλεκτού» του πρωθυπουργού, η οποία δρα εις βάρος του ελληνικού λαού, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι πρόκειται για… οικογενειακή υπόθεση;

    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
    ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
    ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ..ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ..ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ πλην Πασόκων φυσικά..

    ΦΙΛΙΚΑ.
    ΚΑΡΧΙΔΑΚΗΣ Ο ΜΟΙΡΑΖΩΝ ΣΤΑ...ΖΩΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ
    ΜΕ ΤΗΝ ΣΒΑΣΤΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΗΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΓΟ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση