GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου   http://www.andrianopoulos.gr/ Είναι εκπληκτικό πράγματι να «θίγεται η αξιοπρέπεια του λαού», σύμφωνα με τ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
 http://www.andrianopoulos.gr/

Είναι εκπληκτικό πράγματι να «θίγεται η αξιοπρέπεια του λαού», σύμφωνα με τα λόγια του ανεξάρτητου τώρα πια βουλευτή Γιώργου Λιάνη, από τα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές παροχών που επιβάλει η κυβέρνηση για να αποτρέψει την χρεοκοπία. Και να παραμένει ανέγγιχτη από την διαβίωση, για είκοσι τουλάχιστον χρόνια, με δανεικά.
Το γεγονός πως η χώρα σύρθηκε στα όρια της οικονομικής καταβαράθρωσης διότι οι κυβερνήσεις στις οποίες, «με υπερηφάνεια» φαντάζομαι, υπηρέτησε ο κος Λιάνης φρόντιζαν να φορτώνουν, από λεφτά που δεν υπήρχαν, παροχές τους έλληνες και να διορίζουν στρατιές κομματικών στελεχών τους στο δημόσιο, προφανώς δεν ενόχλησε τους έμπνεους κοινωνικής ευαισθησίας πολιτικούς του συνοδοιπόρους. Οι καπιταλιστές και οι Τραπεζίτες δεν είναι πάντα κακοί. Κυρίως όταν...
μοιράζουν δανεικά. Αδίστακτοι και τοκογλύφοι γίνονται μοναχά όταν ζητάνε τα λεφτά τους πίσω.
Οσοι από εμάς φώναζαν πως τρέχουμε προς την χρεοκοπία και σαν μέλη κυβερνήσεων «σφραγίζαμε» τα κρατικά ταμεία (δεν είναι τυχαίο πως η χώρα είχε για μοναδική φορά από το 1981, και για δύο συνεχόμενα χρόνια, πρωτογενές πλεόνασμα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) μας καθύβριζαν όλοι σαν ασύδοτους νεοφιλελεύθερους. Προφανώς, κοινωνικά ευαίσθητοι ήσαν μοναχά εκείνοι που διόγκωναν τα χρέη και μας έφερναν όλο και κοντύτερα στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο. Η μεγαλύτερη μάλιστα ειρωνία είναι πως εκείνοι που μας καθύβριζαν τότε, επειδή αρνιόμασταν να μοιράσουμε κρατικά λεφτά, φωνάζουν και τώρα διότι δεν ...μπορέσαμε να σώσουμε την χώρα!! Λησμονούν προφανώς τα εκλογικά αποτελέσματα που καταδίκασαν εμάς (την χειρότερη, όπως μας αποκαλούσαν, κυβέρνηση) υπέρ πολιτικών του είδους «Τσοβόλα δώστα όλα»!!

20 σχόλια

  1. ΦΤΙΑΧΤΕ ΚΑΤΑΛΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΡΗΞΤΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΤΙΑΧΤΕ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ ΚΑΙ ΡΗΞΤΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΕ ΠΕΝΤΕ ΑΓΚΟΥΡΕΣ, ΗΛΙΘΙΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ , ΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ , ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν το παιδί δεν το μάθεις από μικρό, γίνεται κακομαθημένο και μετά δύσκολα το μαζεύεις. Θέλει να φάει ότι θέλει αυτό, να του πάρεις τα παιχνίδια που θέλει αυτό και να το πηγαίνεις βόλτες όπου και όποτε θέλει εκείνο. Ο γονιός που θα πειθαρχήσει το παιδί αλλά θα τα μάθει να σκέφτεται σωστά γίνεται προσωρινά δυσάρεστος, αλλά η πορεία του παιδιού θα τον κρίνει. Αυτό βλέπουμε και με την πολιτική ηγεσία, που για να γίνει αρεστή, και κυρίως μόνιμη στην εξουσία, έδινε πέραν των δυνατοτήτων της χώρας να καταστεί ανταγωνσιτική. Ιδού τα αποτελέσματα. Και προς απάντηση του Πάγκαλου στο "μαζί τα φάγαμε," στο παράδειγμα του παιδιού, ο γονιός είναι εκείνος που θα οδηγήσει το παιδί στη μαλθακότητα, ή στην τεμπελιά, ή στο να είναι κακαομαθημένο και να ζητάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχει δίκιο ο Ανδριανόπουλος. Ας κοιτάξουμε επι τέλους και τα μούτρα μας στον καθρέφτη. Εμείς δεν τους ψηφίζαμε και τους ζητάγαμε ρουσφέτια; Εμείς δεν τους μαυρίζαμε όταν δεν μπορούσαν να μας διορίζουν όλους στο δημόσιο; Από που ο Ανδρέας Παπανδρέου μοίρασε μισθούς και συντάξεις; Από δανεικά δεν ήταν; Αυτά πληρώνουμε τώρα. Ολες οι δόσεις των δανεικών που παίρνουμε τον τελευταίο χρόνο πηγαίνουν για αποπληρωμές δανείων που είχε πάρει τότε ο Ανδρέας. Ποιοί τα πήραν τότε; Μήπως αυτοί που φωνάζουν στις πλατείες; Αν βγεί ο Γιώργος και πεί πως αρχίζει και πάλι διορισμούς στο δημόσιο, θα δείτε για πότε θα κοπούν μαχαίρι οι μαζώξεις των "αγανακτισμένων" στις πλατείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα πολλα δανεια εγιναν μετα το 94,και κυριως μετα το 2000.
    χωρις το ευρω,ΚΑΝΕΙΣ δεν θα δανειζε τοσα πολλα στην ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙ, ΠΟΥ ΣΤΡΙΜΩΧΝΌΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΡΕΜΑΛΙΑ, ΜΑΝΟ, ΔΑΜΑΝΑΚΗ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ...
    ΤΟΤΕ ΔΕ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΤΟ "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" ?!?!?
    ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΡΕ ΞΕΤΣΙΠΩΤΕ ???
    ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ????
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ????

    ΗΣΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ???
    ΕΣΥ ΔΕ ΠΗΡΕΣ ΔΑΝΕΙΚΑ ????
    ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕ ????

    ΜΟΥΓΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ !!!!

    ΞΕΤΣΙΠΩΤΕ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απλώς να σας θυμίσω, η δική σας κυβέρνηση δεν ηταν αυτή που για λόγους ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ;;;!!!κατήργησε την καρτα προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων(και έγινε πιό μπάχαλο το δημόσιο);
    Και μη μου πείτε οτι αυτό δεν ηταν ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ!!
    ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιρί - φιρί το πάει ο κωλομάγουλος, ρε πούστη μου. Τα θέλει ο κώλος του τελικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΞΟΑΝΑ!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΣΚ... ΣΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΚΟΝΟΜΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ. ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΟΛΟΙ. ΓΛΥΦΤΕΣ, ΑΓΥΡΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραίος ο πολύξερος ανεκδοτάς του Θεοδωράκη για το χρέος. Νομίζοντας ότι μπορεί να τραυματίσει την τετράγωνη λογική Ανδριανόπουλου ρωτά πονηρά πόσο είναι, σε ποιους το χρωστάμε και πού πήγαν τα λεφτά. Κάπως έτσι ρωτούσε και ο ΠΑπανδρέου το 2008 αλλά τον κορόιεδυαν τα ρεμάλια οι νεοέλληνες οι μάγκες που ζυγόν δεν υπομένουν.

    Ας απαντήσουμε λοιπόν όσοι έχουμε δύο δράμαι γνώσεις και λογική:

    1. Πόσο είναι το χρέος; Απάντηση: όσο δανειστήκαμε και δεν έχουμε ξεχρεώσει. Και έχει κάποιος στοιχεία για το αντίθετο; Και όσο προβλέπεται από τις συνήθεις διεθνείς συναλλαγές στις οποίες καταφύγαμε. Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.

    2. Σε ποιους το χρωστάμε; Απάντηση: στους διεθνείς τοκογλύφους, σε αυτούς δηλαδή που μας δάνειζαν όποτε (δηλαδή ΠΑΝΤΑ) είχαμε ανάγκη και τους το ζητούσαμε. Σε αυτούς που έχουν τη δύναμη διεθνώς να επιβάλλουν την αποπληρωμή του χρέους ακόμα και από περήφανους ιστορικούς λαούς σαν τον περιούσιο ελληνικό

    3. Για ποιο λόγο το πήραμε; Απάντηση: Για να περνάμε καλά χωρίς να δουλεύουμε και να ζούμε σαν πασάδες προσποιούμενοι ότι είμαστε μαχαραγιάδες επειδή έτσι μας έμαθαν και επειδή είμαστε πονηροί εκτός από περήφανοι. Απλά πράγματα. ΣΤο διεθνή καταμερισμό εργασίας και ρόλων αυτό που προσφέραμε δεν επαρκούσε για να συντηρήσει το όνειρό μας να είμαστε η χώρα των 10000000 βασιλιάδων. Δανειστήκαμε για να καλύψουμε τη διαφορά.

    Μπράβο σε Μάνο και Ανδριανόπουλο που ήταν πιο σφικτοί αν και όχι τέλειοι αλλά τέλειος ουδείς.
    Μπράβο στον Παπανδρέου που έδωσε σήμα ξεπεράσματος των πασοκικών αγκυλώσεων το 2004 που τους έβαλε στο κοινοβούλιο.
    Ουστ στα πολύξερα κοπρόσκυλα που κάνουν την τρίχα τριχιά, που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο και βάζουν στο μικροσκόπιο της κριτικής για το μπάχαλο κάθε πτυχή που δεν τους συμφέρει και καπάκι τη διαστρεβλώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελληνες της παρακμης η χωρα βυθιζεται στην χρεωκοπια και αυτοι κοιταζουν πως να παρουν να παρουν να παρουν.Δεν υπαρχει φιλοτιμο που εχει ξεφτιλιστει η Ελλαδα μας.Που ειναι η υπερηφανεια των Ελληνων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.

    ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!!
    ΒΑΛΑΤΕ ΤΙΣ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΣΑΣ !!!

    ΠΟΙΟ ΜΠΛΟΚ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ MARFIN ΟΤΑΝ ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ 3 ΑΤΟΜΑ ???
    ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ !!!!!

    Η ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!!
    Ο ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΆΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ !!!
    (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΝΤΟΝΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΑΝΌΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ)

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΕΣ !!!!
    ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ.

    ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ .....

    ΜΑ ΤΟΟΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε μαλάκα Ανδριανόπουλε, ΕΣΥ έγλειψες πασοκικούς κώλους το 2004.... τολμάς και μιλάς?
    Άντε γαμήσου νεοφιλελευθεροσοσιαλΗστή !
    ΟΥΣΤ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν κάποιοι στο παρελθόν κατηγορούνταν εύκολα και στέλνονταν στο πυρ το εξώτερον από την πλειοψηφία των βολεμένων Ελληναράδων τύπου «Πέρα-Βρέχει» και «Δε Βαριέσαι, μωρέ», ως νεο-φιλελεύθεροι (βλέπε Μάνος, Ανδριανόπουλος, Αλέκος Παπαδόπουλος, διαπρεπείς οικονομολόγοι, τραπεζίτες κ.ά.), ενώ οι ίδιοι, ζητούσαν απλώς την οικοδόμηση μιας κανονικής και βιώσιμης οικονομίας της αγοράς δυτικού τύπου, που να παράγει κι όχι μόνο να καταναλώνει τα «ξένα» (βλέπε πλάνο Μάρσαλ στον Ψυχρό πόλεμο και αργότερα ΕΟΚικά φράγκα...), ήταν οι μόνοι, που επεσήμαιναν τον κίνδυνο της κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

    Μην αυταπατάστε μερικοί, ότι αν σήμερα ήταν (οι …«τσαμπουκάδες» πολιτικοί του παρελθόντος) τύπου Ανδρέα ή «εθνάρχη» Καραμανλή (και ενώ ο κρατισμός και ο κρατικοδίαιτος «καπιταλισμός», που είχαμε, διαπερνούσε όλο το πολιτικό φάσμα- είχαμε την πιο κρατικίστικη Δεξιά, για τους γνωστούς «ελληνικούς» λόγους: να μπορεί να κάνει πολιτικό παιχνίδι με τα ρουσφέτια και τις προμήθειες…), ότι με την «πυγμή» τους θα έκαναν κάτι διαφορετικό (αυτό που προσπαθεί να πείσει κι ο Σαμαράς ότι μπορεί να κάνει σήμερα...)!

    Απλά σε εκείνες τις εποχές του διπολικού κόσμου (ψυχρού πολέμου ΕΣΣΔ-ΗΠΑ) και ενώ ήμασταν το ΙΔΙΟ ζήτουλες όπως και τώρα (πάλι δεν παράγαμε τίποτα και μόνο καταναλώναμε) , επιβιώναμε και περνάγαμε καλά για καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!

    ΚΑΙ ο Α. Παπανδρέου ΚΑΙ ο Κ. Καραμανλής (αλλά και γενικά όλο το μεταπολεμικό ελληνικό πολιτικό σύστημα), ήξεραν να παίζουν καλά το χαρτί του εκβιασμού- κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο στη Δύση (ΝΑΤΟ, ΕΟΚ, ΗΠΑ) λέγοντας τους ότι «εάν δεν μας δέχεστε με τα προβλήματα μας, τα χρέη μας και πριν απ' όλα ΕΑΝ ΔΕΝ τσοντάρετε, θα στραφούμε αλλού...υπάρχουν κι αλλού «πορτοκαλιές». Εξού και το παιχνίδι που έκαναν και ο Α. Παπανδρέου και ο Κων. Καραμανλής με αδεσμεύτους του τρίτου κόσμου, Άραβες, Σοβιετικούς κλπ.
    Και η απειλή τους ενίοτε έπιανε τόπο...

    Οι δυτικοί τί κάνανε, μέχρι το 1989??
    Κλείνανε τα μάτια και τσοντάρανε, συντηρώντας το μύθο της «Ισχυρής Ελλάδας» που καταναλώνει, αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια (ούτε οι Γερμανοί δεν το κάνανε αυτό!!) και «ώπα-ώπα στα μπουζούκια» , «δε βαριέσαι μωρέ», «οι Βόρειοι ασπροκώληδες νά'ναι καλά, να μας πληρώνουν τα κορόιδα», για να περνάμε καλά εμείς οι εξυπνάκηδες οι Ελληναράδες!!!

    Δυστυχώς σε αυτήν την Μπανανία Ελλάδα ζούμε- των αεριτζήδων, των απατεώνων, του… «δε βαριέσαι» και του… «έχει ο Θεός».

    Δεν υπήρξαμε ΠΟΤΕ Καπιταλιστική χώρα!!!
    Ήμασταν και είμαστε μια αεριτζίδικη οικονομία «Τύπου» «οικονομίας της αγοράς», με 70% δημόσιο τομέα, με κρατικοδίαιτους απατεώνες επιχειρηματίες στραμμένους εξολοκλήρου στην εσωτερική αγορά (βλέπε Κράτος), αερολόγους πολιτικάντηδες με κύριο εργαλείο το ρουσφέτι και συντηρούμενοι εξολοκλήρου από τη Δύση εδώ και 60 χρόνια (κι όχι με δικές μας δυνάμεις), μην τυχόν και τους φύγουμε κι αλλάξουμε «στρατόπεδο»!!

    Το παραμύθι όμως τελείωσε, όταν ο διπολικός κόσμος γκρεμίστηκε και πήρε τη θέση του η παγκοσμιοποίηση!
    Τότε πια εξέλειπαν οι λόγοι που μας συντηρούσαν επί 60 χρόνια!!!
    Τώρα πλέον δεν τους είμαστε τόσο σημαντικοί και πρέπει να κολυμπήσουμε μόνοι μας!!!
    Δεν παίζουμε πλέον κανένα σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο στο νέο περιβάλλον, σε αντίθεση με τον Ψυχρό Πόλεμο, που συνορεύαμε με τον «από Βορράν κίνδυνο» (και μην ακούτε τις γελοιότητες εκπομπών, τύπου Χαρδαβέλλα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε σημαντικοί…, έχουμε πετρέλαιο… κι άλλες μπούρδες!!!).

    Σήμερα κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μας, ΕΑΝ δεν ήμασταν στο Ευρώ!!!
    Θα είχαμε την τύχη της Αργεντινής και άλλων χωρών και δεν θα ακουγόταν τίποτα για μας. Θα τραβούσαμε μόνοι μας το Γολγοθά μας!

    Αυτή είναι η πραγματικότητα!

    The Party Is Over, Ladies and Gentlemen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για την χαμένη αξιοπρέπεια την δική σας.
    Που συμπαρέσυρε και την δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τι μπαχαλο θεε μου. ζουσα για καιρο στην βικτωρια του καναδα. μια ησυχη πολη χωρις μεταναστες στα φαναρια χωρις αγανακτισμενους στις πλατειες χωρις ανεκδιηγητους πρωθυπουργους που τη μια λενε δεν με νοιοαζει η καρεκλα μου και απο την αλλη γατζωνονται επανω της επειδη ο ανεργος νικολακης του λεει οτι οι παπανδρεου δεν παραιτουνται.ειχα ξεχασσει λοιπον τι παει να πει ελλαδα οπως ελεγε και η βεμπο αλλα οχι για τη σημερινη ελλαδα αλλα την ελλαδα των ηρωων του 40 . φευγω αηδιασμενος για την ησυχη βικτωρια αντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση