GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο (πρωθυπουργός του Σαρκοζί) Φιγιόν ζήτησε από τον Σαμαρά να στηρίξει τα μέτρα...

Την υποστήριξη των πολιτικών κομμάτων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που έχει διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση, ζήτησε ο Γάλλος πρωθυπου...

Την υποστήριξη των πολιτικών κομμάτων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που έχει διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση, ζήτησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσε του γραφείου του Γάλλου πρωθυπουργού, ο κ. Φιγιόν «τόνισε την ανάγκη επίδειξης μιας υπεύθυνης στάσης από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, πράγμα που...
 συνεπάγεται ειδικότερα, την υποστήριξη των κυριότερων πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που διαπραγματεύθηκε η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ενωση»
Ο Γάλλος πρωθυπουργός υπενθύμισε, ακόμη, «την απρόσκοπτη υποστήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα, από τη Γαλλία και τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ» και «χαιρέτησε το κουράγιο του ελληνικού λαού καθώς και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την οικονομική και χρηματοπιστωτική ανάκαμψη της χώρας».
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαμαράς παρουσίασε την πρόταση της ΝΔ για την οικονομία. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, εξέφρασε τις θέσεις της ΝΔ για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα, παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Επανέλαβε την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου καθώς και ότι η ΝΔ συμφωνέι μεν απολύτως με το στόχο μείωσης του ελλείμματος και αποκλιμάκωσης του χρέους, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς επανεκκίνηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, ανέφερε στον Γάλλο πρωθυπουργό ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Συζητήθηκε ακόμη η κατάσταση σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, με τον κ. Σαμαρά να επισημαίνει ότι υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη αναβίωσης της πρωτοβουλίας “Ένωση για την Μεσόγειο”, στόχο στον οποίο η Γαλλία και η Ελλάδα μπορούν να έχουν πολύ σημαντική συμβολή και μεγάλα περιθώρια συνεργασίας.
Έθεσε, επίσης, όπως σημείωσε, «το καυτό πρόβλημα που λέγεται λαθρομετανάστευση με δύο κύρια αιτήματα: την ανάληψη κοινής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας ώστε να υπάρξει επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους και την αναθεώρηση της Συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ, ώστε να μοιραστούν επιτέλους, τα βάρη από τη λαθρομετανάστευση πιο δίκαια ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ένωσης».
Επισήμανε και το ρόλο της Τουρκίας, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, όχι μόνον αρνείται να εφαρμόσει τις συμφωνίες επαναπροώθησης λαρθομεταναστών, αλλά εξακολουθεί να τους προωθεί προς το ευρωπαϊκό έδαφος, αυτό της Ελλάδας.
Επί τάπητος τέθηκαν και τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. «Πολύ σημαντικό ότι στην Κοινή Αγροτική πολιτική και τις εξελίξεις μετά το 2013 είμαστε σύμμαχοι - με κοινές θέσεις - με τη Γαλλία», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει αύριο στις Βρυξέλλες τις συναντήσεις του με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του, όπως τόνισε, είναι να αναδείξει ότι η πολιτική της συνεχούς ύφεσης δεν βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και ότι, αντίθετα, η συνέχιση αυτής της λαθεμένης πολιτικής, βαθαίνει την κρίση, διαλύει τη μεσαία τάξη, τραυματίζει την κοινωνία μας και δημιουργεί αισθήματα απόγνωσης σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

2 σχόλια

  1. Δηλαδή τα ανέξοδα "νταηλίκια" του Σαμαρά, πού τα "έγραψε" ο Φιγιόν;
    Ο ελληνικός λαός έχει μια πολύ εύγλωττη παροιμία: "όποιος είναι έξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει"!
    Ας ενωθούμε όλοι ο Σαμαράς,η Παπαρήγα,ο Καρατζαφέρης,ο Τσίπρας,ο Κουβέλης και η Ντόρα,έστω την τελευταία στιγμή, πριν χάσουμε τα πάντα.
    Πρέπει ο κίνδυνος να μας ενώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάντηση Σαμαρά-Φιγιόν: Πίεζε ο Γάλλος

    Αντιστεκόταν ο Έλληνας ______________________

    Την υποστήριξη των πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που έχει διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση, ζήτησε ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

    Από την πλευρά του ο Α. Σαμαράς επανέλαβε τη σταθερή του θέση περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ενω εξήγησε στον Γάλλο Πρωθυπουργό ότι χρειάζεται επανεκκίνηση της οικονομίας που με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει βαλτώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση