GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης έρχεται...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Θυμούνται οι περισσότεροι από τους αναγνώστες της στήλης τις θριαμβολογίε...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Θυμούνται οι περισσότεροι από τους αναγνώστες της στήλης τις θριαμβολογίες του Γιώργου Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που είχε γίνει στις 11 Μαρτίου 2011.
Συγκεκριμένα, τότε ο Γιώργος Παπανδρέου πανηγύριζε γιατί όπως έλεγε είχε πετύχει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ και την μείωση κατά 1% του επιτοκίου αυτού του δανείου. Αυτές δε οι θετικές (σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου) για την χώρα αποφάσεις θα αποσαφηνίζονταν και θα γίνονταν επίσημες θέσεις της ΕΕ, οπότε θα καταχωρούνταν και στα επίσημα κείμενα στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα γίνονταν στις 25 Μαρτίου 2011.
Όταν όμως συνήλθε η τακτική σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου 2011, δεν προέκυψε καμία δημοσιοποίηση στα επίσημα κείμενα της ΕΕ θέσεων για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ καθώς και μείωσης του επιτοκίου. Προβλήθηκε δε τότε η κυβερνητική θέση ότι το θέμα ήταν απλά τεχνικό και θα έληγε στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που γίνονταν κάπου τον Ιούνιο 2011.
Με αυτές τις παρακαταθήκες φθάσαμε στις συνόδους κορυφής του Ιουνίου, στις οποίες η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται την...
καταβολή της 5ης δόσης έναντι της ψήφισης ενός δαμόκλειου μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο κάνει τους Έλληνες φτωχότερους τα επόμενα 5 χρόνια κατά 30 δις ευρώ, ενώ ταυτόχρονα εξαναγκάζει όλες τις κυβερνήσεις -από σήμερα έως το 2015- σε πωλήσεις περιουσίας του δημοσίου συνολικού ύψους 50 δις ευρώ. Φυσικά έχει και κερασάκι η τούρτα. Την υπόσχεση-δέσμευση κλπ για δάνειο 100 δις ευρώ (ίσως και παραπάνω) που θα μας δοθεί για να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες έως το 2015.
Αντικειμενικά ο Γιώργος Παπανδρέου σε όλη αυτή την υπόθεση που αφορά τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ για το θέμα του δανεισμού, είτε μας κορόιδευε, είτε έκανε τεράστια λάθη. Φυσικά σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα η απειλή «μην κάνετε αυτό, μην πείτε εκείνο για να πάρουμε την δόση» είναι μόνιμη και διαρκής.
Είναι πλέον βέβαιο για τους περισσότερους καλοπροαίρετους, αλλά ταυτόχρονα και ενεργούς πολίτες:
1. Από την μία πλευρά ο εκβιασμός «σιωπή και αποδοχή για να μη χρεοκοπήσουμε» και από την άλλη πλευρά τα ψέματα-ενέσεις αισιοδοξίας του Γιώργου Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας. Και όλα αυτά προκειμένου να γονατίσει ο Ελληνικός Λαός και να πάψει να αντιδρά στην επιχείρηση φαλκίδευσης της Εθνικής Ανεξαρτησίας που στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης επιχειρούν από κοινού ΕΕ και ΔΝΤ.
2. Ο Βίος της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου τελειώνει. Όχι, γιατί εμφάνισε μεταρρυθμιστική κόπωση, όπως δηλώνουν κάποιοι ανόητο,ι αλλά επειδή ο ρόλος της έγινε φανερός στα λαϊκά και μεσαία στρώματα και δεν μπορεί πλέον να πείσει και να καθοδηγήσει μέρος των στρωμάτων αυτών, που πιστεύει ακόμα ότι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι μόνο ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης.
Είναι επίσης φανερό ότι επιχειρείται από κύκλους της ηττημένης εγχώριας οικονομικό-πολιτικής ελίτ, η δόμηση ενός φίλο-μνημονιακού εκσυγχρονιστικού πολιτικού μορφώματος το οποίο θα επιδιώξει να αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, κατοχυρώνοντας την πολιτική του θέση και χώρο με την προβολή και υποστήριξη ενός υπέρ-κομματικού εθνικά και εκσυγχρονιστικού ρόλου και λόγου.
Το πρόβλημα για όλους αυτούς τους σκοτεινούς και αθέατους κύκλους είναι ότι οι ζώσες εγχώριες αντί-μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις δυναμώνουν εκλογικά, τείνοντας στην απόλυτη πλειοψηφία, ενώ κάθε ημέρα λένε ένα ακόμα πιο βροντερό ΟΧΙ στο μνημόνιο.
Ο ηγέτης της πατριωτικής δεξιάς ο Αντώνης Σαμαράς στάθηκε όρθιος την εβδομάδα που μας πέρασε και είπε το μεγάλο ΟΧΙ στις πιέσεις της ευρωπαϊκής νέο-φιλελεύθερης λογιστικής δεξιάς. Η ανοησία των εγχώριων υποστηρικτών του μνημονίου, που διακηρύττει την αποβολή της Νέας Δημοκρατίας από τους κύκλους της ευρωπαϊκής δεξιάς λόγω ακριβώς αυτής της άρνησης, δείχνει και το μέγεθος της απελπισίας τους. Εμείς τα είχαμε πει εδώ και πολύ καιρό καταθέτοντας την προσωπική μας μαρτυρία (Δευκαλίων, 17 Φεβρουαρίου, Τι να κάνουμε) ο Αντώνης Σαμαράς είναι πατριώτης.
Για την Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ τι μπορεί να πει κανείς. Ο ορισμός της συνέπειας. Κάθε ημέρα στους δρόμους. Με σθένος και παρρησία αποκαλύπτει και ανατρέπει την φίλο-μνημονιακή λογική και δείχνει στους απλούς ανθρώπους τον δρόμο της αντίστασης. Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ είναι πλέον τεράστιες και ο λόγος του ΚΚΕ κυρίαρχος σε όλα τα εργατικά συνδικάτα.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα, ένα είναι βέβαιο. Τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο που θα πρέπει να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση, η οποία θα διέπει το περιβόητο μεσοπρόθεσμο και ταυτόχρονα θα έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές οι πρώτες θλιβερές επιπτώσεις του εφαρμοστικού νόμου, τότε θα δοθεί η μεγάλη μάχη: Η Ώρα της Μεγάλης Σύγκρουσης Έρχεται!

7 σχόλια

  1. Αυτη την μαχη την αναβαλλουμε απο μηνα σε μηνα,στο τελος θα εχουμε χασει και δεν θα το εχουμε παρει ειδηση,για τους πολιτες μιλαω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡάγματι έρχεται η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης. Αλλά ΚΚΕδες και Νδκράτες, δήθεν πατριώτες, μην ποντάρετε στη νίκη σας. Χαμένοι θα είστε σίγουρα. Οι υπόλοιποι που θέλουμε την επιβίωση της χώρας που εσείς την φέρατε σε αυτά τα χάλια που προσπαθεί να συμμαζέψει ο Παπανδρέου, είμαστε οι πραγματικοί πατριώτες και όχι οι προδότες όπως μας λέτε σαν κλέφτες που φωνάζετε παραπάνω να φύγει ο νοικοκύρης. Και εμείς θα είμαστε είτε οι απόλυτοι νικητές αν καταφέρουμε να σας συντρίψουμε και να φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα είτε οι σχετικοί νικητές αφού εμείς θα επιβιώσουμε. Εσείς οι ζήτουλες του δημοσίου και του πελατειακού κράτους απλά θα μας αποχαιρετήσετε.
    One way or another.
    Γκέγκε Τζοτζολοδευκαλίωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά τα αίματα ρε Χάρη 5:11. Στο σύνταγμα και ... τις γειτονιές (τι μπανάλ έκφραση θεέ μου, τι καθυστερημένη κωλοχώρα...) αδελφές και παλικάρια γίνανε μαλιά κουβάρια. Σιγά ρε μαχητές της ανεξαρτησίας και του δίκιου. Σιγά. Κράτει ρε μπαρουτοκαπνισμένε!!!! Μη βιάζεσαι να χωθείς στη μάχη. Οι πολλές επετειακές εκδηλώσεις για τον ηρωισμό του Πολυτεχνείου και της Αλβανίας σε κάνουν να βιάζεσαι να δείξεις το μπόι σου. Δεν σου είπαν για το 1897 όμως ούτε για το 1922 μου φαίνεται. Ούτε ότι το 1821 δεν απαλευθερωθήκαμε αλλά επανσταστήσαμε. Το 1827 απελευθερωθήκαμε με την ... παρέμβαση των ιμπεριλιαστών!!! Όπως και το 1940. Ήρωες σίγουρα εμείς αλλά νικητές ήταν οι ... Αμερικάνοι!!! Ούτε καν οι Ρώσοι!!! Οι Αμερικάνοι. Οπότε επαναστάτες της φακής, κράτει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΙΓΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ "ΜΕΓΑΛΗ" ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...
    ΘΑ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνα δάνειο χρωστάς και συ ή έχεις φορτωμένη την πιστωτική μου φαίνεται!
    Μην ελπίζεις, θα πληρώσεις μέχρι τέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιούχα για Κουκουλόπουλο στην Πτολεμαΐδα…
    Καταχωρήθηκε στις 26 Ιουνίου 2011 από laikoyra.gr

    Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν στην Πτολεμαΐδα τον υφυπουργό Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος βρέθηκε χθες στην εκδήλωση για το … 4ο Αντάμωμα Συλλόγων Θρακιωτών.

    Μόλις ο υφυπουργός Εσωτερικών προσφωνήθηκε από τους διοργανωτές, ακούστηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα θεατών, οι οποίες επαναλήφθηκαν όταν ο Π.Κουκουλόπουλος ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό.
    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Αλέκος Αθανασιάδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι όμως δεν είχαν την ίδια «τύχη» με το συναδελφό τους.
    Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η πρόθεση όσων αποδοκίμασαν τον Πάρι Κουκουλόπουλο ήταν να εκφραστεί η δυσαρέσκεια προς τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και όχι συνολικά προς τους βουλευτές.
    newsbeast.gr

    Κουκουλόπουλος ο …κωλοτούμπας λένε οι Κοζανίτες
    Καταχωρήθηκε στις 25 Ιουνίου 2011 από laikoyra.gr

    Ακούνε Κουκουλόπουλο και τρέχουνε οι Κοζανίτες μετά την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων από τον συντοπίτη τους.

    Τον αποκαλούν ευθέως … κωλο-τούμπα τονίζοντας ότι ως απλός βουλευτής εναντιωνόταν στα κυβερνητικά μέτρα και τώρα σπεύδει να τα υποστηρίξει.
    Ιδιαίτερα εκνευρισμένοι μαζί του είναι οι ΠΑΣΚίτες συνδικαλιστές της ΔΕΗ που ψάχνουν να τον βρουν για να του τα πουν ένα χεράκι αλλά εκείνος έχει εξαφανιστεί σε διάφορες … υπουργικές συσκέψεις.
    Κοντός ψαλμός στις … κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αφου το μνημόνιο δενείναι διεθνής σύμβαση ακυρωνεται από την βουλή οποτεδήποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση