GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελλάδα δεν θα γίνει η Σπιναλόγκα της Ευρώπης...

Της ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ * Κυρίες και κύριοι βουλευτές , Η κρίση στη χώρ...

Της ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ*

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, Η κρίση στη χώρα μας δεν είναι απλά το ελληνικό πρόβλημα, όπως ίσως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν. Όσοι το επιχειρούν στερούν επιχειρήματα από την Ελλάδα.Η κρίση στην Ελλάδα είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, το οποίο δεν επιτάσσει μόνο αλληλεγγύη, αλλά και επίδειξη αποφασιστικότητας προκειμένου να θεσπιστεί το ευρωομόλογο και να προχωρήσει η Ευρώπη πιο δυναμικά προς την κατεύθυνση της πολιτικής ενοποίησης. Είναι σαφές ότι η λύση ξεπερνάει τις δυνατότητες ενός κράτους. Είναι υπόθεση ευρωπαϊκή, είναι υπόθεση ευρωπαϊκής πολιτικής βούλησης, είναι υπόθεση ευρωπαϊκής προοπτικής.
Η Ελλάδα δεν θα γίνει η Σπιναλόγκα της Ευρώπης. Μπορεί να γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων που απαιτούν οι λαοί της. Θα πρέπει οι εταίροι μας να...
 κατανοήσουν τα όρια αντοχής των ελλήνων.
Θα βγει από την κρίση υπό μια προϋπόθεση: Ότι η προσπάθεια για ανασυγκρότηση, θα γίνει εθνική προσπάθεια. Χωρίς τους πολίτες δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.
Αυτό το γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι πλέον έχει γίνει κατανοητό και από τους υπόλοιπους εταίρους μας. Υπάρχει μια αλλαγή στάσης τα τελευταία 24ωρα.
Αναγνωρίζεται η ελληνική προσπάθεια, καθώς όσα πετυχε η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο με τη μείωση του ελλείμματος δεν το πετυχε καμία χώρα της ευρωζώνης έως τώρα.
Αναγνωρίζεται ότι για μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Αυτή τη σταθερότητα μπορεί να την εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την οποία στηρίζουν όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες ακόμη και αυτοί που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις παίζει και η διπλωματία των πολιτών. Οι συγκεντρώσεις των πολιτών, των λεγόμενων αγανακτισμένων, στέλνουν και αυτές το δικό του μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Θέλω όμως να πω ότι άλλο να εκφράζει κανείς την αγωνία, το φόβο, την αγανάκτησή του κι άλλο να προχωρά σε ισοπέδωση, μηδενισμό απαξίωση, ιδιαίτερα των βουλευτών και του κοινοβουλίου.
Κόντρα στο κλίμα των ημερών, επιτρέψτε μου να διατηρώ το δικαίωμα να πιστεύω ότι μόνο οι πολιτικοί (και η πολιτική) μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.
Πολλοί μας λένε, και μέσα από το κόμμα μας, ότι εγκαταλείψαμε θέσεις και αρχές. Όμως σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, σε αυτή τη συγκύρια, όπου δεν δίνουμε μια μάχη, αλλά βρισκόμαστε σε πόλεμο, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι είναι προοδευτικό και τι όχι.
Η αγωνία όλων μας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι να μην παγιωθούν οι αδικίες, να μην εξελιχθεί αυτό το μεταβατικό στάδιο σε μια μόνιμη κατάσταση.
Όσο και αν φαίνεται ωμό, ο κίνδυνος της χρεωκοπίας, αποτελεί για μας τη σύγχρονη διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Γι αυτό είπαμε ναι στο μνημόνιο, γι αυτό λέμε ναι στο μεσοπρόθεσμο, γι αυτό επιμένουμε ότι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή, είναι μια προοπτική καταστροφική.
Κυρίες και κύριοι, Η κυβέρνηση δεν φυγομάχει. Όταν η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειπε το καράβι, εμείς ήμασταν εκεί για να σηκώσουμε ένα σταυρό που πολλές φορές πολλοί από μας δεν το δικαιούμαστε. Αλλά ξέρουμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που έχουμε μπροστά μας.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να κάνω δυο παρατηρήσεις:
Σήμερα, ο κ Σαμαράς δεν θα πρέπει να ξεχνά, ότι υπήρξε μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης και υπηρέτησε μια πολιτική που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα. Κανένας δεν τον εμπόδισε να πει ένα όχι στην πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, κανένας δεν τον εμπόδισε να καταθέσει τις προτάσεις του.
Δεν το έπραξε.
Επέλεξε την ανοχή, την ενοχή και την σιωπή, στηρίζοντας την πολιτική του κ. Καραμανλή που αύξησε το χρέος σε δραματικά επίπεδα.
Στο πρόσφατο ταξίδι του, ο κ. Σαμαράς, είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, οι όποιοι του ζήτησαν το αυτονόητο: Να στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία την προσπάθεια που κάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να σωθεί η Ελλάδα.
Προσπαθούν να μας σώσουν από πνιγμό και εσείς του λέτε μη μας τραβάτε απ’ τα μαλλιά.
Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ευθύνες της για την κατάσταση που έχει φτάσει ο τόπος, είναι να συναινέσει στις προσπάθειες που κάνουν η Κυβέρνηση και όλη η Ευρώπη για να σωθεί η οικονομία μας. Ας πάψει πια να αντιμετωπίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές με μικροκομματικές λογικές του παρελθόντος. Κανείς δεν κέρδισε κύριε Σαμαρά επενδύοντας στο χθες, κανείς δεν κέρδισε επενδύοντας στο φόβο.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, Η Ελλάδα χρειάζεται μια ανάσα
Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και ίση μεταχείριση
Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, χρειάζεται να προχωρήσουν τα έργα του ΕΣΠΑ
Η Ελλάδα χρειάζεται να ξεφύγει από το διαρκές άγχος και την αβεβαιότητα που φέρνει η έλλειψη ρευστότητας.
Γι αυτό είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουμε την 5η δόση, να εγκρίνουμε το μεσοπρόθεσμο, που είναι ένα προϋπολογισμός, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στη βιωσιμότητα του χρέους, που θα μας κάνουν να δούμε φως στην άκρη του τούνελ.
Ένα σχέδιο, με αρχή, μέση και τέλος .
Ένα σχέδιο που θα δώσει τέλος στις θεωρίες συνομωσίας και θα συσπειρώσει τους πολίτες
Ένα σχέδιο που θα κριθεί φυσικά από την αποτελεσματικότητα του.
Αποτελεσματικότητα που έχει άμεση σχέση με την δίκαιη- όσο βεβαίως οι συνθήκες το επιτρέπουν- κατανομή των βαρών.
Ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα μπορέσει να εξασφαλίσει τη συναίνεση της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών.
Στην προσπάθειά μας αυτή σημαντικό ρόλο παίζει η Παιδεία. Η γνώση δεν είναι απλά δύναμη. Αυτή την ώρα η γνώση μπορεί να είναι αντίδοτο στην κρίση, η κρίσιμη δύναμη.
Η παιδεία μπορεί να γίνει καθημερινό, συγκεκριμένο, σύγχρονο μέσο ατομικής και εθνικής ανάκαμψης.
Στο Υπουργείο Παιδείας γίνεται μια σημαντική προσπάθεια που έχει ως στόχο ένα ποιοτικό άλμα στην εκπαίδευση:
Πάνω από εννιακόσια ολοήμερα σχολεία λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα παρά την κρίση
το νέο λύκειο και τα νέα προγράμματα σπουδών που προετοιμάζουμε ο διάλογος που έχει ανοίξει στην ανώτατη εκπαίδευση με στόχο μια ανώτατη εκπαίδευση με σεβασμό, κύρος, λογοδοσία, αξιολόγηση, εξωστρέφεια, αποκέντρωση, αυτοτέλεια.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της ελληνικής διασποράς, το οποίο θα είμαστε σε θέση να φέρουμε σε μικρό χρονικό διάστημα στη Βουλή.
Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας καθώς πιστεύουμε ότι έχουμε στη διάθεσή μας το κατάλληλο εργαλείο για τη μείωση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Ξεκινάμε με τέσσερις ΖΕΠ σε Πλατεία Βάθη, Κάτω Πατήσια, Ταύρο, Αχαρναί .
Οι ΖΕΠ δεν είναι σχολεία, όπως πολλοί πιστεύουν. Οι ΖΕΠ είναι περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες.
Είναι προφανές ότι σε αυτές τις περιοχές δεν ασχολούμαστε μόνο με την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης.
Με κέντρο το σχολειό ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή των συγκεκριμένων περιοχών και προσφέρουμε λύσεις σε παιδιά και γονείς, σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Μέσα σε αυτό το σύνολο των παρεμβάσεων και των προσπαθειών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τόσο οργανωμένα έχει θέση η Δια Βίου Μάθηση.
Γιατί πρώτη φορά μέσα από ένα Εθνικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -το οποίο σε ποσοστό 90% αφορά προγράμματα και όχι μελέτες- σχεδιάζονται και υλοποιούνται δράσεις που στηρίζουν:
Επαγγελματίες με προσόντα μέσα από την κατάρτιση
Πολίτες με γνώση μέσα από την εκπαίδευση ενηλίκων
Εκτιμούμε ότι έχουμε να διαθέσουμε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ ως κυβέρνηση και περίπου 700 εκατομμύρια ως Υπουργείο.
Βρισκόμαστε σε καλό σημείο καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση πέντε σημαντικών προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, που αφορούν πάνω από 400.000 πολίτες.
Η έναρξη υλοποίησης και των πέντε προγραμμάτων θα γίνει τον Σεπτέμβριο
Τα πέντε προγράμματα αφορούν:
1. 55.000 νέους που θα έχουν «Κουπόνι (voucher) αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης» (δηλ. δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ), με βάση οικονομικά- κοινωνικά κριτήρια και τις αναπτυξιακές ανάγκες του τόπου. Προϋπολογισμό 44 εκατομ. €
2. Δημιουργία 12.580 τμημάτων μάθησης και παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε 201.240 εκπαιδευόμενους μέσα από τους Καλλικρατικούς δήμους με στόχο τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 44.000.000€
3. Επιμόρφωση 17.000 αποφοίτων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε τομείς σχετικούς με το επιστημονικό πεδίο σπουδών τους, με στόχο την επικαιροποίηση των γνώσεών τους και τη συμπλήρωση των δεξιοτήτων τους, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη και τεχνολογία. Προϋπολογισμός του έργου : 20.000.000€
4.Λειτουργία 58 Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και 35 τμήματα εκτός έδρας. Συγκεκριμένα ο αριθμός των εκπαιδευομένων προβλέπεται να ανέλθει στις 13.000 για τα 2 έτη. Προϋπολογισμός του έργου: 14.500.000€
5. Παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε 123.000 εκπαιδευόμενους με προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση ενηλίκων. Προϋπολογισμός του έργου: 22.700.000€
Τέλος εντός των ημερών θα κατατεθεί προς έγκριση στη διαχειριστική αρχή και το πρόγραμμα Εισιτήριο στην Απασχόληση που αφορά στην ένταξη νέων στην αγορά εργασίας μέσω απόκτησης γνώσεων, δεξιοτήτων και υλοποίησης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις των κλάδων.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, οι επιχειρήσεις θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να προσλάβουν μέρος των εκπαιδευθέντων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ωφελούμενων νέων θα ανέλθει στις 20.000 την τριετία 2011-2013.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, Ζούμε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία μας.
Ο πρωθυπουργός λαμβάνει όλα τα μηνύματα απο τους εταιρους μας, τις αγορές και από τους πολίτες που είτε διαδηλώνουν καθημερινά στις πλατείες, είτε νιώθουν πνιγμένοι, εγκλωβισμένοι μέσα στα προβλήματα.
Το πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία δεν είναι οι αγανακτισμένοι πολίτες , όπως αυτοαποκαλούνται ή όπως συνηθίζουμε να τους λέμε. Είναι οι απελπισμένοι πολίτες.
Χρέος της κυβέρνησης είναι να ανατρέψει αυτό το κλίμα. Να δουλέψει προσηλωμένη στους στόχους της, να αγωνιστεί για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα
Και θα το κάνει
Στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα δεν κρίνεται από το εφήμερο. Δεν κρίνεται από την εντύπωση της στιγμής. Δεν κρίνεται από το πόσο θα χαϊδέψει τους πολίτες σήμερα.
Ούτε κρίνεται από λάθη του παρελθόντος, για τα οποία δεν είμαστε υπεύθυνοι και λόγω ηλικίας, πολλοί από εμάς.
Κρίνεται από το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.
Κρίνεται από το πόσο θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την ψυχή μας, που είναι η δημοκρατία.
Χρειάζεται η συναίνεση της κοινωνίας και η συνεννόηση του πολιτικού κόσμου.
Ο δρόμος είναι σκληρός, είναι μονόδρομος, αλλά είναι για όλους και οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.
-----------------
*ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ‏

10 σχόλια

  1. Βρε εχει φωνη και μιλαει η ψυχοκορη του Τζεφρυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο! Εν οψει των Special Olympics μίλησε κ η Φωφωκα! Θαύμα, Θαυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουουουουουουουουουουουου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει κάτι να γίνει με αυτόν τον ανεύθυνο άνθρωπο, τον Σαμαρά.
    Όσο και να μην συμφωνώ με τη ΝΔ και την πολιτική της συμπεριφορά, είναι ένα κόμμα με άξιους ανθρώπους, που δεν τους αξίζει ο συγκεκριμένος τύπος για αρχηγός. Το ίδιο οφείλει να κάνει και το ΠΑΣΟΚ με τους λαϊκιστές ΠΑΣΟΚΟΥΣ, μόνο που στη ΝΔ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, αφού τον λαϊκισμό τον εκφράζει ο ίδιος ο αρχηγός της.

    Φυσικά, για να είμαστε δίκιαιοι, το πρόβλημα προϋπάρχει του Σαμαρά. Δυστυχώς είναι αρκετά βαθύτερο και έχει να κάνει με την ίδια τη δομή της αστικής τάξης στη χώρα μας. Δεκαετίες τώρα ο παραγωγικός ιστός αποσαθρώνεται προς χάριν των κρατικοδίαιτων-νταβατζήδων στον ιδιωτικό τομέα και των ορδών των ρουσφετοδιορισμένων ΔΥ.
    Συνεπώς η κρίσιμη μεταρρυθμιστική μάζα είναι μειοψηφία στα δύο μεγάλα κόμματα.

    Και πριν τον Σαμαρά, δεν είχαμε την πεφωτισμένη δεξιά, τον κουρασμένο είχαμε και τους οπαδούς του, που έτρωγαν με χίλιες μασέλες.

    Γι αυτό και βλέπουμε αυτή την ιδεολογική αντι-μνημονιακή σύμπλευση ΝΔ-αριστεράς με έντονο αντι-ευρωπαϊσμό.

    Πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι. Δεν γίνεται να αφήνουμε τους χιλιάδες άσχετους της πλατείας Συντάγματος, που επειδή είδαν το zeitgheist και το debtocracy, νομίζουν ότι ανακάλυψαν την Αμερική. Η μιζέρια και η μετριότητα είναι ο αντίπαλός μας και πρέπει να τα αναδεικνύουμε. Να μην παίζουν μπάλα μόνοι τους. Να μην νομίζουν ότι έχουν δίκιο μόνο και μόνο γιατί κανείς δε θέλει να μιλήσει και να αντιπαρατεθεί μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΤΩΣ
    ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ
    ΓΙΑ ..ΓΚΥΛΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΠΑΝΑΣΧΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΕΣ
    ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΒΡΟΜΙΑΡΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΛΗΣΕ Η ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Πασόκο 8:39
    Φίλε, κάτι σαν κι εσένα το φάγανε το ΠΑΣΟΚ.
    Ο κόσμος το ψήφισε γιατί οι δήθεν δεξιοί, τακιμιασμένοι με το μεγάλο κεφάλαιο, τρώγανε με δέκα μασέλες. Ο κόσμος δούλευε όλη μέρα και ΠΕΙΝΟΥΣΕ. Η δεκαετία του 50 και του 60 είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.
    Ποια από τις προσδοκίες του λαού επαλήθευσε το ΠΑΣΟΚ; Απολύτως καμία.
    Απλά έγιναν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη.
    Πως κατηγορείς την ΝΔ, όταν έχεις άτομα όπως η Φώφη στο ΠΑΣΟΚ; Ποια είναι η Φώφη; Τι έργο έκανε; Αν δεν την έλεγαν Γενηματά, ούτε απέξω από την Βουλή δεν θα πέρναγε.
    Μιλάς για Ευρωπαϊκά οράματα. Η πολιτική της Γερμανίας για ποια οράματα μιλαει; Ποιος μας έφτασε εδώ;
    Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανεπάγγελτη, ανύπαρκτη και πολιτικό παράσιτο αφού επιζεί στον χώρο χάρη στο όνομα του πατέρα της.
    Ήθελα να ήξερα ποιος διάολε σε ψηφίζει? Σκατά έχουν στο κεφάλι τους οι ψηφοφόροι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ; ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ: ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΟΑΕΔ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Η ΝΑ ΑΝΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ; ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΕΝΤΥ ΑΝ Θ'ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ : ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΗΣΩ: ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕΣ; ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΛΠ. ΚΟΡΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΤΩΡΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση