GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπουργοί θεατές...

Γράφει η Λώρη Κέζα Ιδού μια μπαγιάτικη πληροφορία που πλασάρεται ως είδηση: εντοπίστηκαν 4.500 πεθαμένοι να εισπράττουν επικουρική σύνταξ...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Ιδού μια μπαγιάτικη πληροφορία που πλασάρεται ως είδηση: εντοπίστηκαν 4.500 πεθαμένοι να εισπράττουν επικουρική σύνταξη, βρέθηκαν άλλοι 9.000 συνταξιούχοι που υποθετικά έχουν κλείσει τα εκατό. Η κυρία Λούκα Κατσέλη αναφέρει τα ευρήματα των διασταυρώσεων με τη χαρά και την περηφάνια των πολιτικών που δεν διαβάζουν εφημερίδα. Βρε, μας τα είπε κι άλλος αυτά, από πέρσι. Τις ίδιες ανακοινώσεις έκανε από τον θώκο Εργασίας και ο προηγούμενος υπουργός. Αν υποκύπταμε στη γοητεία της τεμπέλικης δημοσιογραφίας θα αντιγράφαμε αυτούσια παλαιά δημοσιεύματα αλλάζοντας μόνο το όνομα του πολιτικού υπευθύνου.
Κατά τα άλλα η περιγραφή του φαινομένου παραμένει...η ίδια. Συνταξιούχοι ων ουκ έστιν αριθμός εισπράττουν ποσά που δεν δικαιούνται. Μαζί και οι ψευδοάνεργοι, οι οποίοι στέκονται στην ουρά για το επίδομα παρά το γεγονός ότι έχουν βρει δουλειά.
Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την κυρία Κατσέλη επειδή καταδεικνύει τα κακώς κείμενα στον τομέα της ασφάλισης. Με εμπεριστατωμένο τρόπο, με νούμερα και με είδη απάτης, φανερώνει ότι μαζί τα φάγανε, οι αιρετοί και οι οικείοι τους. Η υπόσχεση «θα σου βγάλω μια σύνταξη» υπήρξε τόσο διαδεδομένη στους υποψήφιους βουλευτές όσο και το «θα σε διορίσω». Το ερώτημα είναι γιατί δεν πάμε παρακάτω, γιατί δεν διαγράφονται από τα μητρώα οι κλεφτάκοι του συστήματος των οποίων τη δράση γνωρίζουμε εδώ και μήνες. Δεν θέλουμε άλλες καταγραφές, χρειαζόμαστε αποτελέσματα. Μια διαπίστωση: δεν πρόκειται για χειρισμό εμπνεύσεως Κατσέλη ούτε πρόβλημα του συγκεκριμένου υπουργείου. Οι κυβερνήτες παρακολουθούν τη ζωή σαν να ήσαν στο θέατρο. Βλέπουν, αντιλαμβάνονται, κρίνουν, επικρίνουν αλλά διστάζουν να ανέβουν στη σκηνή. Σαν να φοβούνται μην διακόψουν την παράσταση.
Η τακτική της περιγραφής κυριαρχεί και αλλού. Το υπουργείο Παιδείας έχει σούρει τα μύρια όσα στους πανεπιστημιακούς, έχει καταγγείλει αθλιότητες, ανικανότητα, κυκλώματα όμως καθυστερεί επί 20 μήνες την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση. Το υπουργείο Προστασίας Πολίτη εκπλήσσεται από την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, μιλάει για γκέτο, αναφέρεται σε μέτρα αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα τα βάλει δα και με τη μαφία. Ας μην κάνουμε κατάλογο, υπάρχουν πλείστες περιπτώσεις που βεβαιώνουν της άποψης το αληθές. Πρόκειται για κυβέρνηση θεατών που θέλει μεταρρύθμιση αλλά ντρέπεται να εφαρμόσει διαφορετικά συστήματα. Άραγε πόσο γενναία απόφαση χρειάζεται για να κοπούν τα επιδόματα από εκείνους που δεν τα δικαιούνται; Στις κραυγαλέες περιπτώσεις των 4.500 πεθαμένων δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διαδικασία για την διακοπή των παροχών. Το λογικό θα ήταν να ζητηθούν πίσω όσα εισπράχθηκαν μετά τον θάνατο. Κάτι τέτοιο θα δικαιολογούσε καθυστερήσεις.
Είναι προφανές ότι η κυρία Κατσέλη έρχεται αντιμέτωπη με την τερατώδη νοοτροπία που δημιούργησαν τα δυο μεγάλα κόμματα. Αυτές οι χιλιάδες των πολιτών που ροκάνιζαν το δημόσιο χρήμα υπήρξαν πελάτες των υπουργών. Τα ψεύτικα επιδόματα έχουν συνένοχους άπαντες τους πρωταγωνιστές της δημόσιας ζωής. Ας μην παριστάνει λοιπόν την έκπληκτη η υπουργός Εργασίας, ας μην ανακοινώνει πόσες χιλιάδες απατεώνων εντόπισαν οι διαταυρώσεις ούτε να κοκορεύεται επειδή ήλεγξε τα αυτονόητα. Να μας πει μια και καλή πόσους διέγραψε και πόσα χρήματα γλιτώσαμε. Παρακαλούμε όχι άλλη δημιουργική φαντασία.

9 σχόλια

  1. Αλήθεια ποιοι έδωσαν τις πλαστές; Ποιοι ήσαν προϊστάμενοι; διευθυντές; Δεν ευθύνονται; δε θα αναζητηθούν ευθύνες ποτέ; Ή μήπως ακόμη είναι στα πόστα τους και συνεχίζουν να υπογράφουν τέτοιες αποφάσεις; Θα σταματήσουν πια οι διαπιστώσεις; Απλά αναρωτιέμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο που δεν εχουμε παρει χαμπαρι ειναι οτι κανουν ακριβως τα ιδια ολοι,εγκαινια σε ηδη εγκαινιασμενα εργα,εξαγγελιες σε προγραμματα που εχουν ηδη εξαγγελθει,και συνεντευξεις που ανακοινωνουν πραγματα που δεν προκειται ποτε να κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.ΟΟΟΕΥΡΩ (ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ) ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ . ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ , ΚΟΙΝΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ .
    Ο κάθε μετανάστης η λαθρομετανάστης κοστίζει για τον Έλληνα φορολογούμενο 1.000 € τον μήνα .Αναλυτικά: νοσοκομειακά έξοδα, ιατρούς , φάρμακα, τροφή, στέγη, έξοδα λιμενικού, αστυνομίας, έξοδα δικαστικά - δικαστές, δικηγόρους , μεταφραστές , φυλακές, ασφαλιστικά δικαιώματα, συντάξεις, επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ , Δ.Ε.Η . , Ε.Υ.Δ.Α.Π., ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ (όλοι τους με ένα κινητό στο χέρι είναι, και σε καρτοτηλέφωνα σταθερά του Ο.Τ.Ε είναι και μιλάνε , ποιος πληρώνει ; ) ,
    Μ .Κ .Ο .κ. λ .π .
    Κάντε τον λογαριασμό μόνοι σας και θα καταλάβετε ότι τα ελλείμματα προέρχονται από αυτούς και χρεωνόμαστε με δάνεια από το εξωτερικό για να ταΐζουμε αυτούς.
    Και εμείς έχουμε και θα έχουμε και άλλες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών για να τα δίνουμε σε αυτούς ( τους μετανάστες ) που βάσει σχεδίου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ . ΛΕΕΙ Ο ΖΟΖΕ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΔΥΝΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΛΑΡΕΤΕ ΜΕ ΓΕΜΑΤΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΑΧΙΣΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΧΥΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ 1500 ΕΥΡΩ.ΤΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΒΡΕ ΠΕΡΟΥΚΑ ΑΛΛΟ.ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΑΡΑΥΤΑ ΝΑ ΣΕ ΞΗΛΩΣΗ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΙΣ.ΣΕ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΡΟΣ ΓΚΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγκέντρωση παθητικών αγανακτισμένων πολιτών
    Άλλη μια συγκέντρωση παθητικών αγανακτισμένων πολιτών πέρασε. Δούλεψαν δημοσιογράφοι κουλουράδες, πιτσαδόροι, σουβλατζίδες, μικροπωλητές νερών, καφέδων, τσιγάρων, κλπ.

    Αν και μέχρι την ψήφιση των σκληρών μέτρων δεν γίνουμε ενεργοί διαδηλωτές και δεν μπούμε μέσα στην βουλή, με σχέδιο, ακόμα κατάληψη του Μάξιμου, του προεδρικού μεγάρου το σπίτι του γ.α.π του αδελφού του, του προέδρου της δημοκρατίας, τότε την βάψαμε, αφού αντιδρούμε παθητικά, το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ θα μας περνάνε ότι μέτρα γουστάρουν αυτοί, και με το δίκιο τους αφού μας βλέπουν σαν φούσκες, χαβαλέδες και δειλούς.
    Τι περιμένουμε να εξεγερθούμε, περιμένουμε να μας πουν ευγενικά, ορίστε σας δίνουμε χρήματα ;;;;;;
    Πρέπει να αγωνιστούμε . Η ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται μετά από πόλεμο και τώρα έχουμε πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τους υπερήλικες συνταξιούχους τους βρήκαν.

    Τους "αναπηρους" με τα 4 μπάι πάς και τις αναπηρικές μαιμού πότε θα τους βρούνε;

    Αλλά ποιοί να τους βρούνε, αυτοί που τους διόρισαν συνταξιούχους ψηφοφόρους.

    Το 30% των συνταξιούχων στη Κρήτη είναι "αναπηροι", αλλοι τόσοι στη Καρδίτσα, δεν ξερω ποσοι στη Θεσ/κη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ???
    ΔΕ ΤΗ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ, ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΣΑΘΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΑΠΙΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ "ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ" ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΣ???????????? ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΝ..........ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ "ΠΕΛΑΤΕΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιδού μια μπαγιάτικη πληροφορία που πλασάρεται ως είδηση: εντοπίστηκαν 4.500 πεθαμένοι να εισπράττουν επικουρική σύνταξη, βρέθηκαν άλλοι 9.000 συνταξιούχοι που υποθετικά έχουν κλείσει τα εκατό.
    /////////////////////////////////////////////
    Αυτά καί ότι 200.000 συμπολίτες παίρνουν άδικα
    αναπηρική σύνταξη,τά γράφω εδώ από τό 2008.
    Μέχρι τό 2009 μέ χλεύαζαν οί μπλέ καί πράσινοι
    αφού η απάτη άρχισε από τά τέλη δεκαετίας 1980.
    Μετά οί μόνο οί πράσινοι.
    Τώρα τό κικιρίκου ξύπνησε καί τά στρουθία.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση