GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τιμητικές παραιτήσεις (Φλωρίδη, Νασιώκα)...

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ απέναντί τους. Συνολικά και…κομματικά. Είχαν έμπνευση και ιδέε...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ απέναντί τους. Συνολικά και…κομματικά. Είχαν έμπνευση και ιδέες, «δούλεψαν» επίμονα, σιωπηρά και…συντονισμένα(!), για να κάνουν την έδρα ζηλευτή και εαυτούς αντιπαθητικούς. Κατοχύρωσαν με νόμους δικαιώματα που δεν έχουν προηγούμενο κι άλλα που...
 βγάζουν μάτι. Τους πήραμε χαμπάρι κι ήταν αργά. Και τον νόμο περί «μη ευθύνης κ.λπ.» είχαν ψηφίσει και τις πολλαπλές συντάξεις και τη σύνταξή τους και την ασυλία και ό,τι άλλο πέρναγε απ’ το χέρι τους. Με τα μάτια κλειστά από ηδονή και αλληλοκατανόηση, ως εθνοπατέρες. Χωρίς αντιρρήσεις και αναστολές, παμψηφεί, χωρίς ντροπή και τσίπα. Κι ούτε ένας/μία τους βρέθηκε να τους ανακόψει την φρενήρη πορεία για βόλεμα βουλευτικό και για ατιμωρησία υπουργική.
ΚΙ όταν τα πράματα δυσκόλεψαν γιατί έπεσε κρίση, βγήκαν στον αφρό οι πονηριές που κάλυπταν με τις φωνές, μαλώνοντας και κοκορομαχούντες. Και τι κάνεις που σ’ έχουν ως λαό παραμερίσει και σου ‘στρωσαν το πιάτο με τα «ληγμένα» τους και κατοχυρωμένα; Φωνάζεις, μουντζώνεις, ελεεινολογείς τα κόμματα, τους βουλευτές, τους υπουργούς. Απ’ τις γεμάτες πλατείες, απ’ τα μαγαζιά της ανεργίας κι απ’ τα σπίτια της φτώχιας. Τους προκαλείς μιας και σε προκάλεσαν και περιμένεις. Κάποιος ή κάποιοι από δαύτους και πέρα από κόμματα, να τα βροντήξουν αηδιασμένοι. Να βάλουν την Ελλάδα πάνω απ’ τη βουλευτική τους έδρα.
ΚΑΙ βρέθηκαν κάποιοι «αγανακτισμένοι» της βουλής, ισορροπιστές και προσεκτικοί μη την…πατήσουν. «Ξεσπάει» και ανεξαρτητοποιείται ο κ. Λιάνης, τα «ψάλλει» η κα Βάσω στον Πρωθυπουργό, αλλά ξαναστρώνονται στη…ζεστή, ηδομική και δραχμοφόρο έδρα. Με τον κ. Σαλαγιάννη αποφασισμένο κι ίσως να μην πρόλαβε.
ΚΙ απόμεινε στους κ.κ. Φλωρίδη και Νασιώκα να σώσουν την τιμή του ΠΑΣΟΚ και όλων των πτερύγων. Τους έκραξαν, τους λοιδόρησαν και τους χρέωσαν σκέψεις αποστασίας που δεν τη βλέπουμε, κι ας μη λες «ποτέ», στην πολιτική. Μετά το «τεχνητό οφσάιντ» και την προσωρινή εκτόνωση, οι δυο τους πάνε σπίτι τους αλλά με το κεφάλι ψηλά, κι οι άλλοι συνεχίζουν, με λόγια παχιά και τη τσέπη γεμάτη, την επωδό «οι αγώνες δίνονται από μέσα». Τι έχασαν οι «εντός»; Τίποτα. Τι θα κερδίσουν οι δυο επιλαχόντες; Αναδρομικά απ’ τη μέρα των τελευταίων εκλογών.
ΤΙ (πρέπει) να «κερδίσουν» οι κ.κ. Φλωρίδης και Νασιώκας, πέραν απ’ τη συμπάθεια και την εκτίμησή μας; Ψήφους και (ξανά) μια βουλευτική έδρα. Είναι οι μόνοι που την τίμησαν (όχι με λόγια κούφια και λεονταρισμούς).

13 σχόλια

  1. Τις περισσότερες φορές όταν χάνεις τον έλεγχο στην κατηφόρα ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλός είσαι για επικήδειους, αλλά για γράψε και για την στάση "ο χοντρός από πάνω" να καυλώσουμε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο βουλευτής δεν έχει ηθικό δικαίωμα στην παραίτηση, εκπροσωπεί χιλιάδες κόσμο. Κι αν το κάνει, θα πρέπει αυτή να είναι δια παντός. Η παραίτηση σημαίνει, υποταγή, υποχώρηση και φυγοπονία. Κάποιος που παραιτείται, καθιστά ο ίδιος τον εαυτό του ανίκανο να ζητήσει την επανεκλογή του, αυτό είναι αυτονόητο. Γιατί θα είναι ικανός, μεθαύριο και δεν είναι σήμερα; Θα θεωρούσα περισσότερο τίμια τη στάση τους αν έμεναν και καταψήφιζαν την κυβέρνηση. Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρος ότι αν τους είχε δώσει υπουργείο δεν θα είχαν παραιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Με παρεμβαση των σκληρων εντιμων πρασινοφρουρων της Μηλιωνη ο Γιωργος δεν παρεδωσε στον Σαμαρα....
    Θα παραμεινει αρκετα και μετα ο Βαγγελης.
    Οταν τελειωσει ο Βαγγελης ερχεται
    ο δρ Κουτσουκος

    Η δεξια σε εικοσι χονια και αν...ελεγαν οι εντιμοι πρασινοφρουροι σημερα σχολιαζοντας την νεα Κυβερνηση...

    Το δημοψηφισμα, αν γινει πρεπει να εχει πολλα ερωτηματα...οχι μονο ενα...

    Ματθαιος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ "ΒΥΘΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ",
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
    ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
    ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΣΤΟΝ ΛΑΟ ;
    ΣΕ ΠΙΟ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ "ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ"
    ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΕΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΙΧΩΣ ΝΕΡΟ;
    ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ,ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΤΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ .
    ΑΣ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠ' ΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5 ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 54 ΤΟΥ 2003 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
    ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ !
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΤΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ
    ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα και σε όλα, 4:12:00 μ.μ.
    Θανάσης Νικολαΐδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4.12
    6.06
    Δηλαδή η Δ.Ε.Η. μόλις πουληθεί σε ιδιώτη θα εφαρμόσει το άρθρο 3, παράγραφος 5, της οδηγίας 54 του 2003 και δεν θα διακόπτει την παροχή ηλεκτροδότησης σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού οι οποίες θα αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό? Καλό… Που το παίζει είπατε?
    Ο Φλωρίδης και ο Νασιώκας αν ήθελαν να τιμηθούν από τους ψηφοφόρους τους αλλά και από όλους τους Έλληνες θα έπρεπε να δηλώσουν την παραίτηση τους ΠΡΙΝ ψηφίσουν το μνημόνιο, και τώρα ας αρκεστούν στην τιμητική πλακέτα που τους απονέμει ο…Θανάσης Νικολαίδης. Πάντως τιμητικές πλακέτες παραίτησης μην κόψετε πολλές, καμιά τρακοσαριά κομμάτια είναι αρκετά, και μην κόψετε και τα one way εισιτήρια εξωτερικού γιατί ΕΔΩ σε αυτόν τον τόπο θα πληρώσουν αυτοί που φταίνε και ξεπουλάνε και όλοι όσοι τους στηρίζετε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γράφεις για συμπάθεια και εκτίμηση σε 2 ανθρώπους οι οποίοι παραιτήθηκαν, επειδή ο ομαδάρχης τους δεν τους συμπεριέλαβε σ` αυτούς που θα έμπαιναν στην κυβέρνηση; Είμαστε σοβαροί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γραφείο Βενιζέλου....ΠΡΟΧΘΕΣ..
    -----------------------------------------------
    -Ε, ρε γαμώτη. Πάνω που είπαμε ότι τον στείλαμε τον Γιωργάκη...Πλάκα έχει στον ανασχηματισμό να βάλει πάλι τίποτα μιγιάγκιχτους και ακτιβίστριες με διδακτορικά φίλους του από το γυμναστήριο. Και εμείς πάλι απόξω.
    Κάτσε να πάρω τους φίλους μου στο μεγκα.
    Θα γίνει χαμός αύριο το πρωί.

    Δε νεξτ ντέι. Γραφείο Παπανδρέου.
    ---------------------------------------------
    - Πρόεδρε οι βενιζελικοί βουλευτές φεύγουν ένας ένας. Νέα αποστασία! Τα ΜΜΕ μας ξεφτιλίζουν. Την πατήσαμε. Είναι και ο Βενιζέλος απ'όξω, θέλει να σου μιλήσει μόλις τελειώσει το σάντουιτς με το γιαούρτι που τρώει.
    Να τον μπάσω μέσα ;

    -Λετ χιμ ιν.Βενιζέλος: Γιώργο βαρέθηκα να είμαι το γιουσουφάκι σου. Είμαι νέο παιδί, έχω όνειρα. Όπως βλέπεις σε ρίχνω για πλάκα.
    Γιορ τερν νάου, που λες κι εσύ.-Οκει Βενιζέλε, πες τι θες.
    - Θα πάρω υπουργείο οικονομικών, να σε βγάλω από την δύσκολη θέση. Εμένα θα με προστατεύσουν τα ΜΜΕ, είμαι καλό παιδί, θα φτιάξω και όνομα στο εξωτερικό, εκεί που χωλαίνει το βιογραφικό μου. Κάνε με και αντιπρόεδρο και μέλλοντα διάδοχο και θα σου μαζέψω το κόμμα μια χαρά.
    Α, θέλω και τον Κουκουλόπουλο υφυπουργό, είναι το πιστό μου σκυλί.-Ιτς ε ντιλ!

    Το απόγευμα ο Παπανδρέου καταχειροκροτείται ακόμα και από βουλευτές που ήταν κατά του μνημονίου (μερικοί από αυτούς έχουν οριστεί ήδη υφυπουργοί). Το βράδυ στα ΜΜΕ όλοι αναφωνούν "ο Παπανδρέου είναι πιο ισχυρός από ποτέ"...

    ΑΛΛΑΧ !!!!..αναφώνησαν Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης-Ψυχάρης και Αλαφούζος μαζί..
    Αμαν !!!! και ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΑΣ ΜΑΣ....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε 7.34:
    Θέλατε έστω και έναν να τα βροντήξει; Βρέθηκαν δύο! Θέλετε τους άλλους "γαντζωμένους"; Τους έχετε. Να τους χαίρεστε.
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαν δεν ντρέπεσαι μνημονιολάτρη Κεγκέρογλου, πήγες να δείρεις το γέρο ;
    Θα το θυμόμαστε!
    ------------------
    Η είδηση αναφέρει: Την στιγμή που κατέθετε στεφάνι στο Μνημείο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ένας ηλικιωμένος, που βρέθηκε στο σημείο, πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει «Έξω οι κλέφτες» .
    Το γεγονός φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ηρακλειώτη βουλευτή, ο οποίος αφού κατέθεσε άρον άρον το στεφάνι, στράφηκε (με άγριες διαθέσεις) εναντίον του.....
    «αγανακτισμένου» ηλικιωμένου, ο οποίος πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε μεταβεί για την εκδήλωση ή ήταν περαστικός . Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρέμβαση των πιο ψύχραιμων που έσπευσαν να ηρεμήσουν τον κ. Κεγκέρογλου και να απομακρύνουν τον ηλικιωμένο άνδρα.

    Το σχόλιο μας τώρα: Είσαι μεγάλο παλικάρι Κεγκέρογλου; Πήγες να χτυπήσεις το γέρο; Σαν δεν ντρέπεσαι ανθρωπάκι! Ναι, ανθρωπάκι, που ψήφισες το Μνημόνιο, συνυπέγραψες την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας, συμφωνείς στο ξεπούλημα της Ελλάδας και στην υποδούλωση του λαού και τολμάς -κρυμμένος πίσω από τη βουλευτική σου ασυλία- να πουλάς και μαγκιές; Τζάμπα μάγκα, με τους μπράβους ολόγυρα, ντροπή της Κρήτης και της Ελλάδας, αντί να κρυφτείς στην τρύπα σου τραμπουκίζεις και τους πολίτες; Καταγράφεται η πράξη σου Κεγκέρογλου, στο κατηγορητήριο που ήδη σου έχει συντάξει ο λαός, εκτός από προδότης θα αναφέρεσαι και ως τραμπούκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 9.22
    Θανάση, επέτρεψε μας τουλάχιστον να εκφράσουμε τα "θέλω μας" και μην τα παίρνεις και αυτά εργολαβία όπως αναλαμβάνεις τα "θέλω τους"
    Θέλαμε 300 Έλληνες πατριώτες.
    Δεν βρέθηκε κανένας!
    Θα τους χαρούμε όταν πίσω από το κάγκελο τους δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση