GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΚΑ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Εγινε τελικά η λαική συγκέντρωσ η που οργάνωσε κάποια Κίνηση Πολιτών με στόχο ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/

Εγινε τελικά η λαική συγκέντρωση που οργάνωσε κάποια Κίνηση Πολιτών με στόχο – τι άλλο βέβαια – το Μνημόνιο. Είμαστε υπό κατοχή, ξένοι κερδοσκόποι μας πίνουν το αίμα, να βγούμε από το ευρώ, να διώξουμε τους ξένους δανειστές και να τελειώνουμε. Αυτή, σε γενικές γραμμές, ήταν η ουσία συμπυκνωμένη των προτάσεων μουσικοσυνθέτη και καθηγητών. Εκτακτα. Γιατί όχι, θα έλεγα κι εγώ.
Μόνο που δεν ξέρω μετά εναντίον ποίων θα κινητοποιούνται οι λαικές μάζες όταν χωρίς εισαγωγές, με τις τράπεζες κλειστές, την βενζίνη και το πετρέλαιο γενικά σε δυσθεώρατα ύψη, με συνεχείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση, με συσσίτια στις γειτονιές και δίχως φάρμακα θα έχουμε ένα κόσμο να λιμοκτονεί και να παραπαίει. Αν αυτό που λέω είναι εξωπραγματικό, καλό θα είναι οι εξάγγελοι της απομόνωσης και της επιστροφής σε μια Ελλάδα του ’40 και του ’50, να μας περιγράψουν την επόμενη ημέρα μετά την υλοποίηση των οραματισμών τους.
Τελικά τι θέλουν οι αρνητές του σήμερα; Γιατί τα βάζουν με τους βουλευτές; Κατ’ αρχήν δεν...
 υπάρχει «φυλή» πολιτικών. Η σημερινή Βουλή είναι κατά 80 – 85% διαφορετική από εκείνη του 2007. Και γιατί ήρθε η χρεωκοπία; Επειδή οι βουλευτές μοίραζαν κοινωνικές παροχές, κρατική προστασία και διορισμούς στο δημόσιο. Από χρήματα δανεικά, που η χώρα δεν διέθετε. Διαμαρτυρήθηκε κανείς τότε; Καταψηφίσθηκε κανένας που υιοθετούσε τέτοιες πρακτικές; Στηρίχθηκαν μήπως οι φωνές που κατήγγειλαν έγκαιρα το κράτος των παροχών και της επερχόμενης χρεωκοπίας; Σχεδόν ποτέ. Και γιατί οι πολλοί διαμαρτύρονται τώρα; Διότι είναι φανερό ότι πολλές από τις παροχές εκείνες τώρα περικόπτονται. Μα αυτά μας έφεραν κοντά στην οικονομική καταστροφή. Τι θέλει λοιπόν ακριβώς το πλήθος των «διαμαρτυρομένων»;
Tα χρήματα που μας λείπουν δεν τα έκλεψαν οι πολιτικοί. Κι όπου υπήρξε διαφθορά ήταν ποσοστιαία ασήμαντη σε σχέση με το μέγεθος της οικονομικής μας καταστροφής. Τα δανεικά μοιράστηκαν, κατά κύριο λόγο, σε παροχές. Σε επιδοτήσεις, μισθούς, συντάξεις και διάφορες άλλες εύνοιες. Και στην διαπλοκή βέβαια. Οι αριθμοί δείχνουν που πήγαν τα λεφτά. Και οι πολιτικοί που συμπεριφέρονταν έτσι θριάμβευαν στις κάλπες. Πολλούς τους στήριζε και η διαπλοκή. Τους εξέλεγε όμως ο κόσμος. Οσο δεν μπορούμε να δεχθούμε την απλή αυτή αλήθεια θα είναι δύσκολο να σταθούμε μόνοι μας στα δυό μας πόδια και να βγούμε από την κρίση.

52 σχόλια

  1. Ακριβώς γι' αυτό θα πρέπει να πτωχεύσουμε! Ετσι, οι πολιτικοί δεν θα μπορούν να δανείζονται και θα αναγκαστούν de facto να κάνουν αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 30 χρόνια: ισοσκελισμός εσόδων- εξόδων, ισοσκελισμός ισοζυγίου. Επίσης, τώρα κάθε χρόνο που περνάει πάμε όλο και χειρότερα, γιατί να μη πιάσουμε πάτο τώρα, ώστε να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε μετά σιγά-σιγά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ .ΠΑΡ΄΄ΟΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΧΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΜΟΥΤΡΑΚΛΕ ΣΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΩΘΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TELIKA AFTO TO VROMOSKYLO THELEI KREMASMA ,APO TOUS PROTOUS!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΡΕΑΣ ΕΦΗ : Tα χρήματα που μας λείπουν δεν τα έκλεψαν οι πολιτικοί...Πολλούς τους στήριζε και η διαπλοκή...

    ΕΣΥ AΝΤΡΕΑ ΠΟΥ-ΣΤΗ-ΡΙΖΕΣΑΙ...

    ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΟΥ ΝΤΟΡΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕ Ο ΣΗΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ Ο ΜΙΖΟΦΟΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΕΝΣ....
    ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Τα χρήματα που μας λείπουν δεν τα έκλεψαν οι πολιτικοί";

    Καλά μας δουλεύεις; Για διαφθορά έχεις ακούσει; Για προμήθειες αμυντικές και νοσοκομιακές έχεις ακούσει;

    Ποιός δημιουργεί τις συνθήκες για όλα αυτά;

    Στο κάτω κάτω, και μόνο η ύπαρξη αυτού του κατάπτυστου νόμου περι "ευθύνης" υπουργών αποτελεί κατοχύρωση για ένα σωρό κόλπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "...όπου υπήρξε διαφθορά ήταν ποσοστιαία ασήμαντη σε σχέση με το μέγεθος της οικονομικής μας καταστροφής..."
    Χρωστάω στην Εφορία 1200 ευρώ και κινδυνεύω να μπω φυλακή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επειδή το χρέος μου αυτό, ποσοστιαία, είναι ασήμαντο σε σχέση με το μέγεθος του Εθνικού Χρέους, προτείνω να "παγώσει"! (τουλάχιστον, για όσο καιρό οι διεφθαρμένοι πολιτικοί θα παραμένουν ατιμώρητοι και ελεύθεροι να φληναφούν και να παπ....λογούν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ";
    ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ" ΕΣΤΕ ΒΑΛΤΟΙ ΩΣΤΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΤΕ,ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ "ΔΟΥΛΕΙΑ".
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΙΔΕΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ, ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΕΤΕ!!!!
    ΤΡΑΒΑ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ "ΜΑΓΟΙ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ. ΠΑΝΤΩΣ Ο "ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΤΟ 1990. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντρεα δεν τους βλεπεις δεν περνουν χαμπαρι ειναι τοσος ο φανατισμος τους που χασανε τη ρεμουλα Αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που καταλαβαινουν ποσο σωστα ειναι αυτα που λες και ευτυχως η κυβερνηση προσπαθει να μας βγαλει απο την κακη οικονομικη κατασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανανδριανόπουλε.....από τη στιγμή που ξέρεις (?)ότι το ποσοστό της διαφθοράς είναι ασήμαντο σε σχέση με το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής, αυτό σημαίνει ότι θα ξέρεις και το ακριβές ποσό που εκλάπη από τους πολιτικούς και επομένως και από ποιους! Μίλα για αυτούς λοιπόν ή αλλιώς κόψε τις αμπελοφιλοσοφίες.....
    Υ.Γ. Ο διπλασιασμός της τιμής της βενζίνης εν μια νυκτί, επί υπουργίας σου, είναι άραγε ό,τι πιο διαυγές και έντιμο στην πολιτική σου καριέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιοι βουλευτές πήραν μίζες ή έκλεισαν τα μάτια για να μπορούν οι φίλοι τους – στελέχη οργανισμών.

    Κάποιοι άλλοι βουλευτές ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν.

    Είναι το ίδιο κλεφτές και απατεώνες με τους πρώτους. Και η αλήθεια είναι ότι όλοι ήξεραν.

    Αυτά για την διαφθορά, για τα άλλα... κάποιοι κυβερνούσαν και κυβερνούν αυτό τον τόπο και είναι 300 ανά 4 χρόνια με 80% κάθε τετραετία να είναι τα ίδια άτομα ή τα παιδιά τους.

    Τα έκαναν θάλασσα και τώρα πρέπει να πληρώσουν. Στη δουλειά μου τα σπασμένα τα κρατούν από το μισθό μου. Αυτή γιατί έχουν ακόμα σπίτι αυτοκίνητο, τηλεόραση και ρούχα?

    Θα σας πω γιατί, γιατί οι έλληνες είναι ένας λαός σκλάβων και τιποτα άλλο (ποιος άλλος λαός άντεξε σκλαβιά 400 ετων? μόνο εμείς). Έτσι αντέχουμε ακόμα αυτούς. Έπρεπε να φοβούνται πολύ άλλα είναι άνετοι. Έπρεπε να έχουν φύγει από την χωρά μόνο με τα εσώρουχα τους ή να είναι φυλακή, αλλά γράφουν post σε forum.
    Η
    βουλή είναι σα το σχολείο, πως γίνεται να κλέβει ή να κάνει βλακείες αυτός στο διπλανό θρανίο και εσύ να μην ξέρεις? Και μιλάμε για χρόνια η παρέα εκεί.

    Ο κ. Ανδριανόπουλος είναι «ένοχος» όπως όλοι. Τώρα θα πληρώσουν το τίμημα, θα φοβούνται να βγουν έξω, να πάνε για ένα cafe ή μια βόλτα. Έτσι παθαίνουν όλοι οι κλέφτες, κάποια στιγμή δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, μην διαμαρτύρεστε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσείς κ. Αδριανόπουλε δεν είστε αυτός που το 1991 καταργήσατε ως υπουργός Εμπορίου, αν θυμάμαι καλά, την εννιαία τιμή στα καύσιμα. Ισχυριζόσασταν τότε στα κανάλια που βγαίνατε ότι τούτο θα υπήρχε ελεύθερος ανταγωνισμός κι ότι οι τιμές θα μειώνονταν. Αλήθεια πόσο τα πιστεύατε όλα αυτά που λέγατε και δε δουλεύατε για τα συμφέροντα των εταιρειών που γρήγορα έφτιαξαν καρτέλ τα οποία ουδόλως σας ένοιαξε να πατάξετε.
    Τι να περιμένουμε όμως από κυβερνήσεις με ανθρώπους που εξυπηρετούν συμφέροντα της Ε.Ε. και εκπροσώπων των εμπόροβιομηχάνων της ευρώπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανδρέα πες όλη την αλήθεια!
    Για πιο λόγο τάκαναν όλα αυτά.
    Για να ελέγχουν πλήρως το πολιτικό σύστημα και να σύρουν την χώρα οι πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , κάτω από την πολιτική καθοδήγηση της Αριστεράς στον Ρωσοκινεζικό άξονα και στον σοσιαλφασισμό!!!
    Αυτή είναι όλη η αλήθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΕΙΚΟΣΙ ΤΟΝΟ ΧΡΥΣΟΥΝ ΠΟΥ "ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ" ΤΟ 2004;
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΜΕ 500$ Η ΟΥΓΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΜΕΡΑ ΜΕ 1500$??????????????? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ;
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΣΟΥ'ΡΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιλαει και ο Ανδριανοπουλος.......σαν να λεμε....

    " Μιλαν ολοι μιλαν και οι κολοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανανδριανόπουλε περίμενες δηλ. ο διοριζόμενος να κάνει οικονομική πολιτική και να γνωρίζει τι αντέχει το κράτος και τι όχι?

    Δηλαδή θέλεις να κάνουμε και τη δουλειά σου? και εσύ να κάθεσαι??

    Αυτό είναι καινούργιο αίτημα! Να το φέρετε στη βουλή για ψήφισμα.

    Εσείς και το συνάφι σας επιλέξατε το παρασιτικό μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας με τον υπέρογκο δημόσιο τομέα και την κομματοποίηση του Δημοσίου Υπαλλήλου.

    Εσείς καταστήσατε ασθμένοντα τον ιδιωτικό τομέα και έπειτα εκβιάζοντας τον απλό πολίτη που αναζητά δουλειά στον μοναδικό, δυστυχώς, αξιόπιστο εργοδότη (Δημόσιο) τον μετατρέψατε σε κομματικό στρατό..

    Τα 300 δις της Ελβετίας είναι από μισθούς Δημοσίων Υπαλλήλων κύριε ακατανόμαστε???

    Θα μας καταθέσετε επιτέλους εσείς και οι "σύντροφοί" σας το πόθεν έσχες σας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. .....για αυτούς που έχουν αναλάβει
    εργολαβία να βρίζουν τους
    αγαναντησμένους Έλληνες..ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ.

    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΒΑΛΤΟΙ
    ΟΥΤΕ ..ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΓΝΩΣΤΟΙ...ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
    ΤΟ ΕΜΜΙΣΘΟ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΑΥΡΟ (ΚΕΝΟ
    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ -ΑΛΛΑ ΓΕΜΑΤΟ $$$$$$)
    ΕΜΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ /ΔΝΤ
    ΚΡΑΝΙΟ ΣΑΣ !!!!

    Χακεράδες καλούν σε “επιθέσεις” στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ σε ένδειξη συμπαράστασης για την Ελλάδα.

    Χακεράδες του Διαδικτύου της ομάδας “Anonymous” απηύθυναν σήμερα έκκληση για μια online επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της.

    Ένα “tweet” που εστάλη από τους “Anonymous Operations”, με τη χρήση της λέξης-κλειδί “Operation Grece” καλεί τους συνδρομητές στον λογαριασμό του στο Twitter να επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα του ΔΝΤ, προφανώς σε μια προσπάθεια να καταποντίσουν την ιστοσελίδα και να την κάνουν ανενεργή.

    Δεν ανέφεραν πάντως τι ώρα θα αρχίσει η επίθεση, που ονομάζεται “άρνηση υπηρεσίας”.

    Το μήνυμα παραπέμπει επίσης σε μια ιστοσελίδα που επικρίνει το πρόγραμμα τος λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα, και συνδέεται με την καταβολή βοήθειας 110 δισ. δολαρίων που χορηγούν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

    Το Ταμείο, διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η παράλυση της ιστοσελίδας του.

    “Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα”, δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...την βενζίνη και το πετρέλαιο γενικά σε δυσθεώρατα ύψη...

    Μάθε πρώτα ελληνικά, δυσθεώρατε, και μετά χώρισε δυο γαϊδάρων άχυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανδριανοπουλε εισαι τοσο πουλημενο τομαρι που πληρωνεσαι για να τρομοκρατης.
    Γιατι δεν γραφεις ενα αρθρο για τον Κοκαλη που στον διαγονισμο αναθεση του ΟΠΑΠ απο 93 εκατομμυρια
    τον πηγε στα 300 και τον πειρε με αναθεση.
    Γιατι δεν γραφεις γιαυτο τομαρι? να που πειγαν τα λεφτα, χιλιαδες τετοιες περιπτωσεις.
    Αυτα τα λεφτα αν παρουμε πισω απο την Ελβετια
    που τα βγαλανε αυτοι που σε πληρωνουνε για να γραφεις τις κινδυνολογιες σου,ουτε απο ρευμα θα μεινουμε ουτε απο νερο που θελετε να ξεπουλησετε, προδωτες δοσηλογοι,κλεφτες.
    Προσωπικα για σενα δεν θα ξεχασω οτι εναν Αυγουστο που ο κοσμος ηταν διακοπες, αυξησες υπουργος τοτε τρομαρα σου την βενζινη σε μια νυχτα 50% και ελεγες τοτε παλιολουγκρα οτι ο ανταγωνισμος θα ριξεις τις τιμες,ποιος ανταγωνισμος βρε μαλακα και ηληθιε ποσοι ειναι ανταγωνιστες στα καυσιμα και ποιοι ειναι στην Ελλαδα, πεντε ατομα ειναι, απο αυτους πληρωνεσαι χαρτογιακα για να γραφεις τις μαλακιες σου για να τρομοκρατης τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ "ΛΑΟΥ" ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΕ ΕΙΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά που επί των ημερων σας πήγε η βενζινη από 120 δρχ στις 175 δρχ, με την προσθηκη ενος φορου, αλλα φιλε μου κατι επισημες κ νομότυπες προμηθειες από την πωληση καποιων τσιμεντων τις θυμαστε?
    Αν δεν τις θυμαστε εσεις, τις θυμομαστε εμείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κυρ-αντρέα, κυρ-αντρέα στην νέα δραχμή να εισηγηθείς να βάλουνε τρύπα, όπως στις παλιές δεκάρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟΙ ΑΣ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εδώ και τώρα! Στην Ελλάδα που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με τις άφρονες επιλογές των πολιτικών μας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και αυτών που κυβέρνησαν και αυτών που δεν κυβέρνησαν να μειωθούν οι μισθοί τους ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, και οι συντάξεις τους στα ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ και να καταργηθούν παντός είδους διευκολύνσεις τους που έχουν οικονομικό βάρος, γιατί και αυτοί που δεν κυβέρνησαν ξέρανε πως το καράβι που λέγετε Ελληνική Οικονομία έμπαζε από παντού αλλά όλοι τους σφύριζαν αδιάφορα.
    Έτσι όλοι τους θέλανε με δανεικά να στηρίξουν την εκλογική τους πελατεία, να εκμαυλίσουν συνειδήσεις, να εξαγοράσουν ανθρώπους, να χρηματοδοτηθούν άχρηστα έργα και υπηρεσίες αλλά που θα τους επέφεραν ψήφους για να μπορούν από το έδρανο της Βουλής να κοκορεύονται το βουλευτιλίκι τους ή το υπουργιλίκι τους, και το εκλογικό τους ποσοστό!
    Και αυτοί που έδιωξαν στο όνομα της επαναστατικής γυμναστικής από την Ελλάδα την GENERAL MOTORS όταν έστησε ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην χώρα μας, και αυτοί που στο όνομα της ΕΛΛΑΔΑΣ, με νύχια και με δόντια δεν το κράτησαν, και τόσα άλλα.
    Και ακόμη αυτοί που τάχατες αντιτίθενται σε περικοπές μισθών παντός είδους εργατοϋπαλλήλων, γιατί καθημερινά σε κάθε τους εμφάνιση μέσα και έξω από την Βουλή κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι δεν υποστηρίζουν να μειωθούν δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις τους;
    ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ τους;
    Πολύ καλά το είπε ο γκομενιάρης του ΔΝΤ ότι είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά αλλά δεν το είπε μέχρι τέλους, δηλαδή ότι στα σκατά μας ρίξανε ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!
    Εδώ και τώρα, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΡΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΟΤΕ, Η Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΛΈΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ - ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗN ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ!! ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΟΡΜΠΑ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΣΚΗΣΕ 7 ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑKΟΥΡΓΗΜΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ; ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ; ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ. ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΥΣΣΑΝΕ ΟΛΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ. ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ήταν τότε... το 1982...
    http://www.bilderberg.org/g/Bild-Greece.html
    Μια "τυχαία" συνάντηση, μερικών Ελλήνων που παραδόξως συναντιούνται και σήμερα κάπου. Άνθρωποι σαν εμάς αλλά και όχι σαν εμάς. Η κύρια διαφορά μας είναι πως εμείς δεν έχουμε "σπάγκους" κ.Ανδριανόπουλε.



    Καπετάν Μακρύς. Η "παιδική χαρά" είχε Ανδριανόπουλο, Μητσοτάκη, Παπανδρέου Γ., Καραμανλή Κ., Σαμαρά Α., άλλους και φυσικά τον Πάγκαλο Θ. που ακόμα χώραγε στις καρέκλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα μας εξηγησετε κυριε Ανδρεα πως εσεις ενας νεο φιλελευθερος βρεθηκατε στο Σοσιαλιστικο(;) ΠΑΣΟΚ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κ.Ανδρεα, θελω ενα σχολιο σου για το παρακατω:



    Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ι. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητή Δικαίου της Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, κατόχου ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. pankan@unipi.gr


    ======================================
    Επειδη δεν χωραει εδω, το εχω αντιγραψει στο blog μου
    διαβασε το και γραψε ενα σχολιο σου
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι που προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τους παράγοντες καθώς και τα αποτελέσματα της διαφθοράς και ακόμα περισσότερο τους πρωταγωνιστές. Με τέτοιου είδους πολιτικάντηδες καταλαβαίνουμε γιατί στην ελλάδα η ατιμωρησία είναι καθεστώς. Σας πειράζει που θα αλλάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν γνωρίζουμε σε ποιό κάστρο είσαι κλεισμένος.
    Αν έκανες μια βόλιτα στις γειτονιες θα έβλεπες ότι πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχεις του 40-50.
    Οι περισσότεροι νέοι είναι άνεργοι αν και πολλοί από αυτούς διαθέτους πτυχία και προσόντα.
    Οεν μπορούν να δουλέψουν ούτε στο δημόσιο αλλά ούτε και στον ιδιωτικό τομέα, ούτε καν σαν εργάτες σε οικοδομή μια και οικοδομές δεν υπάρχουν σήμερα.
    Εσυ έχεις και τρως και στο χωριό μου λένε το "ο χορτάτος το νηστικό δεν τον καταλαβαίνει".
    Φυτοζωούμε και τώρα και μάλιστα χωρίς ελπίδα για το μέλλον.
    Ας πιάσουμε λοιπόν πάτο μήπως και αρχίσουμε να ανεβαίνουμε σιγά-σιγά.
    Αν μείνουμε όπως είμαστε σημερα θα κολυμπάμε αιωνίως στα σκ..ά χωρίς μια αχτίδα ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.
    Ίσως και να διασώσουμε έτσι κάποια ψήγματα αξιοπρέπειας που τώρα δεν έχουμε ούτε κατά διάνοια.
    Κάθισε στα πλούτη σου και άσε μας στον πόνο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πες τα Ανδρεα, οι αχαρακτηριστοι εχουν καλλο στο μυαλο, την μερα που θα το καταλαβουν, αν το κανουν θα ειναι πια αργα. Αυτοι που διαμαρτυρονται ειναι αυτοι που καλοπαιρασαν και τωρα δεν ξερουν τι τροπο να βρουν να συνεχισουν το φαγοποτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιατί δεν μιλάς κ Ανδριανόπουλε και για τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, για τις μίζες και τις υπερτιμολογήσεις, Γιατί δεν μιλάς για το σορτάρισμα των ομολόγων την επομένη των εκλογών με αλλαγή των προθεσμιών παράδοσης από Τ3 σε Τ10.

    Όσο για τους διορισμούς με ρουσφέτι να μην τους διορίζατε.

    Ετσι έπρεπε. Να μην διορίζατε κανέναν.
    Να τους αφήνατε να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν τα προσόντα και τα ταλέντα τους που είναι πολύ περισσότερα από αυτά των γόνων καλών οικογενειών που έχουν τη θεσούλα εξασφαλισμένη στην πολιτική στη Δημοσιογραφία, στην Επιστήμη και σε όλους τους άλλους χώρους.

    Να μην διορίζατε, να μην κάνατε επιδοτήσεις.

    Αλλά τότε δεν θα βρίσκατε ούτε την ψήφο σας στην κάλπη.

    Από τη στιγμή που λέτε ότι φταίνει αυτοί που διορίσατε ομολογείτε την αποτυχία της πολιτικής σας

    doctormarkon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρε Ανδριανόπουλε, άντε σε καμιά χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να τα πεις αυτά που περνάνε ακόμη. Καταλαβαίνουμε πλήρως τις μας γίνεται και ποιος μας έφθασε ως εδώ. Καλό θα ήταν να πάψεις να λες και να γράφεις όλες αυτές τις νεοφιλελεύθερες ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε Ανδριανόπουλε, άντε σε καμιά χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να τα πεις αυτά που περνάνε ακόμη. Καταλαβαίνουμε πλήρως τις μας γίνεται και ποιος μας έφθασε ως εδώ. Καλό θα ήταν να πάψεις να λες και να γράφεις όλες αυτές τις νεοφιλελεύθερες ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το κρατος μας ειναι κομματικο κ κλεπτοκρατικο...οι ευθυνες ειναι σε αυτους που μας κυβερνησαν.ο λαος ακουλουθουσε κ ζητουσε ρουσφετια,ετσι δημιουργηθηκαν κομματικοι στρατοι...οι πολιτικοι οι περισσοτεροι εξυπηρετησαν την διαπλοκη για να επιβιωσουν...γιαυτο βλεπεις παντου ταξεις ολοκληρες να φοροδιαφευγουν γιατι δεν εμπιστεονται το πολιτικο συστημα...λαμογια παντου κ αυτη η νοοτροπια επεκταθηκε σε ολοκληρο τον δημοσιο τομεα κ δεν μπορεις να κανεις τιποτε χωρις μπαξισι...αντε ο ελληνας να αλλαξει νοοτροπια,αφου νομιζει ακομη οτι θα επανελθει το κλεπτοκρατικο συστημα,μαλιστα ορισμενα κομματα καλιεργουν αυτη την νοοτροπια,αλλα κ εμεις δεν πιστευουμε οτι ειμεθα υπο χρεοκοπια κ εξακουλουθουμε να πιστευοομε οτι μας κοροιδευουν...αγαπητοι φιλοι ειμαστε υπο χρεοκοπια κ οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε τοσο καλυτερα για μας...αμμεσα ιδιοτικοποιησεις κ μειωση του δημοσιου,παραλληλα να μαθουμε να ζουμε με οσα βγαζουμε,τερμα τα δανεικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γιατί δεν μοιράζει ο Ανδριανόπουλος την περιουσία του για την απόσβεση του χρέους, μαζί με όλους τους πολιτικούς, βουλευτές, δημάρχους, νομάρχες κλπ από το 1974 και μετά ;

    Αφού νοιάζεστε τόσο για την Ελλάδα, δωρίστε τα ΟΛΑ, εκτός από 20.000 ευρώ ετήσιο ατομικό εισόδημα και ένα σπίτι και μερικές χιλιάδες ευρώ για τα γεράματα. Δωρίστε τα ΟΛΑ και ιδιωτεύστε. Αρκετά μας πρήξατε με τις νεοφιλελεύθερες μπουρδολογίες σας και τα παιχνίδια των κερδοσκόπων από την πατρίδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η χώρα δεν πρόκειται να πτωχεύσει αν δεν πληρώσει το χρέος της απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους και όσοι το υποστηρίζεουν λένε ψέματα.

    Μία χώρα όταν δαπανά ένα τεράστιο ποσό των εσόδων της σε δανεικά (που σε τελική ανάλυση κανείς δεν γνωρίζει από που προήλθαν) φυσικό είναι να μην προκόψει ποτέ πάντα να χρωστά και να δανείζετε στο διηνεκές.

    Η μεγάλη πλεοοψηφία του κόσμου δεν συμμετείχε ποτέ στο αχαλίνωτο φαγοπότι που έγινε σε βάρος της πατρίδας μας, αυτοί λοιπόν που πήραν τα δανεικά ( δεν πρέπει να υπάξει μία επιτροπή που θα διερευνήσει αν όλα αυτά τα χρήματα πήγαν τελικά στο λαό;) τα κατασπατάλησαν, τα έφαγαν τα μοίρασαν με τους κολητούς τους τα καταχράσθηκαν, να τα πληρώσουν οι ίδιοι, δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν δεν δανείσθηκα, από κανένα θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανδριανοπουλε:
    Θελεις αληθεια να μαθεις πως θα πληρωθουν οι μισθοι
    εαν φυγει η Τροϊκα;

    Διαβασε με ΠΡΟΣΟΧΗ τουτο:
    http://zoidosia.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

    και γραψε μετα ενα αντρικιο σχολιο σου επανω σ' αυτο.

    περιμενω
    κυρ-Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ειναι αργα.Η χωρα χρεωκοπησε απο τους ανοητους ευρωλιγουρηδες.
    Μην εκχωρησεις τα δικαιωματα σου για μια σωτηρια που ειναι μαθηματικα αδυνατη.
    Μην εκλιπαρεις για οικτο.
    Φτωχεια και προωρος θανατος για εκατομμυρια ελληνων ειναι δεδομενα.
    ΠΡΑΞΕ ΑΝΑΛΟΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Ανδριανόπουλος εχει δίκιο σε πολλά απ οσα λέει, τα υπολοιπα τα κανει γαργάρα διοτι,

    αυτούς εχουμε τώρα βολευτές,και με αυτούς θα πορευτούμε, τι να κανουμε.

    Δεν υπάρχει μαγική λύση και αμεση που να μην αντιτίθεται στους κοινοβουλευτικούς κανόνες!

    Αν στη χώρα μας οι "μικροσυνταξιούχοι" και οι "μικρόμισθοί" και οι "αποροι" και οι "αναπηροι" και οι φοροφυγάδες και οι καθε λογής απατεώνες είναι αρκετοί ωστε να εκλέξουν κυβέρνηση,

    μετά αυτή η κυβέρνηση θα φροντίσει για τον μισθό, την σύνταξη την συντήρηση και προστασία των δικαιώματων ολων αυτών των "ευποληπτων" πολιτών.

    Αυτή είναι η μεγιστη "Αρχή" στον Κοινοβουλευτισμό.

    Ολων των πολιτών η ψήφος εχει την ιδια αξία!

    Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς περιοδεύει στην Κρήτη, πήγε και στα Χανιά οπου στο σύνολο των συνταξιούχων, το 30% είναι με αναπηρικές.

    Τί να σε κανει εσενα άνεργε νέε ο Σαμαράς ο Παπανδρέου και ο Ανδριανόπουλος, τον μικροσυνταξιούχο θα φροντίσει που είναι σίγουρος!

    Αν στη χώρα οι περισότεροι ψηφοφόροι είναι κανάγιες,τότε και η εκλεγμένη κυβέρνηση θα αποτελείται απο ντεσπεράντος.

    Μαζεψτε τα μπογαλάκια σας να μεταναστέψουμε στο φαρ ουέστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. πως ο κυρ αντρεας ελυσε το οικονομικο προβλημα αλλων χωρων

    Adults die younger in the former Soviet republics
    Michael McCarthy
    The decline in life expectancy in Russia and other former Soviet republics over the past three decades has been largely due to a rise in adult mortality rates, primarily among men, and not a rise in infant and child mortality, says the US National Research Council. Their report, Premature Death in the New Independent States , notes that the impact of adult mortality on life expectancy is especially marked in Russia, the Baltic states, the other European republics, and Kazakhstan.

    http://www.lancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2805%2963881-0/fulltext

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μου θυμίζεις... Δαμουνάκι.

    Σύντομα φθάνει η Επανάστασση του Ελληνικού Λαού κι αλλίμονόι σου κι εσένα Μπιλντερμπεργκερά Ανδριανόπουλε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κυρ Αντρέα.

    Έχεις την τάση όταν απευθύνεσαι στον κόσμο με τα άρθρα σου να τους θεωρείς ζώα, να τους θεωρείς βλαχαδερά, αμόρφωτους.

    Μάθε όμως ότι οι ανάμεσα σε αυτούς που θεωρείς εσύ ζώα υπάρχουν και άνθρωποι με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα πολύ υψηλότερα από τα δικά σου, και από αυτούς που είναι στην κυβέρνηση, ή δουλεύουν σαν σύμβουλοι με αστρονομικούς μισθούς.

    Αυτοί που θεωρείς πλέμπα και ζώα δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν σε οικογενειες πολυτελειας με προσβάσεις στην πολιτική ηγεσία.

    Γι αυτό πρόσεχε τι λες γιατί γίνεσαι ρεζίλι ακόμα και σε πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών τμημάτων πανεπιστημίου.

    Γιατί δεν έχεις επιχειρήματα και απλώς πας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

    Η μεταβίβαση της ευθύνης προς τους πολίτες είναι γνωστό κόλπο που χρησιμοποι΄ήθηκε στην Αργεντινή στην Ιρλανδία και σε όσες χώρες πάτησε το ποδάρι του το ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. αν γινονταν ΤΩΡΑ εκλογες
    που δεν μπορεις να υποκριθεις οτι δεν ξερεις
    παλι τους κουστουματους γιαπηδες θα ψηφιζες
    παλι τους πουλημενους νομπελιστες θα πιστευες
    ΓΙΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ(ακομα δεν εχεις παθει τιποτα..)

    ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ 2008 ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,Η ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ .
    Ο Α.Α. ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΚΙΑ , ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΔΥΝΗ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝΤΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ , ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΈΩΣ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ .ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ ΚΟΤΖΑΜ ΕΥΡΏΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑΊΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ , ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ,ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ , ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ,ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ,ΚΡΥΠΤΟΔΗΜΌΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ( Ο "ΥΓΙΗΣ¨" ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ}, ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΚΟ , ΨΕΥΤΟΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ , "ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ" , "ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ , ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ "ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ" , Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ¨"ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ " ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ . ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ , ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ , ΕΔΩ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ , ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ . ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Στην ελλαδα του 40 και του 50 χτιζοντουσαν νεοι παρθενωνες, κυρ αντρεα.
    που την ειδες εσυ την πεινα και την εξαθλιωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανδρεα Ανδριανοπουλε επειδη λες σκληρες αληθειες που πονανε τους ανηθικους και κακοηθεις ,αυτοι καταφευγουν σε χυδαιες υβρεις και ψεμματα .Δυστυχως ενα μεγαλο μερος του λαου αποτελειται απο φθονερους τυπους ,αγραμματους και φανατικους
    Απο τη μια προειδοποιουσες για τη κακη πορεια της χωρας , τοσα χρονια και απο την αλλη προσπαθουν να βγουν και απο πανω οι ασχετοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΕ.
    ΤΟΣΟ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγαπητέ κυρ Μήτσο,

    Αν και δεν το συνηθίζω, ευχαρίστως να απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα που μου έθεσες σε σχέση με τα επιχειρήματα του μπλόγκ που με παρέπεμψες. Οσα λέγονται εκεί δεν είναι ακριβή. Διότι αναφέρεται το Μνημόνιο σε αποπληρωμή χρεών αλλά αυτά που μας δίδονται είναι πολλά παραπάνω από αυτά που ξοδεύουμε σε τοκοχρεωλύσια. Τελείως σχηματικά θα σου έλεγα πως ξοδεύουμε ετήσια 150 και σαν κράτος εισπράττουμε 100. Από τα παραπανήσια 50, τα 25 περίπου πηγαίνουν σε αποπληρωμή χρεών και τα υπόλοιπα σε δαπάνες επιβίωσης - λειτουργίας. Αυτά τα παραπάνω 50 δανειζόμαστε. Αν κάνουμε στάση πληρωμών και διακοπούν όλα τα δανεικά, τα 25 αυτά από που θα τα βρούμε; Προφανώς σε πρώτη προτεραιότητα το κράτος (από τα 100 που βγάζει) θα πρέπει να πληρώσει για εισαγωγές ενέργειας (εξασφάλιση ηλεκτρισμού και βενζίνης για κίνηση και θέρμασνη), τροφίμων (εισάγουμε περίπου το 85% όσων καταναλώνουμε)και φαρμάκων. Κατά συνέπεια μισθοί και συντάξεις θα βρίσκονται σε μεγάλο ποσοστό εκτός πλαισίου εισπράξεων. Σύμφωνα μάλιστα με τα νούμερα (με βάση ανακοίνωση του ΔΝΤ) το 70% των ετήσιων δημοσίων δαπανών πηγαίνει σε μισθούς του δημοσίου τομέα και σε συντάξεις, το 20% σε εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους και το υπόλοιπο 10% σε δράσεις του κράτους. Εύκολα ο καθένας μπορεί να καταλάβει που πάνε τα λεφτά.

    Φιλικά,

    Ανδρέας Ανδριανόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ευχαριστω για σχολιασμο σου κ.Ανδριανοπουλε
    εχω ομως τις επιφυλαξεις μου
    ο καθενας λεει τα πραγματα απο τηνμερια του

    ...παντως καλο ειναι να συνηθιζεις να ΑΠΑΝΤΑΣ σε σχολια,
    οπως τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση