GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για ελληνικά ομόλογα δείχνει η μηχανική ανάλυση...

Από το sta-gr.com Όποιος δεν έχει διαβάσει το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο τότε καλύτερα να μην το κάνει γιατί αλλιώς θα δυσκ...

Από το sta-gr.com
Όποιος δεν έχει διαβάσει το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο τότε καλύτερα να μην το κάνει γιατί αλλιώς θα δυσκολευτεί να καταλάβει το λόγο που οι Ευρωπαίοι ηγέτες άσκησαν τόση πίεση στην Ελλάδα για να το εγκρίνει. Όπως και να' χει, το μεσοπρόθεσμο είναι, θεωρητικά, καλό για τους δανειστές και ό,τι είναι καλό για τους δανειστές είναι συχνά καλό και για τις αγορές, οι οποίες ενέκριναν με τη σειρά τους την κίνηση της Ελλάδας και κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη.
Συνέχισαν, έτσι, το βραχυπρόθεσμο ράλι τους το οποίο έφερε το δείκτη των αμερικανικών τραπεζών σε νέο υψηλό τεσσάρων εβδομάδων και τον S&P 500 πιο κοντά στο χαμηλό του Ιουλίου, το οποίο, ήδη, δοκιμάζει ως αντίσταση μετά την πρόσφατη διάσπαση του. Ανοδικά κινήθηκαν και οι...
αναδυόμενες αγορές στον απόηχο των 'θετικών' ειδήσεων από την Ελλάδα, με το ETF ΕΕΜ να αγγίζει τον ΚΜΟ 50 ημερών τους ως αντίσταση, έχοντας ήδη περάσει πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών του.
Νέο υψηλό τεσσάρων εβδομάδων κατέκτησε και ο DAX, στην Ευρώπη, ενώ μεγάλη ήταν η άνοδος και του CAC και του FTSE. Κέρδη και για τα εμπορεύματα αλλά και άνοδος για το ευρώ. Την θετική χρηματιστηριακή εικόνα συμπλήρωσε η πτώση των αμερικανικών και των γερμανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές συνέχισαν τη στροφή τους προς επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου, όπως οι μετοχές. Αντίθετα, τα ελληνικά ομόλογα κατέγραψαν άνοδο με τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων να κλείνουν χαμηλότερα κατά 1% στο 16,284%.
Όταν οι άνθρωποι βάλλονται από πληθώρα πληροφοριών και συναισθημάτων και δυσκολεύονται να δουν την χρηματιστηριακή πραγματικότητα με 'καθαρό' μυαλό ίσως είναι καλό να ζητούν τη 'γνώμη' των μηχανών. Στρεφόμενοι, λοιπόν, στην ανάλυση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων 10ετίας από το μηχανικό σύστημα 3F, η εικόνα που παίρνουμε είναι μάλλον ελπιδοφόρα. Το σύστημα αναγνωρίζει έντονα πτωτική τάση των ελληνικών επιτοκίων στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, κάτι που σημαίνει αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα ενώ βαθμολογεί αρνητικά τη τάση των επιτοκίων για 9 διαδοχικές συνεδριάσεις, σε ένα από τα μεγαλύτερα σερί από τις αρχές του έτους.
Επιπλέον, για πρώτη φορά από τις 14 Φεβρουαρίου η μηχανική ανάλυση βαθμολογεί αρνητικά τη μεσοπρόθεσμη τάση των επιτοκίων των 10ετών ελληνικών ομολόγων (με οριακά αρνητική τιμή), κάτι που μεταφράζεται σημαίνει πως οι αγορές έχουν αρχίσει να βλέπουν θετικά από τα τρέχοντα επίπεδα τα ελληνικά ομόλογα και έτσι μάλλον περιμένουν αποκλιμάκωση του ρίσκου και αποφυγή της πτώχευσης στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.


1 σχόλιο

  1. Τι μαλακιες λες μωρ΄αδερφακι μου! Κανεις τον επιστημονα μωρε κακομοιρη. Ψιλοπραγματα εχεις ακουσει απο δω και απο κει και εχεις τετοια συγχυση στο μυαλο σου που δεν ξερεις που πανε τα τεσσερα. Αει καλον υπνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση