GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η…ζημιά

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΤΟ’ πε ο κ. Μαρκεζίνης , ας το θεωρήσουμε δεδομένο και να επιχειρήσου...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΤΟ’ πε ο κ. Μαρκεζίνης, ας το θεωρήσουμε δεδομένο και να επιχειρήσουμε την εξήγηση. «Η διαφθορά στην Ελλάδα ξεκίνησε απ’ το 1965». Μαζί της ξεκίνησε και η δημοκρατία που έγινε αποστασία για να γίνει δικτατορία. Διψούσε για δημοκρατία ο λαός και ο εκλογικός θρίαμβος του «Γέρου» (16.2.64) ήταν η αφετηρία. Η δημοκρατία στον τόπο όπου γεννήθηκε, αλλά σε χέρια Ελλήνων, σαν σε χέρια νηπίου που κρατάει ξυράφι. Και βγήκαν απ’ τον «ζυγό οι τράχηλοι». Κινήθηκαν τα κεφάλια ζερβά δεξιά, το’ νιωσαν πως δεν...
 τους κοιτάνε μάτια εχθρικά κι ούτε καραδοκούν χαφιέδες και σκέφθηκαν πως η δημοκρατία είναι εύκολη…δουλειά.
ΣΙΓΑ-σιγά, λοιπόν και με το μαλακό, η ιδέα της ελευθερίας ωρίμασε μέχρι να σαπίσει και της δημοκρατίας το νόημα να γίνει ασυδοσία. Κι όταν όλα ισοπεδώθηκαν και «γίναν’ ένα δούλοι κι αφεντικά», τα πόδια γύρισαν να βαρέσουν το κεφάλι. Κι ήταν μαγκιά να μην λογαριάζεις την Αστυνομία που φοβόσουν, να διαδηλώνεις καταπώς γουστάρεις ανενόχλητος και να το νιώθεις πως το Κόμμα θα «καθαρίσει», αν παρανομήσεις. Και, βέβαια, με το «Παπανδρέου-δημοκρατία» η εξουσία άλλαξε χέρια, η ελευθερία μοιράστηκε απλόχερα, οι συνειδήσεις δυσκολεύτηκαν να προσαρμοσθούν, αλλά όταν παγιώθηκε η αντίληψη πως η δημοκρατία δεν έχει σύνορα με την ασυδοσία, ο νεοέλληνας σκέφθηκε: Έχω πρόβλημα; Καθαρίζω με την κομματική μου ταυτότητα. Κι έγιναν οι κόλακες στρατιά κομματικών, εσμός παρατρεχάμενων με τη δημοκρατία σύνθημα και με την ιδέα πως «κυβερνάμε και δεν μας τρομάζει κανένας» σφηνωμένη στο μυαλό τους.
Η «δημοκρατία» δρομολογήθηκε, η «ελευθερία» απλώθηκε μοιράζοντας τον χώρο της με την ατιμωρησία κι αυτό ήταν! Η ζημιά έγινε! Η διαφθορά δεν είχε τα γενέθλιά της, αλλά είχε την αλματώδη ανάπτυξή της. Σε συνθήκες ατιμωρησίας που την υπέθαλπαν και με τους νόμους στα χαρτιά.
ΚΙ ύστερα ήρθε η χούντα. Με τους δικούς της κανόνες της σιωπής και του τρόμου, που έκαναν τη διαφθορά προνόμιο που…μύριζε σάπια κρέατα. Στη συνέχεια και μετά μια περίοδο επώασης, ξανασκάει μύτη η διαφθορά με την…κλασική της μορφή. Για να γίνει, προοδευτικά, μίζες, «κουμπάροι» και Χριστοφοράκοι, για να καταλήξει…υποβρύχια και ατιμώρητοι Μαντέληδες.
ΣΗΜΕΡΑ τρέχουμε, η διαφθορά λουφάζει και μόνο δυο λέξεις δεν λέμε να θυμηθούμε. Πειθαρχία! Μας έλειψε και θερίζουμε θύελλες. Κι άλλη μια. Ατιμωρησία! Την είδε η διαφθορά, τονώθηκε κι απλώθηκε στην Ελλάδα της ρεμούλας. Όλα φυσικά και επόμενα, κατά το «αίτιον και αιτιατόν» (αιτία και αποτέλεσμα).

5 σχόλια

  1. Με τον χαβαλέ και το πανηγύρι που στήνετε στην Πλατεία Συντάγματος δεν κάνετε τίποτα , καλύτερα για πάτε στις παραλίες η για καφέ με τάβλι .
    Μόνο όταν μπείτε μέσα θα καταλάβουν ότι ΔΕΝ παίζουμε και ότι είμαστε αποφασισμένοι και τα παίζουμε όλα για όλα και ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ .
    Οργανωθείτε κάντε σχέδιο και βρείτε ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ .
    ΟΧΙ στη Συγκέντρωση παθητικών αγανακτισμένων , αλλά ΝΑΙ στη συγκέντρωση ενεργών αγανακτισμένων πολιτών με νοημοσύνη που να βράζει το αίμα τους .

    Αν και μέχρι την ψήφιση των σκληρών μέτρων , δεν μπούμε μέσα στην βουλή, με σχέδιο, ακόμα κατάληψη του Μάξιμου, του προεδρικού μεγάρου το σπίτι του γ.α.π του αδελφού του, του προέδρου της δημοκρατίας , τότε την βάψαμε , αφού αντιδρούμε παθητικά , το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ θα μας περνάνε ότι μέτρα γουστάρουν αυτοί , και με το δίκιο τους αφού μας βλέπουν σαν φούσκες , χαβαλέδες και δειλούς .
    Τι περιμένουμε να εξεγερθούμε, περιμένουμε να μας πουν ευγενικά, ορίστε σας δίνουμε τα δικά σας που σας χρήματα που σας βουτήξαμε πίσω , αφού όλα έγιναν κάτω από το τραπέζι παράνομα χωρίς την έγκριση από τους 180 βουλευτές και θέλουν τώρα να επικυρώσουν το μνημόνιο 1 που ΔΕΝ έχει επικυρωθεί , με το μνημόνιο 2 που ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ επικυρωμένο ,και περιλαμβάνει τα νέα σκληρά μέτρα, τις υποθήκες των Ελληνικών νησιών όπως τα Δωδεκάνησα , Επτάνησα , Κρήτη , Θράκη και ένα μεγάλο μέρος της Μακεδονίας λιμάνια αεροδρόμια το νεράκι μας , το φώς μας όπως και άλλες υποθήκες .
    Εξ αλλού τα χρήματα που λένε ότι μας δάνεισαν ούτε κατά φαντασίαν ΔΕΝ μπήκαν στα Ελληνικά ταμεία του κράτους τα έχουν στο λογαριασμό τους , αυτοί που μας τα έδωσαν , είναι όλα εικονικά .
    Είναι κάτι σαν το σχέδιο Μάρσαλ σε νέα μορφή .
    Πρέπει να αγωνιστούμε . Η ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται μετά από πόλεμο και τώρα έχουμε πόλεμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θά σταθώ σέ κάτι άλλο.
    Δέν είναι δυνατόν νά αποκαλείται κάποιος
    "ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ",ΟΤΑΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ
    ΣΤΆ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ.
    Καταλαβαίνεις ή νά γράψω πιό λιανά?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πολλά "βαρύνεται" ο "Γέρος", Αναστάση, αλλά τα ξερονήσια άλλοι τα φτιάξανε και τα χρησιμοποίησαν.
    Αγγλόφιλο και αντικομουνιστή, του χρεώνουμε τα "Δεκεμβριανά" (παρέα με τον Τσώρτσιλ) και άλλα σσχετικά με Λιβάνους και Γκαζέρτες, αλλά όχι τα ξερονήσια-τον αδικείς, νομίζω.
    Όσο για τα "στερνά" του (που "τίμησαν τα πρώτα"), τότε έδωσε τους (Ανένδοτους, 1-1-4) αγώνες του και υπήρξε πραγματικός "Γέρος της δημοκράτης". Αλλιώτικα, οι Αμερικάνοι δεν θα τον έβγαζαν απ' τη μέση, με την αποστασία του Μητσοτάκη και του Βασιλιά.
    Η δημοκρατία του οφείλει πολλά.
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχισαν οι κολοτούμπες... πρώτος και καλύτερος ο Κουκουλόπουλος

    Δηλώσεις των μέχρι χθες "παλικαράδων" Μίχου και Κρεμαστινού που δηλώνει κάτι σαν ερωτευμένος με τον ΠΑΠ επειδή ξέρει καλά αγγλικά!!!
    ... αλλά εδώ ήταν θαυμαστής του Ανδρέα δεν θα ήταν του ΠΑΠ;

    Δεν τίθεται θέμα "αν θα ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο, τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος", επεσήμανε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι με το χειρισμό για το χρέος, η Ελλάδα παίρνει τρία χρόνια παράταση για τη μετάθεση και όχι την επίλυση του προβλήματος, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευθούν τα μεσαία στρώματα.

    ΚΙ ΤΟ " ΜΕΓΑΛΕΙΟ " ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......
    ΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην σκύβετε το κεφάλι! Μην τρομοκρατείστε! Ελληνικό νόμισμα εδώ και τώρα!
    Μόνο έτσι πληρώνουν οι έχοντες και όλοι γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο κατέχοντες, και αντιδρούμε ουσιαστικά στην δουλεία που μας έχει επιβληθεί από την εποχή του Βυζαντίου έως τις μέρες μας από τις οικονομικές αυτοκρατορίες που μας υποδουλώνουν για να μας εκμεταλλεύονται και να μας χρησιμοποιούν για δικά τους οφέλη. Αυτή η τόσο μικρή κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη, μα τόσο πλούσια και αυτάρκης σε φυσικούς πόρους και ανθρώπινο πολιτισμό,ένα σημείο που ενώνει τρεις από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη και σαν κάτοχός αυτής της μοναδικής γεωπολιτικής αξίας αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα που ορέγεται ο κάθε ισχυρός που επιθυμεί να κυριαρχήσει από την εποχή του Δαρείου έως τις μέρες μας, δεν έχει ανάγκη από την φιλία τέτοιων φίλων. από την συμμαχία τέτοιων συμμάχων, από τον συνεταιρισμό με τέτοιους εταίρους. Με υπεύθυνο, αδιάφθορο και άμεσα αυτοελεγχόμενο νομοθετικό σώμα, ανεξάρτητη και πραγματικά "τυφλή" Δικαιοσύνη, ξεπερνώντας και τα τελευταία σύνδρομα των κωλοβασιλέων, των κωλόγερων, των κωλοεθναρχών και των κωλοαπογόνων τους,εστιάζοντας στην ευρύτερη κοινωνική μόρφωση των νέων της και όχι σε μία πανάκριβη, στείρα και ανούσια εκπαίδευση που τους προορίζει για αυριανούς δούλους, η Ελλάδα μπορεί να κάνει πάλι την υπέρβαση και να προσφέρει πολιτισμό διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ανεξαρτησία της και την ελευθερία της από όλους αυτούς τους λαούς που αδυνατούν να δουν πιο μακρυά από την μύτη τους και να αντικαταστήσουν το "εγώ" με το "εμείς", διότι είναι μοιραίο για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτόν τον τόπο, δεχόμενοι τόσο μεγάλες πιέσεις, να εξελίσσονται ταχύτερα από τους υπόλοιπους πληρώνοντας το βαρύ τίμημα της πρωτοπορίας, η οποία φανερώνει τον δρόμο και ορίζει την διαδρομή της ανθρωπότητας.
    Έλληνες τολμήστε και για ακόμα μία φορά επαναστατήστε και όλοι αυτοί που σήμερα σας πολεμούν όταν βρεθούν εκεί που πάλι πρώτοι εσείς θα πάτε θα σας ευγνωμονούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση