GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το ελληνικό ζήτημα φοράει ευρωπαϊκή φανέλα...»

Ομιλία της Κ. Μπατζελή στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης‏ «Το ελληνικό ζήτημα τουλάχιστον ως προς τ...

Ομιλία της Κ. Μπατζελή στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης‏

«Το ελληνικό ζήτημα τουλάχιστον ως προς τη γένεσή του δεν φοράει εθνική φανέλα, αλλά ευρωπαϊκή», τόνισε η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα Κυβέρνηση, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων παραμένει η διαφύλαξη της εθνικής αξιοπιστίας και η σταδιακή μετάλλαξη του πολιτικού συστήματος με...
 την ενεργό συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας.
Η κ. Μπατζελή άσκησε αυστηρή κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σε μια περίοδο όπου διακυβεύεται το ενοποιημένο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπου εξελίσσονται σενάρια οικονομικής επιβίωσης της χώρας μας είναι οξύμωρο τα πολιτικά κόμματα και κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλώνεται σε «παλαιοκομματικού τύπου πολιτικές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακού τύπου φυγομαχίες».
«Με την τακτική σας αυτή παραμένετε δέσμιοι των πρακτικών της παραδοσιακής ελληνικής δεξιάς, η οποία δυστυχώς για εσάς δεν βρίσκει πολιτική και ιδεολογική ανταπόκριση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Δεξιάς και της Χριστιανοδημοκρατίας», επισήμανε η κ. Μπατζελή απευθυνόμενη στη Νέα Δημοκρατία.
Αναφερόμενη στην κρισιμότητα των καιρών και στην ανάγκη για συναίνεση, η κ. Μπατζελή επανέλαβε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού λέγοντας ότι «η συναινετική πρωτοβουλία και η συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης για διευρυμένη πολιτική συνεργασία, η προώθηση ανοικτού πολιτικού διαλόγου για θέματα οικονομίας που ήδη έχει ανοίξει με μία πρωτοφανή διάσταση, η ενεργοποίηση του επιστημονικού προσωπικού, θα είναι μια άοκνη προσπάθεια εκ μέρους μας και δε θα εμποδιστεί από κανένα επικοινωνιακό «τερτίπι» και από καμία πολιτική «παιδική φοβία».
Η κ. Μπατζελή κατέληξε λέγοντας ότι «η ωριμότητα ενός πολιτικού συστήματος κρίνεται από την ωριμότητα της πολιτικής ηγεσίας. Η ωριμότητα της ανασύνταξης του πολιτικού συστήματος εξαρτάται από την ωριμότητα των κοινοβουλευτικών διεργασιών. Η ωριμότητα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας εξαρτάται πλήρως από τις ριζοσπαστικές αντιλήψεις, αλλά και την ωριμότητα της ίδιας της κοινωνίας για να τις προωθήσει».

6 σχόλια

  1. Η σταση που περασαμε ηταν τα Καμενα βουρλα,οσοι δεν κατεβηκατε....καλα κανατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην ιστιοσελίδα του πρώην υπουργείου σας κυρία πρώην υπουργέ Γεωργίας αναρτήθηκε στις 15 ΔΕΚ 2009 η οικονομική αποζημίωση μηλοπαραγωγών που η παραγωγή τους προσβλήθηκε σφοδρά από την ασθένεια "φουζικλάδι".

    Και οι ταλαίπωροι παραγωγοί ακόμη δεν έχουν εισπράξει τις εξαγγελθείσες από το ίδιο σου το στόμα αποζημιώσεις.

    ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΙ ΚΗΡΥΓΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ.

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γλυψ, Γλυψ, Γλυψ.....
    λέτε να με ξαναβαλει στην κυβερνηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει κάτι να γίνει με αυτόν τον ανεύθυνο άνθρωπο, τον Σαμαρά.
    Όσο και να μην συμφωνώ με τη ΝΔ και την πολιτική της συμπεριφορά, είναι ένα κόμμα με άξιους ανθρώπους, που δεν τους αξίζει ο συγκεκριμένος τύπος για αρχηγός. Το ίδιο οφείλει να κάνει και το ΠΑΣΟΚ με τους λαϊκιστές ΠΑΣΟΚΟΥΣ, μόνο που στη ΝΔ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, αφού τον λαϊκισμό τον εκφράζει ο ίδιος ο αρχηγός της.

    Φυσικά, για να είμαστε δίκιαιοι, το πρόβλημα προϋπάρχει του Σαμαρά. Δυστυχώς είναι αρκετά βαθύτερο και έχει να κάνει με την ίδια τη δομή της αστικής τάξης στη χώρα μας. Δεκαετίες τώρα ο παραγωγικός ιστός αποσαθρώνεται προς χάριν των κρατικοδίαιτων-νταβατζήδων στον ιδιωτικό τομέα και των ορδών των ρουσφετοδιορισμένων ΔΥ.
    Συνεπώς η κρίσιμη μεταρρυθμιστική μάζα είναι μειοψηφία στα δύο μεγάλα κόμματα.

    Και πριν τον Σαμαρά, δεν είχαμε την πεφωτισμένη δεξιά, τον κουρασμένο είχαμε και τους οπαδούς του, που έτρωγαν με χίλιες μασέλες.

    Γι αυτό και βλέπουμε αυτή την ιδεολογική αντι-μνημονιακή σύμπλευση ΝΔ-αριστεράς με έντονο αντι-ευρωπαϊσμό.

    Πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι. Δεν γίνεται να αφήνουμε τους χιλιάδες άσχετους της πλατείας Συντάγματος, που επειδή είδαν το zeitgheist και το debtocracy, νομίζουν ότι ανακάλυψαν την Αμερική. Η μιζέρια και η μετριότητα είναι ο αντίπαλός μας και πρέπει να τα αναδεικνύουμε. Να μην παίζουν μπάλα μόνοι τους. Να μην νομίζουν ότι έχουν δίκιο μόνο και μόνο γιατί κανείς δε θέλει να μιλήσει και να αντιπαρατεθεί μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΝΤ ΦΟΡΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8.37 δεν ειμαι νουδου,αλλα πες μου,με το κομματι πληρωνεσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση