GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κομματική πειθαρχία" στη ΝΔ για (να καταψηφίσουν) το Μεσοπρόθεσμο...

Αντιµέτωποι µε τη διαγραφή θα βρεθούν όσοι βουλευτές της ΝΔ κινηθούν αντίθετα προς την κοµµατική γραµµή κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσµο...

Αντιµέτωποι µε τη διαγραφή θα βρεθούν όσοι βουλευτές της ΝΔ κινηθούν αντίθετα προς την κοµµατική γραµµή κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος, όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθµα κοµµατικά στελέχη.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», με την κίνηση αυτή στο επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού επιδιώκουν να περιορίσουν τις δηµόσιες διαφωνίες βουλευτών για την τακτική που ακολουθεί η αξιωµατική αντιπολίτευση και σε δεύτερο στάδιο να αποτρέψουν τυχόν διαφοροποιήσεις στη Βουλή κατά...
 τη συζήτηση των νέων µέτρων.
Οι ίδιες πηγές παρέπεµπαν στην τακτική που ακολούθησε το κόµµα και κατά την ψήφιση του Μνηµονίου τον Μάιο του 2010, η οποία είχε ως αποτέλεσµα τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη.
Προς την κατεύθυνση της κοµµατικής πειθαρχίας, εξάλλου, έδειξε τη Δευτέρα και ο εκπρόσωπος του κόµµατος Γιάννης Μιχελάκης, λέγοντας ότι «είναι θέµα που θα κριθεί στην ώρα του», αλλά αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόµενο να αφεθούν ελεύθεροι οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Με την κίνηση αυτή, το γαλάζιο επιτελείο προειδοποιεί κατ΄αρχάς τη βουλευτή Αργολίδας, Έλσα Παπαδηµητρίου, η οποία επιµένει ότι είναι αναγκαία η συνεννόηση των µεγάλων κοµµάτων και δηλώνει πως η ίδια θα ψηφίσει στη Βουλή κατά συνείδηση.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφερόµενος στο θέµα της συνεννόησης και της στήριξης του Μεσοπρόθεσµου, έκανε λόγο για εκβιαστικό δίληµµα και διερωτήθηκε, απευθυνόµενος και στο εσωκοµµατικό ακροατήριο: «Κινδυνεύουµε να µην ψηφίσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ το Μεσοπρόθεσµο και γι’ αυτό φταίει η Ν.∆.;».
Πάντως, µε προτροπές προς την κοµµατική ηγεσία να µην απορρίψει την προοπτική πολιτικών συγκλίσεων επανήλθε ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 ζήτησε τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της ΝΔ προκειµένου να γίνει διεξοδική συζήτηση για το Μεσοπρόθεσµο.
«∆εν θα το ψηφίσω. Θα κάνω ό,τι λέει το κόµµα µου. Αλλά να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Οµάδα, να ακουστούν οι απόψεις των βουλευτών και ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του», ανέφερε.
Πηγή: http://news.in.gr/

2 σχόλια

  1. Έλσα, για πες αλεύρι.......
    Αντε μου στο .....καλό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε χάσου βλάκα Σαμαρά και εσύ και το Ζάπειο 2 ή Ζάπειο 32!

    Κανένας ηλίθιος πολιτικός δεν δίνει λύση.
    Η λύση πρέπει να ξεκινήσει με το ξεβρώμισμα του συστήματος.

    200 μόνο βουλευτές, διαφορετική εκτελεστική από νομοθετική εξουσία και πρόεδρος από το λαό και όχι από τα γραφεία της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση