GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ορκίστηκαν πως το καλό του λαού θα είναι η κύρια μέριμνά τους...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη Επ΄ ευκαιρία της σημερινής ορκωμοσίας των νέων Υπουργών τους οποίους είδα με τα μάτια μου και τους άκουσα ...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη

Επ΄ ευκαιρία της σημερινής ορκωμοσίας των νέων Υπουργών τους οποίους είδα με τα μάτια μου και τους άκουσα με τα αυτιά μου να ορκίζονται , όπως άλλωστε κάθε φορά και κάθε προηγούμενος , (πως η κύρια μέριμνά τους θα είναι το καλό του λαού και του τόπου) , σκέφτηκα πως αν εγώ ήμουν Θεός θα τους το ξέραινα τα χέρι, στους μισούς τουλάχιστον από αυτούς , αλλά δεν είμαι ! Δεν θα μείνω όμως σε αυτό . Θα υπενθυμίσω στον Πρωθυπουργό, στα μέλη του νέου Υπουργικού συμβουλίου αλλά και...
σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου τα εντελώς επίκαιρα λόγια του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος προς την Δ' Εθνοσυνέλευση.
Είχε πει τότε ο Καποδίστριας :
«Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»
«Eφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Με τέτοια λόγια , περιμένω και ελπίζω , εγώ και όλος ο λαός στις πλατείες , να ξεκινήσει το λόγο του , στην πρώτη ολομέλεια του κοινοβουλίου που θα ακολουθήσει , ο Πρωθυπουργός . Εγώ αυτά θα έλεγα αν ήμουν Πρωθυπουργός , αλλά δεν είμαι ! Αντίθετα Με πιέζουν να νοιώσω πως είμαι ο Έλληνας , ένα σκουπίδι . Σαν ένα τίποτα άσπλαχνα πεταμένος από το γαντοφορεμένο το χέρι των πολιτικών στα σκουπίδια των αγορών . Ελπίζω να καταλάβουν οι πολιτικοί πως αυτά που γράφω , από εδώ από την πλατεία Συντάγματος , δεν τα γράφω μόνο για το καλό μας , εμάς του λαού , αλλά ίσως ποιο πολύ και για το δικό τους καλό . Μπορεί αυτά που γράφω τελικά αν τα καταλάβουν και τα υιοθετήσουν να βγουν σε καλό ακόμα και του συστήματος που υπηρετούν , όχι επειδή κόφτομαι εγώ για το σύστημα , αλλά φοβάμαι επειδή όταν παραπατά το σύστημα , πεθαίνουν άνθρωποι και συχνα και λαοί!

24 σχόλια

  1. Το πρόβλημά σου παπάρα ανεγκέφαλε λυρικέ τύπε είναι ότι διαστρεβλώνεις κάτι που είναι ιερό. Τι σχέση έχουν τα ερείπια που αντιμετώπιζε ο Καποδίστριας με μια ευρωπαϊκή χώρα του πρώτου κόσμου. Εντάξει είμαστε χρεοκοπημένοι αλλά όχι και 'εν εσχέτη πείνα', βλάκα. Ξεπουλημένε στη ΧΟΥΝΤΑ του ΘΟΔΩΡΑΚΗ και των δραχμάκηδων.
    Όλα έχουν μια σχετική αξία και μια απόλυτη. Καποιοι υπερρομαντικοί παρασύρετε την άδολη νεολαία με τέτοια τσιτάτα εκμεταλλευόμενοι την απόλυτη αξία τους κα υποτιμώντας τη σχετική τους.

    Στο κόσμο που ζούμε ηλίθιε οι πάνω καλά κάνουν και παίρνουν 10000 το μήνα και παραπάνω. Αρκεί να κάνουν τη δουλειά καλύτερα από άλλους. Και να εξασφαλίζουν τα 1500 τουλάχιστον για τους πολλούς και το κλειδί είναι να έχουν όλοι την ευκαιρία να πάνε αν μπορέσουν στα 10000. να μην αποκλείονται εξαρχής. Και να μπορεις με 1500 να ζήσεις αξιοπρεπώς. Αυτό ΝΑΙ. Τα άλλα τα λυρικά σας είναι ΠΟΝΗΡΑ και λέγονται μόνο για το κόμπλεξ σας και για να ξεσηκλώνετε τον κόσμο χωρίς λόγο και στα τυφλά, να νομίζει ότι παρόλο που μαζί τα φάγαμε έχει δίκιο που δεν θέλει να πληρώσει το λογαριασμό. ΠΑΠΑΡΑ, ε ΠΑΠΑΡΑ. λογοτέχνη και ιστορικέ της πονηριάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα ..και έπεσα σε έναν κόλυμπο κα εγέμισα ΠΑΣΠΑΛΟΥΣ .
    Όποιος διαβάσει το σχόλιο σου θα καταλάβει γιατί μου θύμισες τώρα αυτή ατάκα όπως την λέγαμε παλιά στην ΚΡΗΤΗ αντί του «άρες μάρες κουκουνάρες» που έλεγαν αλλού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, Α) ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΒΛΕΠΕ.ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ),ΑΛΛΑ ΚΑΙ Β)ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΜΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΥΑΛΑΚΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΤΡΕΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΣΥ ΤΑ ΣΚΑΤΩΝΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΞΕΣΚΑΤΩΝΑΝ.
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΩΣ ΤΟ 2009 ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ NA ΤΑ ΞΕΣΚΑΤΩΣΕΙΣ.
    ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλο θα ηταν να μην υπηρχαν σχολια αφου υπαρχουν αλητες σαν κι αυτους που τα σχολιαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνω απολυτα.ειναι ορισμενοι που δεν κανουν αλλη δουλεια απο το να βριζουν.μακαρι να μη δημοσιευονται σχολια.δεν καταλαβαινω το λογο αλλωστε που γινεται αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελα καλέ ..μαύρε άραχνε 8,40 και
    κακέ ΠΟΥΣΤΑΡΑ Πασοκομαλακισμένο στα σχόλια...ασχολήσου...με τις πράσινες δικιές σου.
    ----------------------------------------------

    Quiz: Ποιός είναι ο Υπουργός με το στριγκάκι;

    Το ότι στο ΠΑΣΟΚ που πήρε το πάνω χέρι, μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, επικρατούν οι μισογύνηδες το καταλάβαμε όλοι μιας και οι μόνες γυναίκες που "επέζησαν" είναι αυτές του Υπ. Εθνικής Παιδείας... αλλά το ότι θα υπήρχε και υπουργός που έχει εμφανιστεί με στριγκάκι δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε!!!

    Γελάει όλη η δημοσιογραφική πιάτσα που ξέρει και τον έχει "θαυμάσει" με στριγκάκι.

    Ποιος είναι θα σας το αποκαλύψουμε την κατάλληλη ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 17 Ιουν 2011 7:56:00 μ.μ.
    Είναι φανερό πως τα Ελληνικά σου δεν είναι αρκετά καλά για να μπορέσεις να μεταφράσεις και να καταλάβεις πόσο επίκαιρα είναι τα λόγια του Καποδίστρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 7.56 επίτρεψε μου να σου θυμίσω ότι ρομαντικοί τύπου Κολοκοτρώνη ,άθλιο δούλοι που σήκωσαν επανάσταση εναντίον πανίσχυρης αυτοκρατορίας είναι αυτοί που σου έδωσαν το δικαίωμα να εκφράζεσαι με τον τρόπο που το κάνεις.
    Ρομαντικοί τύποι πολέμησαν και θυσιάστηκαν αφανείς στον πόλεμο του 1940 εναντιούμενοι στην παντοκρατορία του Χίτλερ ,για να μπορείς εσύ να καμαρώνεις που οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
    ρομαντικοί είναι και όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι που ονειρεύονται μια κοινωνία δικαιοσύνης,που αρνούνται να παραδεχτούν ότι όλοι αυτοί οι εξουσιαστές, ακόμη και σήμερα πλουτίζουν αναίσχυντα και μη αποδίδοντας λογαριασμό για τις περιουσίες τους καιτην ίδια ώρα επιβάλλουν στους ασθενέστερους ημών την εξαθλίωση,αρκεί να μην θιγεί κεραία από τα δικά τους κεκτημένα .
    Μην ξεχνάς ότι οι εξουσιαστές είναι δημόσιοι υπάλληλοι,εντεταλμένοι στην υπηρεσία του λαού και όχι αφεντικά που πίνουν το αίμα του.
    Θα μπορούσα να σε καταλάβω εάν ήσουν και εσύ ένας από αυτούς.
    Αλλά ψάξε για δουλειά,δες τις συνθήκες εργασίας του κάθε εργοδότου,δες πόσο απροστάτευτος είσαι και μετά μίλα.
    Αλλά προς Θεού εάν ανήκεις στον ελιτ που δεν καταλαβαίνει από αυτά,άσε μας στον πόνο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ!!!!!!

    Απάνω σας! Εμπρός πεδίον δόξας λαμπρόν….
    Εκλογές δεν θέλετε κυρίες και κύριοι της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, για να σωθεί η χώρα από τους "ανίκανους" του ΠΑΣΟΚ;
    Το συμφέρον της Ελλάδας και του λαού της δεν είναι κατά τα λεγόμενα σας υπεράνω των προσωπικών και κομματικών συμφερόντων σας;
    ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ! Ναι, έτσι απλά. ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ.!
    Αν έχετε το ελάχιστο φιλότιμο, την στοιχειώδη τσίπα και ανθρωπιά, το στοιχειώδες μέχρι και τελευταίας λεπτομέρειας επεξεργασμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση που περνούμε τώρα, την ελάχιστη έως μεγέθους βακτηριδίου πίστη μέσα σας ότι εσείς μπορείτε να σώσετε την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ συνασπιστείτε, ενωθείτε σε ένα κόμμα, μια δύναμη, και ορμήστε στην εξουσία για την σωτηρία της ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Σε έξη μήνες το πολύ θα είσαστε κυβέρνηση και τότε με την σοφία σας, με την δύναμη και τον ενθουσιασμό σας, θα ξαναγεννηθεί όπως τώρα αφήνετε να εννοηθεί η κάθε μια και καθένας σας ο Χρυσούς Αιώνας του Περικλέους, θα αναπνεύσουμε ελευθερία, δημιουργικότητα, εθνική περηφάνια…
    Και σας λέω ΚΟΤΕΣ γιατί δεν μπορείτε να κάνετε ΤΙΠΟΤΑ, απλά φωνασκείτε, ξεχνώντας την ανοχή σας στην χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από εδώ, την κυβέρνηση του Καραμανλή, γιατί πολλοί από σας είτε τρώγανε είτε βολευόντουσαν, ως εκεί φτάνει η συνεισφορά σας στην Εθνική προσπάθεια για να βγούμε από τα σκατά….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ορκίστηκαν πως το καλό του λαού θα είναι η κύρια μέριμνά τους ." !!!
    ----------------------------------
    Ε....Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ
    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΞΕΥΤΙΛΑ.
    Αυτός είναι το ...πρόσωπο της ημέρας!

    Χθες απειλούσε να παραιτηθεί από βουλευτής και σήμερα δέχτηκε να γίνει υφυπουργός Άμυνας...
    Από τον Δημήτρη Φωκιανό

    Λέγεται Κώστας Σπηλιόπουλος και εκλέγεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα. Ανήκε στους πολιτικούς φίλους της Βάσως Παπανδρέου. Χθες ήταν ο τρίτος κατά σειρά βουλευτής που ετοιμαζόταν (μετά τον Φλωρίδη και τον Νασιώκα) να παραιτηθεί διαφωνώντας με...
    τις επιλογές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Όταν μάλιστα γράφτηκε το όνομά του δεν έκανε καμία διάψευση, αντίθετα το άφησε να συντηρείται.
    Σήμερα, δέχτηκε να αναλάβει νέος υφυπουργός Άμυνας υπό τον Π. Μπεγλίτη.
    Ε, δεν είναι το ...πρόσωπο της ημέρας ;

    o ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ...
    "ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ...ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ".
    ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑ ΤΑ...ΑΡΧΙΔΙΑ
    ΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΟΙ
    ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΓΚΑΓΣΤΕΡ
    ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ
    ΓΛΥΩΔΗ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΠΕΤΑ - ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι. Μακάρι έστω κι ένα από τα λαμόγια να έκανε κάτι πρακτικό εκτός από το μιλάει.
    ανδρέας π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δηλαδη...
    κυβέρνηση είναι αυτή ?
    Ή
    ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ....
    απο ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ
    ΒΟΟΕΙΔΗ & AIΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΠΑΣΟΚ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ φίλε απίστευτο κείμενο και το συνοδευτικό του κειμένου επίσης
    Με την άδειά σου ανήρτησα τα λόγια του Καποδίστρια στη .... Στοά
    Αν θέλεις μπορείς να γράψεις τα δικά σου λόγια στα σχόλια Comments.
    Ε α γ ε ι α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα μπορούσε να λέει...
    ====================================
    THE NEW CAMORRA COLLECTION
    - ΠΑSSOK -

    Λοιπόν σύμφωνα με την WIKIPEDIA the camorra is a mafia-type criminal organization in the region of GREECE and its capital is ATHENS.
    It is one of the oldest and largest criminal organizations in GREECE ,
    going back in 1981.
    Αυτά ιστορικά.

    Κατ'αλλα ο ΝΟΝΟΣ πήρε 2 ΣΩΜΑΤΟΔΕΙΣ υπαρχηγούς, ως είθισται, και βόλεψε μερικά ακόμα λαμόγια, που ΕΚΑΝΑΝ πως φώναζαν, γιατί έβλεπαν πως διαλύεται η ΟΡΓΑΝΩΣΗ και δεν είχαν προλάβει να φάνε τίποτα.

    ΑΥΤΑ και η συνέχεια επί της οθόνης. στη νέα μεγάλη υπερπαραγωγή
    MAFIA No 2.
    THE GREAT ESCAPE.
    ============================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα υβριστικά και κυρίως τα χυδαία σχόλια, φθηναίνουν το blog.
    Δεν είναι ωραία η λογοκρισία, αλλά είναι αναγκαία εναντίον της χυδαιότητας, για να προστατευθεί το κύρος του blog.
    Νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο τρόπος ανάρτησης των σχολίων.
    Αρκεί να μη καθυστερούν, ώστε να καθίστανται ανεπίκαιρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Πληροφορίες που έφεραν τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, πηγαίνοντας στην ΚΟ, να ζητάει συγγνώμη(!) από τον ελληνικό λαό για τον εκτροχιασμό της οικονομίας(!) και να συστήνει στο διάδοχό του να συναινέσει στην προσπάθεια για λύση(βοηθείστε, τα δικά μας σκατά καθαρίζουνε!) όπως του ζήτησε και ο κ. Μητσοτάκης, δεν επιβεβαιώθηκαν..."
    Το έχουν ρίξει στην "τρελλή"(!) και εμμένουν στο τρίπτυχο: "Μπλέ - σκούρο μπλέ - ...Μαυρής"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. <>
    Φίλοι,
    Δημήτρη Κλ, και Ανώνυμε 8:48:00 μ.μ.
    σας συγχαίρω και τους δυο σας.
    Αυτή η αηδία ζει αναμεσά μας χρόνια
    και οχι αποκλειστικά εδω βέβαια.
    Κάποιοι, ανεξαρτήτως χρώματος,
    μαρτυρούν με κάθε τρόπο την εξαθλιωσή τους
    μόλις φαντασθούν οτι απειλούνται.
    Και το κάνουν επειδή είναι invisible μάγκες.
    Ας ελπίσουμε οτι κάποιος ακούει. και σύντομα.

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ θα έλεγα πως όλοι ξέρουμε ότι ανάμεσα μας ζουν και καλοζούν χιλιάδες θρασείς βλάκες που από δεξιά και αριστερά , ηθελημένα αλλά συχνά και αθέλητα , βοηθούν την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ . Ας γράφουν λοιπόν στα σχόλια για να μην τους ξεχνάμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ορκίστηκαν πως το καλό του λαού θα είναι η κύρια μέριμνά τους...
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    έλα μoυνί στον τόπο σου ......!!!!!


    Ανοιχτή επιστολή στο site του ΠΑΣΟΚ, αναρτημένη
    Ανοιχτή επιστολή στον Γ. Παπανδρέου
    Θεσ/νίκη 31-3-07
    Ο Γ. Παπανδρέου, ως αρχηγός, παρέλαβε ένα πολιτικό κόμμα ιδεολογικά και κοινωνικά στέρεα «δομημένο» (με τα όποια προβλήματα) και το οδήγησε σε πολιτικό μαρασμό, απαξιώνοντάς το.
    Στρατηγικά Πολιτικά Ατοπήματά του :
    1. Πολιτική ανυποληψία.
    Η εξωτερική του πολιτική (απροκάλυπτη υποστήριξη του σχεδίου Ανάν, όταν η τεράστια πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων και των Ελλήνων συνεπώς, δεν το αποδεχόταν) οδήγησε τους ψηφοφόρους του πασοκ σε ιδεολογική απάθεια, πολιτική σύγχυση και αυτόν σε πολιτική ανυποληψία δια παντός.
    2. Ιδεολογική αποσύνθεση του πασοκ.
    Με την περίφημη «διεύρυνση» «αριστερά» και ακρο-δεξιά, κατόρθωσε ένα συμπαγές ιδεολογικά και κοινωνικά πολιτικό κίνημα να το απο-ιδεολογικοποιήση εν μία νυκτί.
    Ειδικά με τους νεοφιλελεύθερους (Σ. Μάνο και Α. Ανδριανόπουλο, πολιτικούς συνοδοιπόρους των Μπους, Τσένει και λοιπά νεοσυντηρητικά κοράκια) έβαλε ταφόπλακα στην όποια ιδεολογική κάλυψη απέμεινε στο πασοκ, από την αλά Παπαντωνίου λαίλαπα της «εκσυγχρονιστικής» επέλασης του χρηματιστηρίου και τον τρόπο εισαγωγής του ευρώ στην ζωή μας (ανεξέλεγκτη λειτουργία της αγοράς των καρτέλ με συνέπεια την μη συγκράτηση των τιμών) με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Έτσι φτάσαμε στο «πολιτικό αληταριό» Λ.Λ.
    Μόνη επιλογή του : Να παραιτηθεί από την αρχηγία του πασοκ και
    την εγχώρια πολιτική ζωή !, αξιοπρεπώς (sic).

    ______________________________________________
    Σήμερα έχουμε τις συνέπειες της επιλογής του να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία του πασοκ τότε και στην πρωθυπουργία σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έγραψες ανόητε Ανώνυμε 18 Ιουν 2011 9:56:00 π.μ
    ότι :
    {Ο Γ. Παπανδρέου, ως αρχηγός, παρέλαβε ένα πολιτικό κόμμα ιδεολογικά και κοινωνικά στέρεα «δομημένο» (με τα όποια προβλήματα) και το οδήγησε σε πολιτικό μαρασμό, απαξιώνοντάς το.) } και με αυτό πού έγραψες ,το ιδεολογικά και κοινωνικά στέρεα «δομημένο», με αναγκάζεις να αναφωνήσω και εγώ μαζί σου … έλα μoυνί στον τόπο σου ......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το τέλος του Γιώργου Παπανδρέου +

    Οι πολιτικοί χειρισμοί, που έκανε ο πρωθυπουργός τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, τον αποδυνάμωσαν ουσιαστικά με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για το εάν και πόσο μπορεί να συνεχίσει.

    Έγκυρες εφημερίδες, με ανταποκρίσεις τους από την Ελλάδα αμφισβητούν ανοικτά την ικανότητα του κ. Παπανδρέου να διαχειριστεί την παρούσα κρίση, επισημαίνουν την ουσιαστική απραξία της κυβέρνησης του τους τελευταίους μήνες, υπογραμμίζουν τις δυσκολίες υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και προβλέπουν ότι στο τέλος θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

    - Le Monde: “Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ελεύθερη πτώση”.
    “Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ελεύθερη πτώση” είναι ο τίτλος ανταπόκρισης από την Αθήνα που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde στην ιστοσελίδα της.

    - The Globe and Mail (Canada)
    «Όταν πριν από ενάμιση χρόνο ανέλαβε τη πρωθυπουργία της Ελλάδας, έχοντας εξασφαλίσει μια τεράστια εκλογική πλειοψηφία, ο Γ. Παπανδρέου χαιρετίστηκε ως ο μεγάλος μεταρρυθμιστής της Μεσογείου, και ως ένας «σοφιστικέ» πολιτικός στοχαστής, που θα εξαφάνιζε την οικονομική σαπίλα η οποία είχε κυριεύσει τη χώρα του στα 20 και κάτι χρόνια από τότε που ο πατέρας του είχε εκλεγεί πρωθυπουργός…….
    Ακόμη κι αν παραμείνει πρωθυπουργός, ο Παπανδρέου υπέστη μια ντροπιαστική ήττα...
    Και δεν είναι καθόλου σίγουρο αν ο Παπανδρέου, ή ο προϋπολογισμός του θα υπάρχουν μέχρι τότε.

    - FINANCIAL TIMES: Η εμπιστοσύνη του λαού εξανεμίζεται.....Για πρώτη φορά από το 2009, υπάρχει πιθανότητα πρόωρων εκλογών…...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αδικα προσμενεις φιλε μου.
    Ο εσμος των κοπριτων δεν ενδιαφερεται για σενα και για μενα.
    Μονο για την τσεπη του μεριμνα.
    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διάβασε τόν 3:27.
    Είναι καταλύτης μέσα στά κομματικά οξέα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. «Επαναστάτες» του γλυκού νερού,
    Οικονόμου και Κουκουλόπουλος
    Το …βασίλειό μου για μια υπουργική καρέκλα, φώναζαν επί μήνες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου και Πάρις Κουκουλόπουλος.
    \Οι φωνές τους έπιασαν τόπο: ο Παπανδρέου πονηρά και ιδιοτελώς σκεπτόμενος τους …διόρισε υφυπουργούς «ξεδοντιάζοντάς» τους και ξεμπροστιάζοντάς τους. ...

    Από χθες όμως μέσα τα κεφάλια για τους «αντάρτες» του γλυκού νερού και...
    μάλιστα οι «επαναστάτες» έχουν αρχίσει με δηλώσεις τους να …προσκυνούν τον Μεγάλο Ηγέτη !

    Ο δε Οικονόμου δεν δίστασε μάλιστα να αυτολογοκριθεί και κείμενο που είχε στην ιστοσελίδα του για το μνημόνιο, μόλις ορκίστηκε… Υπουργάκος το κατέβασε !!!

    κλασσικα κοπροσκυλα......

    Αληθευει οτι ο αειμνηστος
    πηδαγε τις γυναικες τους, και μετα τους εκανε υπουργους ?
    Τωρα με τον γιωργακης...που βασιλεύουν οι gay.......πως γινεται ?
    ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ..................«πιπεράτα» (;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση