GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Gregos Theopsy "σκέφτεται Πράσινα" και μιλά για το έργο του στο BULB...

Από το  http://boom-wow.tumblr.com/ Gregos Theopsy , η πιό πρόσφατη δουλειά σας με τίτλο " Think Green" – που θα μπορούσα εν ...

Από το http://boom-wow.tumblr.com/

Gregos Theopsy, η πιό πρόσφατη δουλειά σας με τίτλο " Think Green" – που θα μπορούσα εν συντομία να περιγράψω ως ένα ναζιστικό πράσινο τάπητα καλυμένο με φρενιτιώδη κινεζικά ηλεκτρονικά παιχνίδια - παρουσιάζεται στην Αθήνα στο BULB, ένα συμπόσιο γύρω από την οικολογική συνείδηση. Ποια είναι ακριβώς η σύνδεση εδώ; Γιατί μια ναζιστική σημαία, γιατί παιχνίδια, γιατί εκεί… τι αντιπροσωπεύει;
- Eίναι μια αλληγορία που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα ιδεών, το οποίο ξεκινάει από ένα συγκεκριμένο συλλογικό project που αποζητά την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου και καταλήγει σε συγκεκριμένες φοβίες όπως η ξενοφοβία και η διεθνής συνωμοσία.
Χρησιμοποίησα έναν αφελή και προκλητικό συνδυασμό απο...
ευδιάκριτα σύμβολα και ready-mades για να απεικονίσω την ανωριμότητα και τους κινδύνους που γενικά συνοδεύουν κάθε συλλογικό project αυτού του είδους όπως και κάθε φόβο αυτού του είδους.
Άλλαξα το χρώμα της ναζιστικής σημαίας από κόκκινο σε πράσινο, και τη χρησιμοποίησα ως παιδική χαρά στην οποία έστησα τους "ηθοποιούς" μου. Παιδιά, παγιδευμένα σε ένα γυάλινο κουτί, που περιβάλλονται από αυτοκίνητα με εξωγηινους οδηγούς.
Δεν είναι το πρώτο μου έργο με παιχνίδια. Συνήθως τα βραχυκυκλώνω, αλλά για το " ΤΗΙΝΚ Green" προτίμησα να τα κρατήσω ανέγγιχτα, “φρέσκα” από τα χέρια κάποιας κυρίας σε ένα κινεζικό εργοστάσιο. Για να σας πω την αλήθεια, φορώ ακόμη και γάντια όταν τα αγγίζω, για να είμαι βέβαιος ότι κράτουν το αρχικό τους vibe.

Πώς συνδέεται αυτό το έργο με τη δουλεια που παρουσιάσατε στο Palais de Tokyo στοπαρίσι;
- Για το "Revolution Now" έφτιαξα μια βόμβα και την έβαλα σε ένα μουσείο σαν έργο τέχνης. Οπότε την έκανα όσο πιο όμορφη μπορούσα, έτσι ώστε να περνάει ο κόσμος και η πρώτη τους αντίδραση να είναι: “Ουάου τέλειο!”, πριν καν καλά-καλά να έχουν συνειδητηποιήσει μπροστά σε τί ακριβώς βρισκονται.
Το έργο “Think Green” είναι αρκετά κοντά σε αυτό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ερμηνευθεί αυτό το έργο, οπως υπάρχουν και πολλοί τρόποι να φανταστεί κανείς το αύριο. Προσπάθησα να φέρω τα στοιχεία στη σκηνή, και να αφήσω τους άλλους να κάνουν την δική τους αφήγηση. Αφήνω αρκετό χώρο στους θεατές να φανταστούν ερμηνίες και ταυτόχρονα, τους αναγκάζω να παραμορφώσουν μια αλήθεια στην οποία πιστεύουν. Σε αυτά τα δύο έργα δούλεψα με την σύγχρονη ιστορία, δηλαδή μια συλλογική αλήθεια, σαν να ήταν απλή πλαστελίνη.

Το Think Green είναι σαφώς ένα πολιτικά προσανατολισμένο έργο, και είστε επίσης πρόσφατα πολύ ενεργός χρήστης του blog “Boom-wow!”, το οποίο ασχολείται με την παραγωγή ανατροφοδότησης μεταξύ των τεχνών και της πολιτικής. Τι είναι αυτό που σας έκανε να στραφείτε σε αυτήν την κατεύθυνση;
Δέν θεωρώ πλέον την πολιτική ως μια μορφή διαλεκτικής ανάμεσα σε κάποια εξουσία και στον υπόλοιπο λαό. Θεωρώ την πολιτική ως σχέση μεταξύ κάθε ατόμου με το συνόλο. Κατά τη γνώμη μου μια παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουμε και στην τέχνη. Και στιε δυο περιπτώσεις αυτό που με ενδιαφέρει είναι η σχέση του καθε ανθρώπου με το σύνολο. Στο Boom Wow δημιουργουμε μια αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτικής και τέχνης με σκοπό να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας.

Ποια θα ήταν για εσάς η ιδανική κοινωνια?
United States of Poetry.

Σκοπεύετε να κάνετε περισσότερες βόμβες και φασιστικές σημαίες;
- Θέλω να δείξω με τον τρόπο μου ότι η ιστορία ανήκει ολόκληρη σε όλους και δεν είναι απλά κάτι που τρέχει έξω από εμάς μέχρι να το πληρώσουμε με τη ζωή μας. Προσπαθώ να πάρω πίσω αυτό που μου έχει αφαιρέσει το σινεμά και γενικά ο χώρος του θεάματος.

Είστε eco-friendly;
- Δεν μου αρέσει και πολύ το “packaging” και θεωρώ ότι τα αυτοκίνητα είναι γελοία αντικείμενα.

1 σχόλιο

  1. Έχει ξεκινήσει το μεγάλο φαγοπότι
    -"Λεφτά υπάρχουν": 20 δις για ΑΠΕ τα επόμενα χρόνια !
    _______________________________________________

    Από τη σημερινή ομιλία ΓΑΠ σε εκδήλωση της ΤτΕ για την κλιματική αλλαγή:
    Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας έχει ξεκινήσει να αλλάζει, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, στις δε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το ύψος των επενδύσεων εκτιμάται ότι θα φθάσει την επόμενη δεκαετία στα 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ και κονδύλια ύψους 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα προστεθούν για την ενεργειακή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

    Ηδη 22 εταιρείες, διεθνείς και ελληνικές, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το τεράστιο πάρκο φωτοβολταϊκών στην Κοζάνη, ισχύος 200 MW, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    ΑΝΤΡΙΚΟΟΟΟΟΟΟ ΑΔΕΛΦΕ.. AYΡIANE ΚΡΟΙΣΕ $$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ
    ΑΑΑ...ΚΑΙ KAI ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΑ(ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ !!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση