GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μία ανάσα από το 40% το επιτόκιο των 2ετών ελληνικών ομολόγων...

Από http://www.sta-gr.com/ Το ελληνικό χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά την Τρίτη αλλά τα όποια κέρδη του επισκιάστηκαν από την κατασ...


Το ελληνικό χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά την Τρίτη αλλά τα όποια κέρδη του επισκιάστηκαν από την καταστροφική συνεδρίαση στην αγορά ομολόγων όπου τα 2ετή ελληνικά ομόλογα κατακεραυνώθηκαν με το επιτόκιο τους να αυξάνεται σε ημερήσια βάση περισσότερο από 8% και να αγγίζει στο κλείσιμο της ημέρα το εξωφρενικό 40%.
Σε αυτή τη φάση αν η Ελλάδα επιχειρήσει να βγει στις αγορές για βραχυπρόθεσμο δανεισμό 2ετίας θα πρέπει να πληρώσει 40% ετήσιο επιτόκιο κάτι που από μόνο του αποτελεί την οριστική επιβεβαίωση ότι η πόρτα των αγορών έχει κλείσει οριστικά για τη χώρα και μόνο ένα θαύμα θα μπορέσει να την ανοίξει τα προσεχή χρόνια.
Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν στα...
θαύματα μάλλον θα απογοητεύτηκαν από τις τελευταίες δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου η οποία δεν άφησε και πολλά περιθώρια για μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με τις αποφάσεις της συνόδου της Πέμπτης και αν η μέχρι στιγμής αντιμετώπιση της κρίσης από τους Ευρωπαίους πολιτικούς αποτελεί ένδειξη για το μέλλον τότε μάλλον δε θα πρέπει να ελπίζουμε στη λήψη αποφάσεων για ουσιαστική αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.
Στη συνεδρίαση της Τρίτης, τώρα, οι διεθνείς μετοχές κινήθηκαν ανοδικά στην ανακοίνωση θετικών ειδήσεων για την αμερικανική αγορά κατοικίας αλλά και ως τεχνική αντίδραση μετά τη μεγάλη πτώση των προηγούμενων ημερών. Κέρδη κατέγραψαν τόσο οι ευρωπαϊκοί όσο και οι αμερικανικοί δείκτες, ενώ ο χρυσός κατέγραψε βουτιά με τους επενδυτές να παίρνουν τα μεγάλη κέρδη τους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις αποφάσεις που θα ληφθούν την Πέμπτη και μία ευχάριστη έκπληξη θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση τόσο στο ΧΑ όσο και στις διεθνείς αγορές μετοχών για να κινηθούν ανοδικά από τα υποτιμημένα στατιστικά επίπεδα τιμών στα οποία έχουν κατρακυλήσει.

7 σχόλια

  1. Ζητω ο στρατος!
    Η μονη λυσης και ελπιδα του εθνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειπε...
    Ζητω ο στρατος!
    Η μονη λυσης και ελπιδα του εθνους!

    21 Ιουλ 2011 5:20:00 π.μ.

    λέω ...χαιλ χιτλερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔΟΥΛΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑΡΙΦΑ ΠΙΣΤΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΒΙΛΧΕΜ ΡΑΙΧ (ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΦΡΟΙΝΤ) ΚΡΥΒΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ..ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PASOK OLE !!! OLE !!! OLE !!!

    ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
    ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ Μ Α Λ Α Κ Α Σ
    ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.....

    ΟΛΕ !!! ΟΛΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το νέο αγαπημένο άθλημα των Ευρωπαίων:"Βρέξ' τις στον Γιωργάκη"
    ___________________________________
    Χθες του τις έβρεξε επί 1,5 ώρα ο Μπαρόζο... το μεσημέρι έχει σειρά Μέρκελ και το απόγευμα θα τον περιλάβουν όλοι μαζί...


    Η απόλυτη ξεφτίλα: Μέρκελ-Σαρκοζί συμφώνησαν για το τι θα κάνουν με τον επαίτη των Βρυξελλών,
    Γιωργάκη..
    ___________________________________
    Η Γαλλία και η Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου ως προς ένα σχέδιο στήριξης της Ελλάδας λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης της κρίσης χρέους.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκεται η απόφαση για το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα που θα αποτρέψει μία χρεοκοπία.

    Μέχρι τελευταίας στιγμής το ακανθώδες σημείο των συνομιλιών ήταν η πολιτική απαίτηση της Γερμανίας για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο αυτό πακέτο στήριξης, με κίνδυνο να εκληφθεί ως "στάση πληρωμών" της Ελλάδας.

    Η γαλλική αντιπροσωπεία έκανε λόγο τη νύκτα μόνο για μία γαλλο-γερμανική συμφωνία για την Ελλάδα και όχι για μία συμβιβαστική λύση με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γεγονός που, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημαίνει ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν τυγχάνει απαραιτήτως της εγκρίσεως της ΕΚΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΣΟΚ -Τρύπησαν τον πάτο:
    Έλλειμμα +25%,
    έσοδα -8,3%,
    δαπάνες +8,8%,
    ΠΔΕ - 42,3%

    Στα 12,747 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2011, έναντι στόχου 10,374 δισ. ευρώ και ελλείμματος 9,997 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών και δείχνουν ότι τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το α’ εξάμηνο (Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) υστερούν έναντι του στόχου κατά 3,016 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 644 εκατ. ευρώ
    - [λόγω της γνωστής απάτης να μειώσουν κατά 1,5 δις το ΠΔΕ, ώστε να εμφανίζουν μειωμένες τις δαπάνες. Αν δεν είχαν μειώσει το ΠΔΕ και το είχαν εκτελέσει όπως έλεγαν στον προυπολογισμό, οι δαπάνες θα ήταν αυξημένες κατά 1 δις].

    Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 21,818 δισ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 κατά 8,3%.

    * [Ακολουθούν οι χιλιοειπωμένες δικαιολογίες του στυλ, η ύφεση ήταν μεγαλυτερη... λες και φταίει άλλος για τον λάθος υπολογισμό της ύφεσης...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση