GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέχρι τις 5 Αυγούστου καταργούνται φορείς του δημοσίου...

Αμεσα και με τη μορφή τροπολογίας θα εισαχθεί στη Βουλή το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση για τους προς κατάργηση φορείς του δημ...


Αμεσα και με τη μορφή τροπολογίας θα εισαχθεί στη Βουλή το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση για τους προς κατάργηση φορείς του δημοσίου. Όπως ανακοίνωσε το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο υπήρξε κοινή εισήγηση από τον ίδιο και τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ώστε οι κατάλογοι με τους υπό κατάργηση φορείς να εισαχθούν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, η συζήτηση του οποίου...
 ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου, είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους».  Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, αυτή η στοιχειώδης ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους πρέπει να διέπει και τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων.
«Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τη δημόσια δαπάνη και να δώσουμε νέα ώθηση στην οικονομία, να δώσουμε αναπτυξιακή πνοή μέσω των επενδύσεων», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι τίποτε δεν θα θίξει το επίπεδο υπηρεσιών και τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους σε τομείς που έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα και την εθνική της υπόσταση.
Σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, που προειδοποίησε ότι ο ελληνικός λαός φορτώνεται συνεχώς βάρη χωρίς να βλέπει ουσιαστική προσπάθεια για την περιστολή των δαπανών. Και αυτό, διότι, όπως κατήγγειλε ο κ. Αϊβαλιώτης, «εξακολουθούν να λειτουργούν περίεργοι οργανισμοί, όπως αυτός για την αποξήρανση της Κωπαϊδας». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κάλεσε τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιο ύψος έχει διαμορφωθεί το δημόσιο χρέος.
«Δεν θεωρώ ότι αυτή την ώρα η συζήτηση για το δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς βοηθά. Δεν θέλω σήμερα να συζητήσω αυτό το θέμα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Εκείνο που πρέπει να αναφέρουμε είναι το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας και αυτή είναι μία συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε επίσης και για το ύψος της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Όπως είπε, στοιχεία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου με βάση στοιχεία του 2009 για τις αντικειμενικές αξίες δείχνουν ότι η ακίνητη περιουσία ανέρχεται σε περίπου 285 δισ. ευρώ.
Πάντως ο ΥΠΟΙΚ έσπευσε να επισημάνει ότι με στοιχεία του 2009, η αξία των ιδιωτικών ακινήτων είναι 400 δισ. ευρώ με βάση τις αντικειμενικές τιμές. Aρα ο ιδιωτικός τομέας μαζί με τον δημόσιο έχουν στα χέρια τους περιουσία, που υπερκαλύπτει το χρέος.
«Το θέμα είναι πόσο εμπορεύσιμα είναι όλα αυτά», είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μία τεράστια ακίνητη περιουσία, που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον επωφελέστερο τρόπο, γιατί δεν αρκεί μόνο η προσφορά, αλλά χρειάζεται και η ζήτηση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ..ΟΝΕΙΡΟ ΒΛΕΠΩ..ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΩ..ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ 10000000 ΕΛΛΗΝΩΝ..ΠΡΟΔΩΤΙΚΟ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΝΔ..ΣΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ -ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΑΣ ..ΟΥΤΕ ΣΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!
    Εδώ και τώρα! Στην Ελλάδα που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με τις άφρονες επιλογές κάποιων πολιτικών μας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και αυτών που κυβέρνησαν και αυτών που δεν κυβέρνησαν να μειωθούν οι μισθοί τους ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, και οι συντάξεις τους στα ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ και να καταργηθούν παντός είδους διευκολύνσεις τους που έχουν οικονομικό βάρος, γιατί και αυτοί που δεν κυβέρνησαν ξέρανε πως το καράβι που λέγετε Ελληνική Οικονομία έμπαζε από παντού αλλά όλοι τους σφύριζαν αδιάφορα.
    Έτσι όλοι τους θέλανε με δανεικά να στηρίξουν την εκλογική τους πελατεία, να εκμαυλίσουν συνειδήσεις, να εξαγοράσουν ανθρώπους, να χρηματοδοτηθούν άχρηστα έργα και υπηρεσίες αλλά που θα τους επέφεραν ψήφους για να μπορούν από το έδρανο της Βουλής να κοκορεύονται το βουλευτιλίκι τους ή το υπουργιλίκι τους, και το εκλογικό τους ποσοστό!
    Και αυτοί που έδιωξαν στο όνομα της επαναστατικής γυμναστικής από την Ελλάδα την GENERAL MOTORS όταν έστησε ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην χώρα μας, και αυτοί που στο όνομα της ΕΛΛΑΔΑΣ, με νύχια και με δόντια δεν το κράτησαν, και τόσα άλλα.
    Και ακόμη αυτοί που τάχατες αντιτίθενται σε περικοπές μισθών παντός είδους εργατοϋπαλλήλων, γιατί καθημερινά σε κάθε τους εμφάνιση μέσα και έξω από την Βουλή κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι δεν υποστηρίζουν να μειωθούν δραστικά οι δικοί τους μισθοί και οι συντάξεις τους;
    Και γιατί για όσους είναι πάνω από την ηλικία των 60 ετών δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις τους εφ’ όσον βέβαια υπερβαίνουν το ύψος των 2.000, δύο χιλιάδων ευρώ; Μήπως για να μην πειραχτούν οι μεγαλοσυνταξιούχοι του Δημοσίου; Από πού και ως που ένας που είναι 70-80-90 ετών , ζωή νάχει, χρειάζεται 4-5-6-7-8-χιλιάδες ευρώ για να ζήσει; Ή μήπως πρέπει να μείνουν έτσι για να κηφηνιάζουν οι συγγενείς τους και να μπορούν να πηγαίνουν στο Λονδίνο για τα ψώνια τους;
    ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ τους;
    Πολύ καλά το είπε ο γκομενιάρης του ΔΝΤ ότι είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά αλλά δεν το είπε μέχρι τέλους, δηλαδή ότι στα σκατά μας ρίξανε ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!
    Εδώ και τώρα, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ή ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΟΒΕΡΔΟΣ
    Είναι φανερό ότι μας δουλεύουν. Δείτε τον Νόμο για τις μεταμοσχεύσεις που ψηφίστηκε στην Βουλή. Μονιμοποιεί όλους τους συμβασιούχους την ώρα που συζητούν για κλείσιμο οργανισμών. Κύριε Λοβέρδο ή λαμόγιο μεγάλο είσαι ή σε διατεταγμένη Υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσχετα με το ειδικότερο θέμα,μου έκανε εντύπωση αυτό το ''μέχρι τις 5 Αυγούστου''.
    Μέχρι τις 5 Αυγούστου είπανε;
    Καλά με τι θράσος νομίζουνε ότι θα κυβερνάνε μέχρι τότε;
    Τι περιμένουνε για να παραιτηθούνε και να πάνε σε εκλογές;
    Να τους πάρουν με τις πέτρες;
    Οι μούτζες,η απαξίωση,η γιούχα...
    δεν τους φτάσανε;
    Ή νομίσανε ότι ξεμπερδέψανε επειδή αδειάσανε τα χημικά του κράτους και δείρανε τον κόσμο όσο ποτέ άλλοτε στην μεταχουντική περίοδο;
    Τους φτύνουνε και νομίζουνε ότι ψιχαλίζει;
    Και κάνουνε και σχέδια για το μέλλον;
    Τελειώσανε οι κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση