GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και οι Αλπεις έχουν την Κερατέα τους...

Γράφει η  ΚΟΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρωτοφανή επεισόδια στις Αλπεις , με τους κατοίκους να αντιτίθενται στην κατασκευή τούνελ που θα συνδέει τ...

Γράφει η ΚΟΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πρωτοφανή επεισόδια στις Αλπεις, με τους κατοίκους να αντιτίθενται στην κατασκευή τούνελ που θα συνδέει το Τορίνο με τη Λιόν. Εκεί, οι συγκρούσεις με τις αρχές δεν έχουν ξεσπάσει λόγω χωματερής όπως στη δική μας Κερατέα, αλλά λόγω της διάνοιξης ενός τούνελ το οποίο θα εξυπηρετεί τη μελλοντική ταχεία που θα συνδέει το Τορίνο με τη Λιόν σε χρόνο-ρεκόρ. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, λίγο πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών την Πέμπτη 30 Ιουνίου, το Βαλ Ντι Σούζα έχει γίνει πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και σε κατοίκους οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή του τούνελ. Δεκάδες είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες και οι...
συλληφθέντες.
Οι ντόπιοι θέλουν να προστατεύσουν τον τόπο τους από έναν «βιασμό» άνευ λόγου. Το Βαλ Ντι Σούζα είναι μια περιοχή πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα και φιλοξενεί τρία εθνικά πάρκα. Οι κάτοικοι, συνεπικουρούμενοι από τις οικολογικές οργανώσεις, φοβούνται ότι από τις εκσκαφές θα μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα ευαίσθητος.
Ομως, εκτός από τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, η περίπτωση του τούνελ περιλαμβάνει και μια οικονομική διάσταση που μυρίζει σκάνδαλο. Για το έργο, η ιταλική πλευρά θα επιβαρυνθεί με κόστος ύψους 15,2 δισ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί σε πολύ μικρό ποσοστό από ευρωπαϊκά κονδύλια (1,5-2 δισ. ευρώ). Κι αυτό θεωρείται αμφίβολης χρησιμότητας, τη στιγμή που το δρομολόγιο Τορίνο - Λιόν εξυπηρετείται ήδη από συμβατικό σιδηρόδρομο με περιορισμένη επισκεψιμότητα. Οι κάτοικοι του Βαλ Ντι Σούζα επιμένουν να προστατεύσουν τον τόπο τους και δηλώνουν ότι ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Ο Μπερλουσκόνι, από την πλευρά του, επιμένει να προχωρήσει πάση θυσία στην κατασκευή του τούνελ, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα γύρω από τις μίζες που ενδεχομένως κρύβονται από πίσω. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς ούτε πολύ αριστερός ούτε πολύ οικολόγος για να αναρρωτιέται για τα προφανή.

10 σχόλια

  1. ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΝΤΕΜΕΚ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ" ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 1.000.000 ΔΡΑΧΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΕ 150 ΕΥΡΩ!!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσύ τί είσαι τώρα...

    η κωλοτρυπίδα του Παπουσή
    ή το Μουνί του Καχριμάκη...

    μου λές 9,31 ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ 30, ΑΝΤΕ 40 ΔΙΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ 120!!!!

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΑΣ!!!!

    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ" ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΑΖΙ... ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ!!!

    Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ!!!

    "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ..."

    ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!

    ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΦΡΙΛΑ "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΩΝ" ΚΑΙ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10,31 ΩΩΩΩΩΩΩΩ......ΝΑΙ

    ΕΧΕΙΣ ΧΟΝΤΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΝΙ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ..
    ΑΝΔΡΙΚΗ

    ΧΕΣΤΑ... ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10,31 ΩΩΩΩΩΩΩΩ......ΝΑΙ

    ΕΧΕΙΣ ΧΟΝΤΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΝΙ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ..
    ΑΝΔΡΙΚΗ

    ΧΕΣΤΑ... ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10,31 ΩΩΩΩΩΩΩΩ......ΝΑΙ

    ΕΧΕΙΣ ΧΟΝΤΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΝΙ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ..
    ΑΝΔΡΙΚΗ

    ΧΕΣΤΑ... ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10,31 ΩΩΩΩΩΩΩΩ......ΝΑΙ

    ΕΧΕΙΣ ΧΟΝΤΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΝΙ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ..
    ΑΝΔΡΙΚΗ

    ΧΕΣΤΑ... ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μ. Κεφαλογιάννης (απ' τους καλύτερους της ΝΔ) : Το χρέος έχει πατέρα και τον λένε Αντρέα (βίντεο)

    Ομιλία Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Βουλή την 19-12-2010 για τον προϋπολογισμό του 2011. (από τα πρακτικά της Βουλής)

    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κάποια στιγμή σε αυτήν την Αίθουσα, τουλάχιστον οι οικονομολόγοι, πρέπει να συνεννοηθούμε για το χρέος. Δεν μπορεί ο καθένας –και ιδιαίτερα όταν κατέχει ένα πτυχίο Οικονομικών Επιστημών- να λέει ό,τι θέλει. Σε αυτό το μίνιμουμ που πρέπει να συνεννοηθούμε, είναι ότι το χρέος δημιουργείται από τα πρωτογενή ελλείμματα, που δημιουργεί κάθε χρόνο η κάθε Κυβέρνηση.

    Εάν αυτό είναι η πραγματικότητα, τότε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα σας πω για άλλη μία φορά και θα καταθέσω από του Βήματος της Βουλής τα στοιχεία όλων των προϋπολογισμών από το 1981, από τον πρώτο Υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλη Δρεττάκη, μέχρι όλων των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και τον σημερινό Υπουργό. Εάν εγώ κάνω, κύριε Υπουργέ, κύριε Παπακωνσταντίνου, ένα ευρώ λάθος σε αυτά τα στοιχεία τα οποία σας καταθέτω, παραιτούμαι από Βουλευτής. Σας το έχω πει πολλές φορές, εάν δεν βρείτε εσείς ένα λάθος, παραιτηθείτε από Υπουργός, για να τελειώσει αυτό το θέμα.

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέχρι το 1981 η Ελλάδα θεωρήθηκε πρότυπο, φαινόμενο οικονομικής ανάπτυξης με ρυθμούς τουλάχιστον διπλάσιους από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ και της τότε ΕΟΚ. Όλες οι Κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και του Γεωργίου Παπανδρέου και του Πλαστήρα και του Παπάγου κληροδότησαν, σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο Μανώλης Δρεττάκης στον πρώτο Προϋπολογισμό του ΠΑΣΟΚ, χρέος στην Ελλάδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το χρέος. Τι να κάνουμε τώρα; Έτσι μας το είπε ο Μανώλης Δρεττάκης. Σήμερα, με βάση τις ρήσεις της σημερινής Κυβέρνησης ξεπερνά τα 330 δις ευρώ.

    Παρέλαβε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ το 1981 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δημιούργησαν άλλα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ήταν η πρώτη φορά, που μετά τη χαμένη δεκαετία του ’80, δημιουργήθηκαν τα πρώτα πρωτογενή πλεονάσματα, για να καλύψουν τα ελλείμματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10.57

    Ναι, φταίνε τα 8 χρόνια της δεκαετίας 80, για την κατάντια της Ελλάδας!!!

    Για σοβαρευτείτε...

    Και δεν φταίει, που οι πρωτογενείς δαπάνες εκτοξεύτηκαν από 32 δις ευρώ το 2008, σε 54 δις ευρώ το 2009, και δημιούργησαν έλλειμα για πρώτη φορά στα χρονικά 35 δις ευρώ ή 15,5%!!!

    Δες τί λένε οι ξένοι αναλυτές, ρε γαλάζιο βόδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι λέτε κ. Παπουτσή! Τι λέτε;
    Του Φοίβου Μπούτση, διδάκτορα (και όχι δικτάτορα) 06/07/2011
    Ο κ. Πάγκαλος γίνεται θύμα όταν του κλέβουν τα ψάρια, ο κ. Αθανασιάδης δέχεται απειλές ότι θα βρεθεί στο χαντάκι και ο κ. Παπουτσής μετά τα όσα ζήσαμε μας προειδοποιεί «μακριά τα χέρια από την οικογένειά μου» .
    Τι λέτε ρε; Μιλάτε όλοι σας για την βία εναντίον πολιτικών για 3 μπουνιές και 4 απειλές όταν έχουμε –οι πολίτες – δεχθεί βία, επιβολή εξουσίας, μειώσεις μισθών, καταπάτηση εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αναρίθμητες περιπτώσεις από ΕΣΑΣ ;
    Να κρατήσουμε τα χέρια μας μακριά από εσάς κ. Παπουτσή , εσείς θα τα κρατήσετε μακριά από τις οικογένειάς μας; Μας απειλείτε; Εμείς δηλαδή έχουμε την στοιχειώδη εφυία να αναγνωρίσουμε πως η τυφλή βία είναι προνόμιο των ηλιθίων , εσείς τί ακριβώς μας λέτε ; Ότι είστε ανίκανος ως υπουργος Δ.Τάξης να υπερασπιστείτε την οικογένειά σας , ότι θα την πληρώσουν ξανά όλοι , ότι έχουμε χούντα και δεν μασάτε πολλά πολλά ;
    Mάλιστα κ. Παπουτσή , να σας γνωστοποιήσω και εγώ λοιπόν . ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ. Εάν εσείς ή κάποιος από τους κρατικούς και παρακρατικούς εντολοδόχους σας τολμήσει να ακουμπήσει ξανά μια τρίχα από το παιδί μου , τον γονιό μου , την γυναίκα μου εγώ θα έρθω να βρω εσάς. Ούτε τον εντεταλμένο σας , ούτε την οικογένειά σας . Εσάς. Και δεν θα είμαι μόνος μου.
    Εάν κάτι με κράτησε μακριά από την βία στην ζωή μου είναι ότι δεν είμαι φτιαγμένος από το ίδιο υλικό όπως εσείς. Δεν πιστεύω ότι με το γκλομπ , το πιστόλι , την απειλή , τον εκβιασμό κερδίζεις μακροχρόνια. Δεν μπορώ να ζήσω καν με την ιδέα ότι θα ασκήσω βία σε άλλο άνθρωπο. Έχω τον τρόπο να το αποφύγω αυτό. Όμως λειτουργώ και ζώ σε συγκεκριμένο πλαίσιο αυτή τη στιγμή και από ότι φαίνεται όλοι πρέπει να δηλώσουμε τα κίνητρά μας , τις σκέψεις μας. Ορίστε λοιπόν.
    Την επόμενη φορά που θα τολμήσετε να ακουμπήσετε την οικογένειά μου, που θα πνίξετε στην τυφλή βία, στα δακρυγόνα και τον εκβιασμό την πλατεία θα έρθω να σας βρω. Σας το υπόσχομαι με όλο μου το είναι κ. Παπουτσή. Δεν θα χρειαστεί καν να σκεφτώ........και αυτό είναι το χειρότερο κ. Υπουργέ. Ότι μας κάνετε σαν τα μούτρα σας.
    Οι απειλές και προειδοποιήσεις να μείνουν στο σπίτι σας κ.Παπουτσή. Η χούντα σας έρχεται στο τέλος της. Εάν κάτι κράτησε ζωντανούς όσους πολιτικούς δέχθηκαν επίθεση είναι ότι δεν έχουμε μεταλλαχθεί όλοι σε Παπουτσήδες. Μην μας κάνετε. Η οργή μας θα μας φτάσει σε σημείο να οργανωθούμε κατά τα πρότυπα των λόγων του Μαλκολμ Χ. Για κάθε έναν που θα χτυπάτε θα βλέπετε δέκα από την άλλη πλευρά . Κάποια στιγμή ανάμεσα τους θα εμπλακούν και αθώα θύματα – μέλη οικογένειας κάποιου σαν εμένα ή σαν εσάς. Και τότε η προειδοποίηση θα γίνει πράξη.
    Σκεφτείτε πολύ καλά πριν ξαναπροβοκάρετε το δημόσιο αίσθημα με τους προσωπικούς σας φόβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση