GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συντεχνίες...

Του Θανάση Νικολαΐδη «ΔΥΟ φωνακλάδες ψεύτες ήδη είναι πλειοψηφία». Και γρήγορα θα γίνουν χίλιοι δυο, κατά το ατομικό συμφέρον που θα γίν...

Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΔΥΟ φωνακλάδες
ψεύτες ήδη είναι πλειοψηφία». Και γρήγορα θα γίνουν χίλιοι δυο, κατά το ατομικό συμφέρον που θα γίνει ομαδικό. Στο όνομα της συντεχνίας, που μπορεί να είναι επαγγελματική, είτε απλά «συντεχνία σκέψης». Με τη δύναμη κυρίαρχη, το δίκαιο συρρικνωμένο και την ηθική στη γωνιά.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ τη δύναμη της συντεχνίας ο νεοέλληνας, παραπίστεψε στην «εν τη ενώσει ισχύν» και στάθηκε απέναντι σε άλλες συντεχνίες. Όποιος...
προλάβει και αλίμονο στους ανοργάνωτους και «παρακατιανούς». Μπορείς να «εκβιάσεις» απεργώντας ως κλάδος ισχυρός; Περίμενε και αποτέλεσμα. Θα ενδώσει ο εργοδότης κι αν αυτός είναι το Κράτος, περίμενε καινούριο…επίδομα. Αν ο κλάδος σου είναι «παρακατιανός», σκάσε, κολύμπα και μην προχωράς σε…απεργία.
ΔΕΝ έχεις άποψη ως «συντεχνίτης». Κι αν έχεις, δεν την διατυπώνεις-αλλιώς, τι συντεχνίτης θα’ σουν; Κι αν βγεις «αιρετικός», περίμενε να σου πετάξουν…πέτρες. Μην περιμένεις, λοιπόν, αλήθειες απ’ τον συνδικαλιστή του κλάδου (είτε μέλος της συντεχνίας) και αντικειμενικότητα από εκπρόσωπο οργανωμένων συμφερόντων.
ΜΕ τόσες συντεχνίες, λοιπόν, της βάσης, γιατί να μην περιμένεις οργανωμένη και την «κορυφή»; Αυτό κάνουν τα κόμματα! Συντεχνίες οργανωμένων συμφερόντων, με κρατική…επιχορήγηση. Ομόνοια και αντιπάθεια κατά το κομματικό συμφέρον, με το άτομο άτολμο έως ανύπαρκτο. «Ιδεολογία» και πρακτική οργανωμένων με σαφείς διαχωριστικές γραμμές στις κοκορομαχίες των πολιτικών μας, που τις σβήνουν για κοινές, συνολικά, διεκδικήσεις. Με την ισχύ του νομοθέτη που ευλογεί τα γένια του, και την πολιτική ηθική στρυμωγμένη στη γωνιά. Κι αν τους ζητήσεις να μειωθεί ο αριθμός τους, η φρουρά, η σύνταξη και ο μισθός, θα πέσουν απάνω σου…ομαδικά. Και για το «πόθεν έσχες», απ’ το «74; Θα καμωθούν πως δεν το άκουσαν μέχρι να ξεχαστεί.
ΝΑ ξαναπάμε στη συντεχνία της βάσης με την «δεδομένη-ξύλινη γλώσσα» των εκπροσώπων της. Δεν θα βρεις γιατρό να σου λέει, δημόσια, την αλήθεια. Άρα, δεν υπάρχει…φακελάκι, μίζες, υπερσυνταγογραφία, προμηθευτές-πιράνχας και η συντεχνία παραμένει αρραγής. Θα βρεις εκπρόσωπο των βενζινάδων να μιλάει για νοθεία, φούρναρη για κακούς συναδέλφους του, έμπορο για φοροδιαφυγή και βιομήχανο για υπερκέρδη; Μιλώντας με τραπεζικό, θα μάθεις την αλήθεια για κόλπα και μηχανισμούς που «κλείνουν σπίτια», για ταχυδακτυλουργίες των «μικρών γραμμάτων» και για τα επιδοτούμενα (δημοσία δαπάνη) υπερκέρδη και μπόνους;
ΘΑΒΟΝΤΑΙ, λοιπόν, αλήθειες και φύλλο δεν κουνιέται. Γρονθοκοπείται (συχνά) το δίκαιο και η συντεχνία θριαμβεύει. Με την ατομική άποψη ισοπεδωμένη κι όλα πάνε…μια χαρά.

11 σχόλια

  1. ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ:

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

    ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΕΠΙ 30 ΕΤΗ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥΣ

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΙΩΣ Η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ

    ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντεχνίες...

    Αφού έβγαλαν νόμιμο το λαθρονόμο... παραιτήθηκε απ' το ΣτΕ για ν' αναλάβει νομικός σύμβουλος στο γραφείο του ΓΑΠ !
    ======================================
    Παραιτήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γ' Τμήματος, Γεώργιος Σταυρόπουλος.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 65χρονος Γ. Σταυρόπουλος, παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού και ειδικά εν όψει της προγραμματιζόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος.
    Ο Γ. Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1971. Στο βαθμό του αντιπροέδρου προήχθη τον Ιούνιο του 1999, ενώ θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα (εάν δεν παραιτείτο) σε δύο χρόνια.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2009 είχε παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος (τότε) του Α' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Ανεμογιάννης, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού ...
    MIA XAΡΑ..!!! ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΑΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑ.

    ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ....
    ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΚΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Αρχιστράτηγος της ΧΟΥΝΤΑΣ ο δικαστάκος»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον κύριο διοικητή του Ι.Κ.Α. , να παρέμβει και να κάνει ερεύνα γα την κομπίνα που έστησαν και διορίστηκε στο δημόσιο , το βουλγαρικό δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ :
    Ονομάζομαι Elena Sesinova από Sofia και μένω στα κάτω πατησιά
    Επαγγέλλομαι καρδιολόγος και προσπαθώ να μπω και εγώ στο δημόσιο μόνιμη αλλά είμαι λίγο άσχημη και χοντρούλα και δεν μπορώ να μπω .
    Καταγγέλλω λοιπόν :
    το δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ για τον διορισμό και νομιμοποίηση τους .
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ. Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ .
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΟΛΛΥΒΑ .
    Τα χρήματα που μας έδιναν για την συντήρηση των μεταναστών και λαθρομεταναστών έλαβαν τέλος .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι και Ρουμάνοι ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραιτούνται ομαδικώς στα ΜΑΤ μετά τα επεισόδια !

    Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελληνική Αστυνομία μετά το «καυτό» διήμερο στο κέντρο της πρωτεύουσας την Τρίτη και Τετάρτη 28 και 29 Ιουνίου.

    Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία», μετά τις εκατοντάδες καταγγελίες και επιστολές διαμαρτυρίας που.... έχει δεχθεί η ΕΛ.ΑΣ., η ηγεσία της καλείται να αντιμετωπίσει δεκάδες αιτήσεις μεταθέσης (οι οποίες μάλιστα αυξάνονται συνεχώς) από τα ΜΑΤ ως αποδοκιμασία για τις....εντολές για βίαιη καταστολή στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα !

    Το πρόβλημα φέρεται να παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις καθώς οι ίδιοι οι συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τη συνοχή του Σώματος αλλά και την επαρκή στελέχωση των επιμέρους τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

    Την ίδια στιγμή, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής επιχειρεί να… προλάβει τα χειρότερα και να ενισχύσει από τώρα την ομάδα ΔΕΛΤΑ, ζητώντας ανεξαιρέτως απ’ όλο το αστυνομικό προσωπικό της Αττικής που επιθυμεί να ενταχθεί στην ομάδα να υποβάλλει αίτηση για τη μετακίνηση του…

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑSSOK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. //4 Ιουλ 2011 11:23:00 μ.μ. //
    Δεν τη διάβασες ολόκληρη την είδηση. Λίγο πιο κάτω έγραφε ότι έπεσε η κυβέρνηση και ανέλαβε ο Σαμαράς.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί να εξαιρούνται από τις περικοπές , και τις έκτακτες εισφορές ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΤΑΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ των δώρων και των επιδομάτων αδείας όλοι όσοι αποστρατεύθηκαν αυτοδικαίως με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ 2500 ως 4500 ευρω/μήνα ) που παίρνουν από 46 εως 52 χρωνών???

    ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???

    Θα διαμαρτυρηθεί στις πλατείες κανένας και γι αυτό ???

    Όχι βέβαια γιατί της αμύνης τα παιδιά …διώξανε το βασιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣΜΑ ΛΑΙΚΟ


    ( τραγουδιέται όπως το παπόρι απ’ την Περσία )



    Δεξιά μου Δεξιά μου- Δεξιά μου Δεξιά μου
    Δεξιά μου Δεξιά μου αχ και πούσαι αρχόντισσα μου.
    Σύριζα μα μην με λένε Σύριζα να μην με λένε
    Σύριζα να μην με λένε στο Πασόκ όλοι θα κλαίνε.
    Το Πασόκ θα σιχτιρίσω το Πασόκ θα σιχτιρίσω
    το Πασόκ σιχτιρίσω και εσένα θ’ αναστήσω.
    Δεν γουστάρω εξουσία δεν γουστάρω εξουσία
    δεν γουστάρω εξουσία νάχουνε και παρουσία.
    Με γιαούρτια και με τούρτες με γιαούρτια και με τούρτες
    με γιαούρτια και με τούρτες και με μπόλικες μπαρούφες.
    Και με ξύλο όπου λάχει και με ξύλο όπου λάχει
    και με ξύλο όπου λάχει να φωνάζουν όχου κι άχι.
    Αχ και νάρθεις Δεξιά μου αχ και νάρθεις Δεξιά μου
    αχ και νάρθεις Δεξιά μου για ναρθώ στα σύγκαλα μου.
    Μη μιλάς κι εγώ δουλεύω μη μιλάς κι εγώ δουλεύω
    μη μιλάς μα εγώ δουλεύω και για εσένα μεσιτεύω.
    Με τ’ αδέρφια τα Κουκούδια με τ’ αδέρφια τα Κουκούδια
    με τα’ αδέρφια τα Κουκούδια όλα στάχτες πελεκούδια.
    Στρώνουμε χαλί γλυκιά μας στρώνουμε χαλί γλυκιά μας
    στρώνουμε χαλί γλυκιά μας να βολέψεις τα παιδιά μας.
    Έλα κιέμείς θα σου λέμε έλα κιέμείς θα σου λέμε
    έλα κιέμεις θα σου λέμε μπινελίκια και θα κλαίμε.
    Τάχατες πως σε μισούμε τάχατες πως σε μισούμε
    τάχατες πως σε μισούμε μπίζνα μπίζνα σ’ αγαπούμε.
    Μην μας πάρουνε χαμπάρι μη μας πάρουνε χαμπάρι
    μη μας πάρουνε χαμπάρι και μας γδάρουν το τομάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Προκαταλάμβανε τις κρίσεις πριν εκδηλωθούν και τις διαχειριζόταν με δυναμισμό και αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Καρχιμάκης.

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έπλεξε το εγκώμιο τού εκλιπόντος πρωθυπουργού και ιδρυτή του κόμματός του, για τον τρόπο που πολιτευόταν, με γνώμονα τις επόμενες γενιές, «το συμφέρον του τόπου και την προοπτική των θεσμών» και «αποδεικνύοντας, πως πραγματικός ηγέτης είναι αυτός που αναμετριέται με τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής του και όχι ο φυγόπονος, πόσο μάλλον ο ρίψασπις». Ακόμη, κι όταν αναπτύσσονταν οι «νεοφιλελεύθερες ιδέες» της εποχής, εκείνος προέτασσε την ανάγκη «προοδευτικής στρατηγικής», πρόσθεσε.

    «Και σήμερα, οι ίδιες καιροσκοπικές δυνάμεις, του άκρατου νέο-φιλελευθερισμού, προσπαθούν να πλήξουν τη χώρα μας, με αθέμιτα μέσα και κερδοσκοπικά παιχνίδια. Και σήμερα, βιώνουμε ένα ανελέητο παιχνίδι εντυπώσεων και στιγματισμού. Όμως, και πάλι θα βρουν μπροστά τους έναν Παπανδρέου, το γιο τού Ανδρέα, τον Γιώργο Παπανδρέου και θα καταλάβουν πως μπροστά στην πολιτική δύναμη και στην καθαρότητα αυτού του ονόματος, είναι μικροί, λίγοι και ασήμαντοι. Θα καταλάβουν πως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν αφορίζεται πολιτικά», τόνισε.

    Ο κ. Καρχιμάκης υπογράμμισε ότι ο Α. Παπανδρέου δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση «με όλες τις ισχυρές χώρες του δυτικού κόσμου» και να επηρεάσει την Ευρωπαϊκή Κοινότητα «στην κατεύθυνση της έμμεσης αποδοχής μιας ανεξάρτητης παλαιστινιακής αρχής». Πρόσθεσε ότι αγωνίστηκε για την «αλλαγή» και την «κοινωνική δικαιοσύνη», την «περήφανη Ελλάδα με κοινωνική συνοχή και παραγόμενο πλούτο για τους πολλούς και όχι για τους λίγους».

    «Αγώνες που δίνει σήμερα σε πρωτοφανώς αντίξοες συνθήκες η παράταξή μας, έχοντας στην πρώτη γραμμή τον πρόεδρό μας και πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, υπερασπίζοντας με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα την πολιτική παρακαταθήκη που παραλάβαμε», υπογράμμισε.

    Πριν την ομιλία προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από ομιλίες του Α. Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μια ομάδα «αγανακτισμένων» διαδήλωσε ειρηνικά έξω από το ξενοδοχείο που γινόταν η εκδήλωση, από το απέναντι πεζοδρόμιο, παρουσία αστυνομικής δύναμης.


    ΤΟ ΑΝΩΘΕΝ....ΕΙΝΑΙ..

    Παραλήρημα Καρχιμάκη... χωρίς ναρκωτικά
    "Ο οραματιστής Ανδρέας πολιτευόταν, με γνώμονα τις επόμενες γενιές "!!!
    Τι γνώμονα ; Πως θα τις @@μήσει ;

    Η παρακάτω είδηση δεν είναι ανέκδοτο... αφορά ομιλία του Καρχιμάκη στη Θεσσαλονίκη για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Αντρέα Παπανδρέου και είναι ενδεικτική του λόγου για τον οποίο βιώνουμε το σημερινό χάλι:
    Αντί στην αναφορά του ονόματος "Ανδρέας Παπανδρέου" να πέφτουν ντομάτες και γιαούρτια αναγνωρίζοντάς του ότι ευθύνεται για το σημερινό χάλι... κάποιοι παραληρούν στο άκουσμα του ονόματός του !!
    Μιλάμε για την απόλυτη σχιζοφρένεια...

    Διαβάστε και τους ύμνους Καρχιμάκη:
    `«Οραματιστή ηγέτη», «ακατάβλητο αγωνιστή» και «ρεαλιστή» χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, τον Ανδρέα Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα δεκαπέντε χρόνια από το θάνατό του, με θέμα: «Ο Ανδ. Παπανδρέου και η διαχείριση των κρίσεων»...

    - Πάντως ένα είναι το θέμα άνθρωποι
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
    ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλες οι συντεχνίες,τα συνδικάτα,οι συνδικαλιστικοί
    φορείς,οι συνεταιρισμοί κλπ,
    ιδρύθηκαν γιά τη προστασία του εργαζόμενου καί
    του παραγωγού από την εκμετάλευση.
    Ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης τών μελών.
    Με τη πάροδο του χρόνου κομματικοποιήθηκαν καί
    προσωποποιήθηκαν πρός ίδιο συμφέρον.
    Έγιναν πυώδη αποστήματα στον εργαζόμενο κορμό,
    μέ οφελημινιστικά καί κομματοσκυλικά αλλαξοψηφα-
    λάκια ηγετικά στελέχη καί μέλη.
    Σέ ορισμένες περιπτώσεις τον δυνάστη Κράτος καί
    τόν δυνάστη κεφαλαιοκράτη τόν αντικατέστησε ο
    κάθε ηγετοσυνδικάλας καί ο κάθε κομματικός
    ενδιάμεσος συντεχνίας-κόμματος.
    Έλληνες τά έκαναν αυτά,όχι οι...ξένες δυνάμεις.
    Έλληνες καταπιέζουν Έλληνες στίς δράσεις πού το
    συντεχνιακό συμφέρον κουτουπώνει την ελευθερία
    του διπλανού.
    Οι πολίτες πρέπει να είναι σάν τά δένδρα στίς
    συντεχνιακές διεκδικήσεις.
    Κανένα δένδρο δέν είναι πάνω στό άλλο.
    Όλα ριζώνουν σε ικανή απόσταση,ώστε νά υπαρξει
    ανάπτυξη.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση